-
Ο χρήστης Ελα Αλεκο έγραψε:
Παιδες ειμαι υπαρκτο προσωπο.Γνωστο μελος του CFH και μεγαλος αληταμπουρας
Λοιπον για πειτε για τα Πιρελλια τι παιζει;Μην τον πιστεύετε μάγκες....πρόκειται για ανύπαρκτο πρόσωπο!!!!
ΕΙΠΑΜΕ 510άαααααααααααααααα!!!!!!
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Παιδες ειμαι υπαρκτο προσωπο.Γνωστο μελος του CFH και μεγαλος αληταμπουρας
Λοιπον για πειτε για τα Πιρελλια τι παιζει;Μην τον πιστεύετε μάγκες....πρόκειται για ανύπαρκτο πρόσωπο!!!!
ΕΙΠΑΜΕ 510άαααααααααααααααα!!!!!!
Οι Ιταλιδες μου αρεσουν περισσοτερο
-
Καλησπέρα παιδιά έχετε να προτείνετε κανένα καλό λάστιχο 15/50/195 για swift 1.3 κυβικά...έχω ψηλό μπερδευτεί με τόσες μάρκες και δεν ξέρω ποια να βάλω! Γενικά κάνω ήρεμη οδήγηση και σχετικά λίγα χιλιόμετρα μέσα στην Πόλη!
Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τοποθετήθηκαν πριν το καλοκαίρι TOYO PROXES CF2 195/60/15.
Κυκλοφόρησαν μόνο σε ΕΘΝΙΚΗ και ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ οδό, σε βρεγμένο και στεγνό.
Να επισημάνω ότι ήμουν εξαιρετικά δύσπιστος, γιατί κάποτε είχα βάλει τα τρισάθλια, επικίνδυνα και παναισχρά CF1.ΣΤΕΓΝΟ: εξαιρετικό.
ΒΡΕΓΜΕΝΟ: πολύ καλό. Κάποια χαζογλιστρίματα στο έντονο στρίψιμο, αλλά χωρίς να έχουν προλάβει να στρώσουν τα τακούνια (λογικό). Απουσία υδρολίσθησης στις λιμνούλες.
ΦΡΕΝΟ: εκεί που το χρειάστηκα, το είχα.
ΘΟΡΥΒΟΣ και ΑΝΕΣΗ: Εφάμιλλα των CONTI PC5 τα οποία οδηγούσα στο ίδιο αυτοκίνητο επί 8 χρόνια (όχι το ίδιο σετ βέβαια).
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ: Για κάποιο λόγο (μάλλον θερμοκρασιακή μεταβολή) έπεσε η πίεση των ελαστικών. Εκεί δεν είχα καμία πληροφόρηση στο τιμόνι. Όταν έβαλα αέρα και ανέβασα την πίεση στα 32 PSI η πληροφόρηση στο τιμόνι ήταν εμφανής. Πρέπει όμως να έχετε κατά νου ότι πρόκειται για TOURING (ταξιδιάρικο) και όχι SPORT (επιδόσεων) ελαστικό, που ως τέτοιο δίνει έμφαση στην άνεση και τον μειωμένο θόρυβο κύλισης, και όχι στα σκληρά προφίλ που δίνουν πληροφόρηση στο τιμόνι αλλά είναι άκαμπτα και μεταφέρουν κραδασμούς και θόρυβο στην καμπίνα των επιβατών.
ΕΓΓΥΗΣΗ: αν μέσα σε 1 έτος από την αγορά ή 15.000 χμ (όποιο συμβεί πρώτο) κλατάρει το ελαστικό, ανεξαρτήτως αιτίας (πχ δολιοφθορά), σου δίνουν δωρεάν 1 προς αντικατάσταση (τα έξοδα τοποθέτησης επιβαρύνουν τον καταναλωτή).
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: made in JapanΓια τη διάρκεια ζωής δεν μπορώ να έχω εικόνα. Λέω όμως με βεβαιότητα ότι οι κριτικές των περιοδικών και των sites με τα δήθεν συγκριτικά τεστ προμοτάρουν τις εταιρείες κολοσσούς (κυρίως την CONTINENTAL στην Ευρώπη). Το λάστιχο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα CONTI PC5 που οδηγούσα 8 χρόνια (με δείκτη ταχύτητας V παρακαλώ, γιατί το Η ήταν τελείως μπαλόνι), και σίγουρα με TREADWEAR 400 θα έχει μικρότερο βαθμό φθοράς.
ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ 'ΝΑΙ' ΜΩΡΗ ΗΛΙΑΝΑ!
-
Ο χρήστης hackgeo199 έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά έχετε να προτείνετε κανένα καλό λάστιχο 15/50/195 για swift 1.3 κυβικά...έχω ψηλό μπερδευτεί με τόσες μάρκες και δεν ξέρω ποια να βάλω! Γενικά κάνω ήρεμη οδήγηση και σχετικά λίγα χιλιόμετρα μέσα στην Πόλη!Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Φορούσα παραπλήσιο νούμερο 195-45-15 σε Πολο του 97 με τα 100 αλογα. Το αυτοκινητο κινούταν σε ήρεμους ρυθμούς μα σχέδον πάντα φορτωμένο (πάνε έλα στην δουλεία 4-5 άτομα). Τα Michelin ηταν καταπληκτικά και σε επιδόσεις και σε διαρκεια ζωής. Τα Fulda ήταν μέτρια σε όλα χωρίς όμως να προβληματίζουν.Τα Bfgoodrich ήταν μέτρια προς άσχημα σε επιδόσεις και εντελώς απαράδεκτα σε διάρκεια ζωής. Οι τίμες τους ήταν ανάλογες με τα χαρακτηριστικά τους.
-
Και γω μετά από Conti premium contact 5 βάζω τα CF2.... αλλά νομίζω η εγγύηση είναι για τα 1 χρόνο ή 15.000 χλμ.
Εντυπώσεις ακόμα δεν έχω γιατί από το πρωί έχω κάνει 20 χλμ μόνο πόλη... από αύριο θα μπουν στη μάχη 120 χλμ τη μέρα αυτοκινητόδρομο και επαρχιακό...Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης panorg έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά έχετε να προτείνετε κανένα καλό λάστιχο 15/50/195 για swift 1.3 κυβικά...έχω ψηλό μπερδευτεί με τόσες μάρκες και δεν ξέρω ποια να βάλω! Γενικά κάνω ήρεμη οδήγηση και σχετικά λίγα χιλιόμετρα μέσα στην Πόλη!
Φορούσα παραπλήσιο νούμερο 195-45-15 σε Πολο του 97 με τα 100 αλογα. Το αυτοκινητο κινούταν σε ήρεμους ρυθμούς μα σχέδον πάντα φορτωμένο (πάνε έλα στην δουλεία 4-5 άτομα). Τα Michelin ηταν καταπληκτικά και σε επιδόσεις και σε διαρκεια ζωής. Τα Fulda ήταν μέτρια σε όλα χωρίς όμως να προβληματίζουν.Τα Bfgoodrich ήταν μέτρια προς άσχημα σε επιδόσεις και εντελώς απαράδεκτα σε διάρκεια ζωής. Οι τίμες τους ήταν ανάλογες με τα χαρακτηριστικά τους.
Εγώ σκέφτομαι για Goodyear efficient grip αλλά δεν ξέρω τι παίζει με αυτά!! Εμένα είναι εν swiftaki 1.3! Το θέμα είναι ότι έχω μπερδευτεί πάρα πολύ με την επιλογή και επειδή είναι δυσκολεύεται εποχές για να πετάς λεφτά θέλω να βάλω κάτι καλό να είμαι ασφαλής και να μην το μετανιώσω που το έβαλα !!με 50 προφίλ λες να κοπάσει το αμάξι η θα είναι κομπλέ?
-
Ο χρήστης SoKoFLiKo έγραψε:
Να επισημάνω ότι ήμουν εξαιρετικά δύσπιστος, γιατί κάποτε είχα βάλει τα τρισάθλια, επικίνδυνα και παναισχρά CF1.ΣΤΕΓΝΟ: εξαιρετικό.
ΒΡΕΓΜΕΝΟ: πολύ καλό. Κάποια χαζογλιστρίματα στο έντονο στρίψιμο, αλλά χωρίς να έχουν προλάβει να στρώσουν τα τακούνια (λογικό). Απουσία υδρολίσθησης στις λιμνούλες.
ΘΟΡΥΒΟΣ και ΑΝΕΣΗ: Εφάμιλλα των CONTI PC5 τα οποία οδηγούσα στο ίδιο αυτοκίνητο επί 8 χρόνια (όχι το ίδιο σετ βέβαια).
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ: Για κάποιο λόγο (μάλλον θερμοκρασιακή μεταβολή) έπεσε η πίεση των ελαστικών. Εκεί δεν είχα καμία πληροφόρηση στο τιμόνι. Όταν έβαλα αέρα και ανέβασα την πίεση στα 32 PSI η πληροφόρηση στο τιμόνι ήταν εμφανής. Πρέπει όμως να έχετε κατά νου ότι πρόκειται για TOURING (ταξιδιάρικο) και όχι SPORT (επιδόσεων) ελαστικό, που ως τέτοιο δίνει έμφαση στην άνεση και τον μειωμένο θόρυβο κύλισης, και όχι στα σκληρά προφίλ που δίνουν πληροφόρηση στο τιμόνι αλλά είναι άκαμπτα και μεταφέρουν κραδασμούς και θόρυβο στην καμπίνα των επιβατών.
ΕΓΓΥΗΣΗ: αν μέσα σε 1 έτος από την αγορά ή 30.000 χμ (όποιο συμβεί πρώτο) κλατάρει το ελαστικό, ανεξαρτήτως αιτίας (πχ δολιοφθορά), σου δίνουν δωρεάν 1 προς αντικατάσταση (τα έξοδα τοποθέτησης επιβαρύνουν τον καταναλωτή).
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: made in JapanΓια τη διάρκεια ζωής δεν μπορώ να έχω εικόνα. Λέω όμως με βεβαιότητα ότι οι κριτικές των περιοδικών και των sites με τα δήθεν συγκριτικά τεστ προμοτάρουν τις εταιρείες κολοσσούς (κυρίως την CONTINENTAL στην Ευρώπη). Το λάστιχο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα CONTI PC5 που οδηγούσα 8 χρόνια (με δείκτη ταχύτητας V παρακαλώ, γιατί το Η ήταν τελείως μπαλόνι), και σίγουρα με TREADWEAR 400 θα έχει μικρότερο βαθμό φθοράς.
Όπως τα λες!!!! Αν είχαν λίγο σπορ στο dna τους θα τα ξαναεβαζα χωρίς 2η σκέψη.......
-
Ειχα τα premium contact 5 , για περιπου 35κ αρχικα εξαιρετικο ελαστικο ,ομως αποτομα επεσε η αποδοση τους παρολο οτι ειχανε τακουνι ακομα . Με ειχαν ενθουσιασει περισσοτερο στην βροχη αρκετες φορες μπορω να πω ! Απο πληροφορηση στο τιμονι οχι πολλα πραγματα λογω touring , εαν θα τα εβαζα ξανα ? Ε... οχι...με τα falken 832 εως τωρα ειμαι πολυ ικανοποιημενος , βεβαια η δικη μου παρτιδα ειναι made in thailand και οχι Japan οπως θα ηθελα .
-
Καμία γνώμη για τα Bridgestone turanza t005???
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Και γω μετά από Conti premium contact 5 βάζω τα CF2.... αλλά νομίζω η εγγύηση είναι για τα 1 χρόνο ή 15.000 χλμ.
Εντυπώσεις ακόμα δεν έχω γιατί από το πρωί έχω κάνει 20 χλμ μόνο πόλη... από αύριο θα μπουν στη μάχη 120 χλμ τη μέρα αυτοκινητόδρομο και επαρχιακό...Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Έχεις δίκιο για τα 15.000 χλμ. Το διόρθωσα.
Μετά τα πρώτα 500 χμ που αρχίζουν να στρώνουν θα δεις απόδοση. Η Εθνική + Επαρχιακή οδός είναι ό,τι πρέπει για στρώσιμο.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ΕΓΓΥΗΣΗ: αν μέσα σε 1 έτος από την αγορά ή 30.000 χμ (όποιο συμβεί πρώτο) κλατάρει το ελαστικό, ανεξαρτήτως αιτίας (πχ δολιοφθορά), σου δίνουν δωρεάν 1 προς αντικατάσταση (τα έξοδα τοποθέτησης επιβαρύνουν τον καταναλωτή).
Όπως τα λες!!!! Αν είχαν λίγο σπορ στο dna τους θα τα ξαναεβαζα χωρίς 2η σκέψη.......
Δεν ξέρω τι διάσταση φοράς και πόσο βαρύ αυτοκίνητο έχεις, αλλά τα VREDESTEIN SPROTRAC 5 είναι σίγουρα πιο σπορ από τα ΤΟΥΟ. Και έχουν εξαιρετική γόμα και με μεγάλη διάρκεια ζωής (βγάζουν 3 χρόνια).
-
Τα έχω σε Μάζντα 6,σε διάσταση 225/45/17 και τα touring λάστιχα,του υποβαθμίζουν αρκετά δυναμικά χαρακτηριστικά.
-
Εγώ σκέφτομαι για Goodyear efficient grip αλλά δεν ξέρω τι παίζει με αυτά!! Εμένα είναι εν swiftaki 1.3! Το θέμα είναι ότι έχω μπερδευτεί πάρα πολύ με την επιλογή και επειδή είναι δυσκολεύεται εποχές για να πετάς λεφτά θέλω να βάλω κάτι καλό να είμαι ασφαλής και να μην το μετανιώσω που το έβαλα !!με 50 προφίλ λες να κοπάσει το αμάξι η θα είναι κομπλέ?
Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω κάτι να σου προτείνω στα σίγουρα. Εχω αγοράσει και ακριβές επώνυμες ''πατάτες'' που ήταν κάτω του μετρίου. Όπως επίσης και το αντίθετο. Τα τελευταία χρονια με βοηθάει αυτο www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/default.aspx
-
https://www.adac.de/infotestrat/tests/r ... geId=31821
-
Καλημέρα σε όλους! Εχω ένα toyota auris του 2007 1.6 VVT-i (124 Hp). Φοράει Michellin Primacy 3 205/55/16 91Η τα οποία μετά από 4 χρόνια και κάτι δεν ακούνε καθόλου. Οδηγάω νευρικά συνήθως,κάνω περίπου 10 ταξίδια το χρόνο και τα υπόλοιπα χλμ. εντός επαρχιακής πόλης με κακούς δρόμους, συχνές βροχές το χειμώνα και υγρασία το καλοκαίρι. Θέλω στα ταξίδια το λάστιχο να μην ακούγεται,εντός πόλης να ζεσταίνεται εύκολα, να ακούει στο στρίψιμο και στη βροχή. Διαβάζω αρκετά στο forum για το σύνολο των ελαστικών αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα.
1.Uniroyal rainsport 3
2.Falken Ziex ZE914 Ecorun
3.Dunlop sport (maxx ή blue)
4.Toyo proxes cf2
5.Bridgestone turanzaO λαστιχάς μου εξυμνεί τα viking (ανέφερε και τα sava αλλά τον γείωσα) λέγοντας ότι είναι continental με άλλη ταμπέλα.
ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ..
Τείνω στις δύο πρώτες επιλογές (με τα rainsport na έχουν ελαφρύ προβάδισμα..) αλλά και πάλι δεν έχω αποφασίσει οριστικά..
Όποια βοήθεια δεκτή... -
Να πας σε touring επιλογή και όχι σπορ λάστιχα εάν θες άνεση και λίγο θόρυβο. Από τα χαρακτηριστικά που αναγράφουν σου ταιριάζουν τα goodyear efficient grip performance . Goodyear φοράω και εγώ σε μικρό αυτοκίνητο και είμαι 100% ευχαριστημένος. Καλά και τα Dunlop και τα falken 310 . Η falken μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι με κορυφαία λάστιχα στα τεστ του tyrereviews.
-
Goodyear efficient gripΤο απλό (όχι το Performance) είναι απαράδεκτο λάστιχο. Inefficient Slip το αποκαλώ εγώ. Καρναβάλι εντελώς, αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται!!!
Θέλω στα ταξίδια το λάστιχο να μην ακούγεται,εντός πόλης να ζεσταίνεται εύκολα, να ακούει στο στρίψιμο και στη βροχή.
Οι απαιτήσεις σου είναι αντικρουόμενες. Τα ελαστικά που 'ακούνε στο στρίψιμο' είναι σπορ και άρα πιο θορυβώδη από τα τουριστικά, ενώ δεν έχουν ως προτεραιότητα την βροχή.
1.Uniroyal rainsport 3
2.Falken Ziex ZE914 Ecorun
3.Dunlop sport (maxx ή blue)
4.Toyo proxes cf2
5.Bridgestone turanzaDunlop Sport Maxx θα προτιμούσα από αυτήν την λίστα, με δεύτερα τα Turanza T005.
Σχετικά με τις διάφορες δοκιμές, πρέπει να βλέπουμε ποια είναι τα κριτήρια τους. Άλλα τεστ δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο στεγνό, άλλα στο βρεγμένο και ούτω καθεξής.
-
Ο χρήστης panorg έγραψε:
https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2018_Sommerreifen_Test_205_55_R16.aspx?ComponentId=313499&SourcePageId=31821Το ότι τα CONTI PC5 παρουσιάζονται ωσάν να έχουν βαθμολογία (+) στο δείκτη φθοράς τα λέει όλα!
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Conti ... tact-5.htm
-
Ο χρήστης SoKoFLiKo έγραψε:
Το ότι τα CONTI PC5 παρουσιάζονται ωσάν να έχουν βαθμολογία (+) στο δείκτη φθοράς τα λέει όλα!Μέσα σε 15 γύρους στις Σέρρες, σε ελαφρύ supermini, είχαν γίνει φιτίλια!!!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]