-
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
XL (extra load -tyres) Σημαίνει ενισχυμένα στον σκελετό τους. Συνήθως προορίζονται για βαριά οχήματα .
http://www.theaa.com/motoring_advice/sa ... tyres.htmlδε θα εχω καποιο θεμα φανταζομαι.
Κανενα απολυτως........χανεις μονο λιγο στην ανεση.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
XL (extra load -tyres) Σημαίνει ενισχυμένα στον σκελετό τους. Συνήθως προορίζονται για βαριά οχήματα .
http://www.theaa.com/motoring_advice/sa ... tyres.htmlδε θα εχω καποιο θεμα φανταζομαι.
Κανενα απολυτως........χανεις μονο λιγο στην ανεση.
συνηθισμενα τα βουνα απ τα χιονια
-
Αλλάζουν τα φορτία και οι πιέσεις που πρέπει να βάλεις για να είσαι εντός προδιαγραφών του κατασκευαστή.
Πες μας αν θες από τι δείκτη φορτίου φεύγεις και σε τι δείκτη φορτίου XL πας. -
δεν εχω ιδεα!το αμαξι που εχω φοραει κατι λαστιχα για πεταμα!τα εβαλα και εβαλα αλλες 15ρες να κανω τη δουλεια μου για λιγες μερες μεχρι να ερθουν τα καινουρια!
-
Καλησπέρα σας, θέλω τις συμβουλές σας ,έχω το AUDI A3 1.6 TDI STRONIC SB μοντέλο του 2011 και θέλω να του αλλάξω τα ελαστικά, τώρα φοράει 205/55/R16 PIRELLI CINTURATO P7 το αυτοκίνητο περισσότερο το οδηγάει η συζύγος και τα χιλιόμετρα περίπου ανα έτος είναι 9-11000 τα περισσότερα εντός Νομού Αττικής (εκτός κέντρου).
-
Ο χρήστης Nikolaos Kotsiras έγραψε:
Καλησπέρα σας, θέλω τις συμβουλές σας ,έχω το AUDI A3 1.6 TDI STRONIC SB μοντέλο του 2011 και θέλω να του αλλάξω τα ελαστικά, τώρα φοράει 205/55/R16 PIRELLI CINTURATO P7 το αυτοκίνητο περισσότερο το οδηγάει η συζύγος και τα χιλιόμετρα περίπου ανα έτος είναι 9-11000 τα περισσότερα εντός Νομού Αττικής (εκτός κέντρου).εγώ αυτα έβαλα προ λιγου. Τι να περιμένω; Γιατι δεν ξαναβαζεις τα ίδια;
-
Καλησπέρα. Σήμερα το απόγευμα ανεβαίνοντας τον Κηφισό εν μέσω μποτιλιαρίσματος, σε μια αλλαγή λωρίδας μετά από σταμάτημα, δεν πρόσεξα μια πέτρα-κομμάτι τσιμέντου, διαμέτρου γύρω στα 8-10 εκ. που υπήρχε στο οδόστρωμα (πιθανόν μετακινήθηκε εκεί από τη βροχή) και την καβάλησα με τον αριστερό μπροστά τροχό... : . Η ταχύτητα που πήγαινα φυσικά ήταν πολύ μικρή, γύρω στα 20χαω, αλλά η αριστερή πλευρά μπροστά κοπάνησε αισθητά, όπως ήταν αναμενόμενο. Σταμάτησα στο πρώτο διαθέσιμο σημείο να δω αν έγινε κάτι ορατό σε λάστιχο (να πέταξε βυζί πχ) αλλά δεν είδα κάτι. Στη διαδρομή μέχρι το σπίτι, επίσης δεν κατάλαβα κάτι στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, κινούμενος βέβαια με μικρές ταχύτητες ( μέχρι 60-70χαω).
Πόσο πιθανό θεωρείτε να έχει συμβεί κάτι από τη διέλευση του ζαντολάστιχου πάνω από την κοτρώνα σε ελαστικό/ζάντα καταρχάς, αλλά ενδεχομένως και σε αμορτισέρ ή/και ευθυγράμμιση;
Για την ιστορία, αμορτισέρ είχα αλλάξει πριν 6000χλμ και λάστιχα πριν 2000χλμ. -
Αυτά είναι καθημερινά φαινόμενα.. Δεν ασχολούμαι αν και πάντα κάνω έναν οπτικό έλεγχο
-
Να ανησυχεις για την αναρτηση σου αν το αυτοκινητο ειναι alfaromeo και για τα λαστιχα σου αν ειναι continental!!!!!!σε οτιδηποτε αλλο δεν τρεχει καστανο.......
-
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις, γιατί μια κρυάδα την πήρα. 10 χρόνια/162.000χλμ που κυκλοφορώ το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, πρώτη φορά την πάτησα έτσι και βρήκα την κοτρώνα στο πάτημα του τροχού, και μάλιστα μέσα στην Αθήνα κι όχι σε περιφερειακό/επαρχιακό δίκτυο όπου έχω δει πέτρες ανάλογου μεγέθους από καταπτώσεις άπειρες φορές...
Κι εγώ λογικά δεν νομίζω να έχει προκύψει κάτι...Τα λάστιχα είναι 225/45/17 Bridgestone Adrenalin RE002 με δείκτη 91W και οι ζάντες Borbet 7.5x17. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις, γιατί μια κρυάδα την πήρα. 10 χρόνια/162.000χλμ που κυκλοφορώ το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, πρώτη φορά την πάτησα έτσι και βρήκα την κοτρώνα στο πάτημα του τροχού, και μάλιστα μέσα στην Αθήνα κι όχι σε περιφερειακό/επαρχιακό δίκτυο όπου έχω δει πέτρες ανάλογου μεγέθους από καταπτώσεις άπειρες φορές...
Κι εγώ λογικά δεν νομίζω να έχει προκύψει κάτι...Τα λάστιχα είναι 225/45/17 Bridgestone Adrenalin RE002 με δείκτη 91W και οι ζάντες Borbet 7.5x17.Εντυπώσεις από τα re002 και αν θες συγκρινε τα με καποιο άλλο λαστιχο που φορουσες
-
Κλείνω αισίως 18000 χλμ,με το RE002 σε 205/55/16 W...το οποίο 'στηρίζεται' σε KW 2 ανάρτηση!Οι εντυπώσεις είναι εξαιρετικές!!...όχι τόσο στα κρατήματά του,στα φρένα του και στην ανθεκτικότητά του(λίγο-πολύ αναμενόμενα),όσο στη συμπεριφορά του στο βρεγμένο,στο πόσο γρήγορα(σχετικά) ζεσταίνεται,αλλά και στο θέμα της φθοράς του...μιλάμε για 5mm left(εμπρός φυσικά),κάτι το οποίο δεν περίμενα.Επίσης,πολύ άνετο για τα δεδομένα της κατηγορίας του.....εν ολίγοις,κορυφαίο ελαστικό....σίγουρα στην επόμενη αλλαγή θα το ξαναβάλω(άν δεν έχουν κυκλοφορήσει τα 003)....
υγ.τα πλαινά του,είναι ένα (για να μην πώ ενάμιση)κλίκ πίσω από τα 050Α(το σημείο αναφοράς κατ'εμέ στην κατηγορία) .....δεν είναι δηλαδή τόσο hardcore.....όχι απαραίτητα κακό! -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Κλείνω αισίως 18000 χλμ,με το RE002 σε 205/55/16 W...το οποίο 'στηρίζεται' σε KW 2 ανάρτηση!Οι εντυπώσεις είναι εξαιρετικές!!...όχι τόσο στα κρατήματά του,στα φρένα του και στην ανθεκτικότητά του(λίγο-πολύ αναμενόμενα),όσο στη συμπεριφορά του στο βρεγμένο,στο πόσο γρήγορα(σχετικά) ζεσταίνεται,αλλά και στο θέμα της φθοράς του...μιλάμε για 5mm left(εμπρός φυσικά),κάτι το οποίο δεν περίμενα.Επίσης,πολύ άνετο για τα δεδομένα της κατηγορίας του.....εν ολίγοις,κορυφαίο ελαστικό....σίγουρα στην επόμενη αλλαγή θα το ξαναβάλω(άν δεν έχουν κυκλοφορήσει τα 003)....
υγ.τα πλαινά του,είναι ένα (για να μην πώ ενάμιση)κλίκ πίσω από τα 050Α(το σημείο αναφοράς κατ'εμέ στην κατηγορία) .....δεν είναι δηλαδή τόσο hardcore.....όχι απαραίτητα κακό!Εννοεις ότι 5 χιλιοστα εμειναν?Δηλαδη σε φυσιολογικη χρηση και σε κλειστα μονο κομματια αν του δινεις να καταλαβει....φθειρεται γρηγορα?
-
Μόλις αγόρασα ένα Mini Cooper R56 και θέλω να του βάλω καινούργια λάστιχα .Η διάσταση 205/45/17 .Επειδη μένω στην ορεινή Θεσσαλονίκη και χιονίζει 5-6 φορές τον χειμώνα + καμία εξόρμηση σε κανενα βουνό σκέφτομαι για all season
οι επιλογές δυο
Quadraxer
vredestein quatrac 3Η τιμη πανω κατω ειναι ιδια .Αλλα γενικα πρωτη φορα θα βαλω all weather .Στο αλλο αμαξι εχω χειμωνιατικα και καλοκαιρινα ζαντολαστιχα .Αλλα στο mini προς το παρον δεν με περνει να το κανω
Αν μπορούσα να βάλω 205/50/17 οι επιλογές ειναι πιο πολλές .Απλα ειναι η πρώτη φορά που θα βάλω all weather γενικά και δεν ξέρω πως θα ανταπεξέλθει το καλοκαίρι με 40 βαθμούς και πως στο χιόνι για 2-3 χρόνια
Από την άλλη δεν θέλω να βάλω καλοκαιρινό και να βάζω χιόνι κουβέρτες
Θα ήθελα την άποψη σας
Ευχαριστώ -
Δεν γράφτηκε το KLEBER QUADRAXER
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
υγ.τα πλαινά του,είναι ένα (για να μην πώ ενάμιση)κλίκ πίσω από τα 050Α(το σημείο αναφοράς κατ'εμέ στην κατηγορία) .....δεν είναι δηλαδή τόσο hardcore.....όχι απαραίτητα κακό!Εννοεις ότι 5 χιλιοστα εμειναν?Δηλαδη σε φυσιολογικη χρηση και σε κλειστα μονο κομματια αν του δινεις να καταλαβει....φθειρεται γρηγορα?
Μα..'του δίνω να καταλάβει',μόνο έτσι ευχαριστιέσαι(και έτσι σου ζητάει) το 3άρι...Απ'ότι υπολογίζω,θα βγάλει 30-32Κ 'ζωηρής οδήγησης!!Μια χαρά για τις..σταθερές μου..(standars ελληνιστή) ...Άν σκεφτείς πως τρίτο καλοκαίρι δεν αφήνω ποτέ λάστιχα πάνω....
-
Ισχυει τα bmw εχουν αυτό το 'κατι' στις στροφες!
Η θα παω σε 205 60 15 και τα t001 ή σε 195 60 15 re002 ......ή σε 195 65 15(η πιο χαλια διασταση) λογω υποχρέωσης σε συγκεκριμενο λάστιχα....αντε να δω τι τιμες θα μου πει!
Παντως τα re002 οσοι ΔΕΝ τα χουν βαλει λενε θα ναι μαπα στη βροχη.....Οσοι τα ΕΒΑΛΑΝ λενε ότι είναι κορυφη!!! -
Η θα παω σε 205 60 15 και τα t001 ή σε 195 60 15 re002 ......ή σε 195 65 15(η πιο χαλια διασταση) λογω υποχρέωσης σε συγκεκριμενο λάστιχα....αντε να δω τι τιμες θα μου πει!
Παντως τα re002 οσοι ΔΕΝ τα χουν βαλει λενε θα ναι μαπα στη βροχη.....Οσοι τα ΕΒΑΛΑΝ λενε ότι είναι κορυφη!!!Υπάρχει και σε 205 55 15, (η επιλογή μου για να μηδενίσω το σφάλμα 5% του ταχύμετρου με βάση το εργοστασιακό 205 50 15).
-
Παντως τα re002 οσοι ΔΕΝ τα χουν βαλει λενε θα ναι μαπα στη βροχη.....Οσοι τα ΕΒΑΛΑΝ λενε ότι είναι κορυφη!!![ή σε 195 65 15(η πιο χαλια διασταση) ] ... και η πιο φθηνή!
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Παντως τα re002 οσοι ΔΕΝ τα χουν βαλει λενε θα ναι μαπα στη βροχη.....Οσοι τα ΕΒΑΛΑΝ λενε ότι είναι κορυφη!!![ή σε 195 65 15(η πιο χαλια διασταση) ] ... και η πιο φθηνή!
Ισχυει αλλα και η 195 60 15 ιδια τιμη εχει....Αντι να το βγαλει η μερκ 205 55 16 το εβγαλε με ένα λαστιχακι!Η φαση είναι ότι με σιδερενιες ζαντες δινει επιλογή και για 185 65 15....όλα αυτά σε 1,5 τονο αυτοκινητο.Σε w203 sportcoupe με ιδια αναρτηση με το w202 οι 17αρες ζαντες είναι που κανουν την διαφορα κατά τα αλλα ή μερκ βαριοταν να βγαλει νέο σασσι.
Υ.Γ. Δυστυχως το μικρο πελμα δημιουργει και τεραστια διαφορα στα φρενα.....ενώ σε μεγαλες ταχύτητες που δεν χρειαζεται να επεμβει το ABS σε κολανε και τα δυο μπροστα.....σε μικρότερες που βαζεις μεγαλη δυναμη στο πενταλ....τα λαστια από την w202 δεν εχουν τοση προσφυση και μπλοκαρουν!
Να μην σχολιασω όταν βαζω τα χειμερινα με τις σιδερενιες ότι από πισω φαινεται σαν τσουτσεκι
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]