-
Άμα το είπε ο λαστιχάς
Πάντως είναι πολύ περίεργο αυτό, εγώ με τα michelin και τα πεζοδρόμια/λακκούβες είχα τα ίδια προβλήματα που είχα με τα continental και τα goodyear, δηλαδή τίποτα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Άμα το είπε ο λαστιχάςΠάντως είναι πολύ περίεργο αυτό, εγώ με τα michelin και τα πεζοδρόμια/λακκούβες είχα τα ίδια προβλήματα που είχα με τα continental και τα goodyear, δηλαδή τίποτα.
Υπόψιν οτι Kleber, Goodrich είναι θυγατρικές της Michelin αλλά αμα το λέει ο λαστιχάς
-
Προσωπικη διαπιστωση, για οσους δεν θελουν να ακριβοπληρωσουν λαστιχα (καλως ή κακως βεβαια...): Μετα απο χρηση των φτηνων τυπων ελαστικων (175/70/R13, παντα στα 200-230 ευρω περιπου η 4αδα) των εταιριων Pirelli, Bridgestone, Continental, Michelin, εβαλα με 240€ τα Vredestein και διαπιστωσα μετα απο 1 χρονο χρηση, οτι ειναι καλυτερα των προαναφερθεντων σε οτι αφορα προσφυση σε βρεγμενο και θορυβο.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Άμα το είπε ο λαστιχάς
Πάντως είναι πολύ περίεργο αυτό, εγώ με τα michelin και τα πεζοδρόμια/λακκούβες είχα τα ίδια προβλήματα που είχα με τα continental και τα goodyear, δηλαδή τίποτα.
Υπόψιν οτι Kleber, Goodrich είναι θυγατρικές της Michelin αλλά αμα το λέει ο λαστιχάς
E είναι όπως η Ferrari είναι μεν θυγατρική της Fiat, βγάζει όμως καλύτερα αυτοκίνητα από τα Fiat
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Μετα απο χρηση των φτηνων τυπων ελαστικων (175/70/R13, παντα στα 200-230 ευρω περιπου η 4αδα)...εβαλα με 240€ τα Vredestein και διαπιστωσα μετα απο 1 χρονο χρηση, οτι ειναι καλυτερα των προαναφερθεντων σε οτι αφορα προσφυση σε βρεγμενο και θορυβο.Όμως 240 ευρώ για 175/70-R13 είναι πολύ υψηλή τιμή, αυτή η διάσταση παίζει μεταξύ 150 και 200 ευρώ.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Μετα απο χρηση των φτηνων τυπων ελαστικων (175/70/R13, παντα στα 200-230 ευρω περιπου η 4αδα)...εβαλα με 240€ τα Vredestein και διαπιστωσα μετα απο 1 χρονο χρηση, οτι ειναι καλυτερα των προαναφερθεντων σε οτι αφορα προσφυση σε βρεγμενο και θορυβο.
Όμως 240 ευρώ για 175/70-R13 είναι πολύ υψηλή τιμή, αυτή η διάσταση παίζει μεταξύ 150 και 200 ευρώ.
Κάτι Sunny, Rotalla και Nankang βρίσκεις με 40 ευρώ το τεμάχιο, βάλε και τοποθέτηση/ζυγοστάθμιση 30 ευρώ, άντε minimum 190 ευρώ.
Συνολικά βέβαια σαν πακέτο προσφοράς έχω βρει Bridgestone B 250 στα 200 ευρώ. Τι έχεις δει με 150 ευρώ?
-
Με 190 ευρώ τελική έβαλα P4 Cinturato 165/70-13. Πόση διαφορά να έχει η 175 από την 165;
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Με 190 ευρώ τελική έβαλα P4 Cinturato 165/70-13. Πόση διαφορά να έχει η 175 από την 165;Pirelli Cinturato P4
165/70 R13 79T
Προτείνομενη τιμή *: EUR 59,50
Με elastika-online.gr μόνο EUR 54,50Pirelli Cinturato P4
175/70 R13 82T
Προτείνομενη τιμή *: EUR 63,50
Με elastika-online.gr μόνο EUR 55,20Από τις τιμές αυτές δε βγαίνει το 190 € τελική, αναλογικά όμως μπορεί να υπολογίσει κανείς τη διαφορά στο κόστος ότι είναι μεταξύ 1,2% και 6,7% (αναλόγως αν θα το υπολογίσει βάση τιμής elastika-online ή βάση προτεινόμενης τιμής)
-
Φθηνά λάστιχα τύπου Sava, Courier, Maloya κ.λπ. σε 175/70-13 κάνουν 150-160 ευρώ, πάντα μιλάμε τοποθετημένα με καινούργιες βαλβίδες. Bridgestone B250, στα 190. Michelin Energy, Continental EcoContact3 στα 200. Uniroyal RainExpert στα 190. Πάντα τελικές τιμές με τοποθέτηση.
Είναι τιμές που μου είχαν δώσει προ τριμήνου σε 3 βουλκανιζατερ κι όχι από κάποιο site. 175/70 και 165/70 έχουν πρακτικά την ίδια τιμή, ενώ και τα 155/70 είναι λίγο πιο φθηνά. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Άμα το είπε ο λαστιχάςΠάντως είναι πολύ περίεργο αυτό, εγώ με τα michelin και τα πεζοδρόμια/λακκούβες είχα τα ίδια προβλήματα που είχα με τα continental και τα goodyear, δηλαδή τίποτα.
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ειπα και πιο πριν οτι το Λούπο φορούσε Μισελεν μέχρι προχθές εδω και 3 χρόνια και δεν είχα πρόβλημα σκισίματος ή κάτι άλλο. Απλά ανάλογα με το τρόπο που και το πού οδηγεί κάποιος ο 'λαστιχάς' μου ανέφερε οτι τα Μισελέν έχουν μεγαλύερο ποσοστό σκισίματος (όπως και τα Κοντινενταλ). Το κατάστημα του μάλιστα έχει ταμπέλες Μισελέν οπότε δε νομίζω να τα είπε αυτά τα πράγματα απο εμπάθεια για τη μάρκα. Επίσης φυσικά και το ξέρω οτι τα Κλεμπέρ ειναι θυγατρική της Μισελεν αλλά τουλάχιστον όπως εψαξα/μου είπαν εχουν άλλη συμπεριφορά.
Απο τη στιγμή που δεν έχω αλλάξει 8238293 διαφορετικά λάστιχα και δεν διαθέτω επιστημονική κατάρτηση στο αντικείμενο δε μπορώ να κρίνω. Εσεις προφανώς και διαθέτε 1 απο τα 2 στοιχεία ή και τα 2.Συγνώμη ενα προσέβαλα κόσμο για τις επιλογές ελαστικών του. Πραγματικά δεν ήταν ο σκοπός μου.
-
Στα πόσα χρόνια θεωρείτε ότι πρέπει να αλλαχθεί ένα λάστιχο που δεν έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα; (έχοντας δηλαδή αρκετό πέλμα ακόμα)
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Στα πόσα χρόνια θεωρείτε ότι πρέπει να αλλαχθεί ένα λάστιχο που δεν έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα; (έχοντας δηλαδή αρκετό πέλμα ακόμα)Προσωπικά (και επειδή κάνω max. 6.000 το χρόνο), τα αλλάζω 4 χρόνια (περίπου...) από την ημερομηνία παραγωγής τους.
-
Έχω παρατηρήσει (όταν έκανα λίγα χλμ το χρόνο) ότι στα 2-2,5 χρόνια αρχίζαν να γλυστράνε οπότε κάπου μεταξύ 2-3 χρόνων από την τοποθέτηση τα άλλαζα.
Τώρα που κάνω πιο πολλά χλμ κρατάνε 1,5 χρόνο περίπου και αν... Επί τη ευκαιρία να αναφέρω ότι τα Fulda Carat Progresso μου μοιάζει σαν να άρχισαν να γλυστράνε κάπως.... στα 42000χλμ σε 1 χρόνο και 2 μήνες. Αισθανόμουνα σαν να έχω περισσότερα άλογα! Ίσως να είναι από σκόνη (άμμο Σαχάρας) στο οδόστρωμα ίσως το κρύο.... θα δείξει. -
Με την ευκαιρία να πω κι εγώ την εντύπωση μου μετά από 2.000χλμ με τα Carat Progresso. Τα έβαλα επειδή ήταν σχετικά φθηνά (210 ευρώ) και στη διάστασή μου (185/60-14) είχαν βγει πρώτα για το 2009 στο τεστ του ADAC.
Πέρα από το ότι είναι γενικά αθόρυβα, σε ΟΛΟΥΣ τους άλλους τομείς είναι μετριότατα, και χειρότερα από τα Energy που είχα προηγουμένως. Δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα: 'Ένα πολύ μέτριο λάστιχο'. -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Με την ευκαιρία να πω κι εγώ την εντύπωση μου μετά από 2.000χλμ με τα Carat Progresso. Τα έβαλα επειδή ήταν σχετικά φθηνά (210 ευρώ) και στη διάστασή μου (185/60-14) είχαν βγει πρώτα για το 2009 στο τεστ του ADAC.
Πέρα από το ότι είναι γενικά αθόρυβα, σε ΟΛΟΥΣ τους άλλους τομείς είναι μετριότατα, και χειρότερα από τα Energy που είχα προηγουμένως. Δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα: 'Ένα πολύ μέτριο λάστιχο'.Οριακά ως 'ένα πολύ μέτριο λάστιχο' θα χαρακτήριζα τα Energy. Αν είναι χειρότερα απ αυτά, τότε imho μπαίνουν στην κατηγορία 'κακό λάστιχο'
Πάντως από τα 2.5 πλέον χρόνια και μόλις 15.000χλμ κι εγώ βλέπω πια τα Conti να γλιστράνε όλο και πιο συχνά
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Στα πόσα χρόνια θεωρείτε ότι πρέπει να αλλαχθεί ένα λάστιχο που δεν έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα; (έχοντας δηλαδή αρκετό πέλμα ακόμα)Παιζουν αρκετοι παραμετροι τον ρολο τους. Η ποιοτητα/προδιαγραφες του ελαστικου (ποιοτητα γομας, treadwear=δεικτης διαρκειας , δηλ ποσο μαλακη/σκληρη η συνθεση του), οι μεταβολες/συνθηκες εξωτερικης θερμοκρασιας, που συνηθως βρισκεται-κινειται, αν το αυτοκινητο στεγαζεται σε κλειστο/υπαιθριο χωρο ή οχι (προστασια απο ηλιο-υψηλες θερμοκρασιες καλοκαιριου) και σε ενα μικροτερο βαθμο βεβαιως, κατα ποσον 'φρεσκο' (προσφατη δηλαδη ημερομηνια παραγωγης οταν τοποθετηθηκε) ηταν οταν εγινε η αγορα του.
Στην καλυτερη περιπτωση (συνδυασμου των προαναφερθεντων παραγοντων) για να λειτουργει σωστα το λαστιχο θα θεωρουσα τα 3-3.5 χρονια max, στην χειροτερη, ενδεχομενως και 2 χρονια να ειναι αρκετα. -
Ίσως είναι το πως κάθονται σε κάθε αμάξι. Στο Punto μου με τα 60 άλογα, τα Energy είχαν πάντα καλή πρόσφυση (εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων), ήταν τρομερά προβλέψιμα, έδιναν 'καθαρή' αίσθηση κατευθυντικότητας στις ανοιχτές καμπές, εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση κύλησης και περιορισμένο θόρυβο.
Δεν ξέρω πως τα πάνε σε μεγάλη πίεση, γιατί εχω πάψει να οδηγώ σα μανιακός εδώ και αρκετά χρόνια. Αλλά αν πρέπει να χαρακτηρίσουμε το Energy μετριότατο, ε ναι, τότε τα Φλούδα είναι κάτω του μετρίου! -
πλησιάζει ο καιρός να βάλω θερινά ελαστικά στο S3...
έχοντας είδη δοκιμάσει τα πρώτης τοποθέτησης ContiSportConact2, τα Pirelli P Zero(νέο), και τέλος τα ContiSportContact3... τί μου προτείνετε?
[έχετε υπόψη σας ότι είναι βελτιωμένο]
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
πλησιάζει ο καιρός να βάλω θερινά ελαστικά στο S3...έχοντας είδη δοκιμάσει τα πρώτης τοποθέτησης ContiSportConact2, τα Pirelli P Zero(νέο), και τέλος τα ContiSportContact3... το μου προτείνετε?
[έχετε υπόψη σας ότι είναι βελτιωμένο]
τι σχεση εχει το βελτιωμενο???
-
toyo R1R ?
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]