-
Ευχαριστω για την αμεση απαντηση
-
Δημοσίευσηαπό freewill » 17/02/15 1:50
Καλησπέρα, εχω στην κατοχη μου ενα opel corsa 1.3 cdti van επαγγελματικο, ειναι αυτο με τα 75 αλογα, μια χαρα με το πετρελαιο σώθηκα νομιζω, το αμαξι το πηρα απο Ισπανία κ λογω του οτι ολα μου τα χρηματα τα ξοδεψα στην αγορα του κ επρεπε να μπορω να κυκλοφορησω για την δουλεια μου αποφασισα να πεταξω τα σχεδον σαπια ελαστικά του 185/70/14 και με 70 ευρω εβαλα μια τετραδα μεταχειρησμενα 185/65/14 για την ωρα για να μπορω να μετακινηθω. το αποτελεσμα μεσα στην πολη ηταν αρκετα θετικο λογω του οτι κοντινε το βημα του κ πλεον εχει γινει πολυ σπιντάτο αν κ με χαλαει λιγο το οτι ενω διαβαζει καλυτερα τισ ανωμαλιες του δρομου την ''ακουει'' λιγο στις λακουβες ενω πρωτα ηταν πολυ μαλακο. το ερωτημα μου ειναι το εαν αυτο το αμαξι με το 5αρι σασμαν θα γινοταν πιο οικονομικο στην εθνικη με 120 χωρισ να χρειαζεται να πηγαινεις με 3000 στροφες και.. σκεφτηκα οταν με το καλο μπουν καινουργια ελαστικα να ειναι 185/75/14 δηλαδη μεγαλυτερα απο 70 στο 75, σκεφτομαι τους θόλους στο φορτωμα, τον δισκο κ γενικα να μην το κουρασω αν και νομιζω με πεμπτη σχεση κ τερμα γκαζι δυσκολευεται να περασει τισ 4 000 στροφες στην εθνικη σε τρομερη πορεια, ( 175-180κλμ/ωρα), τουλαχιστον να βαζω πεμπτη κ να ταξιδευει χαλαρα, πολυ φοβαμαι οτι απλα θα αρκεστω στο μαμα προφιλ κ θα τελειωσει εκει. αν κανεις ξερει κατι παραπανω ας με διαφωτησει.. ευχαριστω!!!
freewill
4TF Newbie DriverΔημοσιεύσεις: 1
βεβαια εθνικη δεν το ειδα με τα μαμα λαστιχα πανω απο 110κλμ κ εχει κ μακρυα δευτερα οποτε μαλλον απαντω στο ερωτημα μου μονοσ μου εκτος αν το εχει κανει καποιοσ αλλος κ το ελαστικα που σκεφτομαι ειναι τα michelen energy saver..
-
αν κατάλαβα καλά θες να πηγαίνεις με 180χλμ στην εθνική και οικονομικά;;;;
-
Για 120 μιλάει και οικονομικά.
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης freewill έγραψε:
Δημοσίευσηαπό freewill » 17/02/15 1:50Καλησπέρα, εχω στην κατοχη μου ενα opel corsa 1.3 cdti van επαγγελματικο, ειναι αυτο με τα 75 αλογα, μια χαρα με το πετρελαιο σώθηκα νομιζω, το αμαξι το πηρα απο Ισπανία κ λογω του οτι ολα μου τα χρηματα τα ξοδεψα στην αγορα του κ επρεπε να μπορω να κυκλοφορησω για την δουλεια μου αποφασισα να πεταξω τα σχεδον σαπια ελαστικά του 185/70/14 και με 70 ευρω εβαλα μια τετραδα μεταχειρησμενα 185/65/14 για την ωρα για να μπορω να μετακινηθω. το αποτελεσμα μεσα στην πολη ηταν αρκετα θετικο λογω του οτι κοντινε το βημα του κ πλεον εχει γινει πολυ σπιντάτο αν κ με χαλαει λιγο το οτι ενω διαβαζει καλυτερα τισ ανωμαλιες του δρομου την ''ακουει'' λιγο στις λακουβες ενω πρωτα ηταν πολυ μαλακο. το ερωτημα μου ειναι το εαν αυτο το αμαξι με το 5αρι σασμαν θα γινοταν πιο οικονομικο στην εθνικη με 120 χωρισ να χρειαζεται να πηγαινεις με 3000 στροφες και.. σκεφτηκα οταν με το καλο μπουν καινουργια ελαστικα να ειναι 185/75/14 δηλαδη μεγαλυτερα απο 70 στο 75, σκεφτομαι τους θόλους στο φορτωμα, τον δισκο κ γενικα να μην το κουρασω αν και νομιζω με πεμπτη σχεση κ τερμα γκαζι δυσκολευεται να περασει τισ 4 000 στροφες στην εθνικη σε τρομερη πορεια, ( 175-180κλμ/ωρα), τουλαχιστον να βαζω πεμπτη κ να ταξιδευει χαλαρα, πολυ φοβαμαι οτι απλα θα αρκεστω στο μαμα προφιλ κ θα τελειωσει εκει. αν κανεις ξερει κατι παραπανω ας με διαφωτησει.. ευχαριστω!!!
freewill
4TF Newbie Driver
Εγγραφή: 17/02/15 1:23οσο πιο πολυ αυξησεις το προφιλ του ελαστικου θα κερδισεις σε βαδισμα, στην πραξη σε αυτα τα χιλιομετρα με 65 προφιλ θα κερδισεις 4+χιλιομετρα ενω με το 75προφιλ θα κερδισεις 7χιλιομετρα παντα με μετρο συγκρισης 60 προφιλ
-
το βασικο προφιλ ειναι 70 !!! νομιζω γνωριζω τι θα χασω κ τι θα κερδισω απλα αναρωτιεμαι αν το εχει δοκιμασει κανεις. (το να ''βαρύνεις'' το βημα απο 70 σε 75 σε πετρελαιο τουρμπο που με 65 προφιλ κ 30κλμ/ωρα βαζεις κ πεμπτη κ τσουλαει ελευθερο ειναι εντελως αντι-εργοστασιακο ????) εβαλα λοιπον 65 λογω αναγκης προχειρα μεταχειρισμενα κ προκειται συντομα να βαλω καινουργια και δεν ειναι σοφο να βάλω 75 και να το μετανιωσω. απλα αναρωτιεμαι αν το εχει δοκιμασει κανεις??? καταλαβαινω επισης τους κινδυνους για το αμαξι μηχανικα με ελαστικα μακρυτερου βηματος κ οτι θα θελει πιο καλη οδηγηση επειτα, απλα αισθανομαι οτι στην εθνικη πηγαινει με τα 65αρια (5νουμερα μικροτερα απτα μαμα) λιγο σπαστο.. ευχαριστω κ συγνωμη που εγραψα ολοκληρο βιβλιο.
-
Βαλε οτι λεει ο κατασκευαστης........
-
Ο χρήστης jason13 έγραψε:
Προτινετε μου λαστιχα με βαση την εμπειρια σας για χαμηλου κυβισμου αυτοκινητο...
Πες μας τουλάχιστον αυτοκινητο και διασταση
Εχω αναφερει πιο πανω , απλα δν πηρα ολοκληρωμενη απαντηση :Ρ.. Huyndai i20 ... 175/70/14 70% αθηνα, 30% εκτος..
και για το ford focus 1.6.. 205/55/16 το ιδιο επισης..Στο i20 θα έβαζα τα Barum με 175ευρω κ στο Focus τα continental διεγράφη διαφήμιση [Admin].
-
Πιο προμοσιον .........πεθαινεις !!!!!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Πιο προμοσιον .........πεθαινεις !!!!!
Αυτό θα πει διαφήμιση, όχι μλκίες!!
-
Γνωριζει καποιος ελαστικα 195/50/16 με σκληρα πλαινα και σχετικα σκληρη γομα ωστε να βγαζουν πολλα χιλιομετρα. Ποια η γνωμη για vredestein sportrack 5, nokian line, hankook optimo k415?
-
Αυτό που κάνατε παραβιάζει τον Κανονισμό Λειτουργίας και για αυτό σβήστηκε. Μην επιμένετε για κάτι που έχετε άδικο! [Admin]
Κανονισμός: rules.html
-
Ο χρήστης VASI έγραψε:
Γνωριζει καποιος ελαστικα 195/50/16 με σκληρα πλαινα και σχετικα σκληρη γομα ωστε να βγαζουν πολλα χιλιομετρα. Ποια η γνωμη για vredestein sportrack 5, nokian line, hankook optimo k415?Κανενα σπο αυτα που αναφερεις δεν βγαζει πολλα χλμ....
Απο εμενα ΤΟΥΟ CF2........καρατσεκαρισμενα! -
ΤΑ ΤΟΥΟ CF2 ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΠΛΑΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ vredestein sportrack 5, nokian line, hankook optimo k415? Και πιο σκληρη γομα, γιατι απο οτι εχω δει τα vredestein sportrack 5 ειναι αυτη τη στιγμη οτι το καλυτερο.
-
Βάλτα...πολύ το ψειρίζεις!!!!
-
vasi τα hankook k415 τα εχω 4 χρονια και 47.000 κμ, ειναι σκληρό λάστιχο και βγάζει χιλιόμετρα. έχει treadwear 400 όπως και το toyo cf2. Στο προτείνω καθώς με λιγη προσοχή βγάζει 50000κμ.
-
Ο χρήστης pko έγραψε:
vasi τα hankook k415 τα εχω 4 χρονια και 47.000 κμ, ειναι σκληρό λάστιχο και βγάζει χιλιόμετρα. έχει treadwear 400 όπως και το toyo cf2. Στο προτείνω καθώς με λιγη προσοχή βγάζει 50000κμ.Τα cf2 νομιζω εχουν tread 360 η' 380...... αλλα αυτα ειναι για ψειρισμα και να εχουμε να λεμε!
-
http://www.crossclimate.michelin.co.uk/experience/
Θα κυκλοφορήσουν τον Μάιο λένε. Λένε οτι στο στεγνό έχουν ίδια απόδοση με τα κορυφαία θερινά ελαστικά που κυκλοφορούν, στο βρεγμένο και στο χιόνι ίδια απόδοση με χειμερινά ελαστικά(έχουν και πιστοποίηση για να χρησιμοποιούνται το χειμώνα στις βόρειες χώρες). Κι όλα αυτά με χαμηλή κατανάλωση, αθόρυβα και μεγάλη χιλιομετρική απόδοση. Θα μας τρελάνουν?
Άμα είναι έτσι κλειδώστε το topic παιδιά, βρέθηκε η λύση.
http://www.honestjohn.co.uk/news/miscel ... ate-tyres/ -
Για χαζούς μας περνάει η Μισλέν... Αν ισχύουν αυτές οι χαζομάρες, ας καταργήσουν τα σπορ και τα χειμερινά λάστιχά τους. Δεν θα το κάνουν όμως, κάτι που δείχνει ότι λένε ανοησίες!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]