-
Οικολογικό ελαστικό είναι... Όλα αρχίζουν και τελειώνουν εκεί.
Σε τι διάσταση το έβαλες και πόσα €€€;
-
Το....οικολογικό το λες για καλό? .......το έβαλα σε Punto Sporting '02 και σε διαστάσεις 185/60/14!....250Ε μου πήγε το μαλλί!!!
-
Στα αυτοκίνητα η λέξη 'οικολογικό' είναι πάντα κακή (υβριδικά, λάστιχα κλπ)...
-
Εξαρτάται.... Ως οικολογικό παρουσιάζεται και το PS3 της Michelin (σε σχέση πάντα με το PS2).
Αυτό που θα λύσει μία και καλή τα προβλήματα είναι ή η Ευρώπη να υιοθετήσει τους χαρακτηρισμούς που έχουν οι Αμερικανοί εδώ και 40 έτη (αυτά τα ΑΑ, Α, Α με τις λέξεις TRACTION, TEMPERATURE κ.λπ) ή να παράγουν μία σειρά από τυποποιημένα τεστ ώστε ο φτωχός καταναλωτής να ξέρει ότι για -2% κατανάλωση θα πρέπει να υπολογίζει σε +5% σε stoping distance ή 2% μικρότερη πλευρική επιτάχυνση.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
......ή να παράγουν μία σειρά από τυποποιημένα τεστ ώστε ο φτωχός καταναλωτής να ξέρει ότι για -2% κατανάλωση θα πρέπει να υπολογίζει σε +5% σε stoping distance ή 2% μικρότερη πλευρική επιτάχυνση.να προσθέσω και μερικές καλές αγορές από παρακείμενα αγροτεμάχια???
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
......ή να παράγουν μία σειρά από τυποποιημένα τεστ ώστε ο φτωχός καταναλωτής να ξέρει ότι για -2% κατανάλωση θα πρέπει να υπολογίζει σε +5% σε stoping distance ή 2% μικρότερη πλευρική επιτάχυνση.
να προσθέσω και μερικές καλές αγορές από παρακείμενα αγροτεμάχια???
θα δεις διαφορες(-)κοντα στο οριο του αυτοκινητου......διαφορα στην καταναλωση δεν θα δεις ακομη και αν τα λαστιχα σου ηταν πρασινα
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
......ή να παράγουν μία σειρά από τυποποιημένα τεστ ώστε ο φτωχός καταναλωτής να ξέρει ότι για -2% κατανάλωση θα πρέπει να υπολογίζει σε +5% σε stoping distance ή 2% μικρότερη πλευρική επιτάχυνση.
θα δεις διαφορες(-)κοντα στο οριο του αυτοκινητου......διαφορα στην καταναλωση δεν θα δεις ακομη και αν τα λαστιχα σου ηταν πρασινα
Κι όμως θα δεις.......με χειμερινά υπάρχει ένα +10% τουλάχιστον και το έχω γράψει πολλές φορές.....αναλογικά και με κάποιο Energy θα έχεις μείωση αλλά από απόδοση.....
-
όχι καθώς δεν μου λέει τίποτα το συγκεκριμένο σπορ.
Υπάρχει πάντα ένας αστάθμητος παράγων ή μάλλον δύσκολα μετρήσιμος. Αυτός είναι το πόσο απότομα ή προοδευτικά το ελαστικό περνά στον φθίνοντα κλάδο πρόσφυσης (εκεί όπου η πρόσφυση ως συνάρτηση της γωνίας απόκλισης από το διάνυσμα κίνησης του οχήματος μειώνεται αντί να αυξάνεται όσον αυξάνει η ποσότητα). Στον απλό οδηγό ένα ελαστικό με ήπιο κλάδο και έντονη ενημέρωση πριν το άνω όριο είναι πολύ προτιμότερο από ένα ελαστικό με υψηλότερο όριο αλλά χωρίς ενημέρωση (πτώση της κλίσης του διαγράμματος) και απότομο κλάδο.
Αυτό πολύ δύσκολα μετριέται ή πολύ δύσκολα εμφανίζεται ως τιμή αλλά μόνον ως διάγραμμα.
Από εκεί και πέρα όταν γνωρίζω ότι για να έχω -5% κατανάλωση έχει αντίστοιχα μειωμένες επιδόσεις πρόσφυσης αλλά το παίζω και MS στην Ουγγαρία τότε απλά πάω γυρεύοντας.
-
Υπάρχει πάντα ένας αστάθμητος παράγων ή μάλλον δύσκολα μετρήσιμος. Αυτός είναι το πόσο απότομα ή προοδευτικά το ελαστικό περνά στον φθίνοντα κλάδο πρόσφυσης (εκεί όπου η πρόσφυση ως συνάρτηση της γωνίας απόκλισης από το διάνυσμα κίνησης του οχήματος μειώνεται αντί να αυξάνεται όσον αυξάνει η ποσότητα). Στον απλό οδηγό ένα ελαστικό με ήπιο κλάδο και έντονη ενημέρωση πριν το άνω όριο είναι πολύ προτιμότερο από ένα ελαστικό με υψηλότερο όριο αλλά χωρίς ενημέρωση (πτώση της κλίσης του διαγράμματος) και απότομο κλάδο.Αυτό πολύ δύσκολα μετριέται ή πολύ δύσκολα εμφανίζεται ως τιμή αλλά μόνον ως διάγραμμα.
Δεν έχει σημασία αυτό, δεν έχει σημασία τίποτα. Το ένα λάστιχο πρέπει να είναι καλύτερο από το άλλο, αυτό χρειάζεται για τις συζητήσεις ειδικών.
-
όχι καθώς δεν μου λέει τίποτα το συγκεκριμένο σπορ.Σε σένα μπορεί να μην λέει καθόσον δεν είναι ο τύπος του αυτ/του σου αυτός, αλλά για ρώτα και αυτόν που έχει ένα όχημα με υψηλές επιδόσεις και βάζει ελαστικό energy, για χάριν οικονομίας καυσίμου...
Υπάρχει πάντα......Από εκεί και πέρα όταν γνωρίζω ότι για να έχω -5% κατανάλωση έχει αντίστοιχα μειωμένες επιδόσεις πρόσφυσης αλλά το παίζω και MS στην Ουγγαρία τότε απλά πάω γυρεύοντας.
Ελαστικό επιδόσεων με συμπεριφορά eco energy υπάρχει??
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Υπάρχει πάντα ένας αστάθμητος παράγων ή μάλλον δύσκολα μετρήσιμος. Αυτός είναι το πόσο απότομα ή προοδευτικά το ελαστικό περνά στον φθίνοντα κλάδο πρόσφυσης (εκεί όπου η πρόσφυση ως συνάρτηση της γωνίας απόκλισης από το διάνυσμα κίνησης του οχήματος μειώνεται αντί να αυξάνεται όσον αυξάνει η ποσότητα). Στον απλό οδηγό ένα ελαστικό με ήπιο κλάδο και έντονη ενημέρωση πριν το άνω όριο είναι πολύ προτιμότερο από ένα ελαστικό με υψηλότερο όριο αλλά χωρίς ενημέρωση (πτώση της κλίσης του διαγράμματος) και απότομο κλάδο.
Αυτό πολύ δύσκολα μετριέται ή πολύ δύσκολα εμφανίζεται ως τιμή αλλά μόνον ως διάγραμμα.
Δεν έχει σημασία αυτό, δεν έχει σημασία τίποτα. Το ένα λάστιχο πρέπει να είναι καλύτερο από το άλλο, αυτό χρειάζεται για τις συζητήσεις ειδικών.
το pirreli pzero καταφερνει αυτο ακριβως .
να εχει πολυ καλη προσφυση αλλα οταν χασει την προσφυση να την χανει προοδευτικα .
με λιγα λογια σε προειδοποιει οτι γλυστραει πραμα πολυ καλο για τους απλους οδηγους.υπαρχουν και λαστιχα με καλυτερη προσφυση αλλα εκει αν χαθει η προσφυση χανεις και το αυτοκινητο.
-
Λάστιχο καλύτερο σε πρόσφυση από το P Zero μόνο ημισλίκ (P Zero Corsa, Pilot Cup+ κλπ) μπορώ να σκεφτώ ιταλάκια...
-
όχι καθώς δεν μου λέει τίποτα το συγκεκριμένο σπορ.
Σε σένα μπορεί να μην λέει καθόσον δεν είναι ο τύπος του αυτ/του σου αυτός, αλλά για ρώτα και αυτόν που έχει ένα όχημα με υψηλές επιδόσεις και βάζει ελαστικό energy, για χάριν οικονομίας καυσίμου...
Υπάρχει πάντα......Από εκεί και πέρα όταν γνωρίζω ότι για να έχω -5% κατανάλωση έχει αντίστοιχα μειωμένες επιδόσεις πρόσφυσης αλλά το παίζω και MS στην Ουγγαρία τότε απλά πάω γυρεύοντας.
Ελαστικό επιδόσεων με συμπεριφορά eco energy υπάρχει??
Η υστέρηση που σχετίζεται με την κατανάλωση ενέργειας είναι και αυτή που προσφέρει πρόσφυση οπότε είναι θέμα συμβιβασμού.
Το PS3 είναι πιο πράσινο από το PS2 πάντως. Τώρα και τα δύο έχουν πολύ υψηλή αντίσταση κύλισης (μεγάλο υστερητικό βρόγχο στη συμπίεση - αποσυμπίεση) για το λόγο αυτό έχουν πρόσφυση σε σχέση με το ES πχ.
-
Παιδιά μια ερώτηση.
Τα Yokochoko S-Drive τι 'λένε' ως γόμα?
Πρόκειται για φίλο με Swift Sport. Είναι ικανοποιητικά?
Αυτά ή τα T1R?
Θα εκτιμούσα απαντήσεις παιδιών, που τα έχουν φορέσει/οδηγήσει.
-
Έχει βάλει κανείς ελαστικά απο κέντρο ελαστικών του Praktiker?Συγκεκριμένα πήγα σήμερα στο κατάστημα Θεσσαλονίκης και ρώτησα για τα ContiPremiumContact2 σε διάσταση 195/65/15 91Η και κάνουν 299€, πολύ καλή τιμή νομίζω. Στην τιμή περιλαμβάνεται η τοποθέτηση-ευθυγράμμιση (στο κέντρο ελαστικών του Praktiker που βρίσκεται ακριβώς δίπλα απο το κατάστημα) και η αλλαγή μπρός-πίσω μετά απο 25.000χλμ.Έχουν και 2 χρόνια εγγύηση.Ρώτησα και για ημερομηνία κατασκευής αλλά δεν ήξεραν να μου πουν.
-
Ο χρήστης thejackson έγραψε:
Ρώτησα και για ημερομηνία κατασκευής αλλά δεν ήξεραν να μου πουν.Μα καλά, δεν μπορούσαν να διαβάσουν τους αριθμούς ΠΑΝΩ στο λάστιχο ;;
-
οταν βλεπω : κεντρο ελαστικων praktiker που δημιουργείται μια αναταραχη...
-
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Ρώτησα και για ημερομηνία κατασκευής αλλά δεν ήξεραν να μου πουν.
Μα καλά, δεν μπορούσαν να διαβάσουν τους αριθμούς ΠΑΝΩ στο λάστιχο ;;
Δεν υπήρχαν τα συγκεκριμένα εκείνη τη στιγμή στο κατάστημα και έπρεπε να γίνει παραγγελία και να έρθουν σε 1-2 μέρες, απλά ήθελα να ξέρω στο περίπου.
-
Ο χρήστης thejackson έγραψε:
Ρώτησα και για ημερομηνία κατασκευής αλλά δεν ήξεραν να μου πουν.
Μα καλά, δεν μπορούσαν να διαβάσουν τους αριθμούς ΠΑΝΩ στο λάστιχο ;;
Δεν υπήρχαν τα συγκεκριμένα εκείνη τη στιγμή στο κατάστημα και έπρεπε να γίνει παραγγελία και να έρθουν σε 1-2 μέρες.
Α, ΟΚ, το παίρνω πίσω το εικονίδιο ...
Δεν είναι κακοί οι λαστιχάδες του Praktiker (στην Πειραιώς -Αθήνα- τουλάχιστον είναι και αρκετά ενημερωμένος), απλά δεν είναι και τόσο ανταγωνιστικές οι τιμές τους...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]