-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Το τρέχω πάρα πολύ... Το οδηγώ πάντα στα όρια και για αυτό θέλω να έχει πολύ καλά κρατήματα σε οριακές καταστάσεις. Δεν κάνω κόλπα όπως χειρόφρενα σπινιαρίσματα και διαφορα τέτοια αλλα το τρέχω αρκετά και παντα στα όρια του αυτοκινήτου και του δρόμου... Να φανταστείτε σε 4 χρόνια και 50.000 χιλιόμετρα έχω αλλάξει 4 φορές τακάκια φρένων και μία φορά δισκόπλακες λόγω φρεναρίσματος σε μεγάλες ταχύτητες...
Εγώ θα ήμουν μεταξύ των Pirelli P7, Continental Premium Contact 2 και Yokohama C Drive 2. Καλά λάστιχα όλα τους.
Σόρρυ κιόλας αλλά τα συγκεκριμένα ελαστικά είναι ΕΝΤΕΛΩΣ εκτός των προδιαγραφών που θέτει ο mangelasakis!!!
Πρόταση για σπορ ελαστικά ζητάει...
Το τρέχω πάρα πολύ... Το οδηγώ πάντα στα όρια και για αυτό θέλω να έχει πολύ καλά κρατήματα σε οριακές καταστάσεις. Δεν κάνω κόλπα όπως χειρόφρενα σπινιαρίσματα και διαφορα τέτοια αλλα το τρέχω αρκετά και παντα στα όρια του αυτοκινήτου και του δρόμου... Να φανταστείτε σε 4 χρόνια και 50.000 χιλιόμετρα έχω αλλάξει 4 φορές τακάκια φρένων και μία φορά δισκόπλακες λόγω φρεναρίσματος σε μεγάλες ταχύτητες...
Εγώ θα ήμουν μεταξύ των Pirelli P7, Continental Premium Contact 2 και Yokohama C Drive 2. Καλά λάστιχα όλα τους.
Σόρρυ κιόλας αλλά τα συγκεκριμένα ελαστικά είναι ΕΝΤΕΛΩΣ εκτός των προδιαγραφών που θέτει ο mangelasakis!!!
Πρόταση για σπορ ελαστικά ζητάει...
Pirelli Pzero rosso ή τα νεο pirelli pzero (σκετο).
Ισως απο τα καλυτερα σπορ λαστιχα (δεν λαμβανω υπ´ οψη μου τα σεμισλικ)Μην επιλεξεις sc3 ή re050. Και τα δυο ειναι ο ορισμος του πως δεν πρέπει να συμπεριφερεται ενα σπορ λαστιχο και αφου τρεχεις κιολας, απεφυγε τα...
Ρε παλικάρια, σε αυτές τις διαστάσεις που μας έδωσε ο φίλος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ πιο σπορ λάστιχα από αυτά που πρότεινα.
Αν και νομίζω ότι το Focus 2 φοράει 16άρες, οπότε εκεί βρίσκεις και πιο σπορ λάστιχα.
-
Για αυτο και ρωτησα και εγω αν βγαινουν σε 15αρια
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αυτά που γράφεις πάντως δεν ισχύουν για το sc3.Δεν ισχύει πολύ το ότι αργούν να ζεσταθούν.Όλα τα άλλα μια χαρά τα ίδια χάλια είναι (χαζοσπινιάρουν και γλιστράνε, έχουν πολύ χαμηλό όριο πρόσφυσης κτλ)...
μπορούν να το επιβεβαιώσουν κι άλλοι χρήστες.Για να το πω επιστημονικά... ... και τα sc3 και τα RE050 είναι ΓΤΠΚ.
Πραγματικέ-Δία,
απάντησα στον KWSN_Men, o οποίος έχει μία Z4 2,5lt (όπως γράφει ο ίδιος παραπάνω) που μου ζήτησε να το αναλύσω.Τώρα...σε 15άρια 2-3 επιλογές έχεις 'καλές'...Επιπλέον αν μιλάμε όντως για 15άρα διάσταση ζάντας (και δεν έχει κάποια extra 16άρα ή 17άρα ή ακόμα και 18άρα - έχουν ξεφύγει τα σημερινά μοντέλα ), sorry, αλλά εξαρχής κακώς αναφέρθηκε το SC3 (το οποίο και με απο-προσανατόλισε λίγο ), το οποίο αν θυμάμαι καλά βγαίνει από 225/45/17. Κοινώς δηλαδή ξεχνάμε 16 ίντσες και 15 ίντσες ζάντες.
-
Παρεμπιπτόντως τα Pzero Rosso υπάρχουν ακόμη; Γιατί εδώ και καιρό δεν τα βλέπω στο site της Pirelli.
-
Διαφωνώ οριζοντίως διαγωνίως και καθέτως για το spc3. Το RE050 είναι όντως μέτριο για την Ελλάδα.
-
Δείκτης Ταχύτητας
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... ions_Tyres
Δείκτες ταχύτητας ελαστικών:
Q 160 χλμ./ώρα
R 170 χλμ./ώρα
S 180 χλμ./ώρα
T190 χλμ./ώρα
H 210 χλμ./ώρα
V 240 χλμ./ώρα
W 270 χλμ./ώρα
Y 300 χλμ./ώρα
VR >210 χλμ./ώρα
ZR >240 χλμ./ώρα
W 270 χλμ./ώρα
Y 300 χλμ./ώρα
VR >210 χλμ./ώρα
ZR >240 χλμ./ώραΑυτές είναι οι μέγιστες τιμές ταχύτητας που μπορεί να πιάσει??? Οπότε εγώ θέλω ή Η ή V ούτως η άλλως μέχρι 200 πιάνει το αυτοκίνητο μου. Μετά ζορίζετε...
Από βολκανιζατέρ μου είπαν ότι τα Bridgestone re080 είναι καλύτερα από τα energy γιατί ζεσταίνονται πιο γρήγορα και σε λιγότερα χιλιόμετρα... Και τα energy που είχα ως τώρα σε ζεστό οδόστρωμα γλιστράνε πολύ... Για αυτό και θέλω να αλλάξω μάρκα...
Tο Focus 2 βγαίνει με 15αρες σιδερένιες ζάντες και 16αρες αλουμινένιες αν πάρεις πιο πλούσια έκδοση... Θέλω να βάλω και 17αρες ζάντες αλλά αυτη την στιγμή δεν έχω χρήματα... Οπότε αναγκαστικά μένω με τις 15αρες και αλλάζω προς το παρων μόνο λάστιχα.
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Παρεμπιπτόντως τα Pzero Rosso υπάρχουν ακόμη; Γιατί εδώ και καιρό δεν τα βλέπω στο site της Pirelli.Υπάρχει και παραϋπάρχει. http://www.pirellityre.com/web/tyres-ca ... fault.page
@ Κάβουρας. Δεν ξέρω ποιος πρότεινε SC3. Εγώ πάντως πρότεινα PC2 που βγαίνουν σε αυτή τη διάσταση. Αλλά ας μας πει σίγουρα ο φίλος αν έχει 15άρια ή 16άρια για να μην κάνουμε υποθέσεις.
-
195/65/R15 ειναι ακριβώς η διάσταση των ελαστικών μου...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Παρεμπιπτόντως τα Pzero Rosso υπάρχουν ακόμη; Γιατί εδώ και καιρό δεν τα βλέπω στο site της Pirelli.
Υπάρχει και παραϋπάρχει. http://www.pirellityre.com/web/tyres-ca ... fault.page
Όντως στο international site που μου έστειλες υπάρχει. Αλλά μόνο σε 5 μεγάλες διαστάσεις σε 18 και 19 ίντσες. Παλιά δεν υπήρχε σε πολλές διαστάσεις;
Πάντως στο Ελληνικό site δεν υπάρχει καν -
Πραγματικά διαβάζω αυτά που γράφεις και είμαι 100% σίγουρος ότι τα SC3 τα έχεις δοκιμάσει μόνο σε περιοδικό ενώ τα RE050 θυμάμαι ότι τα είχες πρώτης τοποθέτησης στο δικό σου!
Για τα SC3 δεν ισχύει το παραμικρό απόσα λες! Δοκιμασμένα εδώ και 2 εβδομάδες στο δικό μου και παλιότερα σε πολλά και διάφορα αυτοκίνητα περιστασιακά σε πληθώρα διαστάσεων!
Για τα RE050 δεν γνωρίζω - δεν απαντώΤα SC5P ξεφεύγουν σαν λάστιχα επιδόσεων και σε διαστάσεις και σε δείκτη ταχύτητας!
Στη περίπτωση της Ζ4 2.5άρας μάλλον έχεις 235/35/19 εμπρός και 265/35/19 πίσω οπότε μπορείς να βάλεις και τα 5P αφού το πατάς κιόλας το τιμημένο -
παιδιά το ξαναείπα και παραπάνω ότι το νούμερο που θέλω είναι 195/65/R15... Οπότε τι μου προτείνετε για καλύτερο???
-
Ο χρήστης mangelasakis έγραψε:
195/65/R15 ειναι ακριβώς η διάσταση των ελαστικών μου...Τότε επιμένω στις αρχικές μου προτάσεις. Pirelli P7, Continental Premium Contact 2 ή Yokohama C Drive 2. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτή τη διάσταση. Τα αμιγώς σπορ λάστιχα είναι πλέον 17άρια και πάνω. Δείκτη ταχύτητας θέλεις Η. Αν πάρεις V θα έχεις πληρώσει χωρίς λόγο περισσότερα χρήματα ενώ θα είναι και ελαφρώς βαρύτερα σε σχέση με τα Η.
@ Aggelosf: Δεν ξέρω αν υπήρχαν σε μικρότερες διαστάσεις παλαιότερα. Νομίζω από τις 17'' ξεκινούσαν πάντοτε.
-
παιδιά το ξαναείπα και παραπάνω ότι το νούμερο που θέλω είναι 195/65/R15... Οπότε τι μου προτείνετε για καλύτερο???Αυτά που σου είπε ο REALZEUS εξαρχής.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
@ Aggelosf: Δεν ξέρω αν υπήρχαν σε μικρότερες διαστάσεις παλαιότερα. Νομίζω από τις 17'' ξεκινούσαν πάντοτε.
Ναι κι εγώ είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κάποτε υπήρχαν σε 17άρες και συγκεκριμένα 235/45R17 πρέπει να τα είχα δει αλλά τώρα τα βλέπω σε 18+. Και μάλιστα η μικρότερη διάσταση είναι 245/45ZR18 (100Y)
-
Μάλλον αντικαθίστανται από τα P Zero (σκέτο) και για αυτό πλέον βγαίνουν σε ελάχιστες και περίεργες διαστάσεις.
-
μάλλον πάω για τα c-drive...
Τα michelin pilot exalto και pilot sport καταρχήν βγαίνουν σε 195/65/R15 και αν ναι είναι καλά???
-
Δεν υπάρχουν στις διαστάσεις σου...
-
μάλλον πάω για τα c-drive...Τα michelin pilot exalto και pilot sport καταρχήν βγαίνουν σε 195/65/R15 και αν ναι είναι καλά???
Καλά είναι, αλλά μάλλον δεν βγαίνουν σε αυτή τη διάσταση...
-
++++ Continental premium contact 2
----- Pirelli P7 -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Διαφωνώ οριζοντίως διαγωνίως και καθέτως για το spc3. Το RE050 είναι όντως μέτριο για την Ελλάδα.Δεν παρεξηγούμαι.
Εξάλλου η άποψή μου έχει δημιουργηθεί από προσωπική εμπειρία και όχι από περιοδικά ή από αυτά που έχω διαβάσει.
Το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι πως είναι (ίσως) πολύ απαιτητικός με τα λάστιχα.end of offtopic.
ΥΓ:εννοείται ότι όλα τα λάστιχα δεν κάθονται το ίδιο σε όλα τα αμάξια, οπότε το ότι έκατσε καλά στο...307 (καλά θυμάμαι? ), δε σημαίνει ότι έκατσαν το ίδιο καλά σε Α3/Golf/Leon κτλ και γι'αυτό λέω ότι πολλές φορές ΚΑΚΩΣ ρωτάμε για τα λάστιχα γιατί αναλόγως το αμάξι, τα λάστιχα πατάνε διαφορετικά και ΦΥΣΙΚΑ ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικά στάνταρ και αναζητά διαφορετικά πράγματα από το ίδιο προϊόν.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]