-
Το έψαξα το ζήτημα. Η ζάντα του Lancer είναι 16χ6,5 ίντσες και το Continental ExtremeContact 225/55R16 σύμφωνα με το datasheet της εταιρίας μπορεί να εφαρμοστεί σε ζάντες από 6 έως 8 ίντσες. Από διαστάσεις OK είναι και το ελαστικό είναι εξαιρετικό, αλλά αν είναι να μειωθούν οι επιδόσεις του αυτοκινήτου είναι βαρύ το τίμημα...
-
Συνεχίζοντας το ψάξιμο --> http://www.caranddriver.com/features/10 ... -tech_dept
Από τη δοκιμή φαίνεται ελάχιστη μείωση στην επιτάχυνση ακόμη και σε μεγάλες αλλαγές, ενώ αυξάνεται η πρόσφυση στις στροφές και μειώνεται η απόσταση πέδησης. Όσο για την κατανάλωση μεταξύ των 2 διαφορετικών μεγεθών ελαστικών σε 16άρες ζάντες παραμένει σχεδόν η ίδια.
Σε περίπτωση που αλλάξει κανείς μέγεθος ελαστικού πώς υπολογίζει τις νέες πιέσεις για το αυτοκίνητό του;
-
Tι τελική έχει το αυτοκίνητο; Γιατί αυτά που διάλεξες βλέπω ότι αρχίζουν από δείκτη W και πάνω!
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Tι τελική έχει το αυτοκίνητο; Γιατί αυτά που διάλεξες βλέπω ότι αρχίζουν από δείκτη W και πάνω!190 km/h. Αλλά ο δείκτης μέγιστης ταχύτητας W δε νομίζω ότι είναι κακός. Ποιο ενισχυμένο ελαστικό δείχνει. Απ' όσο γνωρίζω δεν παίζει μεγάλο ρόλο στο να έρθει το ελαστικό σε θερμοκρασία λειτουργίας. Δηλαδή όποιος το φοράει πρέπει να πηγαίνει πάντα 200; Ακόμη και σε πολύ γρήγορα αυτοκίνητα το ελαστικό πρέπει να 'χει πρόσφυση και στην πόλη, αλλά και σε άλλες διαδρομές πέρα των αυτοκινητόδρομων.
-
Αυτά τα extremecontact είσαι σίγουρος ότι τα βγάζει ακόμα το εργοστάσιο;
Οσο για τον δείκτη ταχύτητος βρίσκω για το δικό σου αυτοκίνητο, τον W υπερβολικό.
Επιμένω για τα premiumcontact2 με δείκτη Η. -
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Αυτά τα extremecontact είσαι σίγουρος ότι τα βγάζει ακόμα το εργοστάσιο;Οσο για τον δείκτη ταχύτητος βρίσκω για το δικό σου αυτοκίνητο, τον W υπερβολικό.
Επιμένω για τα premiumcontact2 με δείκτη Η.Δεν είμαι σίγουρος. Δεν έχω δηλαδή ρωτήσει σε βουλκανιζατέρ, αλλά στο site της Continental υπάρχουν. Με H έρχεται από το εργοστάσιο οπότε και V σίγουρα δε θα έβλαπτε. Αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν παίζει θέμα με τις θερμοκρασίες.
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Οσο για τον δείκτη ταχύτητος βρίσκω για το δικό σου αυτοκίνητο, τον W υπερβολικό.
Επιμένω για τα premiumcontact2 με δείκτη Η.Δεν είμαι σίγουρος. Δεν έχω δηλαδή ρωτήσει σε βουλκανιζατέρ, αλλά στο site της Continental υπάρχουν. Με H έρχεται από το εργοστάσιο οπότε και V σίγουρα δε θα έβλαπτε. Αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν παίζει θέμα με τις θερμοκρασίες.
Για την θερμοκρασία δεν παίζει κανέναν ρόλο. Απλα αγοράζεις ένα ακριβότερο και βαρύτερο λάστιχο χωρίς λόγο! Η κι από εμένα... άντε V στην χειρότερη.
-
Εγώ γιατί δεν τα βρίσκω;
http://www.conti-online.com/generator/w ... es-gr.html -
http://www.conti-online.com/generator/w ... dw_en.html
Δεν κοίταξα στο ελληνικό site. Μπορεί να τα εισάγουν μπορεί και όχι. Πάντως στο ελληνικό site της Michelin έχει λίγα λάστιχα από την γκάμα σε σχέση με τα διαθέσιμα στην ελληνική αγορά. Για την Continental δε ξέρω.
-
http://www.conti-online.com/generator/www/us/en/continental/automobile/themes/car_tires/performance/extreme_dw_en/extremecontact_dw_en.htmlΔεν κοίταξα στο ελληνικό site. Μπορεί να τα εισάγουν μπορεί και όχι. Πάντως στο ελληνικό site της Michelin έχει λίγα λάστιχα από την γκάμα σε σχέση με τα διαθέσιμα στην ελληνική αγορά. Για την Continental δε ξέρω.
Και τα Γερμανικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά, κλπ sites της Continental είναι ίδια με το Ελληνικό.
Αυτό το Aμερικάνικο έχει κάτι απίθανους τύπους που δεν τους έχω ξαναακούσει (και δεν έχει τα premium contact 2 πχ) Μπορεί να είναι για την έρημο της Νεβάδα... -
Όπως και να 'χει υπάρχουν καλές εναλλακτικές σε αυτές τις διαστάσεις. Π.χ. Bridgestone Potenza RE760 Sport. Όλο και κάποιο θα βρεθεί.
Να επαναλάβω μία ερώτηση που έκανα προηγουμένως ελπίζοντας πως θα βρεθεί κάποιος που γνωρίζει να απαντήσει:
Σε περίπτωση που αλλάξει κανείς μέγεθος ελαστικού πώς υπολογίζει τις νέες πιέσεις για το αυτοκίνητό του;
-
Εξακολουθώ να πιστεύω πως διυλύζεις τον κώνωπα και δεν είναι εύκολο να σε βοηθήσουμε
Τα Michelin Primacy HP και τα PremiumContact2 είναι πολύ καλές επιλογές, τα potenza είναι too much
Μην βάλεις all around/season λάστιχα, ένα καλό σετ καλοκαιρινών είναι ό,τι χρειάζεσαι και καλά χιλιόμετρα -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Εξακολουθώ να πιστεύω πως διυλύζεις τον κώνωπα και δεν είναι εύκολο να σε βοηθήσουμε
Τα Michelin Primacy HP και τα PremiumContact2 είναι πολύ καλές επιλογές, τα potenza είναι too much
Μην βάλεις all around/season λάστιχα, ένα καλό σετ καλοκαιρινών είναι ό,τι χρειάζεσαι και καλά χιλιόμετραΌλα τα τελευταία που κοιτάω σε 225/55 Summer είναι. Τα all-season τα κοίταξα γιατί δεν έβρισκα Summer high performance σε 205/60. Τα Potenza και τα Pilot έχουν αξιόλογη διαφορά από τα Primacy και νομίζω πως αξίζει τον κόπο να τα έχει υπόψιν του κανείς!
-
Μην βάλεις all around/season λάστιχα, ένα καλό σετ καλοκαιρινών είναι ό,τι χρειάζεσαι και καλά χιλιόμετραΌλα τα τελευταία που κοιτάω σε 225/55 Summer είναι. Τα all-season τα κοίταξα γιατί δεν έβρισκα Summer high performance σε 205/60. Τα Potenza και τα Pilot έχουν αξιόλογη διαφορά από τα Primacy και νομίζω πως αξίζει τον κόπο να τα έχει υπόψιν του κανείς!
Περίμενε να δεις τα λάστιχα που θα φοράει το Lancer και μετά το ψάχνεις
-
Yokohama AVID S34B. Αυτά φοράει. Στο απάντησα και παραπάνω... Ακόμη και σε σχέση με τα Primacy HP υστερούν. Πόσο μάλλον με τα Potenza, τα Pilot και τα ExtremeContact. Βέβαια δε σκοπεύω να τα αλλάξω αμέσως. Θα τα αφήσω κανένα χρόνο τουλάχιστον τα καινούρια. Προς το παρόν αυτό είναι το σχέδιο το οποίο θα επανεκτιμηθεί μετά το στρώσιμο του κινητήρα, οπότε και θα δοκιμαστούν τα Yokohama.
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Goodyear F1 Assymetric - Dunlop Sportmax TT - Nokian ZG2 σε διασταση 225/45/17.
Τα εχει δοκιμασει καποιος ?
Τα 2 πρωτα τα βρισκω γυρω στο 500αρικο, τα Nokian γυρω στα 430 και τα παινευει πολυ ο λαστιχας μου.
Αξιζει το Nokian ή να παω στα 2 πρωτα πιο 'επωνυμα' ελαστικα λογω μικρης διαφορας τιμης ?
Τα Goodyear εχουν σκληροτερη γομα σε σχεση με τα Dunlop ?
κανένα από τα τρία.
Εχεις δοκιμασει καποιο και δεν σου αρεσε κατι ?....
Γιατι τουλαχιστον σε τεστ που διαβαζω για τα** F1 **& **Sportmaxx TT **γραφουν πολυ καλες κριτικες.Γειά σου Γιώργο
Σχόλασαν τα Fulda και θέλει άλλα λάστιχα το Mazda ;
Τα F1 είναι πολύ σκληρά ρε συ και δεν θα ζεσταίνονται με τίποτε, τα Dunlop δεν είναι πολυ φορεμένα για να υπάρχουν γνώμες, γιατί δεν κοιτάς τα SportContact3, ή τα Pilot sport2-3 ;Tελικά μετα απο μικρη ερευνα αγορας σκεφτομαι μαλλον να καταληξω στα Μichelin Pilot Sport 3.
Οι περισσοτεροι λαστιχαδες και γνωστοι λενε τα καλυτερα λογια και τα βρισκω πολυ κοντα στην τιμή των F1, στην καλυτερη 520 περασμενα, αλλα και 600 σε ελαχιστα μαγαζια...
Αν τα εχει δοκιμασει κανεις απο εδω θα βοηθουσε αρκετα
-
@Costas Athan
Το άρθρο που αναφέρεις μιλάει για ίδια διάμετρο ενώ εσύ όχι αλλά κι αυτοί τελικά δεν το πετυχαίνουν και ξεφεύγουν. Το ανάλογο όμως με το μαμά μέγεθος με 16άρες δεν είναι το κάπως σύνηθες 225/55-16 αλλά το 215/55-16 ή 225/50-16.
Ο βαρύτερος τροχός (ζάντα και λάστιχο) επιβαρύνει τα φρένα, θα κουραστούν πιο εύκολα. Απλά λόγω ισχυρότερου σκελετού στο πιο χαμηλό προφίλ και φαρδύτερου πέλματος φρενάρουν καλύτερα μέχρι να κουραστούν τα φρένα. Στο άρθορ, με μόνο 1εκ (από 195 σε 205) φρενάρει χειρότερα, σε μεγαλύτερο πέλμα αρχίζει το πέλμα να κερδίζει το βάρος. Η διαφορά όμως μπορεί να οφείλεται στη γόμα και στο σκελετό και όχι αποκλειστικά στο μέγεθος. Δηλαδή την ίδια διαφορά μπορεί να την είχες με ίδια διάσταση αλλά άλλο λάστιχο. Γενικά δεν αναφέρανε τον αριθμό φθοράς (tread wear) που θα παίξει ρόλο σε κάθε τέτοια σύγκριση.
Για την επιτάχυνση πάλι το βάρος θα παίξει το ρόλο του αθροιστικά με τη μικρή αλλαγή στο βήμα, άλλοι το καταλαβαίνουν άλλοι όχι. Συνήθως μειώνεται το σπινάρισμα στην εκκίνηση (με το βήμα και το βάρος έχεις μειώσει τη ροπή και το πέλμα σε κόβει τελείως)
Η κατανάλωση λόγω βάρους και τριβών του πέλματος θα ανέβει. Είναι δύσκολο να αξιολογηθεί αφού διαφορές υπάρχουν και μόνο από μοντέλο σε μοντέλο ελαστικού ίδιων διαστάσεων αλλά το 5-10% που αναφέρουν δεν είναι λίγο...
Το βάρος αυτό θα χαλάει την άνεση (πέραν της άνεσης και του θορύβου λόγω πολύ χαμηλού προφίλ) ενώ θα καταπονεί και τα αμορτισέρ και το αμάξωμα του αυτοκινήτου.
Κανονικά οι πιέσεις παραμένουν οι ίδιες εφόασον έχουν σχέση με το βάρος του οχήματος. Συνήθως όμως στο σχετικό ταμπελάκι αναφέρονται οι προτεινόμενες πιέσεις ανάλογα με τα επίσημα αποδεκτά μεγέθη και εκεί βλέπουμε ότι το πιο χαμηλοπρόφιλο ελαστικό έχει πιο σκληρό σκελετό οπότε μπορεί να στέκεται και με χαμηλότερη πίεση.... όχι πάντα όμως.
Καλό είναι να μην βάλεις διάσταση που να μην αναφέρεται στο ταμπελάκι για να μην έχεις πρόβλημα και με τα ΚΤΕΟ.
Προσωπικά θεωρώ την επιτάχυνση στο σχετικά βαρύ όχημά μου πιο σημαντική από την ομορφιά οπότε εκτός αν βρω την τέλεια 17άρα ζάντα σε πολύ καλή τιμή θα μείνω με τις πανάλαφρες μαμά 15άρες! -
@ onyx !
Τι εννοείς μιλάω για άλλη διάμετρο; Τα 225/55R16 και τα 205/60R16 έχουν σχεδόν ταυτόσημη διάμετρο. Ζάντα προφανώς αφήνω την ίδια...
-
Το τσέκαρα και έχεις δίκιο (είναι από τις περιπτώσεις που ο εμπειρικός κανόνας χάνει λίγο!).
Η ζάντα πάντως είναι λίγο οριακή αλλά αφού χωράει επίσημα και το θέλεις να το κάνεις. Άσχετα από τα όσα κακά σου έχω πει θα σου αρέσει, και στις στροφές και στα φρένα! Και είναι και πιο συχνό μέγεθος οπότε θα βρίσκεις πολλά λάστιχα και πιο φτηνά. -
@bathanYokohama AVID S34B. Αυτά φοράει. Στο απάντησα και παραπάνω... Ακόμη και σε σχέση με τα Primacy HP υστερούν. Πόσο μάλλον με τα Potenza, τα Pilot και τα ExtremeContact. Βέβαια δε σκοπεύω να τα αλλάξω αμέσως. Θα τα αφήσω κανένα χρόνο τουλάχιστον τα καινούρια. Προς το παρόν αυτό είναι το σχέδιο το οποίο θα επανεκτιμηθεί μετά το στρώσιμο του κινητήρα, οπότε και θα δοκιμαστούν τα Yokohama.
Μην εισαι σιγουρος οτι θα εχει αυτα.Αναλογα την περιπτωση μπορουν διπλανα αυτοκινητα να εχουν διαφορετικα λαστιχα.
Επισης ψαχνεις απο τωρα για τον αλλο χρονο;Μηπως βιαζεσαι παρα πολυ;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]