-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Εντάξει και το Goodyear (EfficientGrip Compact 165/70R14 85T XL) ανάμεσα στο 84-86 είναι και οι διαφορές στις 3 διαστάσεις είναι από 8mm-14mm ψηλότερα, θεωρητικά αποδεκτό. Τώρα αν πιστεύει κάποιος ότι αμορτισέρ, δίσκος, φρένα του συγκεκριμένου οχήματος θα σηκώσουν 2 τόνους φόρτωμα, μάλλον είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα, έως και επικίνδυνος!Πανω από 600 κιλα φόρτωμα και να κυκλοφορεις σε δημοσιο δρομο είναι τουλάχιστον ανευθυνοτητα για τετοιο αμαξι.Καταρχας θα είναι σουζα.Ελπιζω ο ανθρωπος να μην το φορτωνει παραπανω γιατι τοτε εχει δαλεξει λαθος αμαξι και η ολη συζητηση περι ελαστικων είναι ακυρη.
165 πελμα και 1600-1700+κιλα δεν ταιριαζουν καθολου.... -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Εντάξει και το Goodyear (EfficientGrip Compact 165/70R14 85T XL) ανάμεσα στο 84-86 είναι και οι διαφορές στις 3 διαστάσεις είναι από 8mm-14mm ψηλότερα, θεωρητικά αποδεκτό. Τώρα αν πιστεύει κάποιος ότι αμορτισέρ, δίσκος, φρένα του συγκεκριμένου οχήματος θα σηκώσουν 2 τόνους φόρτωμα, μάλλον είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα, έως και επικίνδυνος!
Πανω από 600 κιλα φόρτωμα και να κυκλοφορεις σε δημοσιο δρομο είναι τουλάχιστον ανευθυνοτητα για τετοιο αμαξι.Καταρχας θα είναι σουζα.Ελπιζω ο ανθρωπος να μην το φορτωνει παραπανω γιατι τοτε εχει δαλεξει λαθος αμαξι και η ολη συζητηση περι ελαστικων είναι ακυρη.
165 πελμα και 1600-1700+κιλα δεν ταιριαζουν καθολου....Εγω ηξερα πως οταν αυξανεις πελμα μειωνεις προφιλ. Τωρα για την συγκεκριμενη περιπτωση, το θεμα του φορτιου εχει να κανει με ποσο του επιτρεπει ο κατασκευαστης. Στον δημοσιο θα ειναι σουζα, σε χωματοδρομο με λακουβες αν το παραφορτωσει μονο με τα ελαστικα θα εχει θεμα; Τα αμορτισερ δεν θα αρχισουν συντομα να παραδιδουν το πνευμα;
-
Ο κανονας λεει ότι όταν μεταβαλεις κατά μια βαθμιδα το πελμα ,μεταβαλλεις αντιστροφα κατά μια βαθμιδα το προφιλ.Ομως η χρηση του οχήματος εδώ είναι ειδικη...δεν ξεπερνα ποτε τα 80χαω και μονο το φορτωνει.Αποψη μου το 3% που δινει αποκλειση πρεπει να παραληφθεί.Ας βαλει ένα φαρδυ ελαστικο με λιγο μικροτερο πλαινο και στην ιδια τιμη πανω κατω.
Συμφωνω μαζι σου από το φόρτωμα θα εχει μεγαλα θεματα.Τα αμορτισέρ θα τερματιζουν σε κάθε λακουβα....μιλαμε για station wagon! -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Ο κανονας λεει ότι όταν μεταβαλεις κατά μια βαθμιδα το πελμα ,μεταβαλλεις αντιστροφα κατά μια βαθμιδα το προφιλ.Ομως η χρηση του οχήματος εδώ είναι ειδικη...δεν ξεπερνα ποτε τα 80χαω και μονο το φορτωνει.Αποψη μου το 3% που δινει αποκλειση πρεπει να παραληφθεί.Ας βαλει ένα φαρδυ ελαστικο με λιγο μικροτερο πλαινο και στην ιδια τιμη πανω κατω.
Συμφωνω μαζι σου από το φόρτωμα θα εχει μεγαλα θεματα.Τα αμορτισέρ θα τερματιζουν σε κάθε λακουβα....μιλαμε για station wagon!Σωστα, ειναι και το θεμα οτι αυτο το αυτοκινητο ειναι για αλλη χρηση.
-
Πιστευω οτι βρηκα ενα πολυ καταλληλο ελαστικο, που διατηρει τιε παρουσες διαστασεις: (175/65R14).
Ειναι το Nokian WeatherProof 175/65R14 90t. Εφοσον γραφει στο τελος '90', σημαινει οτι ειναι ανθεκτικο. Στο οχημα, ΔΕΝ θα φορτωνω πανω απο 600kg συνηθως, και ΟΤΑΝ το κανω, οδηγω σε μικρους τοπικους δρομους, για να παρω τις ελιες απο τους ελαιωνες στο ελαιοτριβειο..
Το προβλημα ειναι πως τα Nokian weatherproof σε 90 ΔΕΝ τα βρισκω στην Ελλαδα.. νομιζω οτι απο εξωτερικο μονο. Μαλιστα δεν νομιζω να υπαρχει αντιπροσωπος της εταιριας στην χωρα μας.. -
Ο χρήστης Kostandino έγραψε:
Πιστευω οτι βρηκα ενα πολυ καταλληλο ελαστικο, που διατηρει τιε παρουσες διαστασεις: (175/65R14).
Ειναι το Nokian WeatherProof 175/65R14 90t. Εφοσον γραφει στο τελος '90', σημαινει οτι ειναι ανθεκτικο. Στο οχημα, ΔΕΝ θα φορτωνω πανω απο 600kg συνηθως, και ΟΤΑΝ το κανω, οδηγω σε μικρους τοπικους δρομους, για να παρω τις ελιες απο τους ελαιωνες στο ελαιοτριβειο..
Το προβλημα ειναι πως τα Nokian weatherproof σε 90 ΔΕΝ τα βρισκω στην Ελλαδα.. νομιζω οτι απο εξωτερικο μονο. Μαλιστα δεν νομιζω να υπαρχει αντιπροσωπος της εταιριας στην χωρα μας..Αφού επιμένεις τόσο, εκτός από τα Vredestein πάρε και τα Nokian (Καλοχώρι - Θεσσαλονίκη):
http://supertyres.eu/el/ -
Καλησπέρα παιδιά.Έχω ζάντα 6.5x17 και έχω την εξής απορία..Ελαστικά σε διάσταση 225/45/17 ταιριάζουν?Οι απόψεις των λαστιχάδων διίστανται με με μισούς να λένε πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα και τους άλλους μισούς να λένε πως δεν χωράει σε πλάτος..
-
Ξέχασα να αναφέρω πως αυτή τη στιγμή φοράω 205/50/17
-
Ο χρήστης araxnis έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά.Έχω ζάντα 6.5x17 και έχω την εξής απορία..Ελαστικά σε διάσταση 225/45/17 ταιριάζουν?Οι απόψεις των λαστιχάδων διίστανται με με μισούς να λένε πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα και τους άλλους μισούς να λένε πως δεν χωράει σε πλάτος..Δεν χωράει. Μέχρι 215 μπαίνει.
-
Ο χρήστης Kostandino έγραψε:
Το προβλημα ειναι πως τα Nokian weatherproof σε 90 ΔΕΝ τα βρισκω στην Ελλαδα.. νομιζω οτι απο εξωτερικο μονο. Μαλιστα δεν νομιζω να υπαρχει αντιπροσωπος της εταιριας στην χωρα μας..Ξεχασα να σου πω κατι γιατι αν θυμαμαι θα πηγαινεις σε χωματοδρομο. Δεν ξερω τι γινεται με τα ελαστικα στα αυτοκινητα γιατι δεν μου εχει τυχει. Απο τη μηχανη που ξερω. Μιλα με τον λαστιχα, πες του πως θα πηγαινεις σε χωμα, γιατι στο χωμα το λαστιχο τυραννιεται, μηπως εχει τπτ για χωμα, με ποιο σκληρο πελμα, με διαφορετικο τακουνι, μην παρεις ασφαλτινα και τα σου χαλασει την γομα. Απο τα μηχανακια σου λεω γιατι εχω εντουρο και αν ειναι να παω σε χωμα δεν μπορω με ασφαλτινο λαστιχο και γιατι θα γλυστρω και γιατι θα το σακατεψω απο τις πετρες το λαστιχο. Θα το εχεις και φορτωμενο το αμαξι, ενας λογος παραπανω να το ψαξεις λιγο. Αν παιζει δλδ κατι τετοιο. Δλδ στα αγροτικα, φορανε που εχω προσεξει με αλλο τακουνι λαστιχα. Δεν ειμαι ψαγμενος, αλλα κατι λιγα που βλεπω και απο την μοτοσυκλετα οσα ξερω.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά.Έχω ζάντα 6.5x17 και έχω την εξής απορία..Ελαστικά σε διάσταση 225/45/17 ταιριάζουν?Οι απόψεις των λαστιχάδων διίστανται με με μισούς να λένε πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα και τους άλλους μισούς να λένε πως δεν χωράει σε πλάτος..
Δεν χωράει. Μέχρι 215 μπαίνει.
Καποιοι πίνακες το δινουν εκτος ιδανικου μεν....στο μαχιμουμ δε μεχρι 225...καλυτερα όμως θα ηταν να το αποφυγεις εκτος αν ο λαστιχας σου ζανταρει ένα λαστιχο να δειτε πως θα παταει.
-
Eχει βαλει κανεις στο αυτοκινητο του τα MICHELIN CrossClimate ? Να μας πει εντυπωσεις?
-
θα ηθελα τα φωτα των παιδιων στη παρεα.
θα βαζατε τα
Kumho Ecsta LE Sport KU39
Barum Bravuris 3HM
Hankook Ventus V12 Evo2 K120
Vredestein Ultrac Centoγια cooper s r53.
στο skroutz τα βλεπω στα 300 ευρω περιπου,δε ξερω αν περιλαμβανονται και περαστικα.
νομιζω προτιμω το kumho.
ακουω προτασεις.
-
για μένα το κορυφαίο απο αυτά που αναφέρεις είναι το V12,σαν 2η επιλογή θα έβαζα το kumho το οποίο είναι vfm...
για ποιά διάσταση ενδιαφέρεσαι;;; -
205/40/17 η 45 καλύτερα.
Ακούω πολύ καλά λόγια για τοkumho..
-
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
205/40/17 η 45 καλύτερα.Ακούω πολύ καλά λόγια για τοkumho..
Eιναι καλο ........το εχω δει φορεμενο σε κορβετα Z6
-
Θα προτιμούσα το Hankook...
-
To xl που αναφέρεται σε κάποια λάστιχα τι σημαίνει?
-
XL (extra load -tyres) Σημαίνει ενισχυμένα στον σκελετό τους. Συνήθως προορίζονται για βαριά οχήματα .
http://www.theaa.com/motoring_advice/sa ... tyres.html -
Ο χρήστης XENO έγραψε:
XL (extra load -tyres) Σημαίνει ενισχυμένα στον σκελετό τους. Συνήθως προορίζονται για βαριά οχήματα .
http://www.theaa.com/motoring_advice/sa ... tyres.htmlδε θα εχω καποιο θεμα φανταζομαι.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]