-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Άμεσα ρε συ δεν μπορώ να τα συγκρίνω, 195/65/15 το ένα, 205/55/16 το άλλοΜια χαρα καταλαβα. Μαλλον ειναι αυτο που θελω, απλα δε μπορω να τα βαλω
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το μονο που πρεπει οπωσδηποτε να αποφευγεις ομως αν τα επιλεξεις ειναι να ανεβαινεις σε πεζοδρομια, κατι που γενικα ισχυει για τα περισσοτερα Michelin.
Άπειρες τετράδες michelin διαφωνούν μαζί σου.
Aυτες οι τετραδες ΠΟΣΟ κρατησαν και ΕΚΑΝΑΝ σωστα την δουλεια τους?
Τι σχέση έχει αυτό με το αν έχουν πρόβλημα με τα πεζοδρόμια; Τι πρόβλημα δηλαδή δημιουργείται, γιατί εγώ καρούμπαλα από τα πεζοδρόμια ή φθορά στο πέλμα λόγω ανώμαλου δρόμου δεν έχω δει.
Mεγαλη! Παραμορφωνεται ο σκελετος του ελαστικου, και οι μετεπειτα φθορες ειναι δυσαναλογες και η συμπεριφορα του ελαστικου παυει να ειναι αυτη που πρεπει.
Δεν ειναι παντα ορατη η διαφορα, δεν την βλεπεις με το ματι δηλαδη, αλλα το λαστιχο
χανει σε ποιοτητα κυλισης (κανει περισσοτερο θορυβο) και παρουσιαζει απροσμενη συμπεριφορα σε οδηγηση υπο πιεση, μετα απο λιγες χιλιαδες χλμ. -
Όλα αυτά που περιγράφεις ποτέ δεν τα έχω δει στα λάστιχά μου. Αλλά προφανώς και δεν ανεβαίνω με 100 στα πεζοδρόμια.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όλα αυτά που περιγράφεις ποτέ δεν τα έχω δει στα λάστιχά μου. Αλλά προφανώς και δεν ανεβαίνω με 100 στα πεζοδρόμια.To οτι δεν τα εχεις δει στην δικη σου περιπτωση, δεν σημαινει οτι δεν συμβαινουν γενικα, μην ξεχνας οτι παιζει ρολο και η διασταση, (οσο μικραινει το προφιλ, μεγαλωνει το ποσοστο παραμορφωσης, ανεβαινοντας γενικα πεζοδρομια) αλλα και τι διαρκεια ζωης περιμενεις απο τα ελαστικα σου.
-
185/70/14 (5 τετραδες energy/saver), 185/60/14 (3 τετράδες exalto), 205/55/16 (exalto), πεζοδρόμια και χωματόδρομους σε όλες τις περιπτώσεις και περιμένουμε μεγάλη διάρκεια ζωής.
Με λίγη προσοχή στο πώς ανεβαίνεις δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Mεγαλη! Παραμορφωνεται ο σκελετος του ελαστικου, και οι μετεπειτα φθορες ειναι δυσαναλογες και η συμπεριφορα του ελαστικου παυει να ειναι αυτη που πρεπει.
Δεν ειναι παντα ορατη η διαφορα, δεν την βλεπεις με το ματι δηλαδη, αλλα το λαστιχο
χανει σε ποιοτητα κυλισης (κανει περισσοτερο θορυβο) και παρουσιαζει απροσμενη συμπεριφορα σε οδηγηση υπο πιεση, μετα απο λιγες χιλιαδες χλμ.3 γενιες με Michelin... τωρα ειμαι στην τεταρτη... αυτα τα πραγματα που αναφερεις ΔΕΝ τα εχω δει ποτε μου! Και η δικη μου χρηση ειναι κοντα σε WRC, και απο σκαλια, πεζοδρομια και τετοια ΔΕΝ νοιωθω.... ουτε και προκειται....
Δεν ξερω που τα βρισκεται και τα λετε.... εγω παντως αναφερω αρνητικα!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aν έβγαινε το exalto σε 60αρι θα έβαζες αυτό...Το premiumcontact2 είναι φοβερό στο βρεγμένο, πολύ καλό στο στεγνό είτε κρύο είτε ζεστό. Αλλά στην σαπουνέ άσφαλτο αν κυνηγήσεις πολύ θα σαπουνιάσει εύκολα.
Επίσης, δεν είναι και ιδιαίτερα μπετόν το πλαϊνό του, με ό,τι σημαίνει αυτό για το τιμόνι...
Ευπάθεια σε χτυπήματα δεν έχει, σε λογικά πλαίσια πάντα. Αν ανέβεις με φόρα το πεζοδρόμιο ή πέσεις με 60 σε κρατήρα, τι να σου κάνει το λάστιχο. Εγώ ούτε σε χωματόδρομο αντιμετώπισα πρόβλημα ενώ κινούμαι αρκετά σε τέτοιους δρόμους.πιστευω οτι ακομη καμια εταιρεια ελαστικων δεν εχει φτιαξει λαστιχο για την ελληνικη σαπουνασφαλτο.....γενικως τους βαζουμε δυσκολα!δεν ξερω σε ποια αλλη χωρα λιωνει ο δρομος και οχι τα λαστιχα καθως βαζουν μεσα οι εργολαβοι πορολυθο αντι καποιου αλλου σκληρου πετρωματος,αν οδηγεις χαλαρα τα τακουνια δεν λιωνουν ουτε σε 5 χρονια....απλα γινονται κοκαλο
-
Έχει μεγάλη σημασία στο αποτέλεσμα από το πεζοδρόμιο εκτός από τη φόρα, το προφίλ, το σκελετό του ελαστικού, το ύψος και το κοφτερό του πεζοδρομίου, το μέγεθος του τροχού, την γωνία προσβολής κλπ κλπ η πίεση του αέρα στο ελαστικό. Αν είναι καλά φουσκωμένο η καταπόνηση του ελαστικού θα είναι πολύ μικρότερη από ότι αν είναι μέτρια φουσκωμένο.
-
Καλά όλα αυτά που λέτε αλλά γιατί εμένα στο Αudi και τα δύο ζευγάρια λάστιχα(και πάμε για το τρίτο τώρα)στα 30000 χλμ είναι off τελείως;Και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη πίεση και χωρίς ανέβασμα στα πεζοδρόμια!
-
Τελειωμένη ανάρτηση ίσως ;
-
Tα αμορτισέρ αλλάχθηκαν στα 78000 χλμ(το αυτοκίνητο τώρα έχει 100000).
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
185/70/14 (5 τετραδες energy/saver), 185/60/14 (3 τετράδες exalto), 205/55/16 (exalto), πεζοδρόμια και χωματόδρομους σε όλες τις περιπτώσεις και περιμένουμε μεγάλη διάρκεια ζωής.Με λίγη προσοχή στο πώς ανεβαίνεις δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
205/55/16 2 τετραδες energy/saver . Οι πρωτες 'τελειωσαν' σε δυο χρονια και με μπροστα-πισω, αλλα ατελειωτα πεζοδρομια (με μικρες ταχυτητες, και λογω σκληρης αναρτησης).
Στις δευτερες δεν ανεβηκα σχεδον ποτε, με μπροστα-πισω, κρατησαν 3χρονια συνολικα.
Επισης παλι 205/55/16 exalto2. Ανεβηκα ελαχιστες φορες κυριως τωρα που πανε για αλλαγη, και εχω κανει επισης τα μπρος-πισω. Τα εχω 4χρονια και 4μηνες... , και μεχρι πριν λιγες εβδομαδες ηταν αψογα!
Παιζει βεβαια ρολο οπως ειπα πριν το προφιλ και η αναρτηση.
Το αυτοκινητο φοραει σκληρη αναρτηση και σχετικα μικρο προφιλ.
Τωρα με τις ιδιες διαστασεις και λαστιχα με τα δικα μου πως καταφερες διαρκεια
δεν ξερω... .
Μηπως ειναι πιο ελαφρυ-μαλακο το δικο σου?
Εμενα ζυγιζει 1230κιλα αλλα ειναι αρκετα χαμηλο και με σφιχτες (εργοστασιακες) αναρτησεις. -
Καλημέρα,
Πολύ σύντομα θα χρειαστει να κάνω αλλαγή ελαστικών στο αυτοκίνητό μου (πόλης) που φορά διατάσεις 185/55/R14. Αυτη τη στιγμή φοράει Μισελεν Ενερτζι τα οποία δεν ήταν κακά αλλά ούτε τίποτα το φοβερό. Πιο παλιά του ειχα βάλει Μπριτζεστον Τουράντζα τα οποίο τότε μου είχαν φανέι πολύ καλά λάστιχα και αθόρυβα.
Λόγω παλαιότητας του αυτοκινήτου (9 ετών) και του οτι ειναι πιθανό να πουληθεί ίσως μέσα στο χρόνο, θα ήθελα να βάλω κάποια λάστιχα που να ειναι αξιοπρεπή για κίνηση μέσα στη πόλη (ιδανικά κάτι μεταξύ σκληρου-μαλακού) χωρις να ειναι ακριβα (ίσως γύρω στα 200 ευρώ... για Μισελεν μου είπαν κάτι τιμές κοντά στα 400..).
Εαν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο τύπο αλλά και κάποιο κατάστημα στα Νότια προάστεια θα με βοηθούσατε ιδιαίτερα.Ευχαριστώ
-
Σ' αυτή τη διάσταση να υπολογίζεις 250 ευρώ τα απολύτως φθηνότερα 'noname'. Τι αμάξι είναι; Ενδέχεται να συμφέρει να περάσεις σε 185/60-14, που είναι λίγο μεγαλύτερα σε περίμετρο αλλά αρκετά πιο φθηνά.
-
Harlek,
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση αλλά και για την ενδιαφέρουσα ιδέα... δε το σκέφτηκα αυτό.. Το αυτοκίνητο ειναι ενα VW Λούπο..
Απο όσο ξέρω γενικά οι ζάντες έχουν ένα 'αέρα' και λογικά δε πρέπει να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα με αυτή την αλλαγή διάστασης που προτείνεις ε? -
Συμπαθητικά βλέπω τα Vredestein hi-trac και τα Kleber... τελικά θα πάω σε 60αρι και οχι 55 μέγεθος και σε καλές τιμές (260ε).
Εχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο γι'αυτά? Ευχαριστώ. -
Λίγο ακριβά δεν τα βρίσκεις; Με 30 ευρώ παραπάνω έβαλα Exalto (στην ίδια διάσταση). Κοίταξε και το P6 Cinturato, έχω καλή εμπειρία από το αντίστοιχο μικρότερο (P4 Cinturato σε 165-70/13), ούτε πολύ σκληρό ούτε πολύ μαλακό.
-
παιζουν και κατι κumho στην αγορα τελευταια και μαλιστα ως πρωτη τοποθετηση σε golf και A150....λογικα θα εχουν χαμηλη τιμη
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Συμπαθητικά βλέπω τα Vredestein hi-trac και τα Kleber... τελικά θα πάω σε 60αρι και οχι 55 μέγεθος και σε καλές τιμές (260ε).
Εχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο γι'αυτά? Ευχαριστώ.Είναι όντως λίγο ακριβά. Αυτά που αναφέρεις ανήκουν στα σχετικά οικονομικά λάστιχα με τιμές 210-230 ευρω. Μεταξύ 230-250 παίζουν οι πιο γνωστές μάρκες (Michlein, Bridgestone, Pirelli κ.λπ.). Και πιο πάνω, όπως λέει ο kotetsi, τα Exalto 2.
Πάντως το lupo έχει αρκετά μικρούς θόλους. Δε νομίζω να βρίσκουν πουθενά τα 60άρια, αλλά οπτικά ίσως 'μπουκώσει' κάπως.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
Λοιπόν, έκανα τη γενική έρευνα το χρόνο που είχα (δυστυχώς παο βδομάδα 8α ειμαι αρκετά πιεσμένος και έπρεπε να αλλάξω τώρα) και μόλις άλλαξα τα λάστιχα με τα Kleber που σας είπα... έψαξα και τα Vredestein που είχαν παρόμοια τιμή αλλά είδα στο νετ οτι έχουν σύντομα φθορά.
'Οντως το λάστιχο γεμίζει αρκετά το θόλο (περίμενα κάπως λιγότερο) αλλά τελικα δε με ενοχλέι αυτό. Το καλό ειναι οτι επειδή ειναι 60αρι (ενω η VW έβαζε 55αρι και ακολουθούσα τις οδηγίες) το αυτοκίνητο κοπανάει πολύ λιγότερο.. επίσης ειναι πολύ πιο αθόρυβο απο το Μισελεν Ενερτζι που είχα. Ο λόγος που το επέλεξα ήταν οτι (όπως μου είπαν τουλάχιστον) ειναι πιο σκληρό κάπως απο Μισελ που είναι πιο μαλάκα χωρίς όμως να ειναι και ιδιαίτερα σκληρό. Νωρίς ειναι ακόμα βέβαια και θα πρέπει να περάσει καιρος για να βγάλω συμπεράσματα. Ομως, δε θα το συνιστούσα σε κάποιον που θέλει να έχει άμεση επαφή με το τιμόνι και το δρόμο... Τουλάχιστον στην αρχή έχω την εντύπωση οτι ειναι πιο πολύ λάστιχο για χαλαρές διαδρομές.. Ωστόσο για μέσα στη πόλη με λογικές ταχύτητες νομίζω οτι θα ειναι αρκετά καλό καθώς η απόσβεση κραδασμών και ο χαμηλός θόρυβος ήταν σημαντικά για εμένα.
Κατι που μου είπε ο τεχνικός σα γενική παρατήρηση ειναι οτι τα Μισελεν παρουσιάζουν αρκετά υψηλό ποσοστό σκισιμάτων λόγω των δρόμων μας και του ανεβάσματος σε πεζοδρόμια (χωρις όμως να τα κατηγορεί οτι ειναι κακά).
Ναι, όντως για τη τιμή θα μπορούσα να βρω κάτι καλύτερο αλλα σε 4 καταστήματα που ρώτησα κάτι με λιγότερο απο 240 δε μου είπαν..
Α, είδα και κάποια BFGoodrich αλλά ήταν στα 300 (!!) αλλά ήταν 185/55 R14.
Αυτά γενικώς. Ευχαριστώ ξανά για τισ πληροφορίες. Καλό ΣΚ σε όλους
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]