-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Τοτε βαλε Adrive 175-70-13 ,τα TOYO σε ενα χρονο δεν θα υπαρχουν απο πλευρας προσφυσης.Τα barum τι λενε?
Τα εβαλε φιλος σε ΑΤΟΣ και μου φαινονται μια χαρα. -
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά... Καινούριος στο forum οπότε καλώς σας βρήκα..
Προ λίγων ημερών πήρα μεταχειρισμένο ένα Accent και
έχω δύο ερωτήσεις που μάλλον μπορείτε να με κατατοπίσετε.- Το αμάξι φοράει 195/50/15 ενώ το μαμά ήταν 155/80/13. Μπήκα στα site που αναφέρονται σε προηγούμενα posts βρήκα ότι πάνω κάτω είναι τα ίδια αλλά μήπως μπορεί να μου πει κάποιος την τάξη της αύξησης στην κατανάλωση?
και - και κυριότερο. Ο τύπος που είχε το αμάξι πρέπει να το πρόσεχε πολύ. Τα λάστιχα είναι Michelin με ημερομηνία παραγωγής 2 βδομάδα του 2002, ναι καλά διαβάσατε... Εδώ θέλω την βοήθεια σας.. Πήγα σε 4-5 λαστιχάδες και ο καθένας είχε την δική του πρόταση, μάλλον ανάλογα με το τη θέλει να πουλήσει. Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες επιλογές εσείς γιατί διάβασα ότι πολλά από τα λάστιχα έχουν καταργηθεί ή έχουν αλλάξει όνομα. Βλέπετε πριν είχα ένα Σκαραβαίο οπότε λάστιχα τέτοιων διαστάσεων δεν με ένοιαζαν. Οι οδηγικές 'απαίτησεις' είναι πολλά km εντός πόλεως και καμιά 3.000km εκτός πόλεως το καλοκαιράκι.
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
- Το αμάξι φοράει 195/50/15 ενώ το μαμά ήταν 155/80/13. Μπήκα στα site που αναφέρονται σε προηγούμενα posts βρήκα ότι πάνω κάτω είναι τα ίδια αλλά μήπως μπορεί να μου πει κάποιος την τάξη της αύξησης στην κατανάλωση?
-
Πρώτα αποφάσισε τι διάταση θα βάλεις και μετά τι λάστιχο (σκληρό, μαλακό πέλμα, πλάι κτλ).
Περισσότερη βοήθεια από μένα δύσκολα - ο ίδιος είμαι σε αναζήτηση! (δες μερικά ποστ πιο πάνω)
Είχα αποφασίσει να βάλω τα NOKIAN i3 175/70/ R13 82T - δεν υπάρχει εδώ (Θεσσαλονίκη), θα έχουν μετά από 15 μέρες και αν!Έχουν όμως διαθέσιμο σε 175/70/ R13 σε Η !!! Σε ένα GETZ 1.1 (αν βάλω τα Η) δε θα είναι υπερβολή; Θα γλιστράνε;
-
η πιο ισορροπημενη διασταση στο accent ειναι 185-60-14,13αρα ζαντα την αποκλειω λογω οτι ειναι υπερβολικα μικρες για τα αλογα του αυτοκινητου και δυσκολια ευρεσης ελαστικου.ο κατασκευαστης προτεινει για βελτιωση 195-55-15 αλλα ειναι πανακριβα.καλο λαστιχο ειναι το pirelli p6 cinturato για χρηση πολης και ταξιδια.
-
Προς το παρον λεω να κρατησω αυτες τις διαστασεις λογω οικονομικης στενοτητας.
Προτιμω να δωσω καποια επιπλεον λεφτα για καλα λαστιχα παρα να δωσω κοντα στο 1000 για
ολοκληρο σετ ζαντολαστιχου.
Πάντως στις μετρησεις απο τα site που αναφερατε η διαφορα του μαμα με το 195/50 ειναι 0.3mmiant @ μπες αν θες στο siriocenter.gr και δες ποια λαστιχα παιζουν για το δικο σου. Κι εγω περαιτερω γνωσεις δεν εχω μιας και τα λαστιχα που φοραγε ο σκαραβαιος μου ηταν 130/75/13
Φιλε iant το sirio αναφερει αυτα και ειναι ολα Τ
ΜΑΡΚΑ ΠΕΛΜΑ ΔΤ Τ.ΤΕΜ
MICHELIN E3B1 175/70-13 T 59 €
CONTINENTAL ECOCONTACT3 175/70-13 T 58 €
PIRELLI P4cint 175/70-13 T 53 €
GOODYEAR DURAGRIP 175/70-13 T 51 €
BRIDGESTONE B250 175/70-13 T 49 €
DUNLOP STREETRESPONSE 175/70-13 T 49 €
YOKOHAMA ADRIVE 175/70-13 T 48 €
FIRESTONE MULTIHAWK 175/70-13 T 47 €
UNIROYAL RAINEXPERT 175/70-13 T 46 €
GISLAVED 616 175/70-13 T 47 €
KLEBER VIAXER 175/70-13 T 44 € (εμπειρια απο σκαραβαιο - ΜΑΚΡΥΑ)
FULDA ECOCONTROL 175/70-13 T 42 €
BARUM BRILLANTIS2 175/70-13 T 40 €
MATADOR MP16 175/70-13 T 40 €
SAVA PERFECTA 175/70-13 T 38 € -
Ευχαριστώ πολύ - μου μείωσες κατά πολύ τις επιλογές!!!
Ναι, 'Τ' θέλω να βάλω, αλλά λέω αν! αν το 'Η' δεν είναι υπερβολικό για τα 1.1 κυβικά θα βάλω τα NOKIAN σε 'Η' και να τελειώνουμε! -
Όταν αναφέρεσαι σε σκαραβαίο με 13άρα ζάντα μάλλον δεν εννοείς τον παλιό σκαραβαίο (και εννοώ το VW σκαθάρι με τον αερόψυκτο κινητήρα πίσω) γιατί αυτός είχε 15άρα ζάντα και όταν απέκτησε radial ελαστικά πλάτος 155 (προφίλ δεν χρειάζεται να αναφέρω!).
-
Για τον αεροψυχκτο μιλαω και συγκεκριμενα του '67. Ο παππούς από τον οποίο το είχα πάρει για κάποιον ανεξήγητο λόγο φόραγε 13αρες. (κάτι μου είπε ότι πέρναγε από ποτάμια και τέτοια, δεν θυμαμαι θα σε γελάσω έχουν περασει και 10 χρονια απο τοτε που τον ειχα αγορασει) και στην συνεχεια του τοποθετησα εγω 14αρες στα 155 γιατι με τα 13αρια ηταν οτι να 'ναι
-
Kαλησπέρα σε όλους.
Η Κορολιτσα χρειάζεται αλλαγή ελαστικών και είμαι μεταξύ των:- PILOT EXALTO PE2 (71,25€ ανά λάστιχο)
- PremiumContact 2 (63,75€ ανά λάστιχο)
- Turanza ER 300 (65,00€ ανά λάστιχο)
- SP Sport Fast Response (62,50€ ανά λάστιχο)
Η διάμετρος που φοράω τώρα είναι 195/50/15 αν και η μαμά ΤΟΥΟΤΑ λέει 185/60/14 το μέγιστο. Δείκτη μας δίνει το 82V.
Μέχρι τώρα έχει φορέσει τα Potenza και το Exalto που έχει τώρα. Με τα Μισελεν η εμπειρία ήταν κάπως περίεργη καθώς στο στεγνό ήταν κούκλα και έμπαινε ωραία στις στροφές, αλλά λόγω της αυξημένης υδρολίσθησης που εμφάνιζε το αμάξι (ειδικά μετά τα 15000 χλμ) ψιλοφρίκαρα. Επίσης όπως αναφέρθηκε και εδώ μέσα τα μαλακά πλαϊνά με τα πεζοδρόμια δεν τα πάνε πολύ καλά και έχω ξεφλουδίσματα. Τα Turanza στο Avensis της οικογένειας ήταν απλά θεϊκά και σκυλιά. Σκληρό λαστιχάκι, αξιόπιστο στο στεγνό και καλό στο βρεγμένο, κρατήσανε 50000χλμ. Βέβαια στο δικό μου μικρότερο βάρος αυτοκινήτου και με μικρότερη διάσταση δεν ξέρω πως θα φερθούν... Από την άλλη τα άλλα δυο (Dunlop και Continental) δεν τα ξέρω καθόλου. Είδα στο tyrestest, ότι και τα 4 λάστιχα που αναφέρω έχουν περίπου ίδιες επιδόσεις αν και σε χλμ που κρατάνε τα λάστιχα το Michelen είναι πρώτο, Brisgestone δεύτερο και ακολουθούν Continental kai Dunlop 3o και 4o.
Είδα επίσης και τα Yokohama c.drive 2 (62,50€) που είναι καινούριο μοντέλο και δεν βρήκα λοιπές πληροφορίες για το τι παίζει...
Τα κριτήρια μου είναι λοιπόν με την εξής σειρά:
- Κράτημα βρεγμένο
- Κράτημα στεγνό
- Διάρκεια ζωής
- Άνεση
- Θόρυβος
Τι προτείνει ο λαός?
-
Σ' αυτήν την διάσταση (195/50/15) ψάχνω κι εγώ λαστιχάκι για ένα Accent.
Ελπίζω να έχουμε την γνώμη των φίλων γιατί οι λαστιχάδες με έχουν μπερδέψει πάρα πολύ.
Άλλοι μου λένε βάλε τα ER300, άλλοι πάλι να μην τα βάλω γιατί δεν είναι καλά για πόλη (δεν ζεσταίνονται γρήγορα)
Άλλοι λένε να βάλω τα Premium Contact 2, και άλλοι πάλι όχι γιατί είναι πολύ μαλακά για τους δρόμους μας.
Έλεος...
Ας βοηθήσει κάποιος που έχει φορέσει τα λάστιχα. Ενδιαφέρομαι κυρίως για πόλη γιατί οι περισσότερες μετακινήσεις εντός πόλεως γίνονται.. -
Έχω σε παρεμφερή διάσταση (185/55/15 Η) τα PremiumContact 2 από τις 30/04/2008 και τα χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο μέσα στην πόλη και σε ταξίδια αρκετών χλμ. το καλοκαίρι με φορτίο. Εντάξει, είναι μαλακά, ΑΛΛΑ ζεσταίνονται γρήγορα, σε πείσμα των απανταχού λαστιχάδων δεν έχουν εμφανή φθορά λόγω ηλικίας (τα χιλιόμετρα δεν τ' αναφέρω, γιατί έχω κάνει με αυτά 'μόλις' 18.000 αυτήν την τριετία ...) και στο στεγνό κρατούν εντυπωσιακά καλά. Τέλος, με τα πεζοδρόμια έχω κατά καιρούς έρθει σε στενή επαφή (όχι και τίποτε τραγικό) και δεν έχω παρατηρήσει ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμμιά ζημιά !
-
Συμφωνώ με τον Govus τα PremiumContact 2 είναι εξαιρετικά λάστιχα (χειμώνα-καλοκαίρι), χωρίς να ύποφέρουν από την καταπόνηση. Τα φοράω σε δύο αυτοκίνητα-συνθήκες πόλης και ταξειδιού. Τα turanza 3r300 τα είχα πριν και στα δύο αυτοκίνητα και ήταν σχεδόν απογοητευτικά-ειδικά το χειμώνα. Το καλοκαίρι μετά από λίγη πίεση ανταποκρινόταν καλά.
-
Φίλε Clockwork21R που βρήκες αυτή την τιμή για τα Continental?
Όπου και να έχω πάει κοντά στα 280 μου λένε όλοι. Για δώσε τα φώτα σου...*Guys βρήκα ένα κατάστημα με πολύ φτηνά ελαστικά στον Πειραιά.
Continental Premium Contact 2 στα 250
Bridgestone Turanza ER300 στα 230.Από τα πιο οικονομικά που βρήκα.
Το κατάστημα λέγεται Αναστασιάδης -
To βρηκα στο νετ:
http://shop.karlis.gr/p.Elastiko-Continental-195-50-15-PREMIUM-CONTACT-2-82V-Epivatiko-elastiko.240308.htmlΠαρεπιπτοντως αυτα τα εχει φορεσει κανενας:
http://zantes-lastixa.gr/lastixa/vredestein-sportrac-3.html -
Ο χρήστης sisx1 έγραψε:
Φίλε Clockwork21R που βρήκες αυτή την τιμή για τα Continental?
Όπου και να έχω πάει κοντά στα 280 μου λένε όλοι. Για δώσε τα φώτα σου...*Guys βρήκα ένα κατάστημα με πολύ φτηνά ελαστικά στον Πειραιά.
Continental Premium Contact 2 στα 250
Bridgestone Turanza ER300 στα 230.Από τα πιο οικονομικά που βρήκα.
Το κατάστημα λέγεται ΑναστασιάδηςΑπο οτι ειδα στο site του τα premium contact 2 ειναι με δεικτη ταχυτητας Η, οπως και τα Michelen στο δικο μου διαμετρημα (195/50/15).
-
Εμένα στο Hyundai ο δείκτης που δίνει η εταιρεία είναι ο Η.
Εσένα στο Corolla είναι το V? Πιο λογικό θα μου φαινόταν να ίσχυε το αντίθετο
μιας και το δικό μου βγάζει 75 θεωρητικά άλογα... -
Ναι V δινει. Εχω το Ε11 το 1600αρι που βγαζει περιπου με 110 αλογα.
-
Ο χρήστης Clockwork21R έγραψε:
Ναι V δινει. Εχω το Ε11 το 1600αρι που βγαζει περιπου με 110 αλογα.Άνετα πας και σε Η.
-
Φορώ στο polo 6n χειμερινά ελαστικά διάστασης 165/70/13 vredestein κ η διάσταση είναι αρκετά καλή. Τα καλοκαιρινά που φορούσα ήταν michelin energy 175/65/13 και ήμουν πολύ ικανοποιημένος σε ελληνική άσφαλτο, μιας δεν έχω κα τα 400 άλογα πάνω στο αμάξι κ κινούμαι συντηρητικά. πρέπει να βάλω καλοκαιρινά ελαστικά τώρα. Σκέφτομαι να βάλω τώρα στα καλοκαιρινά διάσταση 165/70/13 μιας κ οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες, περίπου 80-100€. Βρήκα αυτή την προσφορά. Τί γνώμη έχετε για τα duragrip goodyear?
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... sowigan=So
υπόψιν, μένω Γερμανία κ μάλλον θα τα παραγγείλω από κάποιο ίντερνετ site.
επίσης κ αυτά έχω υπόψιν: http://www.popgom.de/auto-reifen/contin ... 0-r13-79-t -
Για δρόμους καλούς όπως της Γερμανίας όπου όλα τα λάστιχα κρατάνε καλά οι προτεραιότητες αλλάζουν και είναι διάρκεια και θόρυβος. Και τιμή φυσικά.
Αυτό αν είναι να μείνεις εκεί καιρό, αν είναι να γυρίσεις σε λίγους μήνες είναι αλλιώς....
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]