-
Ο χρήστης dragonslayer έγραψε:
Παιδιά καλημέρα και καλή χρονιά να έχουμε!!!
Σε διάσταση 195/50/15 ανάμεσα σε Falken ZIEX 914 και Yokohama S Drive,ποιο θα προτιμούσατε και γιατί;Αμφότερα εξαιρετικά......θα έβαζα τα 914 γιατί τα έχω βαλει,είναι οικονομικότερα και είναι σούπερ!
-
Από πλαϊνά τι λένε τα s drive;
-
Πολύ ωραία τα S, τα είχε φίλος σε Type R και θα τα βάλω κι εγώ σε 9-3 195 ίππων. Σκληρά πλαϊνά, αλλά όχι σε επίπεδα Bridgestone. Όπως όλα τα ιαπωνικά, θέλουν ζέσταμα, αλλά μετά απλά βεντουζάρουν! Αν τα Falken είναι πολύ φτηνότερα ίσως τα προτιμούσα κι εγώ.
-
Δείτε λίγο και τα kormoran, θυγατρική της Michelin.
Μαλακό λαστιχάκι, made in serbia, τίμιο και φθηνό.Kormoran έσκασε σφήνα από Michelin, για να χτυπήσει τα εισαγόμενα κινέζικα (Ling Long και δε συμαζεύεται).
Για diesel οχήματα, χωρίς ταρζανιές, θα έλεγα είναι ότι πρέπει. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πολύ ωραία τα S, τα είχε φίλος σε Type R και θα τα βάλω κι εγώ σε 9-3 195 ίππων. Σκληρά πλαϊνά, αλλά όχι σε επίπεδα Bridgestone. Όπως όλα τα ιαπωνικά, θέλουν ζέσταμα, αλλά μετά απλά βεντουζάρουν! Αν τα Falken είναι πολύ φτηνότερα ίσως τα προτιμούσα κι εγώ.Αν πας σε falken ,μήπως να δοκιμαζες τα fk 453;;;; Το saab βέβαια δεν είναι για πολλά πολλά πλην στις ευθείες αλλά θα βελτιωσει την αίσθηση αρκετά!
-
Καλημέρα & χρόνια πολλά σε όλους λόγω της ημέρας.
Πριν δυο μέρες αγόρασε ο πατέρας μου ενα ΚΙΑ RIO sedan του 2006 μεταχειρισμένο. Η εργοστασιακή διάσταση του αυτοκινήτου ήταν 175/70/14 και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης την άλλαξε κ έβαλε 185/60/15.
Ερώτηση 1η) είναι νορμάλ αυτη η αλλαγή; Είναι ''επιτρεπτή'' αυτή η αλλαγή της διαστασης;
Το αυτοκίνητο φοράει χειμερινα ελαστικά!! Τα πίσω είναι Continental χωρις ευκρινές DOT. (γραφουν CN90 AVXK). Με μια έρευνα στο ιντερνετ κατέληξα πως προέρχονται απο το 2012!!
Τα εμπρος ειναι μαρκα Platin επίσης χειμερινα, επίσης χωρις DOT και αυτά σε κακή κατάσταση! Ομολογώ πως την μαρκα Platin πρωτη φορά στη ζωή μου την ειδα.
Στην οδήγηση το νιώθω να γλιστραει και να έχει εναν ελαφρύ τζόγο στο τιμόνι.
Τα ελαστικά θα αλλαχθούν εννοειται την επομενη εβδομάδα και θα γινει κ ευθυγραμμιση καλου κακου, αλλα να συνεχισει την τρέχουσα διάσταση (185/60/15) ή να κοιτάξει μήπως επιστρέψει στην αρχική διάσταση (175/70/14);
υπάρχει περίπτωση ο τζογος αυτος να οφειλεται στην αλλαγη της διαστασης;
-
Η διάσταση που έχει τώρα είναι απόλυτα συμβατή με την εργοστασιακή. Οπότε μένεις ως έχει. Αφού βάλεις νέα ελαστικά και ευθυγραμμισεις,βλέπεις αν εξακολουθεί ο τζόγος και το ψάχνεις τοτε.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Πολύ ωραία τα S, τα είχε φίλος σε Type R και θα τα βάλω κι εγώ σε 9-3 195 ίππων. Σκληρά πλαϊνά, αλλά όχι σε επίπεδα Bridgestone. Όπως όλα τα ιαπωνικά, θέλουν ζέσταμα, αλλά μετά απλά βεντουζάρουν! Αν τα Falken είναι πολύ φτηνότερα ίσως τα προτιμούσα κι εγώ.
Αν πας σε falken ,μήπως να δοκιμαζες τα fk 453;;;; Το saab βέβαια δεν είναι για πολλά πολλά πλην στις ευθείες αλλά θα βελτιωσει την αίσθηση αρκετά!
Δεν τα βρίσκω φτηνότερα από ότι τα S.Drive, οπότε μάλλον Yokohama.
Πάντως το 9-3 μπορεί να μην είναι 3άρα ή 159, αλλά πατάει καλά και στρίβει χαρούμενα. Μάλιστα το ESP αφήνει και παιχνίδι με την ουρά και φυσικά απενεργοποιείται πλήρως.
-
Ο χρήστης matador3276 έγραψε:
Καλημέρα & χρόνια πολλά σε όλους λόγω της ημέρας.Πριν δυο μέρες αγόρασε ο πατέρας μου ενα ΚΙΑ RIO sedan του 2006 μεταχειρισμένο. Η εργοστασιακή διάσταση του αυτοκινήτου ήταν 175/70/14 και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης την άλλαξε κ έβαλε 185/60/15.
Ερώτηση 1η) είναι νορμάλ αυτη η αλλαγή; Είναι ''επιτρεπτή'' αυτή η αλλαγή της διαστασης;
Το αυτοκίνητο φοράει χειμερινα ελαστικά!! Τα πίσω είναι Continental χωρις ευκρινές DOT. (γραφουν CN90 AVXK). Με μια έρευνα στο ιντερνετ κατέληξα πως προέρχονται απο το 2012!!
Τα εμπρος ειναι μαρκα Platin επίσης χειμερινα, επίσης χωρις DOT και αυτά σε κακή κατάσταση! Ομολογώ πως την μαρκα Platin πρωτη φορά στη ζωή μου την ειδα.
**Στην οδήγηση το νιώθω να γλιστραει και να έχει εναν ελαφρύ τζόγο στο τιμόνι. **
Τα ελαστικά θα αλλαχθούν εννοειται την επομενη εβδομάδα και θα γινει κ ευθυγραμμιση καλου κακου, αλλα να συνεχισει την τρέχουσα διάσταση (185/60/15) ή να κοιτάξει μήπως επιστρέψει στην αρχική διάσταση (175/70/14);
Πριν αλλάξεις λάστιχα δες αν είσαι ΟΚ από ακρόμπαρα και ψαλίδια γιατί θα κάνεις διπλή ευθυγράμμιση και μπορεί τα λάστιχα να μην είναι το άμεσο προβλημά σου
Το DOT μπορεί να είναι στην εσωτερική μεριά
-
Καλημέρα & χρόνια πολλά σε όλους λόγω της ημέρας.Πριν δυο μέρες αγόρασε ο πατέρας μου ενα ΚΙΑ RIO sedan του 2006 μεταχειρισμένο. Η εργοστασιακή διάσταση του αυτοκινήτου ήταν 175/70/14 και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης την άλλαξε κ έβαλε 185/60/15.
Στην οδήγηση το νιώθω να γλιστραει και να έχει εναν ελαφρύ τζόγο στο τιμόνι.
θα προτεινα να μεινεις στην αρχικη διασταση διάσταση 175/70/14, θα εχεις χαμηλοτερη καταναλωση
για ευθυγραμμιση στο χαρτι του κτεο εχει ενα νουμερο συγκλιση-αποκλιση εμπρος τροχων, ποσo γραφει;
θα προτεινω σε ελαστικα τα barum -
Σας ευχαριστω όλους καταρχην.
Σημερα ειδα κ τα DOT ήταν απο τη μεσα πλευρα.
26/10 τα μπροστα (platin)!!!!!!!!
26/12 τα πίσω (continental)Aπο αυριο θα ελεγχθουν κ θα αλλαχθουν όλα. Το εκανα μια μικρη βολτα σημερα κ αν εξαιρεσεις την ανασφαλεια που αισθανεσαι λογω φθορας ελαστικων, ειναι αθόρυβο, χωρις καθολου κραδασμους στο τιμονι, ελαφρυ. ο πιθανος τζογος ειναι σχεδον ανεπαισθητος...οποτε σιγουρα με αλλαγη ελαστικων κ ευθυγραμμιση θεωρω δεδομενη βελτιωση. Τωρα αν προκυψει κατι αλλο το βλεπουμε!
Προσανατολίζομαi σε Bridgestone και το χαρτι ΚΤΕΟ 23/11/17 γραφει ''πλευρικη συγκλιση-αποκλιση του διευθυντήριου αξονα: Μεταξυ 3m/km και 10m/km
-
Προσανατολίζομαi σε Bridgestone και το χαρτι ΚΤΕΟ 23/11/17 γραφει ''πλευρικη συγκλιση-αποκλιση του διευθυντήριου αξονα: Μεταξυ 3m/km και 10m/kmστο χαρτι το περιγραφει ως δευτερευουσα ελλειψη, το ακριβες νουμερο ειναι στο πανω πινακακι συγκλιση-αποκλιση χ m/km
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Προσανατολίζομαi σε Bridgestone και το χαρτι ΚΤΕΟ 23/11/17 γραφει ''πλευρικη συγκλιση-αποκλιση του διευθυντήριου αξονα: Μεταξυ 3m/km και 10m/km
στο χαρτι το περιγραφει ως δευτερευουσα ελλειψη, το ακριβες νουμερο ειναι στο πανω πινακακι συγκλιση-αποκλιση χ m/km
Thanks που ασχολεισαι καταρχην!
-
κατσε να σου εξηγησω, στο χαρτι στο πλασιο που ειναι γραμμενο το -3 διαβαζουμε τη συγκλιση-αποκλιση των διευθυντηριων τροχων, οι αποδεκτες τιμες ειναι μεταξυ του -3 μεχρι +3 εξω απο αυτα τα νουμερα περιγραφεται ως δευτερευουσα ελλειψη η σοβαρη αναλογα με το νουμερο, οταν ξεφευγει απο αυτα τα ορια με μεγαλυτερο αρνητικο νουμερο υπαρχει εντονοτερη φθορα του ελαστικου στο εσωτερικο πελμα, ενω οταν το νουμερο ξεφευγει απο τα θετικα ορια υπαρχει εντονοτερη φθορα στο εξωτερικο πελμα του ελαστικου.
στο δικο μου το εχω σε ολα τα αυτοκινητα στο +2.9, επειδη εχω παρατηρησει ομοιομορφη φθορα των ελαστικων, καλυτερο ρολαρισμα του αυτοκινητου, λιγοτερες διορθωσεις στο τιμονι για να παραμεινει στην ευθεια, με αρνητικο νουμερο εχω παρατηρησει ακριβως τα αντιθετα απο αυτα που περιγραφω, αλλα ενα αμελητεο λιγο καλυτερο κρατημα στις στροφες αφου οι τροχοι εχουν την ταση να στριβουν.
η δικη σου αποκλιση ειναι ακριβως στα ορια που δεν ξερω αν θα αξιζε να κανεις ευθυγραμμιση, βασικο οταν κρατας το τιμονι με τα χερια ευθεια το αυτοκινητο πηγαινει ευθεια;(αυτο θα το δοκιμασεις με τα παλια κ με τα καινουρια ελαστικα)
με καινουρια ελαστικα δεν θα εχεις αλλο γλιστρημα, πιθανον απο παλια ελαστικα και απο ζυγοσταθμιση οταν θα τα αλλαξεις η ζυγοσταθμιση συνηθως γινεται μαζι με την αλαγη των ελαστικων, θα παρατηρησεις οποια προβληματα(πχ κραδασμο στο τιμονι) ειχες να εξαφανιστουν -
Ομολογω πως αυτο με τα επιτρεπτα όρια δεν το γνωριζα. Σημερα που το δοκιμασα να δω αν τραβαει δεξια ή αριστερα δεν ενιωσα να τραβαει αλλα το τιμονι δεν ηταν ολοισιο. Ειχε μια αποκλιση πολυ μικρη... 'τοση ωστε η φουσκα του αλφαδιου να χανει λίγο''
Σε όλα μας τα αυτοκινητα με την αλλαγη ελαστικων καναμε κ ευθυγραμμιση ήθελε δεν ηθελε... ηταν μια συμβουλη που εδωσε καποτε καποιος στον πατερα μου. Οι αποψεις διιστανται σε αυτο.... καποιοιι λενε πως αφου δεν χρειαζεται γιατι να το κανεις;; ισως κανεις κ κακο....
παρολα αυτα όσα αυτοκινητα περασαν οικογενειακως απο εμας (8 στο συνολο κ ολα διαφορετικες μαρκες) σε ολα με την αλλαγη καναμε κ ευθυγραμμιση.
-
Με την αλλαγή ελαστικών δεν είναι απαραίτητη η ευθυγράμμιση, με την αλλαγή αμορτισέρ είναι. Από εκεί και πέρα κάνουμε ευθυγράμμιση όταν βλέπουμε ότι το αυτοκίνητο 'τραβάει' ή δεν είναι ίσια το τιμόνι όταν πάει ευθεία. Σε κάθε περίπτωση η δοκιμή πρέπει να γίνεται σε ευθύ δρόμο χωρίς κλίση αριστερά-δεξιά, με κλειστά παράθυρα και με σωστά φουσκωμένα λάστιχα.
-
Δεν είναι απαραίτητη αλλά συστήνεται.
-
Κι εγώ θα την συνέστηνα αν τσιμπούσα το 30άρικο για 10 λεπτά δουλειά...
-
Και η michelin την συστήνει σε κάθε νέα τοποθετηση.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Με την αλλαγή ελαστικών δεν είναι απαραίτητη η ευθυγράμμιση, με την αλλαγή αμορτισέρ είναι. Από εκεί και πέρα κάνουμε ευθυγράμμιση όταν βλέπουμε ότι το αυτοκίνητο 'τραβάει' ή δεν είναι ίσια το τιμόνι όταν πάει ευθεία. Σε κάθε περίπτωση η δοκιμή πρέπει να γίνεται σε ευθύ δρόμο χωρίς κλίση αριστερά-δεξιά, με κλειστά παράθυρα και με σωστά φουσκωμένα λάστιχα.ακομη να προσθεσω οταν γινεται επισκευη στα ακρομπαρα, στα σινεμπλοκ, στα ψαλιδια ειναι συνετο να γινει ευθυγραμμιση
αλλιως ειτε αλλαξεις λαστιχα ειτε αλλαξεις ζαντες η ευθυγραμμιση μενει στο αυτοκινητο, το θεμα εχει εξαντληθει τελος
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]