-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Τι εννοείς γιατί συμβαίνει; Γιατί έτσι είναι!
Σε σχέση με το 165/65, το 175/60 έχει λίγο μεγαλύτερο πλάτος και διάμετρο μόλις 0,7% μικρότερη, δηλαδή πρακτικά ίδια. Το 175/65 είναι κάπου +2,5% πιο μεγάλο σε διάμετρο.
Όταν αυξάνεις το πλάτος (165->175) μειώνεις τον ποσοστιαίο (επί του πλάτους) συντελεστή προφίλ (65->60) έτσι ώστε το προφίλ να παραμείνει περίπου το ίδιο.Είχα μια λάθος αντίληψη για το προφίλ
Ευχαριστώ!
-
Συμφορουμίτες ο λόγος που πήγα από το 65 στο 60 στο προφίλ του ελαστικού είναι γιατί μεγάλωσε το πλάτος δλδ από 165 σε 175. Αν θυμάμαι καλά υπάρχει ένας 'κανόνας' που λέει ότι όταν ανεβαίνεις 10 στο πλάτος 'πρέπει' να κατεβαίνεις στο προφίλ 5.
Επίσης μάλλον ξέχασα να αναφέρω ότι το Saxo φοράει κάτι ζάντες αλουμινίου Darwin.
Επίσης μια φορά τη βδομάδα τουλάχιστον κάνω 30 με 60 χιλιόμετρα σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο...
Έχουμε κάτι ωραίες στροφές εδώ ακόμα και στον αυτοκινητόδρομο.
Είναι ίσως το καλύτερο κομμάτι από πλευράς στροφών σε όλο το δίκτυο των αυτοκινητόδρομων (ΠΑΘΕ κτλ).Βρήκα τα potenza σε 175/60/14 με κωδικό Re88...
Μάλλον θα πάρω πάλι αυτά... -
Ο χρήστης mika vs michael έγραψε:
Επίσης μάλλον ξέχασα να αναφέρω ότι το Saxo φοράει κάτι ζάντες αλουμινίου Darwin.
Μηπως ξέρεις τι πλάτος έχουν αυτές οι ζάντες (5'', 5,5'', 6'' κ.λπ.);
-
Παιδες η καινουρια χρονια μαλλον μου κανει πλακιτσα,στις 26 εκει που πηγαινα στο περιφεριακο με το αμαξι του μπαμπα αρχισα να κανω μικρα οκταρακια και να χοροπηδαει ο πισω αξονας(ολα αυτα σε σχετικα μεγαλη ταχυτητα),κατεβαινω κατω ξεφουσκωτο το λαστιχο πισω δεξια και ενα καρφι νααα να μου χαμογελα,τρομπιτσα και φαστ καθως ρεζερβα γιοκ,τα λαστιχα ηταν στα τελευταια τους οποτε δεν πολυεσκασα.Τη Δευτερα παω στον λαστιχα και παραγγελια καθως ειχαν τελειωσει και θα ερθουν τη τριτη(αυριο,μια βδομαδα δηλαδης),μεχρι τοτε κανενα προβλημα αλλα οχι μεγαλες αποστασεις και ταχυτητες.Και φθανουμε στη χθεσινη μερα οπου στο δικο μου αμαξι καταλαβαινω το τιμονι να ειναι βαρυ,κατεβαινω ξεφουσκωτο αντε παλι καρφι στη δεξια μπροστα ,ρεζερβα επισης γιοκ στο δικο μου,ημουν 500 μετρα απο το σπιτι και δεδομενου οτι τα ελαστικα δεν ηταν για αλλαγμα ειπα να μη βαλω φαστ και πηγα αργα-αργα,το θεμα μου ειναι οτι επειδη ημουν στη πολη δε το καταλαβα για ποσο πηγαινα με κλαταρισμενο λαστιχο,υπολογιζω για καμμια 4-5 χλμ με ταχυτητες μεχρι 40-50 το πολυ,περασα σημερα απο το λαστιχα και ειπε οτι επιδιορθωνεται,το ερωτημα ειναι μηπως το χαλασα?Πως θα το καταλαβω?Ειναι επικινδυνο?Το λαστιχο εχει τουλαχιστον 15000 χλμ ακομα και ειναι ακριβουτσικο(Michelin PE2) οποτε θα με ζορισει να τα αλλαξω,ακουω γνωμες.....
Α και για να σας προλαβω επαιξα και λαχειο και τζοκερ και δε κερδισα ,μην ακουσω για δολιοφθορα και τα παρω και βγω με τη καραμπινα στη γειτονια
-
Ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών στο αυτοκίνητο του πατέρα, Audi A4 B5 1.6 του 1996.
Διάσταση 205/60/15.
Τα ελαστικά που φοράει τώρα είναι Michelin Energy, τα οποία είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση μετά από 3 χρόνια. Το αυτοκίνητο κινείται κατά 65% στην πόλη και σε επαρχιακό δίκτυο και κατά 35% σε αυτοκινητόδρομο.
Σε έναν λαστιχά που ρώτησα μου πρότεινε Michelin Saver (390€) και Bridgestone ER300 (340€).
Εγώ εχω πολύ καλή γνώμη για τα Continental (δεν θυμάμαι ποιο μοντέλο ακριβώς), τα οποία 'φορούσε' το αυτοκίνητο πριν τα Michelin.
Κάθε βοήθεια και γνώμη ευπρόσδεκτη! -
Ο χρήστης doule έγραψε:
Ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών στο αυτοκίνητο του πατέρα, Audi A4 B5 1.6 του 1996.
Διάσταση 205/60/15.Νόμος: Ο λαστιχάς θα σου πει τα λάστιχα που του δίνουν το μεγαλύτερο κέρδος.
Λάστιχα που κάνουν τα πάντα και παντού είναι τα Continental Premium Contact II και Michelin Pilot Exalto.
Αυτά που σου είπε ο λαστιχάς είναι οικολογικά με τις αναμενόμενες αρνητικές συνέπειες σε κράτημα και φρενάρισμα... Ίσως αυτά που σου λέω εγώ να είναι λίγο πιο ακριβά (βασικά, αν βγαίνουν σε αυτές τις διαστάσεις), αλλά για λίγα ευρώ δεν είναι να παίζεις να το τρακάρισμα... Και 4 μέτρα διαφορά στο φρενάρισμα από 100 χαω είναι η διαφορά μεταξύ του παραλίγο και του λαμαρινά...
-
Μάλλον αναφέρεσαι στο Premium Contact 2, το οποίο, κατά γενική ομολογία, είναι σαφώς προτιμότερο από τα δύο που προανέφερες. Θα τολμούσα να σου προτείνω και το Pilot Exalto 2, το οποίο φοράω σε παρομοίου μεγέθους αυτοκίνητο, με παρόμοια χρήση και σε διάσταση 185/60-14 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοσή του παντού.
Edit: καρμπόν το post με του markvag.
-
Απλά επιλογές πρς εξέταση, γιατί προσωπική εμπειρία δεν έχω, αλλά τις θεωρώ πολύ καλές:
Vredestein Sportrac 3
Uniroyal Rainsport 2
BFgoodrich g-Force profiler 2
KUMHO Ecsta KU31
Bridgestone Potenza RE11 -
Στο βρεγμένο michelin PE2 vs Pirelli P zero nero καμιά γνώμη?
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Και φθανουμε στη χθεσινη μερα οπου στο δικο μου αμαξι καταλαβαινω το τιμονι να ειναι βαρυ,κατεβαινω ξεφουσκωτο αντε παλι καρφι στη δεξια μπροστα ,ρεζερβα επισης γιοκ στο δικο μου,ημουν 500 μετρα απο το σπιτι και δεδομενου οτι τα ελαστικα δεν ηταν για αλλαγμα ειπα να μη βαλω φαστ και πηγα αργα-αργα,το θεμα μου ειναι οτι επειδη ημουν στη πολη δε το καταλαβα για ποσο πηγαινα με κλαταρισμενο λαστιχο,υπολογιζω για καμμια 4-5 χλμ με ταχυτητες μεχρι 40-50 το πολυ,περασα σημερα απο το λαστιχα και ειπε οτι επιδιορθωνεται,το ερωτημα ειναι μηπως το χαλασα?Πως θα το καταλαβω?Ειναι επικινδυνο?Το λαστιχο εχει τουλαχιστον 15000 χλμ ακομα και ειναι ακριβουτσικο(Michelin PE2) οποτε θα με ζορισει να τα αλλαξω,ακουω γνωμες.....Α και για να σας προλαβω επαιξα και λαχειο και τζοκερ και δε κερδισα ,μην ακουσω για δολιοφθορα και τα παρω και βγω με τη καραμπινα στη γειτονια
Το ελαστικό από την τριβή με την ζάντα δημιουργεί μαύρη σκόνη ή μικρούς κόκκους από την αποκόλληση της εσωτερικής στοιβάδας. Αν είχε τέτοια το ελαστικό όταν το έβγαλες για να επισκευαστεί, τότε πας για καινούργιο αν όχι τότε αντέχει ακόμα.
-
σε μικρό ιαπωνικό με 15αρια ζαντόνια τι ελαστικό να βάλω;
πήρα 2 καλές τιμές για BF Goodrich & Yokohama ... ποιο από τα 2 να επιλέξω ; Continental & Michelin είναι πανάκριβα και αποκλείονται. Επίσης αποκλείεται και η Bridgestone επειδή αυτά φόραγε και ήταν για τον λούτσο.
κλείνω προς BF Goodrich, θυγατρική της Michelin δεν είναι ;
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Στο βρεγμένο michelin PE2 vs Pirelli P zero nero καμιά γνώμη? -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
σε μικρό ιαπωνικό με 15αρια ζαντόνια τι ελαστικό να βάλω;πήρα 2 καλές τιμές για BF Goodrich & Yokohama ... ποιο από τα 2 να επιλέξω ; Continental & Michelin είναι πανάκριβα και αποκλείονται. Επίσης αποκλείεται και η Bridgestone επειδή αυτά φόραγε και ήταν για τον λούτσο.
Θα πρότεινα από την μικρή εμπειρία μου (Α539, αντβαν) να μην βάλεις yokohama.
κλείνω προς BF Goodrich, θυγατρική της Michelin δεν είναι ;
έτσι γνωρίζω και εγώ.
-
Προς ολους τους ενδιαφερομενους,δοκιμαστε TOYO και δεν θα χασετε ουτε απο τιμη ουτε απο αποδοση.Δεν εχω μιζα το ορκιζομαι....
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Προς ολους τους ενδιαφερομενους,δοκιμαστε TOYO και δεν θα χασετε ουτε απο τιμη ουτε απο αποδοση.Δεν εχω μιζα το ορκιζομαι....Είναι πολύ μαλακά. (Τ1Ρ, ακόμα και τα Ρ1Ρ).
-
Ειναι μαλακα οσο πρεπει για να κρατανε σε ολες τις συνηκες,να ειναι αθορυβα και να βγαζουν χιλιομετρα.Ειναι γνησιο ιαπωνικο λαστιχο και τα T1R θεωρουνται απο τους ψαγμενους ΤΟP.
-
Το Τ1 βγάζει χιλιόμετρα;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το Τ1 βγάζει χιλιόμετρα;Οσα και τα περισσοτερα ελαστικα αυτης της κατηγοριας δηλ 25-30000χλμ η' 2χρονια απο εκει και περα πας με εκπτωσεις στις απαιτησεις
-
Κρίνοντας από αυτά που βλέπω γύρω μου, σε γενικότερη σβέλτη οδήγηση τα 25-30k είναι όνειρο θερινής νυχτός. Οι περισσότεροι παίζουν στο 15-20.
-
ΟΚ ειναι και θεμα τροπου οδηγησης του καθενα αλλα αυτα δεν μπαινουν στο ζυγι.Αλλωστε αν θες τα λιωνεις και σε 10000χλμ μαζι με δισκο και φρενα!!!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]