-
Βασικά, ας είναι eco αν έχω και ολίγη οικονομία στην κατανάλωση ως μπόνους. Αρκεί να μην ξεραθούν σε 1-2 χρόνια σαν τα energy που σπινάριζαν και στο στεγνό, ενώ στο ψιλοβρεγμένο (όχι στο πολύ νερό) έβαζαν το abs σε λειτουργία με το παραμικρό.
-
Καλημέρα,
Δοκιμή των ταλαιπωρημένων (με 15000ΚΜ και σε πίστα 2 φορές ) Dunlop SP Sport01 RFT στις στροφές της Εγνατίας στο ύψος της Καβάλας........πολύ καλό κράτημα, δεν το περίμενα......
.....ούτε και το Peugeot 207 RC από πίσω μου....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν έχεις και πολλές επιλογές σε αυτήν την διάσταση,,, energy ή ecocontact3 στις πρωτοκλασάτες μάρκες... το cinturato δεν ξέρω τι λέειΦοράω εγώ τα P4 Cinturato. Θετικές εντυπώσεις μέχρι στιγμής σε γενικές γραμμές αλλά με ξένισε απόψε που τα λάστιχα γλιστρούσαν στο φρενάρισμα. Παίζει βέβαια ρόλο το ότι ο δρόμος δεν είχε ξεπλυθεί από βροχή και είχε απλά υγρασία αλλά και πάλι δε δικαιολογείται για καινούριο λάστιχο που μπήκε τρεις μήνες πριν κι έχει μόλις 1500χλμ. Θα έχω πλήρη εικόνα σε λίγο καιρό, μέχρι τότε τα προτείνω με ένα ερωτηματικό για την απόδοσή τους σε γλιστερό οδόστρωμα.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλημέρα,Δοκιμή των ταλαιπωρημένων (με 15000ΚΜ και σε πίστα 2 φορές ) Dunlop SP Sport01 RFT στις στροφές της Εγνατίας στο ύψος της Καβάλας........πολύ καλό κράτημα, δεν το περίμενα......
Πάνω από 120 χ.α.ω. ;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Καλημέρα,
Δοκιμή των ταλαιπωρημένων (με 15000ΚΜ και σε πίστα 2 φορές ) Dunlop SP Sport01 RFT στις στροφές της Εγνατίας στο ύψος της Καβάλας........πολύ καλό κράτημα, δεν το περίμενα......
Πάνω από 120 χ.α.ω. ;
....ω ναι....
-
Εκεί όπου λέει 70 πας με 120+ και όπου λέει 80 πας 140+....
Καλή άσφαλτος, προσοχή όμως στα σιδεράκια που χωρίζουν ασφάλτινες πλάκες και στα χαλικάκια κοντά στο διαχωριστικό... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εκεί όπου λέει 70 πας με 120+ και όπου λέει 80 πας 140+....
Καλή άσφαλτος, προσοχή όμως στα σιδεράκια που χωρίζουν ασφάλτινες πλάκες και στα χαλικάκια κοντά στο διαχωριστικό...Καλημέρα,
Σωστά τα λες, να προσθέσω και τις ευθείες όπου πάτησα και πολλά 180-240Km/h.....
Όσο για τις σιδερένιες ενώσεις στις γέφυρες, είναι όντως ψιλοπαγίδα στα πολλά ΚΜ (εκείνα στις στροφές φυσικά).
-
Καλησπερα σε ολους.
Ειμαι για αλλαγη ελαστικων στο Corolla 1.6 μοντ 05.
φοραει τα εργοστασιακα 195/60/15 michelen...
Λογω κοστους ελεγα να παω σε διασταση 195/50/15 ... που σημαινει μια μεταβολη της ταξεως του 6.7% (-39mm) απο το εργοστασιακο μεγεθος του ελαστικου....θα εχει σοβαρες επιπτωσεις στην συμπεριφορα του αυτοκινητου ? Συνισταται τετοια αποκλιση η να μεινω στις εργοστασιακες διαστασεις?
-
Ο χρήστης Tsino έγραψε:
Καλησπερα σε ολους.Ειμαι για αλλαγη ελαστικων στο Corolla 1.6 μοντ 05.
Λογω κοστους ελεγα να παω σε διασταση 195/50/15 ... που σημαινει μια μεταβολη της ταξεως του 6.7% (-39mm) απο το εργοστασιακο μεγεθος του ελαστικου....θα εχει σοβαρες επιπτωσεις στην συμπεριφορα του αυτοκινητου ? Συνισταται τετοια αποκλιση η να μεινω στις εργοστασιακες διαστασεις?
Καλο ειναι να μεινεις στις εργοστασιακες διαστασεις μιας και τα εβαλε το Ιδιο το εργοστασιο Απλα κανε μια ερευνα αγορας.
-
Ο χρήστης Tsino έγραψε:
Καλησπερα σε ολους.Ειμαι για αλλαγη ελαστικων στο Corolla 1.6 μοντ 05.
αυτό που θες να κάνεις σημαίνει τεράστια αλλαγή στο βήμα του αυτοκινήτου.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το κοντέρ σου θα δείχνει ό,τι-να-ναι, θα μετράει χιλιομετρική απόσταση (τα συνολικά αλλά και τα μερικά km που μετράει το αμάξι) ό,τι-να-ναι και γενικά θα χάσεις τον μπούσουλα αφού θα πρέπει να κάνεις αναγωγή των νούμερων που βλέπεις στα πραγματικά νούμερα που θα έβλεπες αν δεν άλλαζες διάσταση.
Συν του ότι θα είναι πολύ άσχημο οπτικά αφού θα φαίνεται το αμάξι σου σα να έβαλες ρόδες από...ATOS (χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για το ΑΤΟΣ ).Το μόνο θετικό που έχει το να μειώσεις την συνολική περίμετρο του ελαστικού είναι όταν αυτό γίνεται στον άξονα που περνάει τη δύναμη στο δρόμο το αμάξι και το έχω ακούσει μόνο σε αμάξια που τρέχουν σε κόντρες (παράνομες ή μη) ώστε να κερδίσουν ένα μικρό κλικ στην επιτάχυνση.
Και πάλι όμως μιλάμε για μεταβολές το πολύ της τάξεως του 2%.Το 6+ που λες είναι...τουλάχιστον απαράδεκτο (χωρίς καμία διάθεση να σε κοροϊδέψω ή να σε μειώσω!εξάλλου κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας ).Τέλος...αν ήθελες να 'πέσεις' στο 50άρι προφίλ πρέπει να πας σε 215/50/15 που νομίζω ότι είναι πιο ακριβή διάσταση από την εργοστασιακή σου.
-
αφού θα κοντύνεις ... τόσο το βήμα, τα λ7 που θα κερδίσεις από το ελαστικό, θα τα χάσεις πολλαπλάσια από τις βενζίνες ....
-
Λοιπόν παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές... Δεν ήξερα και για αυτό ρώτησα
Οπότε θα μείνω στην εργοστασιακή διάσταση ελαστικού...
Σας ευχαριστώ όλους...
-
Ίσως να πας κάπου στη μέση πχ σε 205/50-15 αλλά δεν νομίζω να το βρεις φτηνότερα από το μαμά οπότε αφού δεν σε νοιάζει πραγματικά να κάνεις κάτι τέτοιο κάτσε με το μαμά....
-
Παιδια χτυπησα το μπροστα αριστερο ελαστικο σημερα(στο ibiza) σε ενα πεζοδρομιο...Εχουν γινει 3 σχετικα μικρου μεγεθους κοψιματα στο πλαΐνο ,στα 2 απο αυτα εχουν φανει τα λινά δυστυχως...Παω για καινουριο λαστιχο.
Που λετε να βαλω το καινουριο?Πισω ή μπροστα?Εχω 15000 χμ με τα λαστιχα .Conti PC2... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Παιδια χτυπησα το μπροστα αριστερο ελαστικο σημερα(στο ibiza) σε ενα πεζοδρομιο...Εχουν γινει 3 σχετικα μικρου μεγεθους κοψιματα στο πλαΐνο ,στα 2 απο αυτα εχουν φανει τα λινά δυστυχως...Παω για καινουριο λαστιχο.
Που λετε να βαλω το καινουριο?Πισω ή μπροστα?Εχω 15000 χμ με τα λαστιχα .Conti PC2...Στη συγκεκριμενη περιπτωση προσωπικα θα το εβαζα πισω
-
Βάλε τα δυο πίσω μπρος και δυο καινούργια πίσω.
-
Παιδιά μόλις γράφτηκα στο φόρουμ.
Είμαι κάτοχος ενός Touareg 2.5TDi και ήλθε ο καιρός να αλλάξω λάστιχα!Καμία βοήθεια για επιλογή ελαστικό 90% άσφαλτο - 10% χώμα?
Κάποιο καλό link?Ευχαριστώ!
Τάσος
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Βάλε τα δυο πίσω μπρος και δυο καινούργια πίσω.Ενα θελει να αγορασει.
-
Εγώ πιστεύω ότι πρέπει ν' αγοράσει και δεύτερο.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Εγώ πιστεύω ότι πρέπει ν' αγοράσει και δεύτερο.Αυτο θα ελεγα και εγω σαν πιο σωστο,να μπουν δυο καινουργια στον ιδιο αξονα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]