-
Και εγώ σε αυτα κατέληξα . Τωρα να πάρω τα H η τα V ? Δεν τρέχουμε πανω απο 170 ...
-
Ο χρήστης terry308 έγραψε:
goodyear efficient grip performance. Πήγα σ' αυτά μετά από αρκετές τετράδες PremiumContact2 και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Μιλάμε για τον ίδιο δρόμο : Εγνατία (περίπου 4000 χλμ. το μήνα).
Τα φοράς καιρό ; είναι δοκιμασμένα σε βρεγμένο ; ωραία μου φαίνονται
Εχουν κάνει περίπου 12000χλμ και δουλεύουν πολύ καλά στο στεγνό και στο βρεγμένο. Δεν ξέρω αν θα έχουν διάρκεια ειδικά στο βρεγμένο, αλλά μέχρι τώρα μου αρέσουν πολύ (τρόπος οδήγησης περισσότερο προς touring, με μερικές φορές να ανεβαίνει ο ρυθμός). Είναι πιο ήσυχα από τα PC2 στην κύλιση.
@ Spiros-Foivos . Θάλεγα να βάλεις αντίστοιχο δείκτη μ' αυτόν που είχαν τα εργοστασιακά ελαστικά.
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
μερικοι λενε οτι τα Michelin μπορει να εχουν μαλακο πελμα και να φθειρεται αλλα τις ιδιοτητες του δεν τις χανει ..... δεν ξερω αν ισχυει ....
Δεν τα φοράς ήδη; Δεν κατάλαβες ότι πρέπει να ρίξεις πιέσεις για να μην φας τα μούτρα σου;
αυτο με τις πιεσεις δεν το ηξερα .... εν παση περιπτωσει εγω απο τον Οκωβρη παω σε σκληρα ελαστικα γιατι το μπαλονιασμα και την ασαφεια των Michelin στο στεγνο και οχι κατ΄ αναγκη με μεγαλες ταχυτητες με εχει κουρασει αλλα και με εχει τρομαξει μερικες φορες .... ελπιζω τα 002 να μου κανουν ...
-
Μπήκαν τα Michelin primacy 3 στη τζουλιετίτσα, να δούμε το ψάρια θα πιάσουν κι'αυτά... Αναμείνατε λεπτομέρειες μόλις πατήσουν και το ξαναπάρω
Sent from my MT27i using Tapatalk 2 -
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Έχει έρθει η στιγμή για αλλαγή των Continental Premium Contact 5
έφαγαν 50.000+ χλμ και το τακούνι τελειώνει ...
Το θέμα είναι τι βάζουμε τώρα , δεν μπορώ να πω ότι δεν μου άρεσαν αλλά τα dunlop και τα VREDESTEIN νομίζω ότι ταιριάζουν πιο πολύ στο αμάξι μου(fiat punto 16v 1.2 2003 Μοντέλο) σε 185/60/14
Κάθε μήνα κάνω περίπου 2500 χιλιόμετρα εγνατία κυρίως (Βέροια-Θεσ/νίκη)
Έχετε καμία πρόταση ;goodyear efficient grip performance. Πήγα σ' αυτά μετά από αρκετές τετράδες PremiumContact2 και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Μιλάμε για τον ίδιο δρόμο : Εγνατία (περίπου 4000 χλμ. το μήνα).
Τα έβαλα σήμερα, μετά από τρεις 4άδες PC2. Για να δούμε
-
Καλησπέρα
λοιπόν έμαθα τιμή για τα goodyear efficientgrip perfomance και ο λαστιχάς μου μου πρότεινε να δω και 2 μοντέλα ακόμα
Vredestein Sportrac 5 ( τα φοράει λίγο καιρό ο αδερφός μου σε ibiza ) & Yokohama C Drive2Παρασκευή μάλλον θα τα αλλάξω οπότε έχω 2 μέρες να το ψάξω καλύτερα....
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Εχουν κάνει περίπου 12000χλμ και δουλεύουν πολύ καλά στο στεγνό και στο βρεγμένο. Δεν ξέρω αν θα έχουν διάρκεια ειδικά στο βρεγμένο, αλλά μέχρι τώρα μου αρέσουν πολύ (τρόπος οδήγησης περισσότερο προς touring, με μερικές φορές να ανεβαίνει ο ρυθμός). Είναι πιο ήσυχα από τα PC2 στην κύλιση.
Ωραία ευχαριστώ
-
Ο χρήστης terry308 έγραψε:
Καλησπέρα
λοιπόν έμαθα τιμή για τα goodyear efficientgrip perfomance και ο λαστιχάς μου μου πρότεινε να δω και 2 μοντέλα ακόμα
Vredestein Sportrac 5 ( τα φοράει λίγο καιρό ο αδερφός μου σε ibiza ) & Yokohama C Drive2Παρασκευή μάλλον θα τα αλλάξω οπότε έχω 2 μέρες να το ψάξω καλύτερα....
Τι τιμές σου είπε ? και για τι μέγεθος λαστιχα αν επιτρέπεται ...
-
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Καλησπέρα
Τι τιμές σου είπε ? και για τι μέγεθος λαστιχα αν επιτρέπεται ...
240€ goodyear (με 1 χρόνο εγγύηση) ((220€ σε μεγάλο κατάστημα με ελαστικά στη Θεσ/νίκη))
230€ Vredestein
230€ Yokohama
185/60/14 -
Το vredestein τρώει πολύ διαφήμιση σε φορα αλλά δε γνωρίζω κάποιον ώστε να ξέρω άμα λέει μουφες ή αξίζει τον κόπο
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Το vredestein τρώει πολύ διαφήμιση σε φορα αλλά δε γνωρίζω κάποιον ώστε να ξέρω άμα λέει μουφες ή αξίζει τον κόποSent from my Nexus 5 using Tapatalk
Έχω φορέσει τα Hi trac πριν τα Continental που φοράω τώρα , πολύ ωραία , θα τα ξαναέβαζα , αν και πλέον στις διαστάσεις μου έχει βγει και τα sport trac (πιο ωραία) που τα φοράει ο αδερφός μου .
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Το vredestein τρώει πολύ διαφήμιση σε φορα αλλά δε γνωρίζω κάποιον ώστε να ξέρω άμα λέει μουφες ή αξίζει τον κόποSent from my Nexus 5 using Tapatalk
Τα έχω περίπου 10.000 χμ, άρα μπορώ να βγάλω κάποιο συμπέρασμα: VREDESTEIN SPORTRAC 5 - Διάσταση : 185-60-14 (Η)... Τα ελαστικά είναι Made in Netherlands με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Πριν φόραγα MICHELIN PILOT EXALTO που ήταν εξαιρετικά ελαστικά αλλά καταργήθηκαν στη διάστασή μου. Άρα υπάρχει απαιτητικό μέτρο σύγκρισης.
Προφίλ ανθεκτικά και πιο σκληρά από Conti, Dunlop, Goodyear, Michelin (έχει καταντήσει αηδία η οικολογική μόδα με τα προφίλ πάχους τσιγαρόχαρτου)... Ανέβηκα κατά λάθος πεζούλι με ταχύτητα και κανένα πρόβλημα.
Γόμα ψιλομαλακή, όχι όμως τόσο όσο τα Conti PC.
Εξαιρετικά στο φρενάρισμα σε στεγνό και βρεγμένο. Ακόμα και σε δρόμο με όχι τόσο καλό ασφαλτοτάπητα (πχ τύπου Αττικής Οδού) τα φρέναρα τέζα στο βρεγμένο και δεν μπλόκαραν οι τροχοί (δεν έχω ABS). Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι να είχα τέτοιο φρενάρισμα με τα PE ακόμα κι όταν ήταν φρέσκα.Η χάραξη με τις 4 φαρδιές παράλληλες εντομές (στα Pilot Exalto οι 3 εντομές -από μέσα προς τα έξω- ήταν κατά τι στενότερες ενώ η 4η προς την εξωτερική πλευρά ήταν πολύ στενότερη) μαρτυρά μάλλον βρόχινο προσανατολισμό. Δύσκολα θα παρουσιάσουν υδρολίσθηση.
Θόρυβος στην κύληση πολύ μικρός.
Καλή πληροφόρηση στις στροφές.
Αισθάνεσαι περισσότερο τις ανωμαλίες του δρόμου λόγω ενισχυμένων προφίλ (τα μπαλονο-λάστιχα σίγουρα τις αποσβαίνουν περισσότερο).Για διάρκεια ζωής δεν μπορώ να μιλήσω. Πάντως μολονότι τα τρέχω και τα στρίβω και έχουν κάνει χιλιόμετρα τόσο σε Αττική Οδό όσο και σε επαρχιακό, δεν παρουσιάζουν φθορά στα τακούνια τους.
Δυσκολευόμουν ΠΟΛΥ να εμπιστευτώ τη VREDESTEIN γιατί δεν είναι φορεμένη στην Ελλάδα και ένα φίλος δεν μου είχε πει καλά λόγια από ένα σετ (άγνωστο ποιό μοντέλο) που είχε βάλει σε μια κλούβα... Τα επελεξα λόγω ανθεκτικών προφίλ και αφού διάβασα ό,τι κριτική υπήρχε στο internet και δεν το μετάνιωσα (από τιμή ήταν λίγο ακριβότερα από όλα τα υπόλοιπα λάστιχα στη διάστασή μου). Το συγκεκριμένο ελαστικό δείχνει ότι είναι μια καθ' όλα αξιόπιστη, σύγχρονη και ποιοτική επιλογή.
Περιμένω να τα οδηγήσω γρήγορα και σε επαρχιακό με εντελώς καλοκαιρινές θερμοκρασίες για να δω πως συμπεριφέρονται και υπό αυτές τις (ακραίες θερμοκρασιακά) συνθήκες.
-
Σε τι αυτοκίνητο;
-
Yaris
-
Βεβαια τα πελματα με παραλληλα αυλακια προς την περιστροφη του ελαστικο δεν εμπνεουν για μεγαλη αντισταση στην υδρολισθηση.
Σε πολυ νερο δεν αρκει απλα να 'σκαψεις' το βαθος του νερου για να βρεις ασφαλτο, αλλα να 'οδηγησεις' το υπαρχον νερο προς τα ΕΞΩ.
Γι' αυτο και ευνοουνται ελαστικα με σχημα V και παχια αυλακια, οπως π.χ. τα βροχινα στα διαφορα motorsport.Ολα αυτα πολυ χοντρικα και πολυ θεωρητικα.
-
Παιδια σε 215/65/16 για grand Vitara με κυρια χρήση ασφαλτο τι προτεινεται?
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Βεβαια τα πελματα με παραλληλα αυλακια προς την περιστροφη του ελαστικο δεν εμπνεουν για μεγαλη αντισταση στην υδρολισθηση.
Σε πολυ νερο δεν αρκει απλα να 'σκαψεις' το βαθος του νερου για να βρεις ασφαλτο, αλλα να 'οδηγησεις' το υπαρχον νερο προς τα ΕΞΩ.
Γι' αυτο και ευνοουνται ελαστικα με σχημα V και παχια αυλακια, οπως π.χ. τα βροχινα στα διαφορα motorsport.Ολα αυτα πολυ χοντρικα και πολυ θεωρητικα.
Κάθε άλλο φίλε! Στη χάραξη με σχήμα V το νερό διανύει μεγαλύτερη απόσταση στο πέλμα του ελαστικού μέχρι να αποβληθεί απ' ό,τι στη χάραξη με σχήμα |||, όπου ουσιαστικά το πέλμα σκίζει το νερό στη μέση και περνάει από μέσα του! Γι' αυτό άλλωστε και πολλά (πολιτικά) ελαστικά με χάραξη V συνδυάζουν και κάθετες εντομές (αυλάκια) στη χάραξη του πέλματος!
Τα ελαστικά σε σχήμα V έχουν όμως πλεονέκτημα στην σταθερότητα της γόμας στις στροφές υπό την έννοια ότι οι οι πτυχές του ελαστικού με χάραξη ||| μπορεί να κάμπτονται στις στροφές, όπως φαίνεται (λίγο μπακαλίστικα ομολογουμένως) παρακάτω, φαινόμενο που ελαχιστοποείται στα ελαστικά με διαγώνια χάραξη των εντομών (τύπου V). Γι' αυτό η χάραξη V προτιμάται κατά κανόνα σε σπορ ελαστικά.
-
Το σκίζει μεν αλλά μόνο όσο είναι το πάχος του, αυτό μπορεί να μην φτάνει ειδικά καθώς μειώνεται, βασικά στηρίζεται στα εγκάρσια ή λοξά αυλάκια για αποβολή νερού.
Τα V φορεμένα με τη σωστή φορά καταρχήν σκίζουν αλλά και διώχνουν.
Βέβαια τα πράματα πρέπει να είναι πολύ πιο πολύπλοκα και για αυτό τελικά δεν είναι μονόδρομος αλλά υπάρχουν τόσα διαφορετικά σε σχέδιο λάστιχα. -
Κατά βάση τα ασύμμετρα πέλματα,υπερέχουν των V στην αποφυγή υδρολίσθησης!!!Μοναδική εξαίρεση,αυτό το απίστευτο Uniroyal 3.....
-
Αγαπητοί συμφορουμίτες,
ήθελα τη συμβουλή σας για αλλαγή ελαστικών σε Suzuki Ignis 1.3 4χ4 σε διάσταση 185/60/15 ή 55/15.
Μετά τα πρώτης τοποθέτησης ER300 που δεν μας έκατσαν καθόλου καλά (γλυστρήματα, βαρύ τιμόνι και γενικότερη αίσθηση), έχουμε περάσει σε Conti PC2 σε 185/55/15 και το αυτοκίνητο ελάφρυνε όμορφα στο πάτημά του και δίνει πολύ καλύτερη αίσθηση εκκίνησης/επιτάχυνσης. Παρ' όλ' αυτά, ήδη έχουμε σκίσει τα 3 από τα 4 λόγω βάρβαρης χρήσης στα πεζοδρόμια της πόλης. Τα ζητούμενα λοιπόν για το επόμενο είναι:
- Πλαϊνά που να αντέχουν όσο γίενται την κακομεταχείριση απρόσεκτων οδηγών στα πεζοδρόμια
- Απουσία χαζογλυστρημάτων σε χαμηλές ταχύτητες στην πόλη (κυρίως ελκτική πρόσφυση)
- Σχετικά ασφαλή αίσθηση σε βροχή
Πετάμε τα παρακάτω:
- Ζεστάματα και δείκτες ταχύτητας, αφού οδηγείται με max 120 χλμ/ώρα
- Πέλμα που να αντέχει, καθ' ό,τι κάνει max 8000χλμ/χρόνο
- Απαιτήσεις εκτός δρόμου, καθ' ό,τι οδηγείται 95% άσφαλτο/ 5% χώμα
- Πλευρική πρόσφυση/μαγούλιασμα/αίσθηση στη στροφή, γιατί οδηγείται κυρίως από απλούς μετακινητές με αυγό στα αμορτισέρ
Απ' ό,τι έχω καταλάβει διαβάζοντας το τόπικ, πάμε για Dunlop, Goodyear, Hankook και (στις τελευταίες απαντήσεις) Vredestein?
Ευχαριστώ!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]