-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
ποια θεωρούνται πιό hardcore? τα rosso ή τα nero?άλλες καλές προτάσεις σε 225/45/17? (leon 1,8 tsi 215-220 άλογα, 33 κιλά ροπή)
κυνήγι σε στροφές κυρίως
να βγάζουν +30000 χλμΚαλησπέρα,
Εγώ πάλι θα έλεγα τα Nero καθόσον είναι για πιο νορμάλ αυτ/τα (όχι Supercars) και λόγω εμπειριών με 2 BMW φίλων (325d-E90 και 325i-E46) οι οποίοι εμπιστεύτηκαν τα Nero και είναι απόλυτα ικανοποιημένοι (σε Γερμανική άσφαλτο) ειδικά σε διάρκεια (άνω των 30Κ ΚΜ)....
Για το αμάξι της υπογραφής έχω πάρει τα Nero κι εγώ....
-
εν τω μεταξύ,το superb ενός γείτονα φοράει τα rosso και εμένα είχε p7...
-
εν τω μεταξύ,το superb ενός γείτονα φοράει τα rosso και εμένα είχε p7...σε κοροιδεψανε
-
Τώρα φοράω Bridgestone 235/45/17 και σκέφτομαι στην αλλαγή να πάω σε ελαστικά μεγλύτερου προφίλ 50 ή 55. Καταρχάς είναι εφικτό και τι πλεονεκτηματα-μειονεκτήματα θα έχω?
Την ιδέα μου την έδωσε το Scirocco GT24 που είδα την Κυριακή στα Μέγαρα και το οποίο αν και αγωνιστικό είχε λάστιχα με αρκετά μεγάλο προφίλ σε σχέση με το δικό μου.
Υποθέτω ότι τουλάχιστον στο θέμα της άνεσης στις λακούβες θα έχω μια βελτίωση.
-
Τα goodyear excellence ξερετε τι καιρου ειναι?
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Τα goodyear excellence ξερετε τι καιρου ειναι?κανενος...
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Τώρα φοράω Bridgestone 235/45/17 και σκέφτομαι στην αλλαγή να πάω σε ελαστικά μεγλύτερου προφίλ 50 ή 55. Καταρχάς είναι εφικτό και τι πλεονεκτηματα-μειονεκτήματα θα έχω?Την ιδέα μου την έδωσε το Scirocco GT24 που είδα την Κυριακή στα Μέγαρα και το οποίο αν και αγωνιστικό είχε λάστιχα με αρκετά μεγάλο προφίλ σε σχέση με το δικό μου.
τα φωναζει ο μικρος ποπολαρος, αλλα......
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Τώρα φοράω Bridgestone 235/45/17 και σκέφτομαι στην αλλαγή να πάω σε ελαστικά μεγλύτερου προφίλ 50 ή 55. Καταρχάς είναι εφικτό και τι πλεονεκτηματα-μειονεκτήματα θα έχω?Την ιδέα μου την έδωσε το Scirocco GT24 που είδα την Κυριακή στα Μέγαρα και το οποίο αν και αγωνιστικό είχε λάστιχα με αρκετά μεγάλο προφίλ σε σχέση με το δικό μου.
Πλαϊνό μπορείς να αυξήσεις μόνο αν βάλεις 16αρα. Σε οποιαδήποτε άλλη αλλαγή θα πρέπει να μεταβάλλεις ανάλογα και το πέλμα ώστε να κρατήσεις το ίδιο βήμα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τώρα φοράω Bridgestone 235/45/17 και σκέφτομαι στην αλλαγή να πάω σε ελαστικά μεγλύτερου προφίλ 50 ή 55. Καταρχάς είναι εφικτό και τι πλεονεκτηματα-μειονεκτήματα θα έχω?
Την ιδέα μου την έδωσε το Scirocco GT24 που είδα την Κυριακή στα Μέγαρα και το οποίο αν και αγωνιστικό είχε λάστιχα με αρκετά μεγάλο προφίλ σε σχέση με το δικό μου.
Πλαϊνό μπορείς να αυξήσεις μόνο αν βάλεις 16αρα. Σε οποιαδήποτε άλλη αλλαγή θα πρέπει να μεταβάλλεις ανάλογα και το πέλμα ώστε να κρατήσεις το ίδιο βήμα.
Δηλαδή λόγω του ότι θα μεγαλώσει η διάμετρος του τροχού πρέπει να μικρύνω το πλάτος του πέλματος?
Αν αλλάξει το βήμα σε τι μου δημιουργεί πρόβλημα? -
Αν μεγαλώσεις το βήμα, μακραίνεις ουσιαστικά τις σχέσεις μετάδοσης. Το κοντέρ δείχνει λάθος, χάνεις σε επιτάχυνση, υπό περιπτώσεις μπορεί και να αυξηθεί η κατανάλωση.
Σε μπέρδεψα λίγο με την προηγούμενή μου διατύπωση, σόρρυ.
Εσύ δεν θέλεις να μεγαλώσει η συνολική διάμετρος του τροχού. Ο μόνος τρόπος να αυξήσεις το προφίλ χωρίς να γίνει αυτό είναι να μικρύνεις την διάμετρο της ζάντας.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Τα goodyear excellence ξερετε τι καιρου ειναι?
κανενος...
Τι κανενος?
-
All weather εννοει....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν μεγαλώσεις το βήμα, μακραίνεις ουσιαστικά τις σχέσεις μετάδοσης. Το κοντέρ δείχνει λάθος, χάνεις σε επιτάχυνση, υπό περιπτώσεις μπορεί και να αυξηθεί η κατανάλωση.Σε μπέρδεψα λίγο με την προηγούμενή μου διατύπωση, σόρρυ.
Εσύ δεν θέλεις να μεγαλώσει η συνολική διάμετρος του τροχού. Ο μόνος τρόπος να αυξήσεις το προφίλ χωρίς να γίνει αυτό είναι να μικρύνεις την διάμετρο της ζάντας.
Thanks...ξέθαψα κι αυτά:
viewtopic.php?f=6&t=5120
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
και κατάλαβα....άκυρη η αλλαγή...κρίμακαι φαινόταν ώραία ιδέα όπως και το GT24
Για του λόγου το αληθές:
Tα λάστιχα του GT24 με τα 310 άλογα
Tα λάστιχα του 2λτ R με τα 265 άλογα
και μια πιο κοντινή
-
Για κάποιον λόγο δεν μου εμφανίζονται οι φωτό
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για κάποιον λόγο δεν μου εμφανίζονται οι φωτόfixed
Θέλω την ζάντα με αντίστοιχο λάστιχο Michelin PS3 επειγόντως
Το 24-65/18 που γράφει στο πλάι τί ακριβώς διάσταση είναι? Υποψιάζομαι 240/65/18
-
σε κοροιδεψανε
τα p7 λυπάμαι
-
σε κοροιδεψανε
τα p7 λυπάμαι
σιγα το λαστιχο....
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
fixed
Το 24-65/18 που γράφει στο πλάι τί ακριβώς διάσταση είναι? Υποψιάζομαι 240/65/18
Σου μοιάζει σειρά 65 ?
Οχι, σημαίνει '240-650/18' όπου '650' mm η συνολική διάμετρος του τροχού. Με κάποιες πράξεις μπορείς να βρεις το προφιλ. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
fixed
Σου μοιάζει σειρά 65 ?
Οχι, σημαίνει '240-650/18' όπου '650' mm η συνολική διάμετρος του τροχού. Με κάποιες πράξεις μπορείς να βρεις το προφιλ.Ναι 65 δεν φαίνεται να είναι Με τις πράξεις έβγαλα προφίλ 40!
(18 ίντσες Χ 25,4 mm η ίντσα=457,2 mm => 650 διάμετρος - 457,2 της ζάντας= 192,8 ελαστικό γύρω από την ζάντα/2 πλευρές=96,4mm ελαστικού/240 το πλάτος του ελαστικού= 40% άρα προφίλ 40.
Σωστά? -
σε κοροιδεψανε
τα p7 λυπάμαι
σιγα το λαστιχο....
τα ίδια λέμε
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]