-
Ευχαριστώ Alxnks!Rx8 έχεις;
Ναι εννοείται αυτό,η ερώτηση αφορούσε απλή τοποθέτηση ελαστικών χωρίς κάποια άλλη μετατροπή που θα εκτόξευε το κόστος...τότε θα ήταν δώρο-άδωρο η αλλαγή διάστασης καθώς ό,τι γλίτωνα από εκεί θα το πλήρωνα στα ελατήρια ή κάπου αλλού! -
lleonidas...μήν αλλάξεις τη μαμά διάσταση!!!.
-
γεια σας παιδια, εχω ενα αλμερα (techna) και εφτασε η ωρα να αλλαξω λαστιχα!!! η διαστασεις ειναι 195/55/16
ειμαι αναμεσα στα continental ta premium
continental ta primium sport contact 5
michelin energy saver+
goodyear efficient grip
dunlop bluresponse
pirelli p1
bridgestone ecopiaολα εχουν τιμη απο 400 μεχρι 460, οποτε θελω να επιλεξω το καλυτερο μιας και η τιμη δεν παιζει ρολο για τοσο μικρες διαφορες.
Με ενδιαφερει να βγαλουνε αρκετα χλμ, τον χρονο κανω μ.ο 15000 οποτε να μου πανε 4 χρονια!!! Πιο παλια φορουσα κατι dunlop (μανισια αλλα δεν εμεινα ευχαριστημενος) και τωρα φοραω pirelli p6 (καταργηθηκε) το οποιο ειναι πολυ σκληρο αλλα μετα απο 5 χρονια δεν γλιστραει!!!
ευχαριστω!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Με 215/45/16 ίσως κάτι γίνεται, αλλά δνε ξέρω πόσο πάνε και αν θα ψοφήσει κ άλλο το καημένο.Χτες παρηγγειλα αυτη τη διασταση με 560 το σετ μονο!!!
-
Γιατί τόσο απόλυτος touring;;Αν έχεις την καλοσύνη,γίνε λίγο πιο αναλυτικός..
-
Δε θα αναφερθώ στο αισθητικό κομμάτι,που θα δείχνει άσχημα....και με μεγαλύτερο θολόκενο!!!Μιλάμε για 3.5% διαφορά από μαμά....είναι τεράστια!!!!Το κοπάνημα?(-1.1 πόντοι στο πλαινό)θα πάει σύννεφο,αλλά θα δείς και αύξηση στη κατανάλωση.....γενικότερα είναι λάθος!!!...Μά, θα μου πείς,150-170 ευρώ.....ναί,μαζί σου,αλλά η ασφάλεια πάνω από όλα!!!Προσωπικά,σε ότι έχει να κάνει με τις προδιαγραφές και τα specs των ελαστικών,ακολουθώ κατά γράμμα τη 'μαμά'!! Σίγουρα,κάτι ξέρει παραπάνω.....
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Δε θα αναφερθώ στο αισθητικό κομμάτι,που θα δείχνει άσχημα....και με μεγαλύτερο θολόκενο!!!Μιλάμε για 3.5% διαφορά από μαμά....είναι τεράστια!!!!Το κοπάνημα?(-1.1 πόντοι στο πλαινό)θα πάει σύννεφο,αλλά θα δείς και αύξηση στη κατανάλωση.....γενικότερα είναι λάθος!!!...Μά, θα μου πείς,150-170 ευρώ.....ναί,μαζί σου,αλλά η ασφάλεια πάνω από όλα!!!Προσωπικά,σε ότι έχει να κάνει με τις προδιαγραφές και τα specs των ελαστικών,ακολουθώ κατά γράμμα τη 'μαμά'!! Σίγουρα,κάτι ξέρει παραπάνω.....+1
-
Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά μπαίνοντας κ διαβάζοντας σε ξένα fora για την αλλαγή αυτή,δεν είδα κάτι πολύ ανησυχητικό.Τι να πω,προβληματίζομαι ακόμα..
Το ίδιο αρνητικός θα ήσουν και για τα 235/40/18; -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Καλησπέρα σε όλες/όλους!
Δύο ερωτήσεις:1.Θα αντικαταστήσω τα ελαστικά στο rx8 και από 225/45/18 λέω να βάλω 225/40/18 που είναι πολύ φθηνότερα(τα 235/40/18 είναι μια χαρά αλλά εξίσου ακριβά).Θα έχω πρόβλημα σε κάποιο σημαντικό τομέα ασφάλειας με τα 225/40/18 ή η μόνη διαφορά είναι το μεγαλύτερο κοπάνημα στις λακούβες και η αίσθηση;
2.Eγώ δε βλέπω καλά ή το camskill δε με μπλοκάρει όταν πάω να κάνω εικονική παραγγελία 4 ελαστικών,βγάζοντας κόστος μεταφορικών 53,8 £;
Μήπως δέχεται ξανά παραγγελίες από Ελλάδα;Προτείνεται η αλλαγή της διαμέτρου του τροχού να μην ξεπερνά το |3|%. Στην περίπτωσή σου είναι -3,41%: http://www.1010tires.com/Tools/Tire-Size-Calculator/225-45R18/225-40R18
-
Καποια αλλη προταση παιδια για το αλμερα του 98... θελω κατι ασφαλες και απλο... ουτε παντες ουτε πολυ τρεξιμο... μεχρι 120-140 χλμ παει το κοντερ...
-
Καλησπέρα σε όλες/όλους!
Δύο ερωτήσεις:1.Θα αντικαταστήσω τα ελαστικά στο rx8 και από 225/45/18 λέω να βάλω 225/40/18 που είναι πολύ φθηνότερα(τα 235/40/18 είναι μια χαρά αλλά εξίσου ακριβά).Θα έχω πρόβλημα σε κάποιο σημαντικό τομέα ασφάλειας με τα 225/40/18 ή η μόνη διαφορά είναι το μεγαλύτερο κοπάνημα στις λακούβες και η αίσθηση;
2.Eγώ δε βλέπω καλά ή το camskill δε με μπλοκάρει όταν πάω να κάνω εικονική παραγγελία 4 ελαστικών,βγάζοντας κόστος μεταφορικών 53,8 £;
Μήπως δέχεται ξανά παραγγελίες από Ελλάδα;Καθαρά και ξάστερα, όχι, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με τόσο μικρή διαφορά.
-
CostasAthan το 0,4% φαίνεται μικρή απόκλιση,δεν ξέρω όμως στην πράξη αν είναι και επίσης δεν ξέρω σε τι ακριβώς μπορεί να μου δημιουργήσει πρόβλημα.Αν είναι μόνο η κατανάλωση,το αισθητικό και το λίγο μεγαλύτερο κοπάνημα δεν είναι τόσο απαγορευτικό.
Driver,κι εσύ απόλυτος!Έχεις εμπειρία παρόμοιας αλλαγής σε τέτοιου τύπου αυτοκίνητο; -
CostasAthan το 0,4% φαίνεται μικρή απόκλιση,δεν ξέρω όμως στην πράξη αν είναι και επίσης δεν ξέρω σε τι ακριβώς μπορεί να μου δημιουργήσει πρόβλημα.Αν είναι μόνο η κατανάλωση,το αισθητικό και το λίγο μεγαλύτερο κοπάνημα δεν είναι τόσο απαγορευτικό.
Driver,κι εσύ απόλυτος!Έχεις εμπειρία παρόμοιας αλλαγής σε τέτοιου τύπου αυτοκίνητο;Δεν είδες το αναδυόμενο μήνυμα στο link;
When changing tire sizes, we recommend staying within 3% of the diameter of the original tire. Any more than this and you face the risk of brake failure.
-
Say what?
-
Driver,κι εσύ απόλυτος!Έχεις εμπειρία παρόμοιας αλλαγής σε τέτοιου τύπου αυτοκίνητο;Υπάρχει επίπτωση στα αντιολισθητικά συστήματα πέδησης (ABS), (ESP) από την αλλαγή διάστασης ελαστικών. Εάν υπάρχει μεγάλη απόκλιση μπορούν να εμφανιστούν βλάβες στα συστήματα.
-
Ο χρήστης Mikele007 έγραψε:
γεια σας παιδια, εχω ενα αλμερα (techna) και εφτασε η ωρα να αλλαξω λαστιχα!!! η διαστασεις ειναι 195/55/16ειμαι αναμεσα στα continental ta premium
michelin energy saver+
goodyear efficient grip
dunlop bluresponse
pirelli p1
bridgestone ecopiaολα εχουν τιμη απο 400 μεχρι 460, οποτε θελω να επιλεξω το καλυτερο μιας και η τιμη δεν παιζει ρολο για τοσο μικρες διαφορες.
Με ενδιαφερει να βγαλουνε αρκετα χλμ, τον χρονο κανω μ.ο 15000 οποτε να μου πανε 4 χρονια!!! Πιο παλια φορουσα κατι dunlop (μανισια αλλα δεν εμεινα ευχαριστημενος) και τωρα φοραω pirelli p6 (καταργηθηκε) το οποιο ειναι πολυ σκληρο αλλα μετα απο 5 χρονια δεν γλιστραει!!!
ευχαριστω!
Εχω τα premium contact 2 στην ιδια διασταση και ειναι μια χαρα υπο ολες τις συνθηκες, εκτος απο το παρατεταμενο ξεσκισμα σε στροφιλικι που δεν το εχω δοκιμασει ακομα σε ανεβασμενους παντως ρυθμους δεν ειχαν κανενα γλιστριμα κ σε ταξιδι ολα εν ταξει. Οποτε τα 5 θα ειναι ακομα καλυτερα, φανταζομαι. Στην επομενη αλλαγη θα ηθελα να δοκιμασω τα dunlop, οσοι τα εχουν λενε τα καλυτερα ειδικα σε σχεση με τα παλαιοτερα μοντελα, ενω εχουν κ χαμηλοτερα επιπεδα θορυβου (67 εναντι 71db)
ΑΛΛΑ 60,000 χλμ δε νομιζω να βγαζουν ουτε τα μεν ουτε τα δε, για τοσα χλμ κοιτα καλυτερα τα energy saver+ που αν δεν εχεις εξτριμ απαιτησεις και πας φυλαγμενος στο βρεγμενο ειναι μια χαρα. Εναλλακτικα τα πιρελλι αλλα οχι τα Ρ1, τα Ρ7 cinturato εχουν καλυτερες κριτικες.
-
Ο χρήστης Mikele007 έγραψε:
γεια σας παιδια, εχω ενα αλμερα (techna) και εφτασε η ωρα να αλλαξω λαστιχα!!! η διαστασεις ειναι 195/55/16ειμαι αναμεσα στα continental ta premium
michelin energy saver+
goodyear efficient grip
dunlop bluresponse
pirelli p1
ευχαριστω!
Προφανώς δεν θέλεις επιδόσεις από το λάστιχο... Για πολλά χμ ENERGY SAVER.
-
Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά μπαίνοντας κ διαβάζοντας σε ξένα fora για την αλλαγή αυτή,δεν είδα κάτι πολύ ανησυχητικό.Τι να πω,προβληματίζομαι ακόμα..
Το ίδιο αρνητικός θα ήσουν και για τα 235/40/18;Δέν είμαι εγώ αρνητικός.....η μαμά ότι λέει..!!!
-
Μ'αρέσει που βάζετε ακριβά λάστιχα σε οχήματα που πάτε μόνο για βόλτα και καφέ.Εγώ στο scania R730 τι λάστιχα να βάλω?
-
Ο χρήστης tzo έγραψε:
Μ'αρέσει που βάζετε ακριβά λάστιχα σε οχήματα που πάτε μόνο για βόλτα και καφέ.Εγώ στο scania R730 τι λάστιχα να βάλω?εσυ αν θελεις και το βρησκεις συνετο μπορεις να κανεις συμβιβασμους στην ασφαλεια σου αλλα ποτε μην χλευαζεις αυτους που δεν κανουν.
το λαστιχο την μια φορα που θα το χρειαστεις δεν πρεπει να σε πουλησει γιαυτο πρεπει να ειναι καλο.
πολυ πιο ακριβη ειναι η ζωη της οικογενειας μου απο οποιαδηποτε λαστιχο, φρενο, αναρτηση, τιμονι.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]