-
Καλημέρα σε όλους τους φίλους του forum,
Ως νέο μέλος, (ψάχνοντας ώρες στο internet, βρήκα το forum) θα ήθελα τη βοήθειά σας:
Έχω ένα VOLVO XC60 (μπροστινή κίνηση) και φοράω ελαστικά Michelin Latitude Tour HP
με διάσταση ελαστικού 235/60 R18.
Κάνω πολλά χιλιόμετρα κάθε χρόνο και έτσι τα ελαστικά δεν προλαβαίνουν να κλείσουν έτος συνήθως. Τις περισσότερες φορές έχω την οικογένεια μέσα - το αναφέρω διότι με ενδιαφέρει σε μέγιστο βαθμό η ασφάλεια. Επίσης 2-3 φορές το χρόνο μπορεί να πάμε στα χιόνια. Δεν έχω βάλει ποτέ άλλο ελαστικό πλην της Michelin, ακόμα και στο προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα.
Η αντιπροσωπεία μου πρότεινε τα ίδια που έχω (Michelin Latitude Tour HP) ή το Michelin Latitude Sport 3. Σαν επιπλέον επιλογή μου πρότεινε και τα Kleber Citilander.
Ψάχνοντας, διαπίστωσα ότι αρκετοί προτιμούν τα Continental.
Επειδή το επίπεδο των χρηστών του συγκεκριμένου forum είναι αρκετά ανεβασμένο, πήρα το θάρρος να ρωτήσω για ποια ελαστικά προτείνετε. -
Στη θεση σου,θα εβαζα καποιο με καλυτερη χλμ αποδοση! Δεν γινεται καθε χρονο να θες νεα 4αδα.......αληθεια ποσα χλμ κανεις το χρονο;;;
Απο εμενα δες πιρελι,μπριτζ,toyo,yokohama. -
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά,
35000 - 45000 χλμ το χρόνο.
Το 'πατάω' όμως, οπότε θέλώ καλό κράτημα! -
Καλημέρα και χρόνια πολλά!!
Εγώ θα σου πρότεινα πάλι τα Michelin.
Τα Continental θα χρειαστούν αλλαγή γρηγορότερα -
Γεια χαρα ! Χρονια Πολλα σε ολους !
Μετα τις εξορμησεις και μετα τις βροχες ηρθε η ωρα μας ! Διαστασεις 185/60/14 , φοραμε ηδη τα PremiumContact 5 τα οποια σταθηκαν αξιοπρεπως στο υψος της καθε περιστασης, απλα μετα απο 35,000χλμ και σαν πελμα αλλα και οπτικα εχουν εντονοτατα σημαδια γηρανσης και αποδοσης στο δρομο. Ετσι με λιγο διαβασμα εδω μεσα κατεληξα σε καποιες επιλογες
- Uniroyal Rainexpert 3
- Vredestein Sportrac 5
- Goodyear Efficientgrip Performance
- Hankook Kinergy ECO K425
- Dunlop Sport Bluresponse
Μου κλεινουν το ματι τα Vredestein και τα Goodyear ωστωσω διαβαζω για ολα σχεδον καλες κριτικες.Για να σας δωσω μερικα στοιχεια το αμαξι ειναι ενα Panda 60hp, που κινεται σβελτα συνηθως (οσο μπορει) και κανει αποστασεις εκτος θεσσαλονικης αρκετα συχνα. Με τα continental εμεινα αρκετα ικανοποιημενος (ειδικα στο βρεγμενο μου εδιναν την εντυπωση οτι ειχαν καλυτερη αποδοση απο οτι σε ασφαλτο στεγνη ), αλλα για αλλαγη σκεφτομαι κατι απο αυτα.
Ευχαριστω !
-
Ο χρήστης zoikarios έγραψε:
Γεια χαρα ! Χρονια Πολλα σε ολους !Μετα τις εξορμησεις και μετα τις βροχες ηρθε η ωρα μας ! Διαστασεις 185/60/14 , φοραμε ηδη τα PremiumContact 5 τα οποια σταθηκαν αξιοπρεπως στο υψος της καθε περιστασης, απλα μετα απο 35,000χλμ και σαν πελμα αλλα και οπτικα εχουν εντονοτατα σημαδια γηρανσης και αποδοσης στο δρομο. Ετσι με λιγο διαβασμα εδω μεσα κατεληξα σε καποιες επιλογες
- Uniroyal Rainexpert 3
- Vredestein Sportrac 5
- Goodyear Efficientgrip Performance
- Hankook Kinergy ECO K425
- Dunlop Sport Bluresponse
Μου κλεινουν το ματι τα Vredestein και τα Goodyear ωστωσω διαβαζω για ολα σχεδον καλες κριτικες.Για να σας δωσω μερικα στοιχεια το αμαξι ειναι ενα Panda 60hp, που κινεται σβελτα συνηθως (οσο μπορει) και κανει αποστασεις εκτος θεσσαλονικης αρκετα συχνα. Με τα continental εμεινα αρκετα ικανοποιημενος (ειδικα στο βρεγμενο μου εδιναν την εντυπωση οτι ειχαν καλυτερη αποδοση απο οτι σε ασφαλτο στεγνη ), αλλα για αλλαγη σκεφτομαι κατι απο αυτα.
Ευχαριστω !
Απο αυτά που προτείνεις τα Continental ειναι καλύτερη επιλογή. Γιατί δεν βάζεις τα ίδια;
-
Από Continental θα προτιμούσα άνετα Goodyear και Dunlop από την λίστα και Pirelli P1, Yokohama C.Drive 2 και Toyo CF2 εκτός της λίστας.
-
Για τετοιο αμαξακι και δεδομενης της καταστασης των ελληνικων δρομων, θα προτεινα τα ανθεκτικοτερα, δηλαδη bridgestone T001-Yokohama Cdrive2 και Toyo CF2
japan rules -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Για τετοιο αμαξακι και δεδομενης της καταστασης των ελληνικων δρομων, θα προτεινα τα ανθεκτικοτερα, δηλαδη bridgestone T001-Yokohama Cdrive2 και Toyo CF2
japan rulesPirelli p1 απο εμένα.
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
japan rules+1
-
Goodyear Efficientgrip Performance
-
Αχμμμ απο ολα αυτα το Toyo CF2 ειναι οκ οπως το βλεπω ...παραδοξως ομως...περπαταει παρα πολυ το rainexpert 3 και δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσο
-
Ο χρήστης zoikarios έγραψε:
Αχμμμ απο ολα αυτα το Toyo CF2 ειναι οκ οπως το βλεπω ...παραδοξως ομως...περπαταει παρα πολυ το rainexpert 3 και δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσοEξαιρετική επιλογή το cf2 και συνήθως λίγο φθηνότερο απο τον ανταγωνισμό.
-
Πέντε χρόνια μετά ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών.
Έχω την 145 1.4 16V twin spark.
Φοράει Yokοhama cdrive σε διαστάσεις 185-60-14.Τα λάστιχα φθορά δεν έχουν μιας κι έκαναν 36.000 χλμ περίπου(2.500 τα τελευταία 2 χρόνια).Δεν έχω κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα με τα λάστιχα τα οποία βγήκαν καλύτερα από τα προηγούμενα (Turanza) αλλά έχω ΚΤΕΟ τέλος Ιουνίου και φοβάμαι ότι θα με κόψουν άμα δουν την ημερομηνία.Κατά σειρά το αυτοκίνητο(αγοράστηκε 6/97 καινούργιο) έχει φορέσει τα εργοστασιακά(goodyear ήταν αν θυμάμαι καλά) , bridgestone potenza , bridgestone turanza και ta yokohama.Αλλαγές κάθε 50-55 χιλιάδες χλμ περίπου.
Έλεγα να βάλω κάποια από τις λεγόμενες premium μάρκες(budget λάστιχα , σέρβις , ΚΤΕΟ περίπου 400 ευρώ) αλλά βγήκαν και κάποιες αβαρίες που πρέπει να γίνουν μέχρι το ΚΤΕΟ(ψαλίδια,ψυγείο,σπιράλ εξάτμισης,μύλος κλειδαριάς οδηγού,αριστερά φλας) οπότε εκτινάχθηκε το budget και προσπαθώ να κόψω ό,τι μπορώ..
Τα χλμ που πλέον κάνω είναι λίγα , δηλαδή καμμιά 1000-1500 το καλοκαίρι Χαλκιδική , κανα δυο ταξιδάκια Κορινθία στον πεθερό(περίπου 2500 πήγαινε-έλα) και ό,τι γίνει μέσα στην πόλη.Σύνολο δεν πρέπει να βγαίνουν πάνω από 5000 το χρόνο.Δεν πάω του σκοτωμού αλλά όπου μπορώ το πάω σβέλτα.
Έχετε να μου προτείνετε κάποια λάστιχα σχετικά οικονομικά αλλά και να μη σκοτωθούμε ειδικά στα ταξίδια προς στην Πελοπόννησο;
Υ.Γ. : Μήπως κάποιος από σας θέλει να αγοράσει τα παλιά (αφού τα ελέγξει βέβαια) για κάψιμο σε καμμιά πίστα;
-
Συντοπίτη, ξαναβάλε C.Drive αλλά τα 2. Φορούσα τα 1 στο Xedos και μετά του έβαλα 2, όπως και 2 τετράδες από τα 2 στο Focus. Happy!!!
ΥΓ: Με ενδιαφέρουν τα παλιά σου λάστιχα γιατί έχω τέτοιες ζάντες (14άρες) ειδικά για πίστα. Πόσα ζητάς;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Συντοπίτη, ξαναβάλε C.Drive αλλά τα 2. Φορούσα τα 1 στο Xedos και μετά του έβαλα 2, όπως και 2 τετράδες από τα 2 στο Focus. Happy!!!ΥΓ: Με ενδιαφέρουν τα παλιά σου λάστιχα γιατί έχω τέτοιες ζάντες (14άρες) ειδικά για πίστα. Πόσα ζητάς;
Έχω βρει σαν πιο φθηνές αυτές τις τιμές :
http://www.e-elastika.gr/search?q=185%2F60%2F14
Έλεγα (πριν βγουν οι αβαρίες) να κατευθυνθώ σε goodyear ή dunlop(205-210 ευρώ) για να μην ξεπεράσω πολύ τα 200 ευρώ κι αν είναι παρακάτω ακόμα καλύτερα.Επίσης δε με πειράζει να περιμένω για κάποια που λέει 10-12 εργάσιμες παράδοση.Δεν ξέρω βέβαια τι παίζει με τις ημερομηνίες κατασκευής.Μου πρότειναν και τα uniroyal και τα dayton.
Όσο για τα παλιά , δεν ξέρω.Στο παραπάνω σάιτ βλέπω ότι δίνουν μεταχειρισμένα στα 25 ευρώ το ένα οπότε φαντάζομαι μια τιμή γύρω στα 50-60 ευρώ και για τα 4 (αν σου κάνουν βέβαια) είναι καλά(;).
-
http://www.autotires.gr/tyres.html
Για καλύτερες τιμές δες και το παραπάνω site από Θεσσαλονίκη.
-
Ο χρήστης leroef έγραψε:
Συντοπίτη, ξαναβάλε C.Drive αλλά τα 2. Φορούσα τα 1 στο Xedos και μετά του έβαλα 2, όπως και 2 τετράδες από τα 2 στο Focus. Happy!!!
ΥΓ: Με ενδιαφέρουν τα παλιά σου λάστιχα γιατί έχω τέτοιες ζάντες (14άρες) ειδικά για πίστα. Πόσα ζητάς;
Έχω βρει σαν πιο φθηνές αυτές τις τιμές :
http://www.e-elastika.gr/search?q=185%2F60%2F14
Έλεγα (πριν βγουν οι αβαρίες) να κατευθυνθώ σε goodyear ή dunlop(205-210 ευρώ) για να μην ξεπεράσω πολύ τα 200 ευρώ κι αν είναι παρακάτω ακόμα καλύτερα.Επίσης δε με πειράζει να περιμένω για κάποια που λέει 10-12 εργάσιμες παράδοση.Δεν ξέρω βέβαια τι παίζει με τις ημερομηνίες κατασκευής.Μου πρότειναν και τα uniroyal και τα dayton.
Όσο για τα παλιά , δεν ξέρω.Στο παραπάνω σάιτ βλέπω ότι δίνουν μεταχειρισμένα στα 25 ευρώ το ένα οπότε φαντάζομαι μια τιμή γύρω στα 50-60 ευρώ και για τα 4 (αν σου κάνουν βέβαια) είναι καλά(;).
Mακριά απο τον συγκεκριμένο λαστιχέμπορα!!!!!
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
http://www.autotires.gr/tyres.htmlΓια καλύτερες τιμές δες και το παραπάνω site από Θεσσαλονίκη.
Είναι ίσως ο φτηνότερος, αλλά δεν περιλαμβάνει τοποθέτηση. Θέλει άλλα €25 μου είπε για να στα περάσει.
Mακριά απο τον συγκεκριμένο λαστιχέμπορα!!!!!
Για πες, τι ξέρουμε;
-
Επανέρχομαι σχετικά με την επιλογή ελαστικων,κατέληξα στα ιδια Pirelli P zero nero GT (225/45/17 )μιας και η διαφορά με τα Fulda που μου είχατε προτείνει ηταν 60€ δεν το 'ρισκάρω'.
Μου έκανε πολύ καλή έκπτωση ο λάστιχας(φίλος) μου τα αφησε 380€!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]