-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Σκεφτηκα λοιπον (αν δεν ξαναφορουσα παλι τα Excellero) ή τα Νokian σε παραπλησια τιμη σαν φθηνοτερη λυση ή σαν μεση λυση τα F1 μιας που τα conti - pilot πολυ καλα μεν αλλα ξεφευγουν αρκετα σε τιμη κι απο τι ξερω εχουν κι αρκετα μαλακη γομα ρε συ μηπως φαγωθουν αμεσως
Το Nokian Z-g2 είναι λαστιχούρι, έχει αριστεύσει σε adac και διάφορα άλλα, άλλα φαίνεται πολύ premium sport κατάσταση, δηλαδή όλο φορεμένο σε κάτι κτηνώδη audi το διαφημίζουν, θέλω να πω μοιάζει για βαρέου τύπου οχήματα.
Υπάρχουν και τα Nokian V που παίζουν σε μικρομεσαία κατηγορία.
Ο λαστιχας μου φοραει το ΖG2 σε ενα νεο Focus 1.6 που εχει στο μαγαζι και μου λεει τα καλυτερα γι'αυτο το λαστιχο, οτι εχει αριστη ποιοτητα κυλησης, πολυ καλο σε αισθηση τιμονι κι ειναι πολυ αθορυβο.
Σε αλλον λαστιχα παλι που ρωτησα μου προτεινε τα F1 ή τα Sportmax και γενικα οτι πρεπει σε λαστιχα να φοραμε παντα επωνυμες μαρκες κι εθαψε το Nokian (κανοντας οτι δεν το ηξερε καθολου) σαν ανωνυμο λαστιχο κλπ κλπ.. Βεβαια σε λαστιχαδες ως γνωστον το κερδος απο την πραγματικοτητα ερχεται συνηθως σε πρωτη μοιρα οποτε δεν βγαζεις και πολλη ακρη...
-
Καλυτερο για τον λαστιχα ειναι αυτο που του δινει το περισσοτερο κερδος.
-
Πάρε τιμές απ' όλες τις κορυφαίες μάρκες και από διαφορετικούς λαστιχάδες θα πρότεινα...
-
Ο χρήστης gplatan έγραψε:
Ο λαστιχας μου φοραει το ΖG2 σε ενα νεο Focus 1.6 που εχει στο μαγαζι και μου λεει τα καλυτερα γι'αυτο το λαστιχο, οτι εχει αριστη ποιοτητα κυλησης, πολυ καλο σε αισθηση τιμονι κι ειναι πολυ αθορυβο.Σε αλλον λαστιχα παλι που ρωτησα μου προτεινε τα F1 ή τα Sportmax και γενικα οτι πρεπει σε λαστιχα να φοραμε παντα επωνυμες μαρκες κι εθαψε το Nokian (κανοντας οτι δεν το ηξερε καθολου) σαν ανωνυμο λαστιχο κλπ κλπ.. Βεβαια σε λαστιχαδες ως γνωστον το κερδος απο την πραγματικοτητα ερχεται συνηθως σε πρωτη μοιρα οποτε δεν βγαζεις και πολλη ακρη...
Δες και αυτό το μουράτο λαστιχάκι αν υπάρχει στην διάσταση σου, νομίζω είναι για 17άρες και άνω:
Vredestein Ultrac Sessanta
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Δες και αυτό το μουράτο λαστιχάκι αν υπάρχει στην διάσταση σου, νομίζω είναι για 17άρες και άνω:
Vredestein Ultrac Sessanta
Το φοράω σε 225/45/17 εδώ και σχεδόν 2 χρόνια.
Ωραίο, έως πολύ ωραίο λάστιχο, μαλακό και αρκετά γερό (έχει φάει κάμποσα πεζοδρόμια).
Δυστυχώς «τελειώνει» σχετικά γρήγορα, εμένα στις 20.000χλμ περίπου δεν είχε καμμία σχέση με αυτό που ήταν στην αρχή. (μιλάμε για πολύ γλύστρημα)Τα άλλαξα τα μπρός/πίσω και ψιλοδιορθώθηκε η συμπεριφορά του αλλά και πάλι δεν είναι το ίδιο.
Επίσης είναι και από τα ακριβά λάστιχα της αγοράς. -
Ο χρήστης laz_pra έγραψε:
Η αδερφη μου εχει ενα VW POLO του 2000 και φοραει λαστιχα 185/55/14. Επειδη η διασταση ειναι σπανια, τα λαστιχα ειναι αρκετα ακριβα. Μου προτειναν να βαλω 185/60/14. Θα κανει αυτο το λαστιχο? Μπορω να βρω καπου φτηνα 185/55/14? ΕυχαριστωΣπάνια θα είναι μάλλον για τους λαστιχάδες ...
Επώνυμα ελαστικά υπάρχουν και παραϋπάρχουν σε 185/55/14, απλά θα χρειαστείς κοντά στα 250 με 300 €, ανάλογα με το λάστιχο... Και βέβαια το σωστό θα ήταν, να μείνετε στη διάσταση αυτή . -
Παιδιά σε VW POLO μου πρότεινε ο λαστιχάς μου το pirelli cinturato p6 σε διάσταση 185-60-14 νομίζω στα 160 ευρώ...για ήσυχο λάστιχο και ανθεκτικό....Στην ίδια τιμή είναι και το Bridgestone αλλά μου πρότεινε τα pirelli.Τι γνώμη έχετε για αυτα?Τί άλλο προτείνετε για πόλη και μερικά σποραδικά ταξιδάκια στην Πελοπόννησο;
-
160 Ευρώ αν σου είπε είναι τιμή για δυάδα. Μια χαρά λαστιχάκι το Cinturato. Εναλλακτικά Yokohama C Drive 2 και Continental Premium Contact 2.
-
160 Ευρώ αν σου είπε είναι τιμή για δυάδα. Μια χαρά λαστιχάκι το Cinturato. Εναλλακτικά Yokohama C Drive 2 και Continental Premium Contact 2.
Συγνώμη έκανα λάθος...260 και για τα 4 μου είπε...είναι μαλακά λάστιχα; Έχουν καλό κράτημα? είναι ήσυχα;
-
Λέω κι εγώ, 160!!! Ετοιμαζόμουνα να ρωτήσω πού τα βρήκες τόσο γιατί τα έβαλα πριν 2-3 βδομάδες στην αδελφή μου για 230. Δυστυχώς δεν έχει αυτή ούτε κι εγώ άποψη αλλά τα βάλαμε με το κύριο κριτήριο της αδελφής μου, την αντοχή σε πεζοδρόμια!
-
toyo t1r 195/50/15?
-
Στο c-max έχω τα goodyear τα μαμίσια,αν & εργοστασιακό ωραίο λάστιχο δεν έχω παράπονο.
Στο yaris έχω τα dunlop & αυτά μαμίσια,αρκετά καλά.
Φέτος ήρθε η ώρα για αλλαγή & είμαι ανάμεσα στα michelin energy & bridgestone.
Έχω ακούσει καλά λόγια & για τα 2,ειδικά τα michelin ta pilot τα είχα στο ibiza & ήμουν πολύ ευχαριστημένος.
Τώρα παίζομαι ποια να βάλω στα αυτ/τα. -
Ο χρήστης larson έγραψε:
toyo t1r 195/50/15?Φαγώθηκες με τα Toyo !
Από αυτά που δεν είπαμε στο τηλέφωνο, κοίτα και τα Vredestein Sportrac 3 και Hankook Ventus V12 Evo (αν θέλεις καλά και σώνει δείκτη V)... -
Σε αυτοκίνητο βαρύ, 1.6κυβικών, 115άλογα
θα είναι καλύτερα ή χειρότερα αν
Από διάσταση 225 / 45 / 17
πάμε σε διάσταση 215 / 45 / 17 ;;;;;Any help ;;;
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Σε αυτοκίνητο βαρύ, 1.6κυβικών, 115άλογαθα είναι καλύτερα ή χειρότερα αν
ποσα κιλα ειναι το αυτοκινητο?
ειδημων δεν ειμαι αλλα 225/45/17 μου φαινεται υπερβολικο (ειδικα το 225...)
λογικα θα κερδισεις αν πας σε 215 (καταναλωση, αποκριση, τελικη, 8ορυβο, κοστος ελαστικου-ισως-,κλπ) -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Σε αυτοκίνητο βαρύ, 1.6κυβικών, 115άλογα
θα είναι καλύτερα ή χειρότερα αν
ποσα κιλα ειναι το αυτοκινητο?
ειδημων δεν ειμαι αλλα 225/45/17 μου φαινεται υπερβολικο (ειδικα το 225...)
λογικα θα κερδισεις αν πας σε 215 (καταναλωση, αποκριση, τελικη, 8ορυβο, κοστος ελαστικου-ισως-,κλπ)Στο Laguna 2 αυτή την διαστάση είχαν στις μαμα ζάντες 17'.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Σε αυτοκίνητο βαρύ, 1.6κυβικών, 115άλογαθα είναι καλύτερα ή χειρότερα αν
νομίζω οτι θα έχεις λίγο καλύτερη οικονομία καυσίμου και καλύτερη απόκριση στο γκάζι (λόγω στενότερου πέλματος και μικρότερης συνολικής διαμέτρου του τροχού)
αλλά θα πρέπει να προσέξεις μήπως με το 215 η ζάντα θα είναι πιο 'εκτεθημένη' στα πεζοδρόμια μιάς και θα μικρίνει το πέλμα του ελαστικού. Εξαρτάται από το φάρδος της ζάντας π.χ εάν είναι 7 ή 7,5 ή 8 ίντσες και από το offeset της ζάντας....
μήπως να πήγαινες σε ζάντα 16 ιντσών;; -
Audi A3, περίπου 1450++ κιλά βάρος και από το εργαστάσιο φόραγε 225/45/17.
Την αλλαγή την πρότεινε ένας λαστιχάς επιμένωντας πως με το 215 θα ξυπνήσει λίγο περισσότερο το αυτοκίνητο.
Απλά επειδή φοβάμαι μήπως «χαλάσει» κάτι άλλο με την αλλαγή (στήσιμο, κράτημα κλ) ρωτάω εδώ...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Audi A3, περίπου 1450++ κιλά βάρος και από το εργαστάσιο φόραγε 225/45/17.Την αλλαγή την πρότεινε ένας λαστιχάς επιμένωντας πως με το 215 θα ξυπνήσει λίγο περισσότερο το αυτοκίνητο.
Απλά επειδή φοβάμαι μήπως «χαλάσει» κάτι άλλο με την αλλαγή (στήσιμο, κράτημα κλ) ρωτάω εδώ...
Σαν κίνηση δείχνει σωστή (μειώνεται ελάχιστα η διάμετρος), αλλά και οι τιμές είναι περίπου οι ίδιες...
205/55/16 δεν φορούσαν τα 'απλά' Α3 ; -
Τα Attraction (βασική) και τα Ambiente (lux) ναι, το Ambition (sport) φορούσε 17άρες με το προαναφερθέν ελαστικό.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]