-
Απλά τα πράγματα :
Εάν θες οδήγηση, τα RE002.
Εάν θες μετακίνηση, τα Michelin. -
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Απλά τα πράγματα :Εάν θες οδήγηση, τα RE002.
Εάν θες μετακίνηση, τα Michelin.Ενταξει τωρα γινεσαι κακος!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Η ζάντα πόσο πλάτος έχει; Ψάχνω κι εγώ για τον αδερφό, έχει το TCE με τις ίδιες ζάντες και την ίδια κωλοδιάσταση!
Αυτά που έχεις επιλέξει, είναι πολύ διαφορετικά, μήπως χαντακωθεί το αυτοκίνητο;
Σε 45 ή 40 προφίλ ξεφεύγει η τιμή, ή δεν υπάρχει ποικιλία;Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Η ζάντα έχω την εντύπωση οτι είναι 7,5άρα.
Πάντως με 205/50 η διάμετρος μεταβάλλεται κατά +1εκ σε σχέση με την εργοστασιακή διάσταση. Σε 205/45 η διάσταση μεταβάλλεται κατά -1εκ. Άρα νομίζω οτι όποια οδό κι αν επιλέξω, το ίδιο 'λάθος' θα ναι.
Προς τους υπόλοιπους: μ' αρέσει η γρήγορη οδήγηση και σε πρώτη ευκαιρία την ψάχνω, αλλά δεν παύει να αποτελεί το μοναδικό μου αυτοκίνητο, κάθε μέρα να κάνω περισσότερα από 80χλμ (περίπου 30.000 το χρόνο) και προφανώς τα συντριπτικά περισσότερα από αυτά είναι σε ήπιες συνθήκες. Πάντως θεωρώ λάθος το σχόλιο περί απλής μετακίνησης για τα Pilot Sport 3. Είναι ένα πολύ καλό ελαστικό, δεν είναι απόλυτο (αλλά με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο τι να το κάνω το απόλυτο; ), αλλά παραμένει αρκετά σπορτίβικο.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Πάντως θεωρώ λάθος το σχόλιο περί απλής μετακίνησης για τα Pilot Sport 3. Είναι ένα πολύ καλό ελαστικό, δεν είναι απόλυτο (αλλά με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο τι να το κάνω το απόλυτο; ), αλλά παραμένει αρκετά σπορτίβικο.
Τα έχεις δοκιμάσει ?
-
Η ζάντα πόσο πλάτος έχει; Ψάχνω κι εγώ για τον αδερφό, έχει το TCE με τις ίδιες ζάντες και την ίδια κωλοδιάσταση!
Αυτά που έχεις επιλέξει, είναι πολύ διαφορετικά, μήπως χαντακωθεί το αυτοκίνητο;
Σε 45 ή 40 προφίλ ξεφεύγει η τιμή, ή δεν υπάρχει ποικιλία;
Sent from my Nexus 4 using TapatalkΗ ζάντα έχω την εντύπωση οτι είναι 7,5άρα.
6άρες είναι του IIIαριού !
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Πάντως θεωρώ λάθος το σχόλιο περί απλής μετακίνησης για τα Pilot Sport 3. Είναι ένα πολύ καλό ελαστικό, δεν είναι απόλυτο (αλλά με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο τι να το κάνω το απόλυτο; ), αλλά παραμένει αρκετά σπορτίβικο.
Τα έχεις δοκιμάσει ?
Αν τα είχα δοκιμάσει, ενδεχομένως να μην κάναμε αυτή την κουβέντα (ή τουλάχιστον όχι αυτήν ακριβώς) Απλά παραθέτω σχόλια χρηστών και δοκιμαστών. Δείχνει (το διορθώνω, για να είμαι ακριβής λοιπόν) να είναι ένα πολύ καλό ελαστικό!
Αν τα έχεις δοκιμάσει, θα είναι πολύ χρήσιμο το σχόλιό σου.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Λάθος κι για τους δυο μας! Κατέβηκα και έλεγξα το βιβλίο, γιατί στο νετ...
6.5 ίντσες αναφέρει για την 16άρα
-
Τα έχεις δοκιμάσει ?
Αν τα είχα δοκιμάσει, ενδεχομένως να μην κάναμε αυτή την κουβέντα (ή τουλάχιστον όχι αυτήν ακριβώς) Απλά παραθέτω σχόλια χρηστών και δοκιμαστών. Δείχνει (το διορθώνω, για να είμαι ακριβής λοιπόν) να είναι ένα πολύ καλό ελαστικό!
Αν τα έχεις δοκιμάσει, θα είναι πολύ χρήσιμο το σχόλιό σου.
Με εντυπωσίασε η σιγουριά σου
Τα δοκίμασα για ~40Κ χλμ και τα συγκρίνω με άλλα 2 λάστιχα ίδιας κατηγορίας.
Το παραπάνω σχόλιο που έκανα ( ο Orestis τα παρήγγειλε/ήταν να τα παραγγείλει )
αποκρυσταλλώνει την συμβίωση με αυτά.Ότι συγκεκριμένο θέλεις, εδώ είμεθα.
-
Λάθος κι για τους δυο μας! Κατέβηκα και έλεγξα το βιβλίο, γιατί στο νετ...
6.5 ίντσες αναφέρει για την 16άραΔίκιο έχεις... Διάβαζα τα τεχνικά του fl ΙΙΙαριού, που έχω αποθηκεύσει από το site της ίδιας της Renault, όπου αναφέρει 6x16, όταν στην ελληνική μπροσούρα γράφει 6,5x16 ...
Άντε βρες άκρη με τους γαλάτες ... -
Δεν ήταν σιγουριά, ήταν η εντύπωση που έχω απ όσα έχω διαβάσει. Δεν ήθελα να φανεί έτσι, είναι ξεκάθαρο οτι δεν έχω άποψη, συνεπώς πώς να είμαι σίγουρος;
Μπορείς λοιπόν να πεις την άποψή σου γι αυτά και για τα άλλα δύο που αναφέρεις; Και αν μπορείς αναφέρσου σε διάσταση/όχημα/οδήγηση κτλ.
Με ενδιαφέρει ένα ελαστικό που να αποδίδει καλά σε στεγνό και βρεγμένο, δεν με πειράζει η σχετικά γρήγορη φθορά ή ο επιπλέον θόρυβος, αδιαφορώ παντελώς για το χιόνι (ειδικά εδώ στην Κορινθία). Ιδανικά θα ήθελα ένα ελαστικό που θα είναι σχετικά άνετο στην καθημερινή χρήση, αλλά σε σχετικά γρήγορους ρυθμούς να εμπνέει για λίγο παιχνίδι. Τίποτα οριακό λοιπόν, ούτε ως προς τη γρήγορη οδήγηση, ούτε (ακόμη περισσότερο) ως προς την άνεση.
-
Δεν ήταν σιγουριά, ήταν η εντύπωση που έχω απ όσα έχω διαβάσει. Δεν ήθελα να φανεί έτσι, είναι ξεκάθαρο οτι δεν έχω άποψη, συνεπώς πώς να είμαι σίγουρος;Μπορείς λοιπόν να πεις την άποψή σου γι αυτά και για τα άλλα δύο που αναφέρεις; Και αν μπορείς αναφέρσου σε διάσταση/όχημα/οδήγηση κτλ.
Με ενδιαφέρει ένα ελαστικό που να αποδίδει καλά σε στεγνό και βρεγμένο, δεν με πειράζει η σχετικά γρήγορη φθορά ή ο επιπλέον θόρυβος, αδιαφορώ παντελώς για το χιόνι (ειδικά εδώ στην Κορινθία). Ιδανικά θα ήθελα ένα ελαστικό που θα είναι σχετικά άνετο στην καθημερινή χρήση, αλλά σε σχετικά γρήγορους ρυθμούς να εμπνέει για λίγο παιχνίδι. Τίποτα οριακό λοιπόν, ούτε ως προς τη γρήγορη οδήγηση, ούτε (ακόμη περισσότερο) ως προς την άνεση.
Το αυτοκίνητο είναι ένα Fiesta mk7 Sport 1.6 με ελαστικά 195/45 R16.
Τα ελαστικά ήταν κατα σειρά : Hankook S1 Evo, Michelin PS3 και τα νυν Pirelli PZero Nero GT.
Η οδήγηση είναι συνήθως ήσυχη αλλά τις Κυριακές ( ή όποτε μπορούμε πλέον)
οι απαιτήσεις ανεβαίνουν, αρκετά.Περισσότερα εδώ Θύμιο
viewtopic.php?f=6&t=35915&p=2801214&hilit=georgetz+pilot#p2801214
viewtopic.php?f=6&t=35915&p=2381052&hilit=georgetz+pilot#p2381052
-
Το λινκ δε βγάζει κάπου, αν μπορείς κάνε μια διόρθωση. **ΟΚ μια χαρά τώρα! **
Ευχαριστώ
-
Προς τους υπόλοιπους: μ' αρέσει η γρήγορη οδήγηση και σε πρώτη ευκαιρία την ψάχνω, αλλά δεν παύει να αποτελεί το μοναδικό μου αυτοκίνητο, κάθε μέρα να κάνω περισσότερα από 80χλμ (περίπου 30.000 το χρόνο) και προφανώς τα συντριπτικά περισσότερα από αυτά είναι σε ήπιες συνθήκες. Πάντως θεωρώ λάθος το σχόλιο περί απλής μετακίνησης για τα Pilot Sport 3. Είναι ένα πολύ καλό ελαστικό, δεν είναι απόλυτο (αλλά με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο τι να το κάνω το απόλυτο; ), αλλά παραμένει αρκετά σπορτίβικο.
PS3 τοτε για να μη καταριεσαι καθε μερα...
-
Δεν ήταν σιγουριά, ήταν η εντύπωση που έχω απ όσα έχω διαβάσει. Δεν ήθελα να φανεί έτσι, είναι ξεκάθαρο οτι δεν έχω άποψη, συνεπώς πώς να είμαι σίγουρος;Μπορείς λοιπόν να πεις την άποψή σου γι αυτά και για τα άλλα δύο που αναφέρεις; Και αν μπορείς αναφέρσου σε διάσταση/όχημα/οδήγηση κτλ.
Έχω βάλει Michellin Pilot Sport 3 σε 205/55/16 για λόγους κόστους, ενώ παλιά είχα Exalto 205/50/16. Μου πήρε λίγο χρόνο να συνηθίσω την αίσθηση να γέρνει κάπως στις στροφές, λόγω παχύτερου και πιο μαλακού τοιχώματος, αλλά το λάστιχο κρατάει και τελικά πηγαίνω εξίσου γρήγορα σε δρόμους με στροφές ... τουλάχιστον για 10 μήνες δεν μου έτυχε κάποιος πιο γρηγορος.
Και γενικά νομίζω τα michellin χαρακτηρίζονται από εξαιρετική σταθερότητα στη διάρκεια της ζωής τους. -
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Έχω βάλει Michellin Pilot Sport 3 σε 205/55/16 για λόγους κόστους,
δηλαδή για τι κόστος μιλάμε;;
-
Δεν θυμαμαι λεπτομέρειες, αλλά ήταν κάπου 200 Ευρω ακριβώτερα τα 205/50/16, πχ. 480/670.
-
Adriver ευχαριστώ!
Όντως η διαφορά μεταξύ 205/50 και 205/55 είναι σημαντική...
Νέα από το μέτωπο:
RE002 PS3 κτλ δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμα. Αναμονή τουλάχιστον 15 μέρες και μεσολαβούν και γιορτές, επομένως...Πάω αύριο να κλείσω τα MAXX RT να τελειώνει η υπόθεση!
-
Adriver ευχαριστώ!Όντως η διαφορά μεταξύ 205/50 και 205/55 είναι σημαντική...
Νέα από το μέτωπο:
RE002 PS3 κτλ δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμα. Αναμονή τουλάχιστον 15 μέρες και μεσολαβούν και γιορτές, επομένως...Πάω αύριο να κλείσω τα MAXX RT να τελειώνει η υπόθεση!
'Εκανες την καλύτερη επιλογή, με το καλό να τα βάλεις
-
Να σαι καλά!
Τη Δευτέρα θα μπουν και θα στρωθούν στοιχειωδώς για ~500 χλμ, για μένα είναι 2-3 μερούλες
άντε να δούμε....
-
Adriver ευχαριστώ!Όντως η διαφορά μεταξύ 205/50 και 205/55 είναι σημαντική...
Νέα από το μέτωπο:
Σε 205/50/16 τελικά; Σε τι τιμή;
Τα 205/55/16, από ό,τι είδα, είναι 100€ φθηνότερα!Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]