-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Φίλος με Mazda 2 (1.3) με ελαστικά 175/65R14 θέλει να αλλάξει τα Toyo που φοράει διότι μετά από 2 χρόνια και λίγο πάνω από 35.000 χλμ έχουν αρχίσει να παραδίδουν το πνεύμα. Ιδανικά θα ήθελε κάτι που να μην πολυμασάει από λακούβες (=να μην πετάνε εύκολα καρούμπαλα).Καμιά πρόταση?
Να ξαναβάλλει τα ίδια.
Τα Toyo που φοράει το 2άρι είναι γτπ, οπότε ας μην τα ψάξει καθόλου. Αν θέλει οπωσδήποτε αντοχή σε λακούβες τότε τα Bridge είναι μονόδρομος
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Φίλος με Mazda 2 (1.3) με ελαστικά 175/65R14 θέλει να αλλάξει τα Toyo που φοράει διότι μετά από 2 χρόνια και λίγο πάνω από 35.000 χλμ έχουν αρχίσει να παραδίδουν το πνεύμα. Ιδανικά θα ήθελε κάτι που να μην πολυμασάει από λακούβες (=να μην πετάνε εύκολα καρούμπαλα).
Καμιά πρόταση?
αν βγαινoυν dunlop sp sport fast response,pirelli p6 cinturato.το dunlop σε τρακαρισμα δεν επαθαν τιποτα.
τί θέλει να πεί ο ποιητής
Δεν άνοιξαν οι αερόσακοι.
-
-
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Φίλος με Mazda 2 (1.3) με ελαστικά 175/65R14 θέλει να αλλάξει τα Toyo που φοράει διότι μετά από 2 χρόνια και λίγο πάνω από 35.000 χλμ έχουν αρχίσει να παραδίδουν το πνεύμα. Ιδανικά θα ήθελε κάτι που να μην πολυμασάει από λακούβες (=να μην πετάνε εύκολα καρούμπαλα).
Καμιά πρόταση?
Να ξαναβάλλει τα ίδια.
Τα Toyo που φοράει το 2άρι είναι γτπ, οπότε ας μην τα ψάξει καθόλου. Αν θέλει οπωσδήποτε αντοχή σε λακούβες τότε τα Bridge είναι μονόδρομος
Τελικά δεν ισχύει η πιο πάνω διάσταση, φοράει Toyo Proxes R31 σε 195/45R16 (την ίδια διάσταση που φορούσε και το 2λιτρο Clio RS με τα 172/182 άλογα... ).
Παίζουν τα εξής:
- Michelin Pilot Sport 3 (κάπου 430 κομπλέ σ'αυτή τη διάσταση)
- Continental SC3 (380)
- Toyo T1R (400)
- Dunlop fast response (380)
-
Για ένα VW Vento μοντέλο 1993, 1400 κυβικά, ποιό μοντέλο θα μου προτείνατε(φοράει αν δεν κάνω λάθος 185/60/R14); Είμαι συνταξιούχος, κάνω ταξίδια σε εθνική οδό μέχρι 200 χλμ μάξιμουμ, και ποτέ η ταχύτητα στο κοντέρ δεν θα υπερβεί τα 120-130 χλμ/ώρα. Με ενδιαφέρει τα ελαστικά να είναι από επώνυμη εταιρία, και όσο πιο value for money επιλογή γίνεται, καθώς δεν πήραμε και δώρο φέτος... Το Νο1 κριτήριο αγοράς θα είναι δηλαδή να μη χρειαστεί να τα αλλάξω πολύ σύντομα, εννοώ να κρατήσει η απόδοσή τους κάποια χρόνια μιας και δεν κάνω περισσότερα από 7.000 χλμ το χρόνο. Ευχαριστώ για τις όποιες συμβουλές εκ των προτέρων.
-
Ο χρήστης Ascoeh έγραψε:
Για ένα VW Vento μοντέλο 1993, 1400 κυβικά, ποιό μοντέλο θα μου προτείνατε(φοράει αν δεν κάνω λάθος 185/60/R14); Είμαι συνταξιούχος, κάνω ταξίδια σε εθνική οδό μέχρι 200 χλμ μάξιμουμ, και ποτέ η ταχύτητα στο κοντέρ δεν θα υπερβεί τα 120-130 χλμ/ώρα. Με ενδιαφέρει τα ελαστικά να είναι από επώνυμη εταιρία, και όσο πιο value for money επιλογή γίνεται, καθώς δεν πήραμε και δώρο φέτος... Το Νο1 κριτήριο αγοράς θα είναι δηλαδή να μη χρειαστεί να τα αλλάξω πολύ σύντομα, εννοώ να κρατήσει η απόδοσή τους κάποια χρόνια μιας και δεν κάνω περισσότερα από 7.000 χλμ το χρόνο. Ευχαριστώ για τις όποιες συμβουλές εκ των προτέρων.Η διάστασή σου είναι συνηθισμένη και οικονομική.
Δεδομένου ότι τα λάστιχα στην Ελλάδα ξεραίνονται μετά από 2-3 χρόνια ακόμα και με 4 χρόνια διάρκεια εσύ θα έχεις μόνο 28000χλμ τα οποία καλύπτονται από όλα τα λάστιχα. Οπότε στο θέμα διάρκεια είσαι εντάξει με οποιοδήποτε λάστιχο και θεωρώ ότι όποιο επώνυμο όπως το εννοείς εσύ και να βάλεις μια χαρά θα είσαι.
Σχετικά με το επώνυμες, όλες είναι.... αλλά εκτός από Michelin, Continental, Pirelli, Goodyear, Dunlop, Uniroyal, Bridgestone που είναι οι πιο επώνυμες θα έλεγα να δεις και άλλες όπως Fulda, Vredestein, Kumho, Toyo, Avon, Kleber οι οποίες είναι λίγο λιγότερο διάσημες αλλά αξιοπρεπέστατες και οικονομικότερες. Δε σου λέω για κάτι άλλες πιο περίεργες.... -
Καλησπέρα,
βγήκαν τα χειμερινά Yokohama W.drive και μπήκαν τα ολοκαίνουργια Pirelli P-Zero Nero (πέταξα τα παλιά Dunlop SP Sport 01 RFT μετά από 31.000ΚΜ χρήσης, με 4+ mm πέλματος ακόμα....) .......
Εντυπώσεις στο άμεσο μέλλον......
-
Γιατί τα έβγαλες τα χειμερινά από τώρα?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Γιατί τα έβγαλες τα χειμερινά από τώρα?Επειδή οι διαδρομές μου θα είναι πολύ περιορισμένες με το αμάξι αυτό για τους επόμενους 3 μήνες......και επειδή βιαζόμουν να δοκιμάσω τα Pirelli από τώρα.....
-
Τελικά δεν ισχύει η πιο πάνω διάσταση, φοράει Toyo Proxes R31 σε 195/45R16 (την ίδια διάσταση που φορούσε και το 2λιτρο Clio RS με τα 172/182 άλογα... ).
Παίζουν τα εξής:
- Continental SC3 (380)
- Toyo T1R (400)
Κανένα απο αυτά δεν πληρεί την προδιαγραφή 'αντοχή στα πεζοδρόμια' οπότε εγώ προτείνω Pilot Sport 3 ή Continental SC3
Τα συγκεκριμένα Toyo που φοράει το 2άρι σίγουρα ΟΧΙ -
'Σχετικά με το επώνυμες, όλες είναι.... αλλά εκτός από Michelin, Continental, Pirelli, Goodyear, Dunlop, Uniroyal, Bridgestone που είναι οι πιο επώνυμες θα έλεγα να δεις και άλλες όπως Fulda, Vredestein, Kumho, Toyo, Avon, Kleber οι οποίες είναι λίγο λιγότερο διάσημες αλλά αξιοπρεπέστατες και οικονομικότερες. Δε σου λέω για κάτι άλλες πιο περίεργες....'
Από τα οικονομικά μοντέλα ποια θα μου προτείνατε από αυτές τις εταιρίες, διότι είμαι αδαής και φοβάμαι ότι θα με πιάσουν κορόιδο... Ευχαριστώ και πάλι. Με περίεργες εταιρίες ούτε εγώ θα ήθελα να μπλέξω. (Για ένα VW Vento μοντέλο 1993, 1400 κυβικά, φοράει αν δεν κάνω λάθος 185/60/R14). -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Παίζουν τα εξής:
- Continental SC3 (380)
- Toyo T1R (400)
Κανένα απο αυτά δεν πληρεί την προδιαγραφή 'αντοχή στα πεζοδρόμια' οπότε εγώ προτείνω Pilot Sport 3 ή Continental SC3
Τα συγκεκριμένα Toyo που φοράει το 2άρι σίγουρα ΟΧΙΤα ίδια δεν τα ξαναβάζει, θέλει κάτι καλύτερο. Πεζοδρόμια δεν καβαλάει, απλά επειδή τα ελαστικά που είχε στο προηγούμενο του αυτοκίνητο (Golf 3ης γενιάς) κάθε τρείς και λίγο πετούσαν καρούμπαλα από τρύπες τις οποίες δεν προλάβαινε να αποφύγει, θέλει κάτι 'γερό'. Τα Conti SC3 γενικά από αυτά που ακούω από φίλους δεν είναι και τρομερά ανθεκτικά σε τέτοιες φάσεις, ενώ το αντίθετο ακούω για τα T1R (δεν έχω όμως προσωπική εμπειρία )...
-
Ο χρήστης Ascoeh έγραψε:
'Σχετικά με το επώνυμες, όλες είναι.... αλλά εκτός από Michelin, Continental, Pirelli, Goodyear, Dunlop, Uniroyal, Bridgestone που είναι οι πιο επώνυμες θα έλεγα να δεις και άλλες όπως Fulda, Vredestein, Kumho, Toyo, Avon, Kleber οι οποίες είναι λίγο λιγότερο διάσημες αλλά αξιοπρεπέστατες και οικονομικότερες. Δε σου λέω για κάτι άλλες πιο περίεργες....'
Από τα οικονομικά μοντέλα ποια θα μου προτείνατε από αυτές τις εταιρίες, διότι είμαι αδαής και φοβάμαι ότι θα με πιάσουν κορόιδο... Ευχαριστώ και πάλι. Με περίεργες εταιρίες ούτε εγώ θα ήθελα να μπλέξω. (Για ένα VW Vento μοντέλο 1993, 1400 κυβικά, φοράει αν δεν κάνω λάθος 185/60/R14).Continental PremiumContact2 αν τα βρίσκεις σε καλή τιμή για τα βαλάντιά σου είναι καλή επιλογή.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Από τα οικονομικά μοντέλα ποια θα μου προτείνατε από αυτές τις εταιρίες, διότι είμαι αδαής και φοβάμαι ότι θα με πιάσουν κορόιδο... Ευχαριστώ και πάλι. Με περίεργες εταιρίες ούτε εγώ θα ήθελα να μπλέξω. (Για ένα VW Vento μοντέλο 1993, 1400 κυβικά, φοράει αν δεν κάνω λάθος 185/60/R14).Continental PremiumContact2 αν τα βρίσκεις σε καλή τιμή για τα βαλάντιά σου είναι καλή επιλογή.
.Ευχαριστώ, καλή τιμή ποια να περιμένω; Στο skroutz τα βρίσκω στα 60 ευρώ το καθένα
-
Kάπου εκεί καλά είναι. Πάνω από 70-75 υπερβολή.
-
Παίζουν τα εξής:
- Continental SC3 (380)
- Toyo T1R (400)
Τα συγκεκριμένα Toyo που φοράει το 2άρι σίγουρα ΟΧΙΤα ίδια δεν τα ξαναβάζει, θέλει κάτι καλύτερο. Πεζοδρόμια δεν καβαλάει, απλά επειδή τα ελαστικά που είχε στο προηγούμενο του αυτοκίνητο (Golf 3ης γενιάς) κάθε τρείς και λίγο πετούσαν καρούμπαλα από τρύπες τις οποίες δεν προλάβαινε να αποφύγει, θέλει κάτι 'γερό'. Τα Conti SC3 γενικά από αυτά που ακούω από φίλους δεν είναι και τρομερά ανθεκτικά σε τέτοιες φάσεις, ενώ το αντίθετο ακούω για τα T1R (δεν έχω όμως προσωπική εμπειρία )...
Τα toyo που φοράει από μαμά το mazda 2 είναι μαπέ δεν θυμάμαι ποιο ακριβώς είναι το μοντέλο τους. Τα Τ1R είναι μια χαρά ελαστικά αλλά κάνουν αρκετό θόρυβο και δεν ξέρω πώς τα πάνε από λακούβες. Εγώ θα επέλεγα πρώτον τα PS3 από τα οποία δεν έχω εμπειρία αλλά έχω από τα Michelin Pilot Exalto 2 τα οποία θεωρώ κορυφαία. Και δεύτερον τα SC3.
Με τα Michelin δεν είχα ποτέ πρόβλημα με καρούμπαλα αλλά λογικό είναι αφού τα αποφεύγω.
Απ όσο ξέρω πολύ καλά σε τέτοιο θέμα είναι τα Bridgestone όπως σου είπαν και σε προηγούμενο post. Γι' αυτό ας δει και τα Bridgestone Potenza RE050A -
Φορώ τα PS3 εδώ και κάνα μήνα περίπου στο Ford Fiesta Sport (mk7).
Καλό κράτημα,προοδευτικές αντιδράσεις, δεν είχαν πρόβλημα σε δυνατό σκάσιμο σε λακουβίτσα (τα Hankook θα είχαν
πετάξει ήδη καρούμπαλο).Το αν αξίζουν τα (αρκετά) λεφτά τους θα φανεί στο μέλλον.
-
Για λάστιχα σε C200K (W203) , τα Conti PC 2 , είναι οκ?
Νορμάλ μετακινήσεις,αρκετά χλμ το χρόνο.
-
Για ένα VW Vento μοντέλο 1993, 1400 κυβικά, ποιό μοντέλο θα μου προτείνατε(φοράει αν δεν κάνω λάθος 185/60/R14); Είμαι συνταξιούχος, κάνω ταξίδια σε εθνική οδό μέχρι 200 χλμ μάξιμουμ, και ποτέ η ταχύτητα στο κοντέρ δεν θα υπερβεί τα 120-130 χλμ/ώρα. Με ενδιαφέρει τα ελαστικά να είναι από επώνυμη εταιρία, και όσο πιο value for money επιλογή γίνεται, καθώς δεν πήραμε και δώρο φέτος... Το Νο1 κριτήριο αγοράς θα είναι δηλαδή να μη χρειαστεί να τα αλλάξω πολύ σύντομα, εννοώ να κρατήσει η απόδοσή τους κάποια χρόνια μιας και δεν κάνω περισσότερα από 7.000 χλμ το χρόνο. Ευχαριστώ για τις όποιες συμβουλές εκ των προτέρων.
Αν δεν βρω τα Conti premium contact2 που μου πρότεινε φίλος, που αλλού να καταλήξω;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]