-
Ο χρήστης Rise1 έγραψε:
βρηκα αυτο το οποιο αν κ αναφερεται σε off road αυτοκινητα εξηγει τι συμβαινει
http://www.clubtiguan.gr/site/Ζ� ... CE%BD.html
οποτε θα παραμεινω στις stock διαστασεις
τι λαστιχα παντος καιρου θα προτεινατε για διαστασεις 185/55/15?
ο ΗλιαςΑ σου ειπε να πας σε 14ρες για να εχεις σε δεδομενη ακτινα τροχου (παντα την ιδια κραταμε, δεν κανουμε οτι θελουμε )μικροτερη διαμετρο ζαντας αρα μεγαλυτερο πλαινο ελαστικου, που ειναι αυτο που κατα κυριο λογο καθοριζει την ανεση.
ναι το καταλαβα αλλα δεν θελω να πεσω σε πλατος κ προσφυση οποτε θα ψαξω στις stock 185/55/15
μη νομιζεις οτι θα γινει καμμια επανασταση αν πας απο 185 σε 175.
-
Ο χρήστης Rise1 έγραψε:
οποτε θα παραμεινω στις stock διαστασειςτι λαστιχα παντος καιρου θα προτεινατε για διαστασεις 185/55/15?
Σωστη αποφαση. Τι εννοεις παντος καιρου?? Για κανε ενα κοπο να γραψεις ποσα χρονια/χλμ κρατας τα λαστιιχα, σε τι ειδους διαδρομες με τι ταχυτητες κλπ...
-
χρονια 4-5 χλμ 14000 μαξ
κυριως ασφαλτο με λιγους βατους χωματοδρομους το καλοκαιρακι για κανεναν μπανιο
-
'θερινα' χρειαζεσαι νορμαλ λαστιχα οπως εχουν ολοι, οχι 'παντος καιρου'
edit
τι λαστιχα ειχες πριν που σου φαινονταν σκληρα? -
ok θερινα τοτε
Dunlop Sport 3000 φοραει απο το εργοστασιο
-
Πέταξέ τα...και βάλε Pirelli Cinturato P1Verde!!
-
Παρήγγειλα Michelin Primacy HP με διάσταση 205-55 R16 91V MO να δουμε τι λένε τα Michelin... Και αν θα βγάλουν χιλιόμετρα σε σοβαρούς αυτοκινητοδρόμους.
-
Για αυτό φτιαχτήκανε....
-
Ο χρήστης Rise1 έγραψε:
χρονια 4-5 χλμ 14000 μαξκυριως ασφαλτο με λιγους βατους χωματοδρομους το καλοκαιρακι για κανεναν μπανιο
Βατος φανταζομαι χωρις κοφτερες πετρες κλπ ετσι?? Οποτε απλα λαστιχα δρομου κοιτα, κατα προτιμηση κατι μαλακο αφου θες ανεση, continental premium contact 5 η προταση μου
Θωμα καλοφορετα!!!
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Παρήγγειλα Michelin Primacy HP με διάσταση 205-55 R16 91V MO να δουμε τι λένε τα Michelin... Και αν θα βγάλουν χιλιόμετρα σε σοβαρούς αυτοκινητοδρόμους.Την ίδια διάσταση έχω, πόσο σου πήγε το μαλλί?
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
χρονια 4-5 χλμ 14000 μαξ
κυριως ασφαλτο με λιγους βατους χωματοδρομους το καλοκαιρακι για κανεναν μπανιο
Βατος φανταζομαι χωρις κοφτερες πετρες κλπ ετσι?? Οποτε απλα λαστιχα δρομου κοιτα, κατα προτιμηση κατι μαλακο αφου θες ανεση, continental premium contact 5 η προταση μου
Θωμα καλοφορετα!!!
ειμαι αναμεσα στα continental premium contact 5 με κοστος 360€
και στα Uniroyal Rainsport 3 με κοστος 330€ και διαβαζω ιδιαιτερα κολακευτικα σχολια κ για τα 2
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Για αυτό φτιαχτήκανε....Για να δούμε
Θωμα καλοφορετα!!!
Ευχαριστώ, τέλος της βδομάδας θα τα περάσω γτ τα παρήγγειλα
Παρήγγειλα Michelin Primacy HP με διάσταση 205-55 R16 91V MO να δουμε τι λένε τα Michelin... Και αν θα βγάλουν χιλιόμετρα σε σοβαρούς αυτοκινητοδρόμους.
Την ίδια διάσταση έχω, πόσο σου πήγε το μαλλί?
436,78€ μου είπαν με την τοποθέτηση. Καλή τιμή για Ελβετία
-
Ο χρήστης Rise1 έγραψε:
και στα Uniroyal Rainsport 3 με κοστος 330€ και διαβαζω ιδιαιτερα κολακευτικα σχολια κ για τα 2
Αν πηγαινεις σε χαλαρους ρυθμους γενικα και δεν το 'κυνηγας', απο uniroyal θα σου προτεινα τα rainexpert, πολυ ανετα και με βαθεια 'αυλακια' που εκτος ασφαλτου ειναι προτιμοτερα, απλα απο τα continental ειναι λιγο χειροτερα στο στεγνο. Αν βεβαια θες πιο 'σπορ' ελαστικο μαλλον τα rainsport θα σε καλυψουν περισσοτερο απο ολα τα προαναφερθεντα.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Αν πηγαινεις σε χαλαρους ρυθμους γενικα και δεν το 'κυνηγας', απο uniroyal θα σου προτεινα τα rainexpert, πολυ ανετα και με βαθεια 'αυλακια' που εκτος ασφαλτου ειναι προτιμοτερα, απλα απο τα continental ειναι λιγο χειροτερα στο στεγνο. Αν βεβαια θες πιο 'σπορ' ελαστικο μαλλον τα rainsport θα σε καλυψουν περισσοτερο απο ολα τα προαναφερθεντα.
λοιπον σημερα εβαλα τα uniroyal rainsport 3 στα 320€ 185/55 R15
απο μια συντομη βολτα που εκανα μετα εμεινα πολυ ευχαριστημενος
το αυτοκινητο πλεον δεν κοπαναει ξερα στις λακουβες,δεν γλιστραει ευκολα οπως πριν,φρεναρει αισθητα καλυτερα κ στριβει ομορφα κ ολα αυτα χωρις να τριφτει ακομα ωστε να δειξει τι πραγματικα μπορει να κανει
σε ευχαριστω πολυ
-
Καλησπερα, εχω ενα μεγκαν κουπε του 3 115 ιπποι κ ψαχνω ελαστικα 205 55 16 ,κανω πολυ λιγα χιλιομετρα το χρονο χωρις ιδιαιτερη πιεση οποτε τα λαστιχα θα πεταχθουν καινουργια μετα απο 5 χρονια.
Εχω δει τα hankook kinergy eco 300 ευρω κ τα dunlop sport blueresponse 350. Me ενδιαφερει αποδοση σε στεγνο βρεγμενο στροφες υδρολισθιση φρεναρισμα κ οχι η οικονομια ο θορυβος κ η φθορα.Τι προτεινετε? -
@ rise1 Να'σαι καλα, καλοφορετα!!
@ danden Φοραω τα continental premium contact 2 σε παραπλησια διασταση και θα ελεγα οτι εχουν αυτα που ζητας. Παρε προσφορα και για uniroyal, αν τα βρεις αρκετα φθηνοτερα προτιμησε τα.
-
Ο χρήστης danden έγραψε:
Καλησπερα, εχω ενα μεγκαν κουπε του 3 115 ιπποι κ ψαχνω ελαστικα 205 55 16 ,κανω πολυ λιγα χιλιομετρα το χρονο χωρις ιδιαιτερη πιεση οποτε τα λαστιχα θα πεταχθουν καινουργια μετα απο 5 χρονια.
Εχω δει τα hankook kinergy eco 300 ευρω κ τα dunlop sport blueresponse 350. Me ενδιαφερει αποδοση σε στεγνο βρεγμενο στροφες υδρολισθιση φρεναρισμα κ οχι η οικονομια ο θορυβος κ η φθορα.Τι προτεινετε?Χωρίς ιδιαίτερη πίεση και σε ενδιαφέρει η απόδοση στις στροφές? Χωρίς ιδιαίτερη πίεση όλα τα επώνυμα καλά στρίβουν!
-
@ danden Απο τα δυο που αναφέρεις με κλειστά μάτια dunlop και αμα ψαχτείς το βρίσκεις αρκετά φθηνότερα σε αυτη τη διάσταση. Το blueresponse και το goodyear efficient grip που φοράνε 2 γνωστοί μου λένε εξαιρετικά σχόλια και μεγάλη διαφορά στη κατανάλωση, σημαντικό πράγμα.
-
Τρίτη μέρα κυκλοφορίας με τα continental sportcontact 5 που έβαλα στους μπροστινούς τροχούς(225-45-17, τα άλλα δύο λάστιχα μετά απο κανα δίμηνο) και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Είναι πολύ νωρίς βέβαια.
Ενα πράγμα μου έκανε εντύπωση τώρα που έχω τα καινούργια μπροστά και τα παλιά πίσω.
Τα κοπανήματα που είχα μπροστά όταν περνούσα τις λακούβες μου φαίνονται ότι έχουν μειωθεί αισθητά(είχα την εντύπωση ότι τα κοπανήματα τα τρως συνήθως απο τις αναρτήσεις και τα λοιπά συναφή.) -
Εντυπωσεις απο τα michelin energy saver+ μετα απο περιπου 700 χλμ σε αστικους και επαρχιακους δρομους.
Αυτο που μου εκανε εξαιρετικη εντυπωση ειναι η απουσια πλεον θορυβου απο το δρομο και η ανεση του ταξιδιου. Σαν να φορας αθλητικα με αεροσολες!
Δευτερον εχουν μειωθει δραματικα τα 'χαζοσπινιαρισματα' και νιωθω πιο σιγουρος στο φρεναρισμα.
Τελος (λογικα παιζει ρολο και η μειωση του πλατους απο 205 σε 195) η καταναλωση εχει πεσει σχεδον 1λτ/100 !
Το αρνητικο ειναι οτι λογω της αυξημενης προσφυσης η μηχανη φαινεται να ζοριζεται στα ξεκινηματα με χαμηλες στροφες ( ισως ειναι και ψυχολογικο καθως τα dunlop σπινιαριζαν και ελεγες πω πω,τι θηριο εχω... )Στάλθηκε από το MB526 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]