-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...Εντυπώσεις από τα Dunlop SP Sport 01A DSST για τη διαδρομή των 1850ΚΜ:
...Στους Γερμανικούς δρόμους είναι πολύ καλά, ...Στους Ελβετικούς υπό συνεχή βροχή δρόμους είναι πάρα πολύ καλά.... Στους Ιταλικούς δρόμους είναι βεντούζα, ....Στην Θεσνίκη - περιφερειακός - όμως έδειχναν 'λίγα' με το ABS να μπαίνει σε λειτουργία...Στις Σέρρες δε, εντός πόλης υπάρχουν σημεία που απλά δεν φρενάρει, το ABS μόνιμα σε λειτουργία ακόμα και με 30ΚΜ......δεν φταίει το ελαστικό βέβαια, η σκ@τοάσφαλτος φταίει....
Εαν θα το ξαναέβαζα: Ναι, εφόσον έμενα εξωτερικό, για Ελλάδα ίσως....Καλώς ήρθες! Και έτσι έρχεσαι αντιμέτωπος με την ελληνική άσφαλτο.... με ένα αυτοκίνητο με περισσότερη από άφθονη ροπή από χαμηλά... Άντε τώρα να σε δω πώς θα αποφασίσεις για λάστιχο για την Ελλάδα! (για να τα αγοράσεις φτηνά από το διαδίκτυο πριν έρθεις )
Αν δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις ή προβληματίζεσαι σκέψου απλά την υπόθεση να είχες 200 άλογα παραπάνω (και ανάλογη ροπή)... κάπως έτσι θα ήταν η ζωή σου όποια λάστιχα κι αν είχες.... και το παίρνεις απόφαση... ευτυχώς για τα ESP!Thanks, έχεις δίκιο, δύσκολη η επιλογή ελαστικού για το μέλλον.....
Σήμερα πάλι δούλευε υπερωρίες το ESP στο ταξίδι προς Θεσνίκη.....
-
Μια πρόταση παρακαλώ αν γίνεται.
Έβαλα σχετικά πρόσφατα σε τετρακίνητο audi τα Michelin pilot sport 2 (255/35/18) και μέσα σε εφτά χιλιάδες χλμ, το ένα σκίστηκε σε χωματόδρομο με 10χλμ/ώρα και τα άλλα δύο έβγαλαν βυζί από τις λακούβες των άθλιων ασφαλτοδρομένων επαρχιακών δρόμων στους οποίους πολύ συχνά κυκλοφορώ, με ίσως λίγα παραπάνω χιλιόμετρα από το φυσιολογικό. Υπάρχει κάτι περισσότερο ανθεκτικό να επιλέξω, χωρίς να χάσω (τουλάχιστον όχι πολύ) σε ασφάλεια;
Υπάρχει και ένα catch. Τα δύο καινούργια ελαστικά είναι πάλι pilot sport 2 γιατί νόμιζα ότι ήμουν άτυχος, μέχρι που αντιλήφθηκα το πρόβλημα εκ των υστέρων και στο τρίτο. Από τη μια δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα η ιδέα να έχω διαφορετικά ελαστικά μπρος – πίσω , αλλά από την άλλη με το που χαλάσει κάποιο από αυτά θα έχω ξεφύγει από τη λούμπα.
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης Claw έγραψε:
Μια πρόταση παρακαλώ αν γίνεται.
Έβαλα σχετικά πρόσφατα σε τετρακίνητο audi τα Michelin pilot sport 2 (255/35/18) και μέσα σε εφτά χιλιάδες χλμ, το ένα σκίστηκε σε χωματόδρομο με 10χλμ/ώρα και τα άλλα δύο έβγαλαν βυζί από τις λακούβες των άθλιων ασφαλτοδρομένων επαρχιακών δρόμων στους οποίους πολύ συχνά κυκλοφορώ, με ίσως λίγα παραπάνω χιλιόμετρα από το φυσιολογικό. Υπάρχει κάτι περισσότερο ανθεκτικό να επιλέξω, χωρίς να χάσω (τουλάχιστον όχι πολύ) σε ασφάλεια;
Υπάρχει και ένα catch. Τα δύο καινούργια ελαστικά είναι πάλι pilot sport 2 γιατί νόμιζα ότι ήμουν άτυχος, μέχρι που αντιλήφθηκα το πρόβλημα εκ των υστέρων και στο τρίτο. Από τη μια δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα η ιδέα να έχω διαφορετικά ελαστικά μπρος – πίσω , αλλά από την άλλη με το που χαλάσει κάποιο από αυτά θα έχω ξεφύγει από τη λούμπα.
Ευχαριστώ.μέχρι να τελειώσουν τα κρατάς
-
Γεια σας είχα ρωτήσει και πριν το καλοκαίρι για ελαστικά εδώ αλλά η αλλαγή πήρε αναβολή για μετα το καλοκαίρι. Επομένως τώρα πηγαίνω από βδομάδα να αγοράσω. Μου είχατε προτίνει τα continental premium contact 2 αλλά δεν έρχονται στην ελλάδα στην διάστασή μου 175/65R14 T
Στον λαστιχά που πηγαίνω υπάρχουν Michelin Bridgestone και Bfgoodrich. Έχω σχεδόν καταλήξει στα energy saver και είπα να πάρω μια τελευταία γνώμη από εδώ.Είχα δοκιμάσει bridgestone παλιότερα νομίζω πως ήταν Β250 αλλά μου φάνηκαν πολύ σκληρά. Τα Michelin που δοκίμασα αργότερα τα michelin energy μου φάνηκαν οκ.
Το αυτοκίνητο μου είναι ένα yaris 1.0
-
Αν τα energy σου είχαν φανεί ok τότε θα ενθουσιαστείς με τα saver!!! Σαφώς βελτιωμένα. Στην ίδια διάσταση τα έβαλε φίλος σε Θάλεια και όταν την οδήγησα εξεπλάγην σε σχέση με την απόδοση των απλών energy στο Ceed μου. Άλλα αμάξια θα μου πεις και άλλη διάσταση αλλά ήταν σαφής η διαφορά απόδοσης.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Αν τα energy σου είχαν φανεί ok τότε θα ενθουσιαστείς με τα saver!!! Σαφώς βελτιωμένα. Στην ίδια διάσταση τα έβαλε φίλος σε Θάλεια και όταν την οδήγησα εξεπλάγην σε σχέση με την απόδοση των απλών energy στο Ceed μου. Άλλα αμάξια θα μου πεις και άλλη διάσταση αλλά ήταν σαφής η διαφορά απόδοσης.Οκ ευχαριστώ για την πληροφορία, δεν τα έχω δοκιμάσει σε κανένα αυτοκίνητο τα saver και αφού είναι καλύτερα από τα απλά energy φαντάζομαι θα είναι πολύ καλή επιλογή στην κατηγορία τους επομένως λογικά θα πάω σε αυτά.
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Γεια σας είχα ρωτήσει και πριν το καλοκαίρι για ελαστικά εδώ αλλά η αλλαγή πήρε αναβολή για μετα το καλοκαίρι. Επομένως τώρα πηγαίνω από βδομάδα να αγοράσω. Μου είχατε προτίνει τα continental premium contact 2 αλλά δεν έρχονται στην ελλάδα στην διάστασή μου 175/65R14 T
Στον λαστιχά που πηγαίνω υπάρχουν Michelin Bridgestone και Bfgoodrich. Έχω σχεδόν καταλήξει στα energy saver και είπα να πάρω μια τελευταία γνώμη από εδώ.Είχα δοκιμάσει bridgestone παλιότερα νομίζω πως ήταν Β250 αλλά μου φάνηκαν πολύ σκληρά. Τα Michelin που δοκίμασα αργότερα τα michelin energy μου φάνηκαν οκ.
Μήπως θα έπρεπε να κοτάξεις για 185/60/14? Πιο πολλές επιλογές και στα ίδια αν όχι φθηνότερα χρήματα.
-
Ο χρήστης opc έγραψε:
Μήπως θα έπρεπε να κοτάξεις για 185/60/14? Πιο πολλές επιλογές και στα ίδια αν όχι φθηνότερα χρήματα.
μπα , δεν θέλω να αλλάξω διάσταση ίσως το εσθάνομαι πιο αργό
-
μπα , δεν θέλω να αλλάξω διάσταση ίσως το εσθάνομαι πιο αργό
Καλυτερα να μην την αλλαξεις.Ασε που ειναι και χιλιαρι.
-
Από 175/65 σε 185/60 μόνο θετικο αντίκτυπο μπορεί να αντιληφθεί κανείς, όσον αφορά τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο δρόμο (πρόσφυση ελκτική και πλευρική, φρενάρισμα ...'άλλο') και αλοίμονο, δεν παίζει να 'κόψει' τις επιδόσεις το αυτοκινήτου.
Αφήστε δε, που ίσως να κοστίζουν πάνω-κάτω τα ίδια χρήματα και υπάρχουν περισσότερα αξιοπρεπή ελαστικά σε αυτή (185/60).
Το 185/60 στη 14άρα είναι με λίγα λόγια ό,τι και η 195/50 στη 15άρα ζάντα.Bargain.
-
185/60/14 ftw Σε γιαρις σαν του φίλου βάλαμε exalto. Φυσικά ο λαστιχάς πρότεινε το energy E3A σαν κλάσεις ανώτερο του PE2. Λεπτομέρεια: το Ε3Α το είχε ίδια τιμή με το PΕ2...
-
185/60-14 και Exalto FTW! Δεν πρόκειται να νοιώσεις κανενός είδους κόψιμο στο αυτοκίνητο και θα έχεις ένα πολύ καλό λάστιχο.
-
Αυτη ειναι η Michelin.
Από τη μια να κατασκευάζει τα PE2 και κάπου παραδίπλα τα Energy.
Και αυτό είναι το τρομακτικό και συνάμα ανησυχητικό : κοστίζουν τα ίδια λ7 και ο κλασσικος ο ραράπας ο καταναλωτής πάει και βάζει 'ενέργεια'...
Τό'να τ'άλλο...
-
Για 13άρα ζάντα τι επιλογές υπάρχουν σε ελαστικά;
-
Μάλιστα, επομένως θα εξετάσω και το θέμα για 185 με exalto. Τα έχω δοκιμάσει τα exalto και μου είχαν αρέσει πολύ σε άλλο αυτοκίνητο. Επειδή όμως πρόκειται για yaris δεν νομίζετε να υπάρχει θέμα με το ζέσταμά τους; Επειδή προφανώς σχεδιάστηκαν για γρηγορότερα αυτοκίνητα. Αν δεν υπάρχει θέμα τότε είναι καλή κίνηση.
-
Μάλιστα, επομένως θα εξετάσω και το θέμα για 185 με exalto. Τα έχω δοκιμάσει τα exalto και μου είχαν αρέσει πολύ σε άλλο αυτοκίνητο. Επειδή όμως πρόκειται για yaris δεν νομίζετε να υπάρχει θέμα με το ζέσταμά τους; Επειδή προφανώς σχεδιάστηκαν για γρηγορότερα αυτοκίνητα. Αν δεν υπάρχει θέμα τότε είναι καλή κίνηση.Ε αν θεωρείς ως (κατά πολύ) δυνατότερο και πολύ ικανότερο να ζεστάνει ελαστικά, αυτοκίνητο ένα Swift 92 ίππων ,τότε τι να πω, πάω πάσο.
Εν ολίγοις μια χαρά θα τα ζεσταίνει (έκφραση κι αυτή...) τα PE2 το Yarάκι σου, απο τι στιγμή, που μιλάμε για ένα πλαίσιο παρόμοιων διαστάσεων και μάζας με το Swift.Και αφού σε Swift λειτουργούν υποδειγματικά, το αυτό θα ισχύσει και στην περίπτωσή του αυτοκινήτου σου.
Έχουν και αυτό το καλό τα PE2 : Αποδίδουν εξαιρετικά με το που θα εκκινήσει το αυτοκίνητο και ούτε τιμονιές θα χρειάζεται να κάνεις στο δρόνο σαν τον Trulli για να τα φέρεις στη θερμοκρασία λειτουργίας τους, ούτε τίποτα παρόμοιο.
Energy.
-
Υπάρχει και η λύση των Conti PremiumContact2 που πρέπει να βγαίνουν και με χαμηλότερο δείκτη ταχύτητας...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Υπάρχει και η λύση των Conti PremiumContact2 που πρέπει να βγαίνουν και με χαμηλότερο δείκτη ταχύτητας...Βγαίνουν σε 14άρια όμως;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Υπάρχει και η λύση των Conti PremiumContact2 που πρέπει να βγαίνουν και με χαμηλότερο δείκτη ταχύτητας...
Βγαίνουν σε 14άρια όμως;
Εφτασέεεεεε....
http://www.conti-online.com/generator/w ... bNr=4.html -
Σας ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες θα τα λάβω όλα υπόψην. Τα συγκεκριμένα continental τα γνωρίζω από φίλο που τα έχει στο καινούριο fiesta και μου αρέσουν πολύ. Έχω όμως την εντύπωση πως δεν έρχονται στην ελλάδα σε 14άρες πάντως θα το ψάξω το θέμα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]