-
Ο χρήστης AAHEN έγραψε:
Ας ελπίσουμε ότι είναι έτσι όπως τα λες harlek, διότι έχω συναντήσει γενικά επαγγελματίες που αφού σου πούνε την τιμή για το προϊόν, όταν πας να τους πληρώσεις σου λένε '' έϊ που πας, είναι και το Φ.Π.Α φίλε''.Η τιμή πώλησης και η μοναδιαία τιμή πρέπει να αναγράφονται σε όλα τα προϊόντα που προσφέρονται από τους εμπόρους στους καταναλωτές με τρόπο σαφή, εύκολα αναγνωρίσιμο και ευανάγνωστο. Ως σαφή, η οδηγία εννοεί την τελική τιμή συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και των λοιπών φόρων
Αν θελει ο εμπορος μπορει να αναγραφει ΚΑΙ την καθαρη αξια.Αλλα τι λεω τωρα ε, ψιλα γραμματα...
http://www.synigoroskatanaloti.gr/docs/ ... 4-2001.pdf
-
εγώ τελικά έβαλα conti premium contact 2 350 στον Κυριαζή με 2 χρόνια οδική βοήθεια που δίνει για τα continental ... Απόλυτα ευχαριστημένος και από το μαγαζί και από τα λάστιχα ως στιγμής
-
Ο χρήστης kourtembeu έγραψε:
στον Κυριαζή με 2 χρόνια οδική βοήθεια που δίνει για τα continentalΕννοείς τα 2 χρόνια όπου '' η Continental θα έρθει, για να αντικαταστήσει το σκασμένο ελαστικό με τη ρεζέρβα σας ή να σας ρυμουλκήσει, στο πλησιέστερο κατάστημα ελαστικών' ή κάποια άλλη βοήθεια;
-
Ο χρήστης AAHEN έγραψε:
Μετά και από τις παρατηρήσεις σας (από drdino και saxon_747), σκέφτομαι ότι και στα 4 καταστήματα που ρώτησα, ξέχασα να διευκρινίσω αν οι τιμές που μου έδωσαν είναι με ή χωρίς απόδειξη και αν συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.Υπάρχει ενδεχόμενο, δυστυχώς, οι φθηνότερες τιμές να είναι χωρίς Φ.Π.Α.
Πρέπει να ξαναπηγαίνω αύριο, αν όχι σε όλους, τουλάχιστον σε αυτούς με τις χαμηλές τιμές.
Εγώ πιστεύω πως για το αυτοκίνητό σου οι καλύτερες επιλογές είναι τα PremiumContact2, θα τα βρείς έως 350ε και τα** Exalto2** έως 380ε. Το SportContact2 είναι πολύ καλό μεν παλιότερης σχεδίασης δε, στην κατηγορία του Exalto, αλλά μετά τα 25.000 χλμ γλυστράει και θέλει αλλαγή
Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις Michelin Primacy HP σε Η ή Fulda Exelero σε V, αμφότερα καλά και τίμια λάστιχα
Εσύ αποφασίζεις -
Μία από τις προτάσεις που μου έκαναν σε κατάστημα ελαστικών, ήταν και τα Uniroyal (δεν θυμάμαι τον τύπο τους), σε διάσταση 205/55/16, με τιμή στα 370 €. Ποιά είναι η γνώμη σας;
Ο υπεύθυνος υποστήριζε, ότι είναι μαλακά λάστιχα, με εξαιρετική πρόσφυση και βεβαίως κορυφαία στο βρεγμένο. Επίσης μου είπε ότι αποδίδουν καλά αμέσως, χωρίς την ανάγκη για κάποιο αρχικό ζέσταμα.
Πράγματι όταν δοκίμασα με τα χέρια μου τα πλαϊνά ήταν πολύ μαλακά, περισσότερο και από τα Michelen Energy που επίσης δοκίμασα. Ακόμα παρατήρησα ότι το πέλμα ήταν σχεδιασμένο με μεγάλα κενά-ανοίγματα, μάλλον για να απομακρύνεται καλύτερα το νερό.
-
Ο χρήστης AAHEN έγραψε:
Μία από τις προτάσεις που μου έκαναν σε κατάστημα ελαστικών, ήταν και τα Uniroyal (δεν θυμάμαι τον τύπο τους), σε διάσταση 205/55/16, με τιμή στα 370 €. Ποιά είναι η γνώμη σας;Ο υπεύθυνος υποστήριζε, ότι είναι μαλακά λάστιχα, με εξαιρετική πρόσφυση και βεβαίως κορυφαία στο βρεγμένο. Επίσης μου είπε ότι αποδίδουν καλά αμέσως, χωρίς την ανάγκη για κάποιο αρχικό ζέσταμα.
Πράγματι όταν δοκίμασα με τα χέρια μου τα πλαϊνά ήταν πολύ μαλακά, περισσότερο και από τα Michelen Energy που επίσης δοκίμασα. Ακόμα παρατήρησα ότι το πέλμα ήταν σχεδιασμένο με μεγάλα κενά-ανοίγματα, μάλλον για να απομακρύνεται καλύτερα το νερό.
Τα Rainsport 2 είδες πιθανότατα:
Κορυφαία στο βρεγμένο, πολύ καλά στο στεγνό (προφανώς), μαλακό λάστιχο και με δείκτη W. Αυτά από reviews που το είχα ψάξει, φορούσαμε παλιότερα ωστόσο στο οικογενειακό ένα Uniroyal Rallye παρόμοιας V χάραξης και μαμούσε, οπότε η Uniroyal είναι σίγουρα αξιόλογη εταιρεία.
-
Ο χρήστης AAHEN έγραψε:
...
Πράγματι όταν δοκίμασα με τα χέρια μου τα πλαϊνά ήταν πολύ μαλακά, περισσότερο και από τα Michelen Energy που επίσης δοκίμασα. Ακόμα παρατήρησα ότι το πέλμα ήταν σχεδιασμένο με μεγάλα κενά-ανοίγματα, μάλλον για να απομακρύνεται καλύτερα το νερό.Πιο μαλακά από τα ένερτζυ, όσον αφορά το πλαϊνό τους? Και τι? Αυτό καλό είναι?
Από την άλλη, έρχεται καλοκαίρι, τα λιμνάζοντα νερά θα είναι λίγα.
-
Καινουργιο και αφουσκωτο λαστιχο και δεν θα ηταν μαλακο;
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Μία από τις προτάσεις που μου έκαναν σε κατάστημα ελαστικών, ήταν και τα Uniroyal (δεν θυμάμαι τον τύπο τους), σε διάσταση 205/55/16, με τιμή στα 370 €. Ποιά είναι η γνώμη σας;
Ο υπεύθυνος υποστήριζε, ότι είναι μαλακά λάστιχα, με εξαιρετική πρόσφυση και βεβαίως κορυφαία στο βρεγμένο. Επίσης μου είπε ότι αποδίδουν καλά αμέσως, χωρίς την ανάγκη για κάποιο αρχικό ζέσταμα.
Τα Rainsport 2 είδες πιθανότατα.
Κορυφαία στο βρεγμένο, πολύ καλά στο στεγνό (προφανώς), μαλακό λάστιχο και με δείκτη W. Αυτά από reviews που το είχα ψάξει, φορούσαμε παλιότερα ωστόσο στο οικογενειακό ένα Uniroyal Rallye παρόμοιας V χάραξης και μαμούσε, οπότε η Uniroyal είναι σίγουρα αξιόλογη εταιρεία.Υπάρχει και το Rainexpert, που βγαίνει και με δείκτη Η...
-
ποσες φορες θα το γραψω οτι το κορυφαιο και ποιο ψαγμενο λαστιχο ειναι το μισλεν.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
μου είπαν ότι αν βρω πιό φθηνά ελαστικά τότε δεν θα είναι από την επίσημη αντιπροσωπεία αλλά από παραεισαγωγή με πολύ χειρότερες προδιαγραφές.
Είναι δυνατόν επίσημος προμηθευτής να διαθέτει λάστιχα παραεισαγωγής;Δε νομιζω οτι ο επισημος προμηθετης να διαθετει λαστιχα παραεισαγωγης. Και τι παει να πει παραεισαγωγη?
Το σιγουρο ειναι πως χειροτερες προδιαγραφες αποκλειεται να εχουν. Χειροτερων προδιαγραφων ελαστικο ηδη υπαρχει στη γκαμα... πχ Ecocontact
Βαλ΄τα οπου βρεις φθηνοτερα, αρκει να ειναι κατασκευασμενα φετος (και τα 4 ) και να περιλαμβανονται στην τιμη ευθυγραμμιση και βαλβιδες.
πολυ φερνουν παραεισαγωγης απο το εξωτερικο εννοειται.
μερικες φορες σπανιαβγαινουν και μερικα ελλατωματικα κομματια αλλα τις περισοοτερες φορες ειναι οπως του επισημου αντιπροσωπου.το να κανεις παραεισαγωγη ειναι εξυπνη λυση αφου θα αγορασεις ποιο φθηνα ΑΛΛΑ με μετρητα απτην αλλη εχει αυτο που εγραψα παραπανω για καποια ελλατωματικα κομματια.
παντως οι προδιαγραφες τους ειναι ολοιδιες και τα βουλκανιζατερ λενε ο καθενας οτι τον συμφερει .
-
Πολύ διαφωτιστικές οι εικόνες. Τώρα που τις είδα κατάλαβα ότι ήταν το RainExpert 205/55 R16 91H.
Όσον αφορά αυτά που έγραψα για τα πλαϊνά, βεβαίως εκτός ζάντας σε όλα τα λάστιχα είναι εύκαμπτα.
Όμως, αν δοκιμάσεις με το χέρι σου (εκτός ζάντας φυσικά), διαφορετικούς τύπους και μάρκες τότε παρατηρείς διαφορές στο βαθμό ενδοτικότητάς τους, δηλαδή βρίσκεις λιγότερο ή περισσότερο μαλακά πλαϊνά.Βέβαια το ερώτημα (που έγινε παραπάνω από swift b.p.m) είναι ποιό είναι καλύτερο και για ποιά χρήση.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ποσες φορες θα το γραψω οτι το κορυφαιο και ποιο ψαγμενο λαστιχο ειναι το μισλεν. -
Δηλαδή και το θέμα της παραεισαγωγής είναι υπαρκτό. Άρα και εδώ θέλει προσοχή.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
φορούσαμε παλιότερα ωστόσο στο οικογενειακό ένα Uniroyal Rallye παρόμοιας V χάραξης και μαμούσεΕίχα στο 206 αυτό το λάστιχο μία φορά για 40Κ χλμ... Από τότε δεν διέπραξα το λάθος δεύτερη φορά...
Όσο ήταν καινούρια (μέχρι άντε 20Κχλμ, αλλά μάλλον πολλά λέω) ήταν απλά κάτω του μετρίου στο στεγνό και μετριότατα στο βρεγμένο (τα premium contact που είχα πριν ήταν σαφώς ανώτερα στο στεγνό και κλάσεις καλύτερα στο βρεγμένο, μιλάμε η μέρα με τη νύχτα όμως, ιδίως στο βρεγμένο), απλά είχαν μαλακά πλαϊνά (+ στην άνεση) και δεν έκαναν σχεδόν καθόλου θόρυβο.
Από εκεί όμως και μέχρι να τα πετάξω ο θόρυβος αυξήθηκε πάρα πολύ (περισσότερο από τα conti, που ο λόγος που δεν τα ξαναπροτίμησα ήταν ο θόρυβος) και οι επιδόσεις τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο ήταν αστείες...
Η μόνη φορά που το ευχαριστήθηκα με αυτά τα λάστιχα ήταν στην πίστα (πάντα, όταν αλλάζω λάστιχα κρατάω τα παλιά για να τα διαλύσω στην πίστα ), οπότε μόνο στο 1 (πίσω δεξιά) δεν σκίστηκαν τα σύρματα (τα άλλα 3 κυριολεκτικά τα διέλυσα... )
Εν κατακλείδι, πανάθλιο λάστιχο, που θα το πρότεινα μόνο σε κάποιον που αντιπαθώ πάρα πολύ, μένει πολύ μακριά μου και δεν υπάρχει περίπτωση να τον πετύχω σε δρόμο που κινούμαι...
Μιλάω φυσικά μόνο για το 550 rallye, τα άλλα της Uniroyal δεν τα έχω δοκιμάσει, αλλά για κάποιον λόγο δεν καίγομαι ιδιαίτερα...
-
Ο χρήστης AAHEN έγραψε:
Πολύ διαφωτιστικές οι εικόνες. Τώρα που τις είδα κατάλαβα ότι ήταν το RainExpert 205/55 R16 91H.Όσον αφορά αυτά που έγραψα για τα πλαϊνά, βεβαίως εκτός ζάντας σε όλα τα λάστιχα είναι εύκαμπτα.
Όμως, αν δοκιμάσεις με το χέρι σου (εκτός ζάντας φυσικά), διαφορετικούς τύπους και μάρκες τότε παρατηρείς διαφορές στο βαθμό ενδοτικότητάς τους, δηλαδή βρίσκεις λιγότερο ή περισσότερο μαλακά πλαϊνά.Βέβαια το ερώτημα (που έγινε παραπάνω από swift b.p.m) είναι ποιό είναι καλύτερο και για ποιά χρήση.
rain expert, έχει ο πατέρας μου στην corolla, μαλακό πέλμα, δεν θέλει ζέσταμα, πάνω από το όριο πρόσφυσης είναι προοδευτικό, άνετο, μέτριο κράτημα, πολύ μαλακά πλαϊνά αλλά κι εγώ πιστεύω ότι το continental PC2 είναι καλύτερο.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
κι εγώ πιστεύω ότι το continental PC2 είναι καλύτερο.Μάταιες προσπάθειες εξιλέωσης...
-
αφού τα pilotexalto2 δεν τα έχω δοκιμάσει.......
-
Ο χρήστης AAHEN έγραψε:
στον Κυριαζή με 2 χρόνια οδική βοήθεια που δίνει για τα continental
Εννοείς τα 2 χρόνια όπου '' η Continental θα έρθει, για να αντικαταστήσει το σκασμένο ελαστικό με τη ρεζέρβα σας ή να σας ρυμουλκήσει, στο πλησιέστερο κατάστημα ελαστικών' ή κάποια άλλη βοήθεια;
ναι ακριβώς αυτό άλλωστε λάστιχα είναι... Απο το τίποτα μου φαίνεται οτι ειναι πολυ καλη κίνηση
-
Ο χρήστης kourtembeu έγραψε:
εγώ τελικά έβαλα conti premium contact 2 350 στον Κυριαζή με 2 χρόνια οδική βοήθεια που δίνει για τα continental ... Απόλυτα ευχαριστημένος και από το μαγαζί και από τα λάστιχα ως στιγμήςo Kυριαζης εχει τις καλυτερες τιμες στην περιοχη και σε ακτινα τουλαχιστον 10χλμ.......
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]