-
Σ' αυτή τη διάσταση δεν έχεις επιλογές.
Οι ελληνικοί δρόμοι είναι διεθνής πατέντα που ελαχιστοποιεί την τριβή, τη φθορά του ελαστικού και του δρόμου.
Βέβαια δεν βρέχει συχνά και έχουμε αρκετή σκόνη που δημιουργεί μαζί με τα λάδια από τα αυτοκίνητα ένα φιλμ που γλιστράει πολύ και φεύγει μόνο μετά από δυνατή βροχή (τότε φαίνονται καθαροί οι δρόμοι). -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Δίκιο έχεις, προσωπικά αν ήταν να γλιτώσω μέχρι 50 ευρώ δεν θα έμπαινα στην διαδικασία, αλλά έχει κάτι προσφορές ώρες ώρες πάρα πολύ δελεαστικές.
Τα sportRAC 3 τα φοράς εσύ ή ψαρώνεις επίσης?
Ψαρώνω, τα προτείνω για λόγους γκλάμορ
Περιμένω να τα φορέσεις εσύ να μας πεις πως είναι πρώταμακαρι να ειχαν η λαστιχαδες πελατες τετοιους.
να ερχεται ο αλλος με τα λαστιχα κα ινα του παιρνει καθαρο χρημα για τοποθετηση.
20 -30ευρω δεν ξερω ποσα παιρνουν αλλα μια χαρα ειναι γιαυτους.και στο λεω εγω που ειμαι στο να ανοιξω βουλκανιζατερ δικο μου.
Δηλαδή τον χαλάει το λαστιχά να σου φέρει τα λάστιχα που θα βάλει, εκτός απ το να στα τοποθετήσει απλά, και να βγάλει και άλλα 50 ως 150 ευρώ από εκεί; Αφού την ίδια δουλειά θα κάνει στην τελική.
και ποιος σου ειπε οτι βγαζουν τοσα λεφτα απο ενα σετ λαστιχα;
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
και ποιος σου ειπε οτι βγαζουν τοσα λεφτα απο ενα σετ λαστιχα;
Η διαφορά τιμής που βλέπω στις εισαγωγικές αντιπροσωπείες και τις ανεξάρτητες εισαγωγές (τύπου camskill) με την τιμή πώλησης που προσφέρουν οι λαστιχάδες.
-
εγω απο ενα μπριτζεστον 195-60-15 σου λεω εχει κερδος γυρω στα 70ευρω μαζι με την τοποθετηση και οχι χωρις,εννοειται και η ζυγοσταθμιση μεσα.
-
εγω απο ενα μπριτζεστον 195-60-15 σου λεω εχει κερδος γυρω στα 70ευρω μαζι με την τοποθετηση και οχι χωρις,εννοειται και η ζυγοσταθμιση μεσα.Τι να σου πω, και πάλι άλλο να πάρει 30-40 και άλλο 70-80,για δουλειά της ίδιας διάρκειας.
Όσο μεγαλώνει το μέγεθος του ελαστικού πάντως τόσο μεγαλώνουν και οι αποκλίσεις που έχουν τα site με τους λαστιχάδες, οπότε βρίσκεις διαφορές που μπορεί να ξεπεράσουν και τα 150 ευρώ. Επίσης όταν ένας λαστιχάς για μια τετράδα σου λέει 570 και άλλος 500, σημαίνει ότι ο πρώτος πάει να βγάλει επιπλέον κέρδος όσο είναι η διαφορά (καθώς αποκλείω να τα παίρνουν με διαφορά τιμής στη χονδρική 70 ευρώ, πάνω-κάτω όλοι κοιτάνε να πάρουν το φθηνότερο που μπορούν). -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Επίσης όταν ένας λαστιχάς για μια τετράδα σου λέει 570 και άλλος 500, σημαίνει ότι ο πρώτος πάει να βγάλει επιπλέον κέρδος όσο είναι η διαφορά (καθώς αποκλείω να τα παίρνουν με διαφορά τιμής στη χονδρική 70 ευρώ, πάνω-κάτω όλοι κοιτάνε να πάρουν το φθηνότερο που μπορούν).εχει να κανει με τις πωλησεις που κανει το καθε μαγαζι (στοχους) και εχουν και αναλογη εκπτωση.
υπαρχει λαστιχας που αγοραζει με 48 % εκπτωση απτην εταιρια και οπως καταλαβαινεις δεν μπορει να τον συναγωνιστει κανεις σε τιμες .
αρα δεν σημαινει οτι αυτος πουλαει με 570 ευρω θα εχει περισσοτερο κερδος απτον αλλον που πουλαει με 500ευρω.
γιατι ο πρωτος αγοραζει ακριβα ενω ο δευτερος φθηνα χονδρικη παντα.
-
Επίσης όταν ένας λαστιχάς για μια τετράδα σου λέει 570 και άλλος 500, σημαίνει ότι ο πρώτος πάει να βγάλει επιπλέον κέρδος όσο είναι η διαφορά (καθώς αποκλείω να τα παίρνουν με διαφορά τιμής στη χονδρική 70 ευρώ, πάνω-κάτω όλοι κοιτάνε να πάρουν το φθηνότερο που μπορούν).
εχει να κανει με τις πωλησεις που κανει το καθε μαγαζι (στοχους) και εχουν και αναλογη εκπτωση.
υπαρχει λαστιχας που αγοραζει με 48 % εκπτωση απτην εταιρια και οπως καταλαβαινεις δεν μπορει να τον συναγωνιστει κανεις σε τιμες .
αρα δεν σημαινει οτι αυτος πουλαει με 570 ευρω θα εχει περισσοτερο κερδος απτον αλλον που πουλαει με 500ευρω.
γιατι ο πρωτος αγοραζει ακριβα ενω ο δευτερος φθηνα χονδρικη παντα.
Δεν το γνώριζα. Ώστε έτσι εξηγείται γιατί ο λαστιχάς μου προσπαθούσε να με πείσει να βάλω bridgestone με το ζόρι Είχε γίνει η εξής στιχομυθία (ενώ μου είχε πει ίδια τιμή για όλα της κατηγορίας ζμπορ 420 ευρώ potenza-sportcontact2-exalto, είχαμε κανονίσει για continental)
Λαστιχάς: -Οπότε είπαμε Βridgestone 16άρια
-Όχι τα Continental σας είπα
-Ε ίδια είναι καλά κρατάνε όλα αυτά, να βάλουμε potenza λοιπόν;
-Ε όχι, έχω καταλήξει στα SC2
-Nαι όμως το bridgestone κρατάει περισσότερα χιλιόμετρα
-Ναι αλλά δε με νοιάζει η διάρκεια
-Μα κρίμα είναι σε 2 χρόνια να θες αλλαγή
-Μα θέλω τα continental
-Έχεις οδηγήσει τα potenza και δε σ άρεσαν;
-Όχι αλλά γιατί bridgestone με το ζόρι;
-Αφού ίδια τιμή έχουν και σου λέω κρατάνε πιο πολύ
...τέλος πάντων αφού κατάλαβε ότι θα φύγω αν δε μου δώσει τα ρημάδια τα κοντινένταλ το πήρε με βαριά καρδιά και το κλείσαμε
-
ετσι ειναι,σχεδον παντα οι λαστιχαδες κοιταζουν να σου δωσουν λαστιχα απο κει που εχουν κερδος.
μερκες φορες κοιτανε να σπρωξουν και κανα κομματι που εχει αρχισει και παλιωνει
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
...Τίποτα άλλο καινούριο, σπορ προσανατολισμού, σε 195/50/15 υπάρχει ή θα βάλω για 3η φορά εξάλτο;
Λοιπόν τα συμπαθώ αυτά τα ελαστικά, αν και τα περί σχεδίασης από Giugiaro και 'Design is our sport' δεν τα βλέπω με καλό μάτι, λάστιχο θέλω όχι έργο τέχνης... όμως το πιο σπουδαίο είναι ότι βγαίνουν και στην περίεργη διάστασή μου! ...225/60-15!
Το καλοκαίρι που θα πάω για λάστιχα θα τα αναζητήσω... -
καλο λαστιχακι αλλα κανα δυο κλικ κατωτερο απτα γνωστα.
συνηθως χρησιμοποιηται σε μεγαλες διαστασεις εκει οπου τα γνωστα ειναι πανακριβα.
και γω δλδ αμα ειχα αμαξι με μεγαλη διασταση ελαστικων τετοια θα εβαζα.
-
Πέρα από το ενδεχομένως μειωμένο κέρδος, οι λαστιχάδες βλέπουν με κακό μάτι το να τους πας τα δικά σου λάστιχα γιατί νιώθουν ότι απειλούνται από αυτή τη δυνατότητα των φθηνών ελαστικών μέσω Internet. Με το να σου βάλουν τα λάστιχα που τους πας, πιστεύουν ότι υποστηρίζουν ένα σύστημα που τους απειλεί.
-
Άσχετο, είναι η πρώτη φορά που έχω PE2 σε δικό μου αυτοκίνητο και παρατήρισα το εξής. Δεν τρόγονται λίγο υπερβολικά γρήγορα ή έτσι μου φαίνεται; Τα έχω γύρο στον ένα μήνα και είδα στα μροστά λάστιχα και συγκεκριμένα στα πλάγια του πέλματος φθορά από τώρα.
Πάντως τρομερό λάστιχο ζεσταίνεται πολύ γρόγορα και εύκολα και είναι προοδευτικά. -
Mε πόση πίεση τα δουλεύεις;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Mε πόση πίεση τα δουλεύεις;Έχω 2.1 μροστά και 1.8 πίσω τόσο γράφει το manual του αυτοκινήτου μου και επίσης τόσο προτείνει η Michelin στο site της. Το λάστιχο ειναι 195/50R15H. Γενικά οδηγάω κανονικά απλά έχω πάει 2, 3 φορές σε στροφοδιαδρομή και μάλλον εκεί το προκάλεσα αλλά δεν το περίμενα τόσο γρόγρα. Στο παλιό μου αυτοκίνητο που είχα Energy Saver τρόγονταν πολύ πιο αργά το ίδιο και τα Potenza RE050A που έχει το αυτοκίνητο του πατέρα μου που είναι ίδιας φιλοσοφίας ελαστικό
Τέλος πάντως, μην νομίζεις ότι η φθορά ήταν τίποτα τρομακτικό απλά παραπάνω απ' όσο περίμενα.
-
Δοκιμασε να βαλεις τις πιεσεις για φορτωμενο ,αν δινει αλλα νουμερα.
Χαμηλες παντως μου ακουγονται αυτες οι πιεσεις.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δοκιμασε να βαλεις τις πιεσεις για φορτωμενο ,αν δινει αλλα νουμερα.Χαμηλες παντως μου ακουγονται αυτες οι πιεσεις.
Ναι και εμένα χαμηλές μου ακούγονται. Το manual το έχω μπροστά μου τώρα και γράφει 2.1 μπροστά και 1.8 πίσω για κανονικό φορτίο και 2.4 μπροστά 3.2!!! πίσω για πλήρες φορτίο. Τεράστια απόκλιση. Τα λάστιχα που μου είχαν περάσει στην αρχή είχαν 2.4 μπροστά 2.4 πίσω και φυσικά το αυτοκίνητο δεν συμπεριφερόταν σωστά το άλλαξα από την πρώτη μέρα σε 2.1 - 1.8 και το αυτοκίνητο συμπεριφερόταν τέλεια απλά παρατήρισα λίγη φθορά από νωρίς. Συνήθως είμαι μόνος στο αυτοκίνητο χωρίς φορτίο τί να πω ίσως το παράκανα.
Εδώ ήταν η φθορά που είδα. Για την ακρίβεια από το groove που μοιάζει με κεραυνούς και έξω.
Uploaded with ImageShack.us
-
Αν σου αρεσει η συμπεριφορα του αμαξιου με αυτες τις πιεσεις μην το πειραζεις.Αν εχεις ορεξη για πειραματα προσθεσε +0,3 μπροστα πισω (κρατας την διαφορα μπροστα πισω αλλα εχεις την πιεση για φορτωμενο μπροστα).Εγω θα το δοκιμαζα παντως
-
Από ευθυγράμμιση πως είσαι;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Από ευθυγράμμιση πως είσαι;Καινούριο είναι το αυτοκίνητο δεν νομίζω να υπάρχει θέμα και το αισθάνομαι μια χαρά το πιστεύω θα καταλάβαινα αν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα. Θα τους πω και στο service να το ελέγξουν αν δω ότι φθάρθηκαν κι άλλο. Ελπίζω να μην υπάρχει θέμα απλά να το παράκανα γιατί όντως το πίεσα λίγο παραπάνω προσπαθόντας να μάθω το αυτοκίνητο
ΥΓ πάντως είχα χτυπίσει μια λακούβα δεν νομίζω να ήταν πολύ δυνατά πάντως με έβαλες σε σκέψεις θα το τσεκάρω. -
@aggelosf: Εχμ, για ποιο αυτοκίνητο μιλάμε;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]