-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τα πιο περίεργα σχέδια στο πέλμα τα είχε κάποτε η γιοκοχαμα.Το A539 ήταν αρκετά εντυπωσιακό για την εποχή του...
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Τα πιο περίεργα σχέδια στο πέλμα τα είχε κάποτε η γιοκοχαμα.
Το A539 ήταν αρκετά εντυπωσιακό για την εποχή του...
Τα φόρεσα στην 33.Όπως και τα AVS sport στο πουντο.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Το 'όμορφα' με τι κριτήρια το κρίνεις?Τα ελαστικά που δουλεύουν 'μια χαρά' σήμερα είναι πάρα πολλά.
Και τη φάτσα του Μίκι Μάους μπορεί να έχει χαραγμένη το πέλμα επάνω και να δουλεύει 'μια χαρά' χάρη στη γόμα του, δε σημαίνει ότι ο Μίκι αποτελεί 'ιδανική' χάραξη για π.χ. αποχέτευση του νερού, λιγότερο θόρυβο κύλισης, κλπ.Αν υπηρχε ιδανικη χαραξη θα ακολουθουσαν ολοι αυτη... Αλλα βλεπουμε πολλα διαφορετικα σχεδια!
Τουλαχιστον οι εταιριες εξηγουν τα πλεονεκτηματα του καθε σχεδιασμου. Τωρα για τις φλογιτσες δε ξερω! Εμενα ποτε δε μου αρεσαν. Θεωρω ομορφα τα συμμετρικα ελαστικα τυπου V. -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Αν υπηρχε ιδανικη χαραξη θα ακολουθουσαν ολοι αυτη... Αλλα βλεπουμε πολλα διαφορετικα σχεδια!
Από τη στιγμή που δεν έχουν να λύσουν μόνο ένα αλλά πολλά προβλήματα μαζί (πρόσφυση σε στεγνό & σε βρεγμένο σε στροφές, σε επιτάχυνση, σε φρενάρισμα, σε απότομους ελιγμούς, θόρυβο κύλισης, προοδευτικότητα αντιδράσεων, πληροφόρηση οδηγού, ακρίβεια, κατανάλωση, φθορά, κόστος, κλπ, κλπ - μέχρι και 'ομορφιά') αναγκαστικά βάζουν προτεραιότητες, οπότε 'Ιδανική χάραξη' που να είναι κοινή για όλους είναι φυσικό να μην υπάρχει.
Τουλαχιστον οι εταιριες εξηγουν τα πλεονεκτηματα του καθε σχεδιασμου. Τωρα για τις φλογιτσες δε ξερω! Εμενα ποτε δε μου αρεσαν. Θεωρω ομορφα τα συμμετρικα ελαστικα τυπου V.
Όταν 'εξηγούν' τα πλεονεκτήματα του τάδε σχεδιασμού πρακτικά προσπαθούν να πείσουν για κάτι που το 99,99% των end users δε μπορεί να επιβεβαιώσει. Όπως και ο σχεδιασμός ενός π.χ. ξυραφιού ξυρίσματος, ο σχεδιασμός ενός thread pattern είναι θέμα φυσικής που έχει μέσα και μια δόση marketing.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Τα πιο περίεργα σχέδια στο πέλμα τα είχε κάποτε η γιοκοχαμα.
Το A539 ήταν αρκετά εντυπωσιακό για την εποχή του...
Το οποιο κυκλοφορει ακομα σε πολλα σαπακια!
-
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
ψαχνω 2 οικονομικα λαστιχακια σε 195/50/15σκεφτομουν τα rainsport 3 απο camskill αλλα ο αγγλος αυξησε πολυ τα μεταφορικα κ δε νομιζω οτι συμφερει..κατι αλλο ?
Ενα καλο φτηνο(σε περιπτωση που δεν εχεις αλλαξει ακομα λαστιχα) ειναι το Petlas Velox Sport PT 741(τουρκικα).Θα τα βρεις περιπου στα 210-220 ευρω την τετραδα.Το θεμα ειναι οτι στη συγκεκριμενη διασταση που ψαχνεις δεν ειναι τεραστια η διαφορα τιμης μεταξυ των 'ακριβων' και των 'φτηνων'.Αφου τα επωνυμα κυμαινονται απο 250 εως 280 ευρω.Στη θεση σου θα επελεγα τα Dunlop Bluresponse που εχουν και ενα χρονο εγγυηση,αφου δεν ειναι απιθανο στη συγκεκριμενη διασταση να κανεις μια ανεπανορθωτη ζημια σε καποια λαστιχο.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Αν υπηρχε ιδανικη χαραξη θα ακολουθουσαν ολοι αυτη... Αλλα βλεπουμε πολλα διαφορετικα σχεδια!
Από τη στιγμή που δεν έχουν να λύσουν μόνο ένα αλλά πολλά προβλήματα μαζί (πρόσφυση σε στεγνό & σε βρεγμένο σε στροφές, σε επιτάχυνση, σε φρενάρισμα, σε απότομους ελιγμούς, θόρυβο κύλισης, προοδευτικότητα αντιδράσεων, πληροφόρηση οδηγού, ακρίβεια, κατανάλωση, φθορά, κόστος, κλπ, κλπ - μέχρι και 'ομορφιά') αναγκαστικά βάζουν προτεραιότητες, οπότε 'Ιδανική χάραξη' που να είναι κοινή για όλους είναι φυσικό να μην υπάρχει.
Τουλαχιστον οι εταιριες εξηγουν τα πλεονεκτηματα του καθε σχεδιασμου. Τωρα για τις φλογιτσες δε ξερω! Εμενα ποτε δε μου αρεσαν. Θεωρω ομορφα τα συμμετρικα ελαστικα τυπου V.
Όταν 'εξηγούν' τα πλεονεκτήματα του τάδε σχεδιασμού πρακτικά προσπαθούν να πείσουν για κάτι που το 99,99% των end users δε μπορεί να επιβεβαιώσει. Όπως και ο σχεδιασμός ενός π.χ. ξυραφιού ξυρίσματος, ο σχεδιασμός ενός thread pattern είναι θέμα φυσικής που έχει μέσα και μια δόση marketing.
Συμφωνω!
-
@Red Monster....
αν εξαιρέσεις τις επιταχύνσεις κλπ του οχήματος που είναι λίγο χειρότερες από επιταφίου όλα καλά .........για πρόσεχε τα λόγια σου,το αμάξι είναι 'σφαίρα' λέμε......(αλα Matrix)...
υγ.το κούκλα πήγαινε στο πλάτος του ελαστικού σε σχέση με το φτερό(και όχι στο σχέδιο του).....έχει κάτσει ακριβώς!! -
Review για τα Dunlop Sp Sport Maxx σε 215/45/16 86 Η
Seat Ibiza 1.2 tsi sport.
Τα προηγουμενα ελαστικα μου πρωτης τοποθετησης Bridgestone ER300 αλλαχτηκαν στα 38.000 χλμ ρυτιδιασμενα και ταλαιπωρημενα αρκετα. Οι οποιες συγκρισεις θα προσπαθησω να γινουν με βαση την εικονα των Bridgestone καινουργιων για να μην αδικησω το για μενα αξιοπρεπεστατο ER300 που βεβαια δεν εχει καμια σχεση με αυτο που υποστηριζει η εταιρια οτι ειναι.
Τοποθετηθηκαν λοιπον τα Dunlop, κυριως ως ελλειψη αλλων επιλογων, αλλα με την κρυφη αισιοδοξια οτι εφοσον το αυτοκινητο εξελιχτηκε με αυτα, θα του ταιριαζουν.
Αρχικα, στο χουφτωμα το Dunlop φανηκε πιο δεμενο σαν κατασκευη απο το ER300 αλλα με λιγο πιο μαλακο πλαινο. Συγκεκριμενα τα πλαινα του παρουσιαζαν διακυμανση στη σκληροτητα οσο πλησιαζες προς το πελμα. Γενικα στο χερι για σπορ ελαστικο θα το χαρακτηριζα μετρια σκληρο.
Μεγαλα διαμηκη αυλακια στο πελμα και συμμετρικη V δομη κατι που το κανει ομορφο στο ματι. Εντυπωση μου εκαναν τα πολυ μεγαλα εξωτερικα blocks, κοντα στο πλαινο. Αρκετα επιθετικη χαραξη λοιπον για δρομισιο ελαστικο.Στο δια ταυτα τωρα.
Απο θεμα θορυβου κυλισης το αυτοκινητο εχει μεταμορφωθει. Θεωρητικα εχω πεσει κατα 4 db, πρακτικα η κυλιση ειναι εμφανως πιο ησυχη και πιο μπασα, κατι που δε κουραζει. Τα Bridgestone ειχαν μια πιο τραχια αισθηση γρατζουνισματος σε ηχο.
Απο θεμα ανεσης, οι μικροανωμαλιες του δρομου εχουν σχεδον εξαφανιστει, κατι που δε το περιμενεις με σκληρο αυτοκινητο. Το ελαστικο αποσβαινει πολυ καλα και σωστα μικρες ανωμαλιες, στις μετριες η αντιδραση του ειναι πολυ στρογγυλεμενη, και στις μεγαλες δε κοπαναει αλλα νιωθεις οτι δε μιλαμε για μαλακο ελαστικο σε καμια περιπτωση. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι η ικανοτητα 'φιλτραρισματος' των ανωμαλιων με βαση το ποσο μεγαλες ή μικρες ειναι. Γενικα σου δινει την αισθηση οτι συνεργαζεται καλυτερα με την αναρτηση αυτο το ελαστικο.
Απο αντισταση κυλισης εχω παρατηρησει μια ελαχιστοτατη βελτιωση ισως και αμελητεα.
Στο στεγνο τωρα, πολυ καλο και σιγουρο κρατημα, με καλυπτουν πληρως στο σβελτο cruisαρισμα που κανω συνηθως σε ανοιχτο δρομο. Η υποστροφη ισχυος εχει μειωθει κατα πολυ, και ερχεται πια οταν εισαι ηδη κοντα στο οριο και στραμπουλας το αυτοκινητο επιτηδες. Αν εισαι λιγο αγαρμπος καταλαβαινεις στο τιμονι -απο καποια πιεση και μετα- μια αισθηση μαγουλιασματος του ελαστικου για μισο δευτερολεπτο, κατι το οποιο δε συμβαινει αν εισαι προοδευτικος. Τα ER300 μαγουλιαζαν οταν ειχες φτασει στο 95% του οριου και ηδη δεν αισθανοσουν καλα. Επισης αυτα τα λαστιχα μου επιτρεπουν ακομα και κρυα να κανω πολλες μαλακιες μεσα στην πολη σε βαθμο που δε πιστευω οτι θα στριψει τοσο καλα σε γυαλι ασφαλτο και με τερμα γκαζι.
Εχω παρατηρησει ενα μικρο θεματακι που εχουν στα πρωτα μετρα ξεκινωντας αν πας να φρεναρεις σε κατηφορα και ειναι ενα κρυο βραδυ με θερμοκρασια κατω απο 6-7 βαθμους.Στο βρεγμενο τωρα, ειναι μια χαρα, πολυ παραπανω απο οσο χρειαζεσαι για να κινηθεις σε λογικα σβελτα ορια. Ενα κλικ χειροτερα ομως απο τα ER300 κατι που δε με εκπλησσει. Δε περιμενω να βρω πολλα θερινα λαστιχα καλυτερα στο βρεγμενο απο τα ER300 και κυριως στην αντισταση στην υδρολισθηση.
Απο θεμα αισθησης στο τιμονι, εχουν την ιδια πολυ καλη πετρινη αισθηση των ER300.
**
Συμπερασμα**
-κερδισαμε σε ανεση και θορυβο κυλισης κατα ΠΟΛΥ
-κερδισαμε σε κρατημα σε καθημερινες συνθηκες και σε απολυτο κρατημα (αλλα αυτο δε με ενδιαφερει τοσο πολυ)
-στα ιδια απο αισθηση και οικονομια
-χασαμε στο βρεγμενο κατα λιγο -
Στις κλωτσιες ποια ειναι η αντιδραση τους;
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Στις κλωτσιες ποια ειναι η αντιδραση τους;είρων;;;;
-
Aπλα αμπαλος σε σχεση με αυτα που διαβαζω εδω.
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Στις κλωτσιες ποια ειναι η αντιδραση τους;Είναι πολύ ευέξαπτα, στη θέση του, δεν θα τολμούσα να δοκιμάσω!
Επιπλέον, κρατάνε και μούτρα, τα κλωτσάς μία κι αυτά γλιστράνε δέκα!
Προσοχή! -
ΠΑΛΙ γουρουνι στο σακι θα ψωνισω δλδ.
-
Καποτε ειχα στα χερια μου για καιρο αυτοκινητο με Dunlop sport maxx
ειχανε 6-7 χρονια στην πλατη και ειχανε γινει ΠΕΤΡΑ
ακολουθησαν στο ιδιο αμαξι Barum και τις πρωτες μερες το αισθανοσουνα μαγικο χαλι...Ειναι δυσκολο να εισαι αντικειμενικος πηγαινοντας απο οποιοδηποτε ταλαιπωρημενο λαστιχο σε οποιοδηποτε καινουργιο
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
ακολουθησαν στο ιδιο αμαξι Barum και τις πρωτες μερες το αισθανοσουνα μαγικο χαλι...Ειναι δυσκολο να εισαι αντικειμενικος πηγαινοντας απο οποιοδηποτε ταλαιπωρημενο λαστιχο σε οποιοδηποτε καινουργιο
σαφώς έτσι είναι ........απλά ο άνθρωπος έγραψε την άποψη του,για τα λάστιχα του,στο αυτοκίνητό του!!!και ξαφνικά γίνεται άμπαλος κτλ απο κάποιον τριτο
-
Μόνο που ο κάποιος τρίτος δήλωσε αμπαλος για τον εαυτό του. Ξέρω λεπτομέρειες.
BTW αυτό με την αντίσταση στην κύλιση πως το καταλαβες Ορέστη;Sent from my Nexus 4 using 3
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
σαφώς έτσι είναι ........απλά ο άνθρωπος έγραψε την άποψη του,για τα λάστιχα του,στο αυτοκίνητό του!!!και ξαφνικά γίνεται άμπαλος κτλ απο κάποιον τριτο
Ναι ε; αυτο δηλαδη
στο χουφτωμα το Dunlop φανηκε πιο δεμενο σαν κατασκευη απο το ER300 αλλα με λιγο πιο μαλακο πλαινο. Συγκεκριμενα τα πλαινα του παρουσιαζαν διακυμανση στη σκληροτητα οσο πλησιαζες προς το πελμα. Γενικα στο χερι για σπορ ελαστικο θα το χαρακτηριζα μετρια σκληρο.
Θεωρητικα εχω πεσει κατα 4 db, πρακτικα η κυλιση ειναι εμφανως πιο ησυχη και πιο μπασα, κατι που δε κουραζει.
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι η ικανοτητα 'φιλτραρισματος' των ανωμαλιων με βαση το ποσο μεγαλες ή μικρες ειναι.
Απο αντισταση κυλισης εχω παρατηρησει μια ελαχιστοτατη βελτιωση ισως και αμελητεα.
Αν εισαι λιγο αγαρμπος καταλαβαινεις στο τιμονι -απο καποια πιεση και μετα- μια αισθηση μαγουλιασματος του ελαστικου για μισο δευτερολεπτο, κατι το οποιο δε συμβαινει αν εισαι προοδευτικος. Τα ER300 μαγουλιαζαν οταν ειχες φτασει στο 95% του οριου και ηδη δεν αισθανοσουν καλα.
Εχω παρατηρησει ενα μικρο θεματακι που εχουν στα πρωτα μετρα ξεκινωντας αν πας να φρεναρεις σε κατηφορα και ειναι ενα κρυο βραδυ με θερμοκρασια κατω απο 6-7 βαθμους.
Απο θεμα αισθησης στο τιμονι, εχουν την ιδια πολυ καλη πετρινη αισθηση των ER300.
το λες και ΑΠΟΨΗ για τα ελαστικα του αυτοκινητου;
Εγω ξερεις πως το λεω;
Ελα δω Taguchi, βαλε μινι, διχτυωτο, prettybra και ξεκινα γυρω-γυρω την Βαθης.
Αλλα ειπαμε, εγω ειμαι αμπαλος και καταλαβαινω απο 40db και πανω μειωση. -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Θεωρητικα εχω πεσει κατα 4 db,Θεωρητικά, έχεις την παραμικρή ιδέα τι σημαίνει διαφορά 4 db; Να σε βοηθήσω: μιλάς για την διαφορά που έχει η μουσική δωματίου με ένα τζάμπο τζετ που απογειώνεται... αν κάθεσαι μέσα στον κινητήρα όμως
πρακτικα η κυλιση ειναι εμφανως πιο ησυχη και πιο μπασα, κατι που δε κουραζει. Τα Bridgestone ειχαν μια πιο τραχια αισθηση γρατζουνισματος σε ηχο.
Η παλαιότητα των ER300 σε ξεγέλασε σε αυτό. Πιο ήσυχα τα SP Sport MAXX από ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, το ακούσαμε κι αυτό
Ποια επιστημονική μέθοδο που να ΜΗΝ κοστίζει πάνω από 1.000.000 ευρώ χρησιμοποίησες γι' αυτή τη μέτρηση;
Τα ER300 μαγουλιαζαν οταν ειχες φτασει στο 95% του οριου
Σε τι μονάδες μετριέται το όριο, για να του βγάλεις και ποσοστιαία μεταβολή; Η φράση αυτή είναι σαν να λες '47% μείωση των ρυτίδων με μια κρέμα ΒΒ'
Στο βρεγμενο ............. **Ενα **κλικ χειροτερα ομως απο τα ER300 κατι που δε με εκπλησσει. Δε περιμενω να βρω πολλα θερινα λαστιχα καλυτερα στο βρεγμενο απο τα ER300 και κυριως στην αντισταση στην υδρολισθηση.
Νταξ, αυτό θα το πετύχαινες, αν έγραφες: 'κάποια εκατομμύρια κλικ χειρότερα από το χειρότερο λάστιχο 1ης τοποθέτησης στην ιστορία της αυτοκίνησης, που απλώς πέτυχε εμπορικά γιατί στην Ευρώπη βρέχει πολύ'
Να συνοψίσΩμε; Προσέχετε λίγο περισσότερο -γενικά- τις αρλούμπες που γράφετε επειδή ενθουσιαστήκατε με μια αλλαγή ελαστικών-λαδιών-υγρών φρένων. Δεν πειράζει που εκτίθεστε, αλλά διαβάζουν και μικρά παιδιά
-
καλα που τα ειπες εσυ ομορφα και ωραια.....
ετοιμος ημουν να απαντησω.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]