-
ηρθανε ομως?
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ηρθανε ομως?γουάτ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
αυτή η επαφή μου με τα energy, είναι που με κάνει να μην θέλω να αγοράσω τα 'καλά' όπως λένε όλοι, PE2.Same here!
Vredestein SportRAC 3 που είναι και μουράτο. Βλέπω πολύ Vredestein στην περιοχή μου τελευταία, κυρίως το Hi-Trac.
-
opc, θα τα βάλω.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
opc, θα τα βάλω.Αν με προλάβεις θέλω εντυπώσεις...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
ηρθανε ομως?
γουάτ?
τα pilot sport 3 έχουν ήδη έρθει στην Ελλάδα.Δεν ξέρω αν είναι διαθέσιμο για όλες τις διαστάσεις (που θα βγαίνει).Το έχω δει από κοντά όμως και θυμίζει πολύ βρόχινο λάστιχο και οπτικά δε με έπεισε.
Τα στοιχεια εκ του εξωτερικού βέβαια λένε ότι είναι καλύτερα από τα '2' με καλύτερη αίσθηση και πιο προοδευτικά.Όσοι κοιτάτε τα pilot sport 3, μήπως να περιμένετε τα supersport (ή κάπως έτσι) της Michelin που είναι νέα σειρά και θα κατατάσσονται πιο πάνω (δηλαδή πιο σπορ) από τα pilot sport 3 (σύμφωνα με michelin)?
Λένε ότι θα βγουν το Σεπτέμβρη και Ελλάδα θα είναι (max) κατά τα μέσα Νοέμβρη. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Pirelli PZero Rosso: 570€
που τη βρήκες αυτή την τιμή?μιλάμε μαζί με τοποθέτηση-ζυγοστάθμιση, έτσι? (στείλε μου pm αν πιστεύεις ότι θα κάνουνε διαφήμιση )
Εγώ τα έβαλα 700€ στην ίδια διάσταση (και μέσω 'γνωστού-ω γνωστε' τα βρήκα special τιμή -και καλά- 640€)Διάβασε πιο πίσω, έχω γράψει αναλυτικά την ιστορία. Δεν έχω λόγο να ΜΗΝ κάνω διαφήμιση, ο τύπος ΤΗΝ ΑΞΙΖΕΙ: Κυριαζής Ελαστικά, Ν. Χαλκηδόνα.
ΠΟΤΕ δεν πάω σαν...πρόβατο σε γνωστό ώ γνωστέ κλπ κλπ... Πρώτα ρωτάω, και μετά ΑΝ είναι θα πάω στον γνωστό του γνωστού... Και συνήθως, ο γνωστός, έχει την τάση να μου πιάνει τον .
Η τιμή που είπα, ΔΕΝ ήταν ειδική πάντως, είναι η πρώτη τιμή που μου είπε ο άνθρωπος χωρίς ΚΑΝΕΝΑ παζάρι από την πλευρά μου.
Διάβασε και τα ποστ μου, θα δεις πως εκτός από την τιμή, έχει και άλλα καλά το συγκεκριμένο κατάστημα...
κι εγώ το έψαξα τρελά για τα συγκεκριμένα λάστιχα ρωτώντας στα νότια προάστια.Η χαμηλότερη τιμή που βρήκα ήταν κι αυτή που τα έβαλα.Άκουσα τιμή και 900€ κι όταν του είπα ότι ήδη τα έχω βρει 750€, άρχισε τις π@π@ριές περί 'παραεισαγωγών' και ότι αυτός μου τα δίνει σαν original κτλ.
Τέλοσπάντων.Η τιμή είναι πολύ super πάντως για τα συγκεκριμένα λάστιχα, τα οποία ήταν ως πρόσφατα από τα ακριβότερα ελαστικά της κατηγορίας.Μπράβο στον άνθρωπο που τα έχει τόσο φτηνά.
ΥΓ:Εγώ τα έβαλα και το Μάρτη οπότε πολλά παίζουν στο σήμερα (ένα μήνα μετά).
Κι εγώ το Μάρτη τα έβαλα, πριν από εσένα.
Στα νότια προάστια, κι εγώ στα 700€ τα έβρισκα, ίδια τιμή με τα Michelin.
Αλλά ευτυχώς, αλλού τα είχαν φθηνότερα.Μην το ψάχνεις, απλά ήσουν άτυχος, ή...δεν διάβασες προσεκτικά το παρόν θέμα!
-
Conti SportContact 5P ; Τι 'ν' τούτα;
EDIT: το βρήκα ...
-
Θα ήθελα & εγώ τη συμβουλή σας:
Για Megane II 5d 1.6, τι θα προτείνατε σε διάσταση 205/55/16, με τα τωρινά δεδομένα; Τα εργοστασιακά Michelin Energy που φοράει έως τώρα απεδείχθησαν μάλλον μέτρια. Είχα διαβάσει πριν 1 έτος κάποιο συγκριτικό ελαστικών της διάστασης αυτής στους 4Τ, & έβγαζε νικητή το Michelin Energy Saver.
Σε Astra H που επίσης έχουμε, στην παραπάνω διάσταση, τα μαμά Bridgestone Turanza ER300 αντικαταστάθηκαν από Pirelli P7, & συμπέρανα ότι τα Bridge ήταν πολύ καλύτερα (& γενικώς αξιοπρεπέστατα ελαστικά, παρά το θάψιμο που τρώνε), για τα 40.000 χλμ που τα φορούσε.
Επίσης, στην παραπάνω διάσταση, πέρα από τα Energy Saver, η Michelin προσφέρει & τα Exalto, τα Primacy HP, & Pilot Sport, νομίζω. Ποιες οι διαφορές τους;
Να βάλουμε στο Megane τα ικανοποιητικά ER300, που ήδη γνωρίζω, ή κάποιο από τα παραπάνω Michelin; Επιπλέον, σε δείκτη H ή V να τα προτιμήσω;
Ευχαριστώ!ΥΓ: Εάν υπάρχει κατάστημα στην Αθήνα, όπου μπορώ να τα τοποθετήσω σε καλή τιμή, please π.μ..
Τα Saver V & τα ER300 V τα βρίσκω στα 390€ & 370€, αντίστοιχα. -
οποια απτα δυο και να βαλεις το ιδιο ειναι.
βαλε τα ποιο φθηνα. -
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
...έβγαζε νικητή το Michelin Energy Saver.Καίει λιγότερη βενζίνη και σίγουρα βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα...
αλλά...
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
βαλε τα ποιο φθηνα.Πάντως, στο συγκριτικό των 4Τ, μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι τα Saver, αν & 'οικολογικά', ήταν πολύ κοντά ή ξεπερνούσαν σε ορισμένες δοκιμασίες τα Exalto (που θεωρώ εξαιρετικά) & τα PZero Rosso... Μπερδεύτηκα, για να είμαι ειλικρινής.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...έβγαζε νικητή το Michelin Energy Saver.
Καίει λιγότερη βενζίνη και σίγουρα βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα...
αλλά...
Ναι καίει κάπου 0.2 lt / 100 km λιγότερο, δλδ σου εξοικονομεί 20 ευρώ στα 10000 km ..ΓΟΥΑΟΥ!!
Φαντάζομαι σου φτιάχτουν και τις ζημιές για τις φορές που θα πάς ευθεία στις στροφές.
-
PiCo αμα εισαι λουλης θα πας στις στροφες και με τα καλυτερα λαστιχα.
σε λιγο θα μας βγαλεις τα μισελεν επικυνδινα λαστιχα. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
PiCo αμα εισαι λουλης θα πας στις στροφες και με τα καλυτερα λαστιχα.
σε λιγο θα μας βγαλεις τα μισελεν επικυνδινα λαστιχα.Όχι italakias όλα τα michelin, τα energy E3A και τα saver σίγουρα και ότι οικολογικό ελαστικό πλασάρεται στην Ελλάδα.
Η άσφαλτος μας ήδη είναι μειωμένης αντίστασης κύλισης, το να βάλεις και ένα ελαστικό μειωμένης αντίστασης κύλισης είναι overkill εώς σκέτο kill.
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
βαλε τα ποιο φθηνα.Πάντως, στο συγκριτικό των 4Τ, μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι τα Saver, αν & 'οικολογικά', ήταν πολύ κοντά ή ξεπερνούσαν σε ορισμένες δοκιμασίες τα Exalto (που θεωρώ εξαιρετικά) & τα PZero Rosso... Μπερδεύτηκα, για να είμαι ειλικρινής.
Το συγκριτικό έγινε σε πίστα μέσα. Καμία σχέση ο ασφαλτοτάπητας αυτός με τον τυπικό ελληνικό.
Είπαμε, σε οδόστρωμα τύπου ΑΟ είναι μια χαρά. Σε όλους τους άλλους δρόμους είναι μετριότατα. -
Τι νόημα έχει να επαναλαμβάνουν τα ίδια άτομα τόσες φορές την ίδια άποψη για τα ίδια λάστιχα (είτε αρνητικά για τα Energy, είτε θετικά για τα Exalto κ.ο.κ.). Δεκτή κάθε άποψη, σεβαστή και χρήσιμη! Αλλά μία, άντε δυο φορές, αλλιώς δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις. Κάποιος που δεν προσέχει ποιος γράφει τι, νομίζει ότι η μισή Ελλάδα ακούει Energy και τρέχει μακρυά!
Επιπλέον νομίζω ότι τα posts μας πρέπει να αξιολογούνται λαμβάνοντας υπόψη ότι επηρεάζονται από:
- Τις ικανότητες οδήγησης του καθενός
- Τα γούστα του
- Την ευαισθησία στο να καταλαβαίνει μικροδιαφορές στην συμπεριφορά των ελαστικών
- Τον τρόπο οδήγησης
- Τη μάρκα αυτοκινήτου
- Την κατάσταση του αυτοκινήτου
- Τη διάσταση των ελαστικών
- Την κατάσταση του οδοστρώματος και την ικανότητα του οδηγού να τη λάβει υπόψη πριν κρίνει το λάστιχο
- Την ανάγκη κάποιων να πιστεύουν ότι 'έχουν το καλύτερο'
Μετά απ' όλα αυτά προτείνω το 'Ζητείται βοήθεια' του τόπικ να αλλαχθεί σε 'Πιάστ' αυγό και κούρευτο'
-
Συμφωνώ με τις απαντήσεις σας.
Όντως, πολύ σωστά αναφέρθηκε πως το συγκριτικό των 4Τ αφορά σε πίστα, όχι στην ολισθηρή άσφαλτο των δρόμων μας, επομένως το οικολογικό ελαστικό σαφώς υστερεί εκεί.
Σχετικά με τον τρόπο οδήγησης & τις απαιτήσεις του οδηγού, αναζητούμε για το Μεγκάν ένα ασφαλές & άνετο ελαστικό, όχι απαραιτήτως υψηλών επιδόσεων, που θα σταθεί στο ύψος του & σε μια δύσκολη κατάσταση (πχ φρενάρισμα ή απότομος ελιγμός).
Για το λόγο αυτό τείνω προς το Michelin Pilot Exalto 2, σε δείκτη V, έχοντας κάνει & μια σχετική έρευνα στο φόρουμ & σε άλλα τεστ (πχ ADAC). Το συγκεκριμένο τύπο ελαστικού τον έχω δοκιμάσει σε Corolla 1.6 sedan του 1998 (στρογγυλοφάναρη) ενός φίλου & είχα εντυπωσιαστεί με το πώς βελτίωσε τη γενικότερη συμπεριφορά ενός, κατά τα λοιπά, αξιοπρεπούς οικογενειακού αυτοκινήτου. Μοναδικό μείον, η σχετικά γρήγορη φθορά τους. -
Εγώ θα ήμουν μεταξύ continental premium contact2 (πιο ησυχα απο τα exalto, εξισου ικανα αν οχι καλυτερα στο βρεγμενο, σαπουνιαζουν ευκολα υπο πιεση το καλοκαιρι), τα primacy HP (πολυ καλο all-around) και στα exalto.
Και τα 3 τα έχω δοκιμάσει στη συγκεκριμένη διάσταση. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ θα ήμουν μεταξύ continental premium contact2 (πιο ησυχα απο τα exalto, εξισου ικανα αν οχι καλυτερα στο βρεγμενο, σαπουνιαζουν ευκολα υπο πιεση το καλοκαιρι), τα primacy HP (πολυ καλο all-around) και στα exalto.
Και τα 3 τα έχω δοκιμάσει στη συγκεκριμένη διάσταση.Ναι, & τα Continental έχουν αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές, θα τα δούμε & αυτά.
Σχετικά με τα Primacy HP, τα είχαμε φορέσει παλιότερα σε Leon & δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, τα Exalto 2 μάλλον είναι ένα κλικ ανώτερα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]