-
Μάριε μιας και σε πέτυχα εδώ... τι λένε τα SP 01?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μάριε μιας και σε πέτυχα εδώ... τι λένε τα SP 01?Εγώ είμαι ικανοποιημένος πολύ, είναι και RFT μάλιστα που σημαίνει σκληρότερα από τα απλά......σε γενικές γραμμές θα τα βαθμολογούσα με 8 (άριστα 10) και δεν θα είχα πρόβλημα να τα ξαναβάλω (αν και έχουν βγει νεότερα μοντέλα σε άλλες μάρκες).
Για αλλαγή πήρα τα P-Zero Nero (σε απλά) και θα δω μετά διαφορές......
-
Για το Funto (υπενθυμίζω: Punto Sporting Mk2a, η διάσταση θα παραμείνει 185/60 R14) να φορέσουμε PremiumContact 2 ή Pilot Exalto 2; Ίδια τιμή (240€).
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Για το Funto (υπενθυμίζω: Punto Sporting Mk2a, η διάσταση θα παραμείνει 185/60 R14) να φορέσουμε PremiumContact 2 ή Pilot Exalto 2; Ίδια τιμή (240€).Εχω τα Contintental, στην ιδια διασταση, στο ιδιο αυτοκινητο.
Πολυ ευχαριστημενος, νομιζω το ιδανικο ελαστικο για το αμαξι και all around χρηση.
Προσφυση παντου και παντα (σε βρεγμενο επαθα πλακα), οχι ιδιαιτερος θορυβος, αρκετα μεγαλη αντοχη.
Λιγο μαλακα πλαινα, καπως διορθωνεται με αυξηση πιεσης.
Aν και δεν εχω δοκιμασει τα Exalto, δε νομιζω πως θα προσφερουν κατι παραπανω. (ουτε και κατι λιγοτερο) -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Για το Funto (υπενθυμίζω: Punto Sporting Mk2a, η διάσταση θα παραμείνει 185/60 R14) να φορέσουμε PremiumContact 2 ή Pilot Exalto 2; Ίδια τιμή (240€).Μα καλά, το συζητάς κιόλας;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Για το Funto (υπενθυμίζω: Punto Sporting Mk2a, η διάσταση θα παραμείνει 185/60 R14) να φορέσουμε PremiumContact 2 ή Pilot Exalto 2; Ίδια τιμή (240€).Εγώ πάντως, στο 206, όταν έρθει η ώρα θα δοκιμάσω τα exalto.
Εξαιρετικά τα conti, αλλά θα ήθελα να δω και τους γάλλους τι ψάρια πιάνουν (μιας και έχω διαβάσει εδώ πολύ καλά σχόλια)
-
Εδώ ένα ανήσυχο γειτόνι με golf GTi έβαλε Goodyear OptiGrip, στο net του δίνουν εξαιρετική βρόχινη συμπεριφορά.
-
Για να ακούω γνώμες για τα Potenza RE050A γιατί με αυτά ήρθε το αμάξι.
-
Σκληρό λάστιχο...με ότι σημαίνει αυτό για την άνεση.
-
μαλακή γόμα ... σκληρό σκελετό ...
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Για να ακούω γνώμες για τα Potenza RE050A γιατί με αυτά ήρθε το αμάξι.1)σκληρό λάστιχο (δε ζεσταίνεται σχεδόν με τίποτα μέσα στην πόλη, εκτός αν πας με την ταυτότητα στο στόμα με πολύ γκάζι-φρένο όλη την ώρα)
-
όταν είναι ζεστό, το λάστιχο είναι γαμάτο , αλλά κρύο είναι σχεδόν σαπούνι.Το πρόβλημα είναι ότι θα το οδηγείς περισσότερο όταν είναι κρύο παρά όταν είναι ζεστό. (όλα αυτά στο στεγνό)
-
πολύ θορυβώδες λάστιχο και γενικότερα είναι από τα πιο θορυβώδη που κυκλοφορούν.Προσωπικά τα βρήκα πιο θορυβώδη κι από τα Parada spec 2.
-
στη βροχή είναι καταπληκτικά λάστιχα.Ακόμα και σε λίμνες, το αμάξι πατάει γερά κάτω.
5)απόλυτο ως λάστιχο.Κρατάει καλά αλλά δεν σε προειδοποιεί για το 'χάσιμο' της πρόσφυσης και ξεκολλάει απότομα και άτσαλα.
Αυτά...δεν γράφω άλλα γιατί θα το θάψω και ίσως να μην του αξίζει.
Προσωπικά πάντως έχω τη χειρότερη δυνατή άποψη που μπορεί να έχει κάποιος για τα λάστιχά που δοκιμάζει-φοράει πάνω στο αμάξι του. -
-
Βάλε και ότι είναι κ πρώτης τοποθέτησης και του κάνες την καρδιά περιβόλι.
-
Για ποιο αυτοκίνητο και ποιά διάσταση ελαστικών μιλάμε; Μπας κι έχει κανέναν δείκτη ταχύτητας W ;
-
Σας ευχαριστώ. Κλασικό bridgestone λοιπόν. Αργεί να ζεσταθεί περισσότερο από τα er300 έτσι; (αυτά έχω τώρα και ζεστένονται με την ίδια ταχύτητα που παρκάρει brera )
Μια φορά να οδηγούσα ένα μαλακό λαστιχάκι δεν γίνεται...
Edit: Govus: ibiza Fr 215/40 R17 Δείκτη δεν θυμάμαι άρα ανάμεσα σε:
83Y / 87V XL / 87W XL / 87Y XL -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Σας ευχαριστώ. Κλασικό bridgestone λοιπόν. Αργεί να ζεσταθεί περισσότερο από τα er300 έτσι; (αυτά έχω τώρα και ζεστένονται με την ίδια ταχύτητα που παρκάρει brera )Μια φορά να οδηγούσα ένα μαλακό λαστιχάκι δεν γίνεται...
για δες τι δείκτη φθοράς γράφουν πάνω ....
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Για να ακούω γνώμες για τα Potenza RE050A γιατί με αυτά ήρθε το αμάξι.
1)σκληρό λάστιχο (δε ζεσταίνεται σχεδόν με τίποτα μέσα στην πόλη, εκτός αν πας με την ταυτότητα στο στόμα με πολύ γκάζι-φρένο όλη την ώρα........
Σε αυτοκίνητο (Delta της υπογραφής) που κινείται συνήθως στην Ε.Ο., στην Α.Ο. και σε επαρχιακούς δρόμους με σχετικά μεγάλες ταχύτητες, θα το πρότεινες ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
για δες τι δείκτη φθοράς γράφουν πάνω ....Από τρίτη-τετάρτη. Είναι στην αντιπροσωπία ακόμα για πινακίδες Απλά το πρόσεξα γιατί το cupra που είχαν εκεί είχε τα P7 και θα μου άρεσε να τα είχα και εγώ για αλλάγη (να δω και κάτι άλλο πέρα από bridge).
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Από τρίτη-τετάρτη. Είναι στην αντιπροσωπία ακόμα για πινακίδες Απλά το πρόσεξα γιατί το cupra που είχαν εκεί είχε τα P7 και θα μου άρεσε να τα είχα και εγώ για αλλάγη (να δω και κάτι άλλο πέρα από bridge).
χίλιες φορές καλύτερα τα 050Α από τα τραγικά pirelli P7
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Από τρίτη-τετάρτη. Είναι στην αντιπροσωπία ακόμα για πινακίδες Απλά το πρόσεξα γιατί το cupra που είχαν εκεί είχε τα P7 και θα μου άρεσε να τα είχα και εγώ για αλλάγη (να δω και κάτι άλλο πέρα από bridge).
χίλιες φορές καλύτερα τα 050Α από τα τραγικά pirelli P7
Τα οποία Ρ7 βγαίνουν πλέον και με την 'οικολογική' ένδειξη Cinturato ...
-
Ο χρήστης Panos272 έγραψε:
Σε αυτοκίνητο (Delta της υπογραφής) που κινείται συνήθως στην Ε.Ο., στην Α.Ο. και σε επαρχιακούς δρόμους με σχετικά μεγάλες ταχύτητες, θα το πρότεινες ?
Σε αυτές τις συνθήκες που περιγράφεις σχεδόν οποιοδήποτε λάστιχο αποδίδει καλά, αλλά αυτό που εμένα με ξύνιζε ήταν κυρίως το ότι ακόμα και ζεστό, το RE050A είναι αρκετά απόλυτο στη συμπεριφορά του χωρίς να σε προειδοποιεί για τα όριά του (είτε μιλάμε για κράτημα είτε για φρενάρισμα).Κοινώς, το ξεχνάμε αν το αμάξι δεν έχει ABS.
Κατά την δική μου προσωπική άποψη, όταν φτάνεις στις τιμές του 050Α, υπάρχουν τόσες καλές (για να μην πω 'καλύτερες') εναλλακτικές (όπως τα Pzero Rosso, Eagle F1 assymetric, Pilot sport 2 ή 3,... κτλ) που δεν έχει νόημα να κοιτάξεις αυτά τα συγκεκριμένα λάστιχα (RE050A).
Στη γερμανία ένας γνωστός που τα έχει (στο ίδιο αμάξι αλλά με περισσότερα κυβικά εκαστοστά και diesel), λέει ότι είναι καταπληκτικά λάστιχα, απίστευτα κτλ.Μάλλον απλώς δεν μπορούν να συνεργαστούν με την ελληνική άσφαλτο και γι'αυτό δεν λειτουργούν σωστά.Όπως και γι'αυτό το λόγο στα συγκριτικά των sites και στις απόψεις των οδηγών (στις άλλες χώρες), βγαίνουν αρκετά ψηλά.
Ένας ακόμα λόγος που δε θα στα πρότεινα είναι γιατί είναι αρκετά θορυβώδη (και η έντασή του πάει ανάλογα με την ταχύτητα που πας). Στο Α3 μετέφεραν πολύ θόρυβο μέσα στην καμπίνα και υποτίθεται ότι το Α3 έχει extra ηχομόνωση για τον θόρυβο κύλισης.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]