-
Καλησπέρα,
νέα μέτρηση του βάθους πέλματος των ελαστικών στο αμάξι, μετά τη συμπλήρωση 25.000ΚΜ με τα ελαστικά Dunlop SP Sport 01A DSST (RFT) και την συχνή παρουσία του DTC πλέον.....
Τύπος Ελαστικού = Dunlop SP Sport 01A DSST (RFT)
ΚΜ που διανύθηκαν = 25.000
ΚΜ μετά την προηγούμενη αλλαγή εμπρός-πίσω = 10.000ΚΜ
Βάθος πέλματος εμπρός = 5,4mm
Βάθος πέλματος πίσω = 4,7mmΘα γίνει εκ νέου η αλλαγή τους εμπρός-πίσω (θα είναι η 2η και τελευταία) και εκτιμώ πως θα “βγάλουν” ακόμα 10-12.000ΚΜ (συνήθως τα αλλάζω στα 40.000KM ή όταν το βάθος πέλματος φτάσει στα 3 – 3,5mm). Μετά θα τοποθετηθούν τα Pirelli P-Zero Nero (ήδη αγορασμένα), όχι σε RFT όμως.
*ΥΓ: Για λόγους συγκρίσεως, παραθέτω και τα στοιχεία της προηγούμενης 1ης αλλαγής εμπρός-πίσω:
Τύπος Ελαστικού = Dunlop SP Sport 01A DSST (RFT)
ΚΜ που διανύθηκαν = 15.000
ΚΜ μετά την προηγούμενη αλλαγή εμπρός-πίσω = 0 ΚΜ
Βάθος πέλματος εμπρός = 6,3mm
Βάθος πέλματος πίσω = 5,8mmΤέλος, σε ενδιάμεση τυχαία μέτρηση των 19.000ΚΜ (4.000ΚΜ μετά την 1η αλλαγή), το βάθος πέλματος ήταν 6mm εμπρός και 5,5mm πίσω.*
-
Έχεις παρατηρήσει διαφορετικό ρυθμό φθοράς στην ελληνική άσφαλτο;
Βέβαια από τη μία έξω έχουν πιο άγρια άσφαλτο που τρώει το λάστιχο αλλά εκεί δεν γίνονται οι ταρζανιές που κάποιοι από εμάς κάνουν στην Ελλάδα (και που δεν κάνεις έξω). -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έχεις παρατηρήσει διαφορετικό ρυθμό φθοράς στην ελληνική άσφαλτο;
Βέβαια από τη μία έξω έχουν πιο άγρια άσφαλτο που τρώει το λάστιχο αλλά εκεί δεν γίνονται οι ταρζανιές που κάποιοι από εμάς κάνουν στην Ελλάδα (και που δεν κάνεις έξω).Επειδή με τα συγκεκριμένα ελαστικά έκανα 10.000ΚΜ σε Γερμανικούς δρόμους (και τη διαδρομή Γερμανία - Ιταλία) και τα υπόλοιπα 5.000ΚΜ σε Ελληνικούς, δεν τα είχα μετρήσει προ των 15.000ΚΜ που αναφέρω.
Όμως, μια μικρή επιβάρυνση πρέπει να έχουν όσον αφορά τη φθορά, τόσο λόγω καλύτερης ποιότητας ασφάλτου (και πιο τραχιάς) όσο και λόγω συχνής κίνησης με υψηλές ταχύτητες στις Autobahn.
Σε κάθε περίπτωση όμως, η όποια μείωση στο πέλμα και ταυτόχρονα μείωση της πρόσφυσης των ελαστικών, γίνεται σαφώς πιο αισθητή στους Ελληνικούς (υαλό)-δρομους απ'ότι θα γινόταν σε Γερμανικούς (όπου έχω δει να κυκλοφορούν αυτ/τα με ελαστικά που έχουν βάθος πέλματος 2,5mm και να μην είναι αισθητή κάποια σημαντική διαφορά στην πρόσφυση, σε κανονικές συνθήκες οδήγησης).
ΥΓ: Εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν συγκριτική ένδειξη φθοράς, τα προηγούμενα ελαστικά που είχε το αμάξι, τα Conti Premium Contact 2 RFT (205/55R16), στα 20.000ΚΜ που έκαναν σε Γερμανικούς - Ολλανδικούς - Βελγικούς - Γαλλικούς - Αυστριακούς - Ιταλικούς δρόμους και τα οποία αλλάχθηκαν με τα τωρινά (225/45R17), όταν πωλήθηκαν είχαν βάθος πέλματος 6,5mm τα εμπρός και 6,1mm τα πίσω.
-
Mία ερώτηση, φοράω ελαστικά 215/60/17, αν θέλω να πάω σε 16άρες ζάντες, τι ελαστικά πρέπει να φορέσω για να μη χάσει το αυτοκίνητο (σε ύψος, οφσετ, προσφυση, κτλ);
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Mία ερώτηση, φοράω ελαστικά 215/60/17, αν θέλω να πάω σε 16άρες ζάντες, τι ελαστικά πρέπει να φορέσω για να μη χάσει το αυτοκίνητο (σε ύψος, οφσετ, προσφυση, κτλ);Τί αυτοκίνητο έχεις; Ο ίδιος κ κατασκευαστής σου προτίνει διάσταση.
http://www.michelin.gr/greece/front/aff ... 03&lang=GR
Βάλε εδώ το αυτοκίνητο σου και σου βγάζει όλες τις διαστάσεισ που προτείνονται από τον κατασκευαστή. -
Dodge Caliber έχω.. Το λινκ που μου έδωσες γράφει μόνο για 17 και 18 ίντσες. Στην Αμερική το δικό μου μοντέλο φοράει και 16άρες αλλά δε θέλω να χάσω ούτε κατανάλωση, ούτε πρόσφυση.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Dodge Caliber έχω.. Το λινκ που μου έδωσες γράφει μόνο για 17 και 18 ίντσες. Στην Αμερική το δικό μου μοντέλο φοράει και 16άρες αλλά δε θέλω να χάσω ούτε κατανάλωση, ούτε πρόσφυση.Αν πας σε 16άρες για να κρατήσεις ίδια διάμετρο πρέπει να πας σε 215/65R16.
Στην Αμερική που είδα τώρα διάσταση κάτω από 17 είναι μόνο 15άρες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δνε μπορείς να πας σε 215/65R16. -
Thnks Αγγελε
-
ξεκινάω σιγά σιγά την αναζήτηση για καινούργια παπουτσάκια για την corolla μου
μοντέλο Ε111 G6 pro facelift
χιλιόμετρα....πολλάείχα exalto I (175/65/14),
μετά energy (175/65/14) όπου κέρδισα σε κατανάλωση, θόρυβο, άνεση αλλά έχασα σε επιδόσεις.
και τελευταία exalto II (185/60/14) όπου απόλαυσα στροφούλες, αλλά μας τελείωσαν γρήγορακαι τώρα τι;
για τιμές μέχρι 300-350€ -
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
ξεκινάω σιγά σιγά την αναζήτηση για καινούργια παπουτσάκια για την corolla μου
μοντέλο Ε111 G6 pro facelift
χιλιόμετρα....πολλάείχα exalto I (175/65/14),
μετά energy (175/65/14) όπου κέρδισα σε κατανάλωση, θόρυβο, άνεση αλλά έχασα σε επιδόσεις.
και τελευταία exalto II (185/60/14) όπου απόλαυσα στροφούλες, αλλά μας τελείωσαν γρήγορακαι τώρα τι;
για τιμές μέχρι 300-350€Nokian H, Turanza ER300 ή Energy E3A όλα σε διάσταση 85/60/14.
-
τα Potenza RE88 τι λένε;
-
Προς θεού όχι τα Turanza. Ειδικά σε αυτό το αυτοκίνητο όπου είναι δοκιμασμένα και 'κομμένα'
-
Τα Energy E3A, είναι άθλια
αν δεν θες ξανά exalto2
Premium contact 2αλήθεια, σε πόσο χρόνο, χλμ, τελείωσες τα Exalto2, μιας και τα έχω βάλει πρόσφατα.
-
40-50.000χλμ
μικτές συνθήκες οδήγησης.αρκετό χωματόδρομο όμως -
μια χαρά !! ελπίζω να μου βγάλουν κι εμένα τόσο .....
YΓ ... ωραίο αμαξάκι η G6
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Τα Energy E3A, είναι άθλια
αν δεν θες ξανά exalto2
Premium contact 2αλήθεια, σε πόσο χρόνο, χλμ, τελείωσες τα Exalto2, μιας και τα έχω βάλει πρόσφατα.
Saver ήθελα να πω..
Έχω και εγώ το μερίδιο κραξίματος μου στο energy E3A στο παρελθόν, αλλά το καλοκαιράκι που πέρασε ήταν άψογο.
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
40-50.000χλμ
μικτές συνθήκες οδήγησης.αρκετό χωματόδρομο όμωςΠόσο ήθελες να σου κρατήσουν ρε συ?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
40-50.000χλμ
μικτές συνθήκες οδήγησης.αρκετό χωματόδρομο όμωςΠόσο ήθελες να σου κρατήσουν ρε συ?
+1
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
40-50.000χλμ
πολλά πολλά χλμ!!!
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
40-50.000χλμ
+1
Πώς φαίνονται οι νέοι στο 4ΤΦ...
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι:
drdino: Πόσα χιλιόμετρα έχεις στην ροζ;
v@silis: Καμιά 350.000...
drdino: Και πότε άλλαξες αμορτισέρ;
v@silis: Γιατί, χρειάζεται;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]