-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
kantoniou δε νομίζω να παίζει τίποτα μη οικολογικό και επώνυμο στα 13άρια που κάνουν στο πάντα.Πάντως αν φοράει απ τη μαμά φιατ τα Conti EcoΚάτι (όχι τα Contact3, κάτι άλλα τρισάθλια) ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και να βάλεις θα σου φανεί καλύτερο. Ακόμα και τα energy. Η διαφορά στο φρενάρισμα είναι τραγική, ακόμα και για τα ενεργκυ που δεν διακρίνονται στον τομέα.
Εγώ αν έκανα αρκετά χιλιόμετρα με το παντάκι και με έπαιρνε οικονομικά θα έψαχνα για ένα σετάκι 14άρες για να βάλω λαστιχάκι της προκοπής.
Φοραει Μισλεν.
Ζαντες 14αρες δεν παιζουν, μιλαμε για αυτοματο Παντα της συζυγου, με πολυ ... ηπια (για να το πω ευγενικα) χρηση.
Σορι που σας πρηζω, αλλα επιμενω:
**Η επιλογη μεγαλυτερης διαστασης, θα εχει (αισθητη) αρνητικη επιπτωση στην επιταχυνση (κυριως του Παντα) και στην καταναλωση (κυριως του 206); **
Αν ναι, δεν θα αλλαξω διασταση.
Αν οι διαφορες ειναι μικρες θα βαλω τα φαρδυτερα.
Ευχαριστω. -
Οι διαφορές, αν πας από 13άρα ζάντα σε 14άρα και τη δημοφιλή διάσταση 185/60/14, θα είναι ανεπαίσθητες. Ούτε καν θα τις αισθανθείς.
Αν βάλλεις και ένα ελαστικό της προσκοπής στην πιο πάνω διάσταση (Conti PC2, Michelin PE2) θα μείνεις από τη βελτίωση του αυτοκινήτου σου σε κράτημα και φρενάρισμα σε σύγκριση με πριν.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Οι διαφορές, αν πας από 13άρα ζάντα σε 14άρα και τη δημοφιλή διάσταση 185/60/14, θα είναι ανεπαίσθητες. Ούτε καν θα τις αισθανθείς.Αν βάλλεις και ένα ελαστικό της προσκοπής στην πιο πάνω διάσταση (Conti PC2, Michelin PE2) θα μείνεις από τη βελτίωση του αυτοκινήτου σου σε κράτημα και φρενάρισμα σε σύγκριση με πριν.
14άρα και ...185/60 στο Panda ; Γιατί να κάνει ο άνθρωπος κάτι τέτοιο ;
-
Συγγνώμη δεν παρατήρησα για τι αυτοκίνητο προορίζονται οι ζάντες.
Μια χαρά είναι οι 13άρες για το Panda, τότε.
-
Μετά απο πολυ σκέψη δεν καταστάλαξα πουθενά
να πάω απο 185/55-15 σε 195/50-15 ;
Είναι τόσο μικρή η διαφορά;
Λέω πάντα για micra 1.4 101hp , το πάω αρκετά ταξίδια (ψιλομεγάλα) του πίνω λίγο το αιματάκι οπότε...
Για τα dunlop sp sport ακούω τα χειρότερα...
Απο τη μία είναι οι χαμηλότερες τιμές απο την άλλη η nissan και στο 1.6 και στο sr προτείνει 185/55-15 ως ιδανικό σε σχέση με επιδόσεις-άνεση-κράτημα. -
Ο χρήστης kourtembeu έγραψε:
να πάω απο 185/55-15 σε 195/50-15 ;
Είναι τόσο μικρή η διαφορά;
Λέω πάντα για micra 1.4 101hp , το πάω αρκετά ταξίδια (ψιλομεγάλα) του πίνω λίγο το αιματάκι οπότε...
Για τα dunlop sp sport ακούω τα χειρότερα...
Απο τη μία είναι οι χαμηλότερες τιμές απο την άλλη η nissan και στο 1.6 και στο sr προτείνει 185/55-15 ως ιδανικό σε σχέση με επιδόσεις-άνεση-κράτημα.9 στους 10 (μ' εξαίρεση την αφεντιά μου ) σου λένε 195/50...
Αν σκέφτεσαι τα 50-60 € της διαφοράς, βάζεις 195/50 και τελειώνει το θέμα, αν αλλάζεις κάθε 3-4 χρόνια κρατάς τα 185/55 (εγώ αυτό -ξαναλέω- πως έκανα) . -
να πάω απο 185/55-15 σε 195/50-15 ;Τι ζάντες έχεις; Τις μαμά σιδερένιες;
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
να πάω απο 185/55-15 σε 195/50-15 ;Τι ζάντες έχεις; Τις μαμά σιδερένιες;
τις αλουμινένιες που έδινε η nissan ...
Κι αν μείνω στο 185 ποιο λάστιχο; -
Αν οι ζάντες σου έχουν πλάτος 5,5'', να μείνεις σε 185/55. Αν είναι 6'', βάλε 195/50 για οικονομία χρημάτων, δε θα χάσεις απολύτως τίποτα.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Αν οι ζάντες σου έχουν πλάτος 5,5'', να μείνεις σε 185/55. Αν είναι 6'', βάλε 195/50 για οικονομία χρημάτων, δε θα χάσεις απολύτως τίποτα.Είναι 5,5'' με offset 50..
Είναι απαγορευτικά τα 195?
Γιατί στα 185 καμιά επιλογή δεν με ενθουσιάζει -
Αν οι ζάντες σου έχουν πλάτος 5,5'', να μείνεις σε 185/55. Αν είναι 6'', βάλε 195/50 για οικονομία χρημάτων, δε θα χάσεις απολύτως τίποτα.
Είναι 5,5'' με offset 50..
Γιατί στα 185 καμιά επιλογή δεν με ενθουσιάζειγιατί αφού υπάρχουν τα michelin pilot exalto 2 και τα continental premium contact2;
-
Και τα Vredestein SportRAC 3 να προσθέσω (185/55 R 15 82 V)
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Είναι 5,5'' με offset 50..
Γιατί στα 185 καμιά επιλογή δεν με ενθουσιάζειγιατί αφού υπάρχουν τα michelin pilot exalto 2 και τα continental premium contact2;
Γιατί τα exalto δεν βγαίνουν σε Η παρά μόνο V δείκτη ταχύτητας το οποίο θεωρώ γελοίο για το micra με τελική 190.............Άσε που θα ζεσταίνονται αύριο...
Και conti pc2 το θεωρώ ένα πολύ παλιό λάστιχο , αν και τελικά προς εκεί θα καταλήξω...Και τα Vredestein SportRAC 3 να προσθέσω (185/55 R 15 82 V)
Δεικτή V όπως προείπα δεν υπάρχει λόγος να βάλω.
-
Δεικτή V όπως προείπα δεν υπάρχει λόγος να βάλω.Δεν το πρόσεξα Vredestein Hi-Trac.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Δεικτή V όπως προείπα δεν υπάρχει λόγος να βάλω.
Δεν το πρόσεξα Vredestein Hi-Trac.
χμμμ υπάρχουν και σε H
Για πες λεπτομέρειες ...
Φαντάζομαι τα φοράς στο αμάξι σου..Τι αμάξι ;ΥΓ1:Α είναι διαφορετικά απο τα πρώτα που πρότεινες ..
Τα έχεις χρησιμοποιήσει;ΥΓ2: Τα conti pc2 μου είχε πει 370 καλα είναι; Επίσης μου είχε προτείνει κάτι kleber Dynaxer HP 2 στα 340 λένε τίποτα;
-
χμμμ υπάρχουν και σε H
Για πες λεπτομέρειες ...
Φαντάζομαι τα φοράς στο αμάξι σου..Τι αμάξι ;ΥΓ1:Α είναι διαφορετικά απο τα πρώτα που πρότεινες ..
Τα έχεις χρησιμοποιήσει;ΥΓ2: Τα conti pc2 μου είχε πει 370 καλα είναι; Επίσης μου είχε προτείνει κάτι kleber Dynaxer HP 2 στα 340 λένε τίποτα;
Όχι φίλε μου, απλά προωθώ τα Vredestein καθότι θα είναι επόμενη επιλογή μου. Για το παρόν είμαι με Energy E3A στην διάσταση 205/55/16 και δείκτη V.
Λογική τιμή μου φαίνεται για Conti
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Όχι φίλε μου, απλά προωθώ τα Vredestein καθότι θα είναι επόμενη επιλογή μου.Χε χε, ε βάλτα πρώτα να δεις αν σ' αρέσουν και μετά τα 'προωθείς'!
195 είναι οριακότατο για ζάντα 5,5'' (αν και μπαίνει), οπότε καλύτερα να μείνεις στο 185/55.Όσο για τη μάρκα, νομίζω το ψυρίζεις υπερβολικά, φίλε kourtembeu, οι διαφορές μεταξύ των ελαστικών δεν είναι όσο μεγάλες περιγράφουν ορισμένοι. Σε χάλια οδόστρωμα γλιστράνε όλα, σε καλό πιάνουν καλά όλα. Χαρακτηριστικά σου λέω ότι οδήγησα μίκρα προχθές με Premium Contact 2 (195/50 σε ζάντες 6,5χ15'') εξαμήνου και γλιστρούσαν συνεχώς φρικτά στους σκονισμένους μας κωλόδρομους. Κάπως πιο αισθητές διαφορές μεταξύ των ελαστικών θα βρεις στους τομείς διάρκεια ζωής, θόρυβος, αίσθηση 'μαγουλιάσματος'/προοδευτικότητα απώλειας πρόσφυσης στις στροφές και κατανάλωση (αν το ψάχνεις το θέμα).
-
Η αλήθεια είναι πάντως ότι σε ανοιξιάτικο/καλοκαιρινό κλασικά σκονισμένο greek style δρόμο δεν μπορείς να βγάλεις σωστά συμπεράσματα για την απόδοση των ελαστικών, αφού στην πράξη το αυτοκίνητο πατάει στον δρόμο με το φιλμ σκόνης παρά με τη γόμα του ελαστικού. Γι αυτό και στη βροχή μας φαίνονται καμιά φορά καλύτερα τα λάστιχα όπου δεν υπάρχουν τα γλιστρήματα λόγω σκόνης.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Όχι φίλε μου, απλά προωθώ τα Vredestein καθότι θα είναι επόμενη επιλογή μου.
Όσο για τη μάρκα, νομίζω το ψυρίζεις υπερβολικά, φίλε kourtembeu, οι διαφορές μεταξύ των ελαστικών δεν είναι όσο μεγάλες περιγράφουν ορισμένοι. Σε χάλια οδόστρωμα γλιστράνε όλα, σε καλό πιάνουν καλά όλα. Χαρακτηριστικά σου λέω ότι οδήγησα μίκρα προχθές με Premium Contact 2 (195/50 σε ζάντες 6,5χ15'') εξαμήνου και γλιστρούσαν συνεχώς φρικτά στους σκονισμένους μας κωλόδρομους. Κάπως πιο αισθητές διαφορές μεταξύ των ελαστικών θα βρεις στους τομείς διάρκεια ζωής, θόρυβος, αίσθηση 'μαγουλιάσματος'/προοδευτικότητα απώλειας πρόσφυσης στις στροφές και κατανάλωση (αν το ψάχνεις το θέμα).
Κοίταξε η ανησυχία μου δεν είναι οι επιδόσεις δεν το στήνω για track day αλλα αυτό που ανέφερες στο τέλος.
Απ'όλα τα φόρουμ πάντως εχω βγάλει την αίσθηση πως τα conti είναι μονόδρομος στην διάσταση αυτή.. -
Καλημέρα σε όλους
έχω ένα Nissan Primera 1.6 που φοράει λάστικα 205/60/R16 τα οποία πρόκειται να αλλάξω.
Σκέφτομαι λόγω κόστους να πάω σε 205/55/R16
Θέλω να ρωτήσω αν αυτό αλλάζει σημαντικά την συμπεριφορα του αυτοκινήτου όσο αφορά την ασφάλεια του.
Σε γενικές γραμμές δεν τρέχω και τα χιλιόμετρα είναι κατα βάση μέσα σε πόλη και καμιά φορά σε εθνικήΕυχαριστώ
PS: Ο λαστιχάς που απευθύνθηκα μου λέει ότι αλλάζει πολύ η συμπεριφορά και ΔΕΝ τα συνιστά. Ο
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]