-
Ο χρήστης dimagg έγραψε:
Έχω 2 παλιά χειμερινά και θα αγοράσω 2 καινούργια. Ποια να βάλω μπροστά;
τι αυτοκινητο εχεις;
που εχει την κίνηση;
Lacetti 1.6 μπροστά
Τα χειμερινά τα χρησιμοποιώ κυρίως για να ανεβαινω καθημερινά απο 100 σε 1000μ υψόμετρο, διαδρομή 25 χλμ.
Αν οδηγούσα μόνο σε κάμπο δεν θα το σκεφτόμουν θα έβαζα τα καινούργια πίσω.
Τα δικά μου είναι good year θα είναι ο τέταρτος τους χειμώνας 40k χλμ περίπου. Τον 3ο τους χειμώνα βέβαια κάτι δεν μου άρεσε. Ως τώρα το χειμώνα ήμουν με χειμερινά μπροστά και κανονικά πίσω.
Το ξέρω 4 είναι πάντα καλύτερα αλλά υπάρχει και κρίση.θα βαλεις τα καινουρια μπροστα και θα εισαι προσεκτικος στην 'κατηφορα'
Εχω εναν φιλο που ειχε χειμερινα (μόνο)μπροστα σε πεζω 106
Κινουταν κανονικα σε ορεινες περιοχες περιξ Καστοριας και Κοζανης
Πηγαινε καλυτερα απο πολλα SUV και στα χιονοδρομικα -
Καλησπέρα.
Για να μην ανοιξω νέο θέμα.
Εχω βάλει στο αμάξι την ρεζέρβα η οποια είναι σιδερένια αλλα το λάστιχο είναι ίδιο με τα άλλα δέν είναι δηλαδή η ρεζέρβα η μικρή και καλά για έκτακτη ανάγη είναι σάν τις άλες ρόδες απλά είναι σιδερένια ζάντα και όχι αλουμινίου οπος οι άλες.
είναι η μπροστά αριστερή, το παλιό λάστιχο δέν φτιάχνετε (ειναι και αρκετα παλιό τα εφαγε τα ψωμιά του)
το σκ θέλω να κατέβω αθήνα απο Λάρισα και δέν παίζει να αλλάξω λάστιχα ακόμα (οικονομικά) τον επόμενο μήνα θα τα αλλάξω.
Θα έχω κανα θέμα σε ανοιχτό δρόμο?
θα ηταν προτημότερο να την βάλω σε πίσο τροχό? τωρα να σπάσει το ποδάρι του και να πάθω ξανά λάστιχο??????
Να δώσω λίγα ευρο και να βάλω κανα μεταχειρ μέχρη τον άλο μήνα?
θα πάει ταξίδι η θα μου κάνει τιποτα τρελά στην εθνική πχ να τρέμει τι τιμόνι? -
Δυσκολο πολύ.....διοτι κατά 99%η ρεζερβα εχει διαφορετικο οφσετ από τις αλουμινιου.Εγω ξερω πως όταν πρόκειται για αλλαγες (διαμετρου,πλατους,πιεσεων και οφσετ????)αναμεσα σε δυο τροχους του ιδιου αξονα,αν υπαρχει εκει διαφορικο ταλαιπωρειται.
Στην εν λογω περιπτωση θα ελεγα να το πας πισω........αλλα το αμαξι θα είναι σαν τον καβουρα......
Όπως και να εχει κινησου σε λογικα πλαισια διχως ταρζανιες ακομη και αν βλέπεις ότι η ρεζερβα πιανει καλυτερα από τα παλια σου λάστιχα.*Η δινεις 10-15 ευρω να σου βαλει το λαστιχο της ρεζέρβας στην αλουμινενια ζαντα αλλα και παλι δν θα πρεπει να μπει στον κινητηριο αξονα.
-
είναι 14 άρα τελικά βιάστηκα δεν την είδα καλά το αμάξι φοράει 15 άρες..
να δώσω 10-15 η να δώσω 40-60 πόσο κάνουν δεν ξέρω να βάλω ένα καινούριο λάστιχο και μετά να αλλάξω κα τα οιπολοιπα...στέκει? εκτός αν συριμοχτω λίγο ακόμα και βάλω 2 μπροστά καινούρια τώρα και τα πίσο τον άλλο μήνα μέσα στην πόλη θα κινουμε εκτός από την επίσκεψη στην Αθήνα.. -
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
είναι 14 άρα τελικά βιάστηκα δεν την είδα καλά το αμάξι φοράει 15 άρες..
να δώσω 10-15 η να δώσω 40-60 πόσο κάνουν δεν ξέρω να βάλω ένα καινούριο λάστιχο και μετά να αλλάξω κα τα οιπολοιπα...στέκει? εκτός αν συριμοχτω λίγο ακόμα και βάλω 2 μπροστά καινούρια τώρα και τα πίσο τον άλλο μήνα μέσα στην πόλη θα κινουμε εκτός από την επίσκεψη στην Αθήνα..Αφου είναι 14αρα δυσκολο να πας Αθηνα αλλα όχι ακατορθωτο.
Το σεναριο με τα 10-15 ευρω απορρίπτεται αφου το λαστιχο της ρεζέρβας είναι 14αρι ενώ η αλουμινιου 15αρα.
Απόψη μου σφιξου λιγο(ναι εχουμε οικονομικα σκ@τα αλλα ετσι κι αλλιως θα αλλαξεις λάστιχα ειτε σε 1 βδομαδα ειτε σε 1 μηνα)και αγορασε ένα ζευγερι λάστιχα.Αν δεν μπορεις για νεα,παρε μεταχειρισμένα αρκει να είναι 2-3 χρονων το πολύ +να είναι επωνυμα.
Τα μεταχειρισμένα 15-20 ευρω θα εχουν.....25 μονο αν είναι καμια περιπτωση που εσκισε κανενας το λαστιχο και αλλαξε τετραδα στο χρονο. -
Επισης τα νεα ή μεταχειρισμένα ελαστικα βαλτα στον πισω αξονα....με προσθιοκινητο αν σου φυγει ο κωλος....αστο...
-
Τσεκαρετε το τεστ.....ή η Μισελιν λαδωσε ή τα crossclimate πυροβολανε.
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm -
και πόσο πάει μια καινούρια τετράδα τα φτινοτερα επώνυμα πχ δεν έχω αλλάξει πότε στη ζωή μ λάστιχα και τι να βάλω...το καλοκαίρι κάνω kitesurf οπότε όλο βόλτες σε παραλίες είμαι και το χειμώνα κάνω snowboard οπότε πάω συχνά σε χιονοδρομικά..
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htmΓιατι να λαδωσε; Αναμενόμενο να ειναι καλύτερο των χειμερινών σε συνθήκες μη χιονιού η μονη έκπληξη οτι πήγε μέτρια και όχι κακά στο χιόνι.
-
Επισης τα νεα ή μεταχειρισμένα ελαστικα βαλτα στον πισω αξονα....με προσθιοκινητο αν σου φυγει ο κωλος....αστο...Ενω αμα φυγει η μουρη;;;; το οτι δεν θα σταματησει ποτε σε καποιο φρεναρισμα;;; θα ξεκιναει παντα με σπιναρισμα;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Επισης τα νεα ή μεταχειρισμένα ελαστικα βαλτα στον πισω αξονα....με προσθιοκινητο αν σου φυγει ο κωλος....αστο...
Ενω αμα φυγει η μουρη;;;; το οτι δεν θα σταματησει ποτε σε καποιο φρεναρισμα;;; θα ξεκιναει παντα με σπιναρισμα;;;
Η μούρη ειναι φυσιολογικό να φεύγει σε πρόσθιοκινητο οπότε ξέρει τι να κανει
Για το φρενάρισμα υπερβάλεις, ο περισσότερος κόσμος δεν κανει ποτε rotation στα λαστιχα και άρα τα μπροστα ειναι πιο φθαρμένα απο τα πισω στους περισσότερους οδηγούς για το μεγαλύτερο διάστημα ζωής των ελαστικών και τα αυτοκινητα τους σταματάνε.
Τέλος και κανένας σπιναριςμα να συμβεί δεν τρέχει και τίποτα στην τελική, απλως ο οδηγός θυμάται οτι εχει παλιά λαστιχα. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Ενω αμα φυγει η μουρη;;;; το οτι δεν θα σταματησει ποτε σε καποιο φρεναρισμα;;; θα ξεκιναει παντα με σπιναρισμα;;;
Η μούρη ειναι φυσιολογικό να φεύγει σε πρόσθιοκινητο οπότε ξέρει τι να κανει
Για το φρενάρισμα υπερβάλεις, ο περισσότερος κόσμος δεν κανει ποτε rotation στα λαστιχα και άρα τα μπροστα ειναι πιο φθαρμένα απο τα πισω στους περισσότερους οδηγούς για το μεγαλύτερο διάστημα ζωής των ελαστικών και τα αυτοκινητα τους σταματάνε.
Τέλος και κανένας σπιναριςμα να συμβεί δεν τρέχει και τίποτα στην τελική, απλως ο οδηγός θυμάται οτι εχει παλιά λαστιχα.Με αυτη τη λογικη ποσο μπορει να ειναι καποιος ωστε να πηγαινει με φθαρμενα λαστιχα με παραπανω χλμ και να του φυγει ο κωλος;;;;
-
Δεν κατάλαβα τι εννοεις
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Οι προσθιοκινητοι λετε ότι η υποστροφή σας είναι περισσοτεροι φιλικη από την υποστροφή.Θα γνωριζει τα ορια του και δν θα τα υπερβει όπως και τωρα.Αν βαλει τα νεα λάστιχα εμπρος θα είναι γεματος αυτοπεποιθεση ωσπου θα το παρακανει και ο κωλος δν θα μαζευτεί ποτε.
-
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htmΓιατι να λαδωσε; Αναμενόμενο να ειναι καλύτερο των χειμερινών σε συνθήκες μη χιονιού η μονη έκπληξη οτι πήγε μέτρια και όχι κακά στο χιόνι.
Στο χιονι βγηκαν εφάμιλλα των vredestein.
Θα ειχε ενδιαφερον να γνωρίζαμε τις θερμοκρασίες στις οποιες γινονται οι δοκιμες φρεναρίσματος.Νομιζω πως είναι υψηλες και δεν ευννοουνται τα χειμωνιάτικα.
Γνωριζει κανεις? -
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
και πόσο πάει μια καινούρια τετράδα τα φτινοτερα επώνυμα πχ δεν έχω αλλάξει πότε στη ζωή μ λάστιχα και τι να βάλω...το καλοκαίρι κάνω kitesurf οπότε όλο βόλτες σε παραλίες είμαι και το χειμώνα κάνω snowboard οπότε πάω συχνά σε χιονοδρομικά..Τι διασταση εχεις?
-
Θα ειχε ενδιαφερον να γνωρίζαμε τις θερμοκρασίες στις οποιες γινονται οι δοκιμες φρεναρίσματος.Νομιζω πως είναι υψηλες και δεν ευννοουνται τα χειμωνιάτικα.
Γνωριζει κανεις?Στο χιόνι 12ο απο τα 14 βγήκε στο review. Πέρασε 2 κινεζικά και ήρθε σχεδόν ισοπαλία με τα verdestein.
-
Γνωριζει κανεις?Στο χιόνι 12ο απο τα 14 βγήκε στο review. Πέρασε 2 κινεζικά και ήρθε σχεδόν ισοπαλία με τα verdestein.
Συνολικα το βαθμολόγησαν 4ο αναμεσα σε 14 λάστιχα, σε χειμερινο τεστ ενάντια σε χειμερινα λάστιχα!!!
Αν σκεφτει κανείς οτι στο στεγνο σταματαει 4 μετρα (οσο ενα ΙΧ) πριν απο το αμέσως επομενο (το 1ο Continental), στη βροχή παει πολυ καλα (ιδιο φρεναρισμα με το 1ο) και στο χιονι αξιοπρεπως, είναι μια χαρα λάστιχο για οποιον δεν κινειται συχνα σε συνθηκες παγωμενου δρόμου.
Αν σε όλα αυτα προσθεσουμε και την πολυ καλη συμπεριφορα που εχει τον υπολοιπο χρονο, απλα δεν εχει αντιπαλο για all wether λαστιχο
-
Φοράω λάστιχα 195/50R15 οι τιμές στα μαγαζια φαντάζομαι ειναι με τοποθέτηση η όχι?
ποσα λεφτά περίπου να υπολογίζω? το φτηνότερο επώνυμο.. -
επηδή που και που 1 φορά το μήν η το 2μηνο θα κατεβαίνω Αθήνα μπορώ να κάνω εκεί την αλλαγγή αν συμφέρει οικονομικά οποτε οποιαδήποτε προταση δεκτή
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]