-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
... ρωτάω γιατί ενώ φοράω 185/55/15 μισελέν ένερζυ με δείκτη φθοράς 400 σε 'οχημα 800 κιλών όπου θα περίμενε κανείς όχι να υπερθερμένονται αλλά με το ζορι να πιάνουν θερμοκρασία λειτουργίας, υπερθερμένονται και σαπουνιάζουν μετά από παρατεταμένη σκληρή χρήση ... και ενώ θα ήθελα ένα πιο μαλακής γόμας λάστιχο φοβάμαι μήπως υπερθερμένεται για πλάκα ... σκέφτομαι μήπως πάω σε μεγαλύτερη διάσταση για καλύτερη απαγωγή θερμότητας ...
Για τι αυτοκίνητο μιλάμε ?
energy & παρατεταμένη σκληρή χρήση .... δεν πάνε μαζί .....SMART Roadster. Πείστε τον και σεις να τ' αλλάξει, γιατί είναι και φίλος ...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
SMART Roadster. Πείστε τον και σεις να τ' αλλάξει, γιατί είναι και φίλος ...Να τα κρατήσει, είναι λάστιχα με προσωπικότητα.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
SMART Roadster. Πείστε τον και σεις να τ' αλλάξει, γιατί είναι και φίλος ...
Να τα κρατήσει, είναι λάστιχα με προσωπικότητα.
+1
Να κάνει και ένα ταξίδι στο εξωτερικό για να δει πως μεταμορφώνονται σε κανονικά λάστιχα -
... κάποιος να μπορεί να φωτίσει λίγο την υπόθεση? ....
-
Ο χρήστης larson έγραψε:
... κάποιος να μπορεί να φωτίσει λίγο την υπόθεση? ....Αυτό νομίζω ήταν το βασικό post σου:
... όσο μεγαλύτερος ο δείκτης φθοράς τόσο μεγαλύτερη η αντοχή του ελαστικού όσον αφορά τη φθορά του πέλματος ... με τις θερμοκρασίες τί παίζει? ... ένα ελαστικό με μεγάλο δείκτη φθοράς θα αργήσει περισσότερο να πιάσει θερμοκρασια λειτουργίας σε σχέση με κάποιο άλλο με χαμηλότερο δείκτη ή δεν έχει να κάνει? ... επίσης το λάστιχο με το μεγάλο δείκτη θα υπερθερμένεται ποιο δύσκολα ή δεν έχει να κάνει ? ...
Πρακτικά δεν έχει να κάνει. Μην το κοιτάς τόσο με δείκτες φθοράς, όσο με την κατηγορία του ελαστικού για την οποία ενδιαφέρεσαι, είναι η γνώμη μου. Για καλοκαιρίνα ελαστικά είναι οι εξής κατηγορίες:
Economy Performance Tyres
High performance Tyres
Ultra High Performance Tyres
Track and Competition DOT Tyres
Economy Comfort Tyres
Premium Comfort Tyres
Four Wheel Drive Tyres
Premium Low Rolling Resistance TyresΠήρα το Classification από εδώ
-
+1
-
Thanks ...
-
tha ithela tin gnomi kapiou gia kalokerina elastika dia s3 1800.forao ta nokian gia ximona
-
Ο χρήστης thomasth έγραψε:
tha ithela tin gnomi kapiou gia kalokerina elastika dia s3 1800.forao ta nokian gia ximonaΆν είσαι ευχαριστημένος με τα χειμρινά Nokian, πάρε και μια 4-άδα Nokian Z G2 για το καλοκαιράκι
-
Η ζαντα μου εχει J6.5 πλατος και φοραει λαστιχο 205/45/17 , γινεται να μπει λαστιχο 195/50/17?
Υπαρχει προβλημα? -
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Η ζαντα μου εχει J6.5 πλατος και φοραει λαστιχο 205/45/17 , γινεται να μπει λαστιχο 195/50/17?
Υπαρχει προβλημα?Δεν γίνεται, γιατί απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ λάστιχο 195/50/17 ... Αν είσαι τυχερός, θα βρεις κανένα ξεχασμένο 195/45/17...
-
Ο χρήστης larson έγραψε:
.... φοράω 185/55/15 μισελέν ένερζυ με δείκτη φθοράς 400 σε 'οχημα 800 κιλών όπου θα περίμενε κανείς όχι να υπερθερμένονται αλλά με το ζορι να πιάνουν θερμοκρασία λειτουργίας, υπερθερμένονται και σαπουνιάζουν μετά από παρατεταμένη σκληρή χρήση ... και ενώ θα ήθελα ένα πιο μαλακής γόμας λάστιχο φοβάμαι μήπως υπερθερμένεται για πλάκα ... σκέφτομαι μήπως πάω σε μεγαλύτερη διάσταση για καλύτερη απαγωγή θερμότητας ...energy & παρατεταμένη σκληρή χρήση .... δεν πάνε μαζί .....
+1
Έχει λάστιχα ακατάλληλα για το ύφος οδήγησής του.... ή απλά κινείται στα πρώτα στάδια του να ανακαλύψει ότι δεν υπάρχει το τέλειο λάστιχο...! -
Ήταν έτσι (σόρυ για τη μπίχλα!) :
και έγινε έτσι :
Τα λάστιχα ήταν τα πρώτα Toyo R1R 225/45/17 :
Kαι τα δεύτερα είναι :
Παιδιά, η μέρα με τη νύχτα. Έκανα περίπου 150 χλμ σε Α.Ο. και λίγα στροφιλίκια και απλά δεν συγκρίνονται. Παίζει φυσικά τεράστιο ρόλο και η αλλαγή του μεγέθους αλλά προς το παρόν αυτά τα Πιρέλι με κάνουν να πάρω πίσω όσα άσχημα είχα γράψει για κάποια άλλα αδελφάκια τους!
Αν ψάχνει κάποιος καλό ελαστικό σπορ πρέπει να τα έχει υπόψη. Φίλος μου λαστιχάς μου έλεγε ότι τα συγκεκριμένα έχουν κόψει πολλές πωλήσεις από Bridgestone RE050A.
-
Με γειες!
-Η διαφορά στην άνεση;
-Διαστάσεις; 225/40/18 ;
-Τιμή;Εγώ τα έχω μπροστά στην παραπάνω διάσταση. Δεν είδα καμιά τραγική διαφορά σε σχέση με τα Goodyear Assymetric που έχω πίσω και τα δύο τα βρίσκω εξαιρετικά ελαστικά. Είδα σίγουρα διαφορά στην τιμή, τα Pirelli κόστισαν 285€ το ζευγάρι!
Το κόκκινο σηματάκι Pzero, λογικά ούτε τα δικά σου το έχουν στα πλαϊνά, ε;
Γράψε λίγο και πόσο σου κόστισαν οι ζάντες... Λογικά και τις 17άρες θα τις πούλησες εύκολα...
-
Τώρα θα φανώ σάικο αλλά τονίζω ότι δεν ενθουσιάζομαι με τα νέα μου 'παιχνίδια'. Πάρα πολύ σπάνια.
Το μόνο που μου άλλαξε στην άνεση είναι το ποιο δυνατό 'γκουπ' σε λακούβες/χαράδρες. Αλλά όχι κάτι τρομερό. Απο εκεί και έπειτα όμως το αυτοκίνητο έχασε ένα κλικ άνεση (ελάχιστο το τονίζω) αλλά απόκτησε 'αρχοντιά κύλισης' . Πατάω τα κωλόμάτια γάτας των λεωφορειοδρόμων και πραγματικά είμαι βασιλιάς. Έκανε και 200 χλμ σήμερα στην (και καλά) εθνική Αθηνών - λίγο μετά την κόρινθο και το αμάξι έχει αλλάξει πραγματικά.Αλλά το καλύτερο όλων όμως είναι το τιμόνι. Ήταν καλό, έγινε τέλειο. Χαίρομαι να το στρίβω. Επικοινωνώ πια απευθείας με το αυτοκίνητο. Πριν είχα gti. Τώρα έχω gticart !
Eimai poly megalo malaka, malaka, malaka που δεν τα έβαλα εξαρχής αλλά από την άλλη θα είχα την απορία πόσο πιο άνετα θα ήταν το 17αρια.
Η διάσταση είναι 225/40/18 και είναι οι μαμά εξτρά 18αρες δίχρωμες ζάντες που έδινε η vw.
Το κόκκινο σηματάκι υπάρχει αλλά ΔΕΝ είναι βαμμένο το ελαστικό. Είναι απλά μια ελαστική ετικετούλα που μετα από αρκετά χλμ φεύγει. Μία την πρόλαβα και την έχω ντεκόρ. Με την πρώτη ευκαιρία θα βγάλω φωτό την κόκκινη σε ένα λάστιχο και το 'κενό-φλούδα' σε ένα άλλο.
Για τις 17αρες δεν ξέρω τι θα κάνω ακόμη. Ότι μπορούν να πουληθούν ψιλοάνετα (σε νορμάλ τιμή) λόγω των πολλών golfάκηδων που θα τις ήθελαν (τις έχω και σε κατάσταση 'κούτας') είναι γεγονός. Σκέφτομαι μήπως τις κρατούσα για 'ασφάλεια' αλλά θέλουν αρκετό χώρο για αποθήκευση και μάλλον είναι δύσκολο.
-
με τα R1R, πόσα χλμ είχες κάνει ? μήπως είχαν γίνει 100% σλικ, με αποτέλεσμα να φαίνονται πολύ καλύτερα μετά τα πιρέλλι ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
με τα R1R, πόσα χλμ είχες κάνει ? μήπως είχαν γίνει 100% σλικ, με αποτέλεσμα να φαίνονται πολύ καλύτερα μετά τα πιρέλλι ?Mακάρι να ήταν αυτό! Είχα κάνει μόνο 9000 χλμ με ευλαβικό στρώσιμο και με καλό ζέσταμα πριν τα 'κυνηγήσω'. Τα λάστιχα αυτά δεν με ικανοποιήσαν πάντως. Ακόμα και ζεστα δεν ήταν καθόλου καλά στην 'ευθεία'. Άπειρο σπινιάρισμα (μπορούσα να αφήσω μέχρι και τη δευτέρα κάτω) και κακό φρενάρισμα. Στις στροφές όμως υπήρχε μεταμόρφωση. Πολύ καλό γκριπ αλλά και πάλι κάποιες φορές με 'πουλούσαν' ακόμη και ζεστά. Ισως βέβαια να μην ταίριαξαν και με το GTI 5 ή να ήθελαν παιχνίδι με τις ρυθμίσεις (όπως θέλουν πάρα πολύ τα 888). Ο ποπολάρος μου είχε πει να παίξω και με τις πιέσεις. Το έκανα λίγο αλλά αφού δεν είδα και μεγάλη διαφορά το παράτησα το θέμα. Θέλω τα λάστιχα μου να ταιριάζουν στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Ούτε την ευχέρεια έχω να παίζω πολύ αλλά και ούτε το θέλω. Θέλω ένα 'ετοιμοπόλεμο' αυτοκίνητο χωρίς πολλά 'μερεμέτια'. Η 'μαμά' που το ρύθμισε όπως το ρύθμισε κάτι παραπάνω θα ήξερε από μένα!
Επειδή είχα αμέσως πριν την εμπειρία του Re070 υπήρχε μεγάλη διαφορά στην απόδοση. Τα 070 είναι για μένα το κορυφαίο λάστιχο για 225/45/17. Τογιο δεν ξαναβάζω εκτός και παλαβώσω κάποια φορά και βάλω τα 888 ή τον συνεχιστή τους. Το πιθανότερο όμως είναι τα επόμενα να είναι τα Bridgestone S001 που τα βγάζει σα συνεχιστή των Re050 αλλά προς το παρόν σε λίγες διαστάσεις. Αυτά λέω :
(Mη σε ξεγελά το 'ECO' . Προς το παρόν τα βγάζει σε πολύ σπορ διαστάσεις μόνο. Νομίζω ότι η Μπριτζεστονε είναι πολύ καλή αν όχι η κορυφαία. Παλιά είχα τη Μισελεν αλλά τώρα πια όχι.Και τα Πιρέλι όμως δεν είναι της 'κούτας' αλλά έχουν κάποια χλμ. Πάρα ταύτα στη δευτέρα ένα 'τσικ' κάνουνε και μετά γραπώνουν. Καλό λάστιχο θεωρώ.
-
γεια σας παιδια..ειμαι νεο μελος
Σας παρακαλω εχετε να μου προτεινετε καπιο ελαστικο καλο???
εχω ενα yaris 1.3. πειτε μου την γνωμη σας. ευχαριστω!!! -
Ο χρήστης val007 έγραψε:
γεια σας παιδια..ειμαι νεο μελοςΣας παρακαλω εχετε να μου προτεινετε καπιο ελαστικο καλο???
εχω ενα yaris 1.3. πειτε μου την γνωμη σας. ευχαριστω!!!Γειά σου νέο μέλος
Τι φοράει τώρα το τουτούνι σου και τι χαρακτηριστικά θα σε ενδιέφερε να έχει το ελαστικό σου?
-
σορρυ εκανα λαθος..
185/60 R 15 84 H yokohama
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]