-
Αν ομως γινει η στραβη κατακαλοκαιρο ειναι καλυτερα να πληρωνεις πολλαπλασια σε ζημιες ή χτυπα ξυλο παθεις εσυ ή καποιος αλλος κατι? Μια φορα θα σου τυχει
Αρκετα μ αυτη την ξεπερασμενη πια νοοτροπια ''οχι καινουρια λαστιχα το καλοκαιρι''. Αλλαζουμε λαστιχα ΟΤΑΝ χρειαζεται και οχι αν εξω κανει ζεστη, κρυο ή βρεχει -
Τα λαστιχα ειναι για μεχρι 3-4 χρονια το πολυ. Δεν εχει σημασια αν μπουν χειμωνα ή καλοκαιρι. Επισης το καλοκαιρι οι δρομοι μας γλιστρανε περισσοτερο.
-
Εγω εχω παρατηρησει οτι ολα τα λαστιχα γλιστρανε το καλοκαιρι, ειτε καινουργια ειτε παλια. Πολλα λαστιχα το 2ο καλοκαιρι 'τελειωνουν' αρα δε γλιτωνεις 3 μηνες αν τα αλλαξεις Σεπτεμβριο... Γλιτωνεις 9 μηνες...
Επισης δε μας εχει πει σε τι κατασταση ειναι τα ελαστικα του. Και μενα πχ για αλλαγη ηταν, αλλά ειχαν 1/3 πελματος ακομα, και θεωρητικα καποιος μπορουσε να τα κρατησει αλλα 10.000 χλμ ανετα. -
Τα λάστιχα είναι σε καλή κατάσταση,δε θα ρίσκαρα ποτέ για 200-300 ευρώ τη ζωή μου ή τη ζωή άλλων ανθρώπων.
Το Σεπτέμβριο θα έχουν φορεμένα 3 χρόνια,το πέλμα τους είναι σε κατάσταση καινούριου,έχουν γραψει 32000 χλμ.
Τέλος καλοκαιριού αν κάνω όλα τα χλμ που θα έρθουν με το Octavia και δε χρησιμοποιήσω καθόλου το σκούτερ ή το δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειας θα έχουν βια 36000χλμ.
Δε νομίζω οτι είναι επικίνδυνα.
Απλά δεν έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από τα Conti,ζέστανε κ ο καιρός άρχισαν να χαζογλιστράνε και έχουν περισσότερο θόρυβο,προφανώς έγιναν σκληρότερα.
Αυτός είναι κ ο λόγος που άρχισα να ψάχνομαι έτσι ώστε μέσα σε ένα δύμηνο να καταλήξω τι είναι καλύτερο γι αυτά που ζητάω.
Που να ήξερα ότι θα μου βρείτε λύση σε μια μέρα... -
Ο χρήστης gike έγραψε:
Να βάλω στη κουβέντα κι άλλο ένα ενδεχόμενο,βρήκα από γνωστό μου γνήσιες 16αρες χωρίς λάστιχα σε τιμή χώμα.
Εκεί οι επιλογές σε λάστιχα πιστεύω είναι περισσότερες,όμως θα αντέξουν τα 100 μουλάρια μου την επιπλέον διάσταση ή θα θα με κόψουν σε ρεπρίζ και θα καίω το σκασμό?Εγώ θα έβαζα τις 16άρες (αν η τιμή είναι πραγματικά χαμηλή) με ένα σετ 205/55-16 (οι τιμές είναι χώμα καθώς πρόκειται για την πλέον διαδεδομένη διάσταση σήμερα). Η διαφορά στη διάμετρο θα είναι μόλις -0.32%.
-
Ο χρήστης gike έγραψε:
Που να ήξερα ότι θα μου βρείτε λύση σε μια μέρα...
Ειμαστε γρηγορα πιστολια!
Εγώ θα έβαζα τις 16άρες (αν η τιμή είναι πραγματικά χαμηλή) με ένα σετ 205/55-16 (οι τιμές είναι χώμα καθώς πρόκειται για την πλέον διαδεδομένη διάσταση σήμερα). Η διαφορά στη διάμετρο θα είναι μόλις -0.32%.
Κυριακο συμφωνω απολυτως, το θεμα ειναι τι επιδραση θα χει η 16αρα στο αυτοκινητο του. Ισως το κανει πιο αργο κατα τι... Κι ισως λιγοτερο ανετο. Κι ισως σε τιμονι δε κερδισει τιποτα σημαντικο, γιατι η octavia δεν εχει και καμια τιμοναρα απο μονη της. (ουτε πρεπει να εχει, δεν ειναι αυτος ο χαρακτηρας του αυτοκινητου)
Οποτε ισως με διαφορετικης φιλοσοφιας ελαστικο, κερδισει αυτο το λιγο που θελει χωρις να χασει τιποτα αλλο.Ισως, ισως, ισως...
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Εγω εχω παρατηρησει οτι ολα τα λαστιχα γλιστρανε το καλοκαιρι, ειτε καινουργια ειτε παλια.Έτσι είναι. Δεν θα ξεχάσω πριν απο 2 καλοκαίρια με τα ER300 καινούργια πάνω σε διακοπές Αύγουστο μήνα (νότια πελοπόνησο και με 40 βαθμούς), όπου δε ζύγιζα καλά το δρόμο (αφου δεν τον ήξερα κιόλας) με λίγο άτσαλο άφημα του γκαζιού και με χαμηλή ταχύτητα να μπαίνει συνεχώς το esp. Το ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι κριτήριο επιλογής ελαστικού.
-
Ισως το κανει πιο αργο κατα τι...Τόσο κατα τι που μονο τα χρονομετρα θα το καταλαβαίνουν
@Φίλε gike βάλε τη 16αρα που βρήκες αμα τη βρηκες φτηνά οπως λες και μετα έχεις ενα καρο επιλογές αναλογα με το τι θέλεις απο το αυτοκίνητο σε ελαστικό λόγο διάστασης (205/55-16)
- το αισθητικό κομμάτι
-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Εγω εχω παρατηρησει οτι ολα τα λαστιχα γλιστρανε το καλοκαιρι, ειτε καινουργια ειτε παλια.
Έτσι είναι. Δεν θα ξεχάσω πριν απο 2 καλοκαίρια με τα ER300 καινούργια πάνω σε διακοπές Αύγουστο μήνα (νότια πελοπόνησο και με 40 βαθμούς), όπου δε ζύγιζα καλά το δρόμο (αφου δεν τον ήξερα κιόλας) με λίγο άτσαλο άφημα του γκαζιού και με χαμηλή ταχύτητα να μπαίνει συνεχώς το esp. Το ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι κριτήριο επιλογής ελαστικού.
Καλά το ER300 γλιστράει τόσο πολύ το καλοκαίρι που πρέπει να το χαρακτηρίσούν χειμερινό.
-
Σε 215/40/17 τι λαστιχα προτεινετε? Μιλαω για κατηγορια pirelli p zero nero, για καθημερινη χρηση και αρκετες φορες κηνυγημα σε στροφες. H τιμη να μην ληφθει υποψιν. To αυτοκινητο ειναι type-r ep3.
-
Bridge 050A...έχει και με 83 και με 87 δείκτη φορτίου...
-
Συγκριτικα με τα conti sc3 τι υπερ και κατα εχουν?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Συγκριτικα με τα conti sc3 τι υπερ και κατα εχουν?Mαλλον κανενα υπερ...
-
Mαλλον κανενα υπερ...
Oποιος ξερει ας μου πει λιγο πιο αναλυτικα θα βοηθουσε πολυ.
-
Yokohama ad08r
-
Φλυαρια μας επιασε ξαφνικα ρε παιδι μου!
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Mαλλον κανενα υπερ...
Oποιος ξερει ας μου πει λιγο πιο αναλυτικα θα βοηθουσε πολυ.
Τα 050Α τα ειχα για 40Κ χλμ.........και τετοια κατευθυντικοτητα δεν θα βρεις σε αλλο λαστιχο
Σε μετακινησεις εντος της πολης,δεν θα ζεσταθουν ΠΟΤΕ......
Εχουν λιγο θορυβο σε ταξιδι αλλα πλεον στριβεις οπως ερχεσσι..........ναι,ζεσταθηκαν!!!
Στο βρεγμενο μαλλον ουδετερα θα τα χαρακτηριζα...... -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Συγκριτικα με τα conti sc3 τι υπερ και κατα εχουν?Το μέν είναι'ελαστικάρα' και το....δέν... είναι σαπουνάρα!!!Για το τάπερ μιλάμε έτσι;Ειδικά τώρα καλοκαίρι,με τα 3άρια θα βλαστημάς...ειδικά στις στροφές!!!!!
-
Συγκριτικα με τα hankook ventus v12 που φοραει τωρα, που κατατασονται τα sc3 & 050A?
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Το μέν είναι'ελαστικάρα' και το....δέν... είναι σαπουνάρα!!!Για το τάπερ μιλάμε έτσι;Ειδικά τώρα καλοκαίρι,με τα 3άρια θα βλαστημάς...ειδικά στις στροφές!!!!!
Eνω τα Bridgestone βεντουζα το καλοκαιρι?
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]