-
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Καλημέρα σε όλους.
Ερωτήσεις:- Για 205/50/17, πλην Pirelli P7 που το εκτιμώ ιδιαίτερα, έχετε κάποια άλλη αξιόλογη πρόταση, με τιμή έως 500€;
τι αμαξι και τι χρηση ?
-
Καλησπέρα σε όλη την ομάδα και από εμένα.
Οι βροχές έκαναν νωχελικά την εμφάνισή τους και ήρθε η ώρα για αλλαγή των ελαστικών. Οι διαστάσεις των ελαστικών είναι 205/55/16r και είμαι ανάμεσα σε continrntal premium5 και pirelli cinturato p7. Ευπρόσδεκτες όλες οι απόψεις και οι προσωπικές εμπειρίες. -
Προσωπικά θα προτιμούσα τα Pirelli.
-
θεωρητικά, σε ξένα τεστ του 2015 τα premium5 αρίστευσαν, απ΄την άλλη τα p7 θεωρούνται σταθερή αξία από πολλούς. Προσωπικά δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω δοκιμάσει κανένα - δεν βγαίνουν στη διάστασή μου. Τελικά κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις στο καθένα κι ίσως διυλίζουμε τον κώνωπα, αλλά τι να κάνεις οφείλουμε να το ψάχνουμε. Πάντως μεταξύ bluresponse, energy saver+ και p1 verde που παίζουν για τη διάστασή μου δεν έχω καταλήξει...
-
Τα continental έχουν 2 κακά.
1 ειναι σούπερ μαλακά το οποίο ελλοχεύει κινδύνους στους ελληνικούς καλό δρόμους.
2 ειναι γερμανικά. -
Ο χρήστης αλε έγραψε:
θεωρητικά, σε ξένα τεστ του 2015 τα premium5 αρίστευσαν, απ΄την άλλη τα p7 θεωρούνται σταθερή αξία από πολλούς. Προσωπικά δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω δοκιμάσει κανένα - δεν βγαίνουν στη διάστασή μου. Τελικά κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις στο καθένα κι ίσως διυλίζουμε τον κώνωπα, αλλά τι να κάνεις οφείλουμε να το ψάχνουμε. Πάντως μεταξύ bluresponse, energy saver+ και p1 verde που παίζουν για τη διάστασή μου δεν έχω καταλήξει...Μεταξύ των τριών προτίμησε τα dunlop.Από τα άλλα 2 πιστεύω θα είναι καλύτερα.
-
Και για τα Dunlop ισχύει το 1 (βλέπε άνωθεν)
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Τα continental έχουν 2 κακά.
1 ειναι σούπερ μαλακά το οποίο ελλοχεύει κινδύνους στους ελληνικούς καλό δρόμους.
2 ειναι γερμανικά.Συμφωνω απολυτα στο 1ο και επαυξανω στο 2ο
Φαγωθηκε να τα βαλει συγγενικο μου προσωπο πριν καιρο...........μετα απο 2χρονια κυκλοφορουσε με 3 μεταχειρισμενα διαφορων μαρκων!!!!! Το εχω αναφερει ξανα παλιοτερα -
Φιλε μου** n.k.9** τα Pirelli P 7 και τα Pirelli Cinturato P7 Blue και Continental SportContact 5 υπαρχουν στην διασταση μας (205/50/ρ17)..K εγω σκεφτομαι να τα αλλαξω τωρα φοραω Continental EcoContact 5 τα μαμα, πολυ μαλακα πλαινα πολυ καλο φρεναρισμα αλλα πολλα παραπονα για σκισιμο στο πλαι...Σκεφτομαι να βαλω τα Dunlop Sport BluResponse ή Goodyear EfficientGrip αλλα δεν εχω σαφη αποψη απο τους φιλους εδω μεσα.Οι περισσοτεροι προτεινουν Bridgestone ή Michelin αλλα εγω θελω ενα ελαστικο κατηγοριας βροχη Α και καυσιμο Β να εχει καλα πλαινα λογο 50 προφιλ,για km δεν με νοιαζει γιατι ολα τα ελαστικα μου τα αλλαζω περιπου στα 35,000χλμ. Μαλλον ζηταω πολλα αν μπορουν οι φιλοι ας μας δωσουν τα φωτα τους....
-
Tα premium5 σε διάσταση 185/60/15 τοποθετημένα σε suzuki splash 1.2 με χρήση κυρίως αστική και περιαστική με ταχύτητες έως 120 χ/α παρουσιάζουν μετά από 30000 χ/α σε 18 μήνες περίπου μεγάλη φθορά,τόση ώστε σε λίγο να χρειάζονται αλλαγή, ενώ είναι πολύ μαλακά στο πλάινό τους με συνέπεια να έχουν αντικατασταθεί τα δύο, μετά από επαφές με πεζοδρόμια-κατά λάθος- με μικρές ταχύτητες.Στα θετικά τους πολύ καλή πρόσφυση και φρένα, χωρίς πτώση στην απόδοση τους.Πριν είχα τα premium 2 τα οποία έβγαλαν αρκετά περισσότερα χ/α στο ίδιο διάστημα, με καλή συμπεριφορά ως το τέλος και έδιναν ποιο στιβαρή αίσθηση στον δρόμο.Επίσης ήταν πιο ανθεκτικά απ' το 5 στις κακουχίες.Τα 5 λοιπόν δεν ξαναμπαίνουν και μάλλον θα καταλήξω στο turanza t001 το οποίο προτείνουν και αρκετοί στα καταστήματα.Ακόμα ψάχνω κάτι αξιόλογο σε λιγότερα χρήματα απ' τα επώνυμα, με το σκεπτικό ότι τα ελαστικά αντικαθίστανται στα 2,2.5 χρόνια λόγω χιλιομέτρων(45000) περίπου. Κάθε άποψη δεκτή,ειδικά από χρήστες των προτάσεων.Ευχαριστώ.
-
Είναι κανείς που να έχει βάλει τα michellin primacy σε 205/55/16 να μου πει εντυπώσεις;
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Φιλε μου** n.k.9** τα Pirelli P 7 και τα Pirelli Cinturato P7 Blue και Continental SportContact 5 υπαρχουν στην διασταση μας (205/50/ρ17)..K εγω σκεφτομαι να τα αλλαξω τωρα φοραω Continental EcoContact 5 τα μαμα, πολυ μαλακα πλαινα πολυ καλο φρεναρισμα αλλα πολλα παραπονα για σκισιμο στο πλαι...Σκεφτομαι να βαλω τα Dunlop Sport BluResponse ή Goodyear EfficientGrip αλλα δεν εχω σαφη αποψη απο τους φιλους εδω μεσα.Οι περισσοτεροι προτεινουν Bridgestone ή Michelin αλλα εγω θελω ενα ελαστικο κατηγοριας βροχη Α και καυσιμο Β να εχει καλα πλαινα λογο 50 προφιλ,για km δεν με νοιαζει γιατι ολα τα ελαστικα μου τα αλλαζω περιπου στα 35,000χλμ. Μαλλον ζηταω πολλα αν μπορουν οι φιλοι ας μας δωσουν τα φωτα τους....Τα θέλω σου ειναι φωτογραφικά των Dunlop,Goodyear. Ωστόσο εκτός οτι ειναι σούπερ μαλακα τι διαφορα νομίζεις θα καταλάβεις στην καταναλωση απο ενα λάστιχο κατηγοριας c στην καταναλωση,επισης η κατηγορία στην βροχή βγαίνει βαση απόστασης φρεναρίσματος στο βρεγμένο, κράτημα σε στροφή στο βρεγμένο και αντίσταση στην υδρολισθιση που ειναι εξίσου σημαντικά δεν μπαίνουν πουθενά στην εξίσωση, άρα δεν ειναι αναγκαστικό οτι λάστιχο με βαθμολογία a στη βροχή ειναι καλύτερο απο κάποιο με βαθμολογία b ( με c δεν θα έπερνα ούτε και εγώ).
-
Ο χρήστης mithos1979 έγραψε:
Είναι κανείς που να έχει βάλει τα michellin primacy σε 205/55/16 να μου πει εντυπώσεις;Τα michellin primacy 3 σε 205/55/16 τα έχω βάλει εγώ δυο χρόνια τώρα και 25000 χλμ. και ειμαι πολύ ευχαριστημένος.
Παλιά είχα τα pirelli cinturato p7 τα οποία κράτησα μόνο για 10000χλμ γιατί δεν μπορούσα να τα ζυγοσταθμίσω με τίποτα, προφανώς έτυχα σε κακία παρτίδα.
Είχαν παρόμοια κρατήματα με τα michellin, αλλα παρά ήταν μαλακά. -
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Είναι κανείς που να έχει βάλει τα michellin primacy σε 205/55/16 να μου πει εντυπώσεις;
Τα michellin primacy 3 σε 205/55/16 τα έχω βάλει εγώ δυο χρόνια τώρα και 25000 χλμ. και ειμαι πολύ ευχαριστημένος.
Παλιά είχα τα pirelli cinturato p7 τα οποία κράτησα μόνο για 10000χλμ γιατί δεν μπορούσα να τα ζυγοσταθμίσω με τίποτα, προφανώς έτυχα σε κακία παρτίδα.
Είχαν παρόμοια κρατήματα με τα michellin, αλλα παρά ήταν μαλακά.Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Προς τα michellin κλίνω μέχρι στιγμής αν και τα P7 πρέπει να είναι πολύ καλά και έχουν 35 ευρώ λιγότερα.
-
Εχω τα primacy 3 στο ford focus εδω και 1,5 χρονο και 50,000χλμ, τα λαστιχα εχουν πεσει ελαχιστα κρατανε πολυ καλα στο στεγνο με λιγα θεματακια στο βρεγμενο.
Σχετικα αθορυβα με μετριο φρενο και σπινιαρουν ευκολα. Συμπερασμα ειναι ενα καλο λαστιχο οχι κορυφαιο οχι ιδιαιτερα μαλακο με πολυ καλη διαρκεια των επιδοσεων του. -
Φιλε μου Aikibill ισως να εχεις δικιο αλλα γιατι γινονται οι μετρησεις για την καταναλωση ή για τον θορυβο? Απλα θελω ενα ελαστικο με Α σε βροχη να μην εχει μαλακα πλαινα ή να ειναι ενισχυμενα (για λακουβες και οχι πεζοδρομια) καλο φρεναρισμα.Η εμπειρια μου σε σχεση με τα λαστιχα ειναι continental & Uniroyal...Δεν ετυχε να βαλω ποτε αλλη μαρκα.Αν καποιος εχει να προτεινει κατι αλλο πολυ ευχαριστως να ακουσω γνωμες γιατι οι λαστιχαδες προτεινουν οτι εχουν μεγαλυτερο κερδος.
-
Εγώ απλά ήθελα να θέσω ερωτηματικό στο κατα ποσο ενα ελαστικό που εχει βαθμολογία B στην καταναλωση εχει αισθητή διαφορα στην πραγματική ζωή απο ενα με βαθμολογία C ωςτε να αποτελεί κριτήριο επιλογής και οτι η βαθμολογία στην βροχή δεν ειναι στην πραγματικότητα βαθμολογία στην βροχή, ειναι αποκλειστικά και μόνο φρενάρισμα στο βρεγμένο (κράτημα στο βρεγμένο και αντίσταση στο aquaplanning δεν μετρουνται πουθενά).
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Καλημέρα σε όλους.
Ερωτήσεις:- Για 205/50/17, πλην Pirelli P7 που το εκτιμώ ιδιαίτερα, έχετε κάποια άλλη αξιόλογη πρόταση, με τιμή έως 500€;
τι αμαξι και τι χρηση ?
Για megane 1.2 tce, με 70% αστική χρήση.
-
Φιλε μου** n.k.9** τα Pirelli P 7 και τα Pirelli Cinturato P7 Blue και Continental SportContact 5 υπαρχουν στην διασταση μας (205/50/ρ17)..K εγω σκεφτομαι να τα αλλαξω τωρα φοραω Continental EcoContact 5 τα μαμα, πολυ μαλακα πλαινα πολυ καλο φρεναρισμα αλλα πολλα παραπονα για σκισιμο στο πλαι...Σκεφτομαι να βαλω τα Dunlop Sport BluResponse ή Goodyear EfficientGrip αλλα δεν εχω σαφη αποψη απο τους φιλους εδω μεσα.Οι περισσοτεροι προτεινουν Bridgestone ή Michelin αλλα εγω θελω ενα ελαστικο κατηγοριας βροχη Α και καυσιμο Β να εχει καλα πλαινα λογο 50 προφιλ,για km δεν με νοιαζει γιατι ολα τα ελαστικα μου τα αλλαζω περιπου στα 35,000χλμ. Μαλλον ζηταω πολλα αν μπορουν οι φιλοι ας μας δωσουν τα φωτα τους....Να σου πω την αλήθεια μάλλον θα κινηθώ ξανά προς p7. Τα είχα στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου, αλλά σε διάσταση 205/55/16. Ήμουν πολύ ικανοποιημένος. Οπότε θα ακολουθήσω την σίγουρη οδό και σε 205/50/17, με δείκτη ταχύτητας V. Επειδή, όμως, το αυτοκίνητο θα κινείται κατά 70% εντός πόλης, λέω να βάλω τα XL (λόγω χαμηλού προφίλ).
-
Φιλε μου Aikibill ισως να εχεις δικιο αλλα γιατι γινονται οι μετρησεις για την καταναλωση ή για τον θορυβο? Απλα θελω ενα ελαστικο με Α σε βροχη να μην εχει μαλακα πλαινα ή να ειναι ενισχυμενα (για λακουβες και οχι πεζοδρομια) καλο φρεναρισμα.Η εμπειρια μου σε σχεση με τα λαστιχα ειναι continental & Uniroyal...Δεν ετυχε να βαλω ποτε αλλη μαρκα.Αν καποιος εχει να προτεινει κατι αλλο πολυ ευχαριστως να ακουσω γνωμες γιατι οι λαστιχαδες προτεινουν οτι εχουν μεγαλυτερο κερδος.δες και αυτό https://www.elastikaleader.gr/elastiko- ... -89v-60726
το site και οι τιμές παίζουν όπως ξέρεις ............είναι απο τα πλέον ανθεκτικά για τους δρόμους μας.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]