-
Είδα τις προάλλες ένα MEgane με κάτι κατάμαυρα λάστιχα γυαλισμένα, λέω τι νάναι αυτά, πάω κοντά, βλέπω Energy σχεδόν απάτητα. Όμως κοιτάζοντας από κοντά, φαινόντουσαν μικρές ρωγμές. Ακουπάω το λάστιχο, ΠΕΤΡΑ! Κοιτάζω ημερομηνία και τρίβω τα μάτια μου: Αρχές 2003!!!! Ιταλάκια, έχουν ακόμα ψωμιά, μη μασάς!!!
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
κι εγω εχω του 2004 ,ειμαι εγκληματιας;φαντάζομαι δεν έχεις περάσει ... ΠΟΤΕ κτέο ....
-
Ποιο είναι το απώτατο χρονικό διάστημα που μπορούμε να κρατήσουμε ένα ελαστικό. Ρωτάω γιατί το αυτοκίνητό μου δεν γράφει πολλά χλμ λόγω καθημερινής χρήσης δίτροχου και το χειμώνα τ'αλλάζω με χειμερινά.
Ευχαριστώ. -
10χρονια
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
κι εγω εχω του 2004 ,ειμαι εγκληματιας;
φαντάζομαι δεν έχεις περάσει ... ΠΟΤΕ κτέο ....
σωστος
-
φαντάζομαι δεν έχεις περάσει ... ΠΟΤΕ κτέο ....
σωστος
εγκληματίες ... είναι οι τροχαίοι που δεν σε έχουν σταματήσει μέχρι τώρα ...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ποιο είναι το απώτατο χρονικό διάστημα που μπορούμε να κρατήσουμε ένα ελαστικό. Ρωτάω γιατί το αυτοκίνητό μου δεν γράφει πολλά χλμ λόγω καθημερινής χρήσης δίτροχου και το χειμώνα τ'αλλάζω με χειμερινά. Ευχαριστώ.Κοίταξε, χειμερινά δεν βάζω, αλλά μηχανάκι χρησιμοποιώ επίσης !
4 χρόνια από την ημερομηνία παραγωγής τους, πιστεύω πως είναι ένα καλό όριο αλλαγής. -
johnkyr
μην το κουραζεις,αμα θελω περναω ΚΤΕΟ και μαυτα τα λαστιχα και το ξερεις πολυ καλα αυτο.στα λαστιχα κοιτανε το πελμα και οχι την ηλικια αρκει να μην ειναι πανω απο 10 ετων το λαστιχο.
-
και γιατί όχι 20ετία ?
-
και γιατί όχι 20ετία ?Μην το ξεφτυλιζεις και εσυ τωρα!!
-
και γιατί όχι 20ετία ?γιατι εχουν ημερομηνια ληξης τα 10 χρονια
-
κι εγω εχω του 2004 ,ειμαι εγκληματιας;εγκληματίας δεν είναι κανένας αλλά κινδυνεύετε χωρίς ουσιαστικό λόγο και βάζετε και τους γύρω σας σε κίνδυνο...
παρότι έχω παραθέσει τις απόψεις μου για λάστιχα και την ζωή τους στην Ελλάδα, ειδικά σε νότιες περιοχές με υψηλή ηλιοφάνεια, θα επαναλάβω...
κανένα μα κανένα ελαστικό που γνωρίζω, από προσωπική ή δανεική εμπειρία, δεν αντέχει πάνω από δυο καλοκαίρια... άσχετα του υπολειπόμενου βάθους πέλματος, η γόμα έχει πεθάνει και μετά το τρίτο καλοκαίρι, με τα πρωτοβρόχια, την έχεις γ@μίσει κοινώς... μη σας πω ότι και μες το τρίτο καλοκαίρι κρατάει δεν κρατάει στον δρόμο.
Η πρότασή μου, ανεξαρτήτως κυβικών, αυτοκινήτου, και όποια άλλη δικαιολογία σκεφτείτε, είναι να τα αγοράζει κανείς το φθινόπωρο και να ζει με αυτά το επόμενο καλοκαίρι και χειμώνα και μετά πάλι καλοκαίρι και χειμώνα, και κάπου στα μέσα του τρίτου καλοκαιριού ή προς το τέλος του, να βάζει καινούργια λάστιχα πάνω στο αυτοκίνητο!
προσωπικά τα αλλάζω κάθε δεύτερο καλοκαίρι, πριν μπει το φθινόπωρο...
Βέβαια μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι το πάει πιο προσεχτικά αλλά επειδή η ζωή δεν προβλέπεται πρέπει να την διασφαλίζουμε... μια στιγμή που θα μας τύχει να έχουμε λάστιχα!
-
johnkyr
μην το κουραζεις,αμα θελω περναω ΚΤΕΟ και μαυτα τα λαστιχα και το ξερεις πολυ καλα αυτο.στα λαστιχα κοιτανε το πελμα και οχι την ηλικια αρκει να μην ειναι πανω απο 10 ετων το λαστιχο.
Λάθος μεγάλο κάνεις. Έχω παράδειγμα που έφαγε κόψιμο με energy 5ετιας σε ιδιωτικό και με καλό σε βάθος πέλμα.
-
κι εγω εχω του 2004 ,ειμαι εγκληματιας;10χρονια
Ναι...
Υπάρχουν λάστιχα (πχ τα energy) που και σε 10 χρόνια πάλι θα έχουν πολύ πέλμα (έχουν πολύ μεγάλο δείκτη φθοράς). Αυτό δεν σημαίνει ότι κρατάνε...
Επίσης, στα ΚΤΕΟ για να σε κόψουν πρέπει να έχεις πέλμα λιγότερο από 1 χιλιοστό (απ' όσο ξέρω, εκτός κι αν άλλαξε κάτι, όπως λέει ο dridino).
1 χιλιοστό πέλμα είναι εγκληματικό...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
εγκληματίας δεν είναι κανένας αλλά κινδυνεύετε χωρίς ουσιαστικό λόγο και βάζετε και τους γύρω σας σε κίνδυνο...
παρότι έχω παραθέσει τις απόψεις μου για λάστιχα και την ζωή τους στην Ελλάδα, ειδικά σε νότιες περιοχές με υψηλή ηλιοφάνεια, θα επαναλάβω...
κανένα μα κανένα ελαστικό που γνωρίζω, από προσωπική ή δανεική εμπειρία, δεν αντέχει πάνω από δυο καλοκαίρια... άσχετα του υπολειπόμενου βάθους πέλματος, η γόμα έχει πεθάνει και μετά το τρίτο καλοκαίρι, με τα πρωτοβρόχια, την έχεις γ@μίσει κοινώς... μη σας πω ότι και μες το τρίτο καλοκαίρι κρατάει δεν κρατάει στον δρόμο.
Η πρότασή μου, ανεξαρτήτως κυβικών, αυτοκινήτου, και όποια άλλη δικαιολογία σκεφτείτε, είναι να τα αγοράζει κανείς το φθινόπωρο και να ζει με αυτά το επόμενο καλοκαίρι και χειμώνα και μετά πάλι καλοκαίρι και χειμώνα, και κάπου στα μέσα του τρίτου καλοκαιριού ή προς το τέλος του, να βάζει καινούργια λάστιχα πάνω στο αυτοκίνητο!
προσωπικά τα αλλάζω κάθε δεύτερο καλοκαίρι, πριν μπει το φθινόπωρο...
Βέβαια μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι το πάει πιο προσεχτικά αλλά επειδή η ζωή δεν προβλέπεται πρέπει να την διασφαλίζουμε... μια στιγμή που θα μας τύχει να έχουμε λάστιχα!
+1
Παρατήρησα πως τα Exalto στην Lancia Y μου, δείχνουν 'κουρασμένα' αν και έχουν μόλις ένα 'Αθηναϊκό' καλοκαίρι στην πλάτη τους... Αντίθετα, τα Exalto στην Xsara του πατέρα, με διπλάσια χιλιόμετρα και 3 'Γιαννιώτικα' καλοκαίρια, δείχνουν σε αντίστοιχη , αν όχι καλύτερη κατάσταση...Μάλλον η καλύτερη λύση για την Αθήνα, όταν το αυτοκίνητο δεν παρκάρει σε γκαράζ, είναι φθηνότερη μάρκα ελαστικών και αλλαγές το πολύ στα 2 χρόνια για να ισοσκελίζεις κάπως το κόστος!
Στην τελική, ένα καινούριο ελαστικό, ακόμη και από κορεάτικες μάρκες Hankook, Kumho μια χαρά κρατάει. Εντάξει, μπορεί να μην έχει διάρκεια, αλλά τελικά, με τον ελληνικό ήλιο, κανένα δεν έχει!
Νομίζω, στην επόμενη αλλαγή, θα δοκιμάσω κάτι λιγότερο mainstream για το μικρό, που ούτως ή άλλως κινείται αποκλειστικά στην πόλη πλέον...
-
+1 για τον αριθμό καλοκαιριών που λέει ο vellerefontis. Θα προσθέσω ότι εξαρτάται και από τη μάρκα/τύπο του ελαστικού, καθώς κάποια αντέχουν λίγο παραπάνω και άλλα παραδίνονται νωρίτερα.
Εγώ μπαίνω φέτος στο τρίτο καλοκαίρι με τα SC2, η εμπειρία που θα μου προσφέρουν έχει ήδη αρχίσει να γίνεται φανερή Που να πιάσουν και οι ζέστες που λένε -
Άν δεν μείνει με τα λινά, το λάστιχο έχει ψωμί ακόμα.
-
Και εγω συμφωνω οτι ενα ελαστικο δεν αντεχει πανω απο 2.5 χρονια αμα εχει στην πλατη του 2 ελληνικα καλοκαιρια.
Αυτο ομως που εχω παρατηρησει ειναι πως αμα του βαζεις καθε μηνα αφρο για τα λαστιχα τουλαχιστον τα πλαινα αργουν να ξεραθουν και παραμενουν αρκετα μαλακα σε συγκριση με ενα ελαστικο το οποιο δεν το εχεις περιποιηθει ποτε. Προσωπικη παρατηρηση παντα. -
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Άν δεν μείνει με τα λινά, το λάστιχο έχει ψωμί ακόμα. -
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]