-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Τι σημαίνει δεν υπάρχει υποδεέστερο; Άρα τα συγκριτικά τεστ (τα σχετικά με απόδοση) είναι άχρηστα; Όταν για παράδειγμα το Maxx RT παίρνει A στο φρενάρισμα στο βρεγμένο και το Cinturato P6 E υπάρχει περίπτωση το δεύτερο να ακινητοποιεί το όχημα σε μικρότερη απόσταση από το πρώτο αν και τα δύο τοποθετηθούν στο ίδιο όχημα;
Το φρεναρισμα στο βρεγμενο ειναι μια απο τις 500 παραμετρους που λαμβανεις σαν οδηγος οταν θες να κρινεις ενα ελαστικο.
Υπαρχει ομως περιπτωση, φανταστικο παραδειγμα λεω, το dunlop στο βρεγμενο να μην εχει προσφυση παρολο που φρεναρει καλα, και το pirelli να εχει προσφυση. 'Η πχ το dunlop να ναι κουτσουρο και να αναγκαζει το αυτοκινητο να κανει αποτομες αντιδρασεις, ενω με το pirelli να εξαφανιζονται ολα αυτα.
Υπαρχουν 500 παραμετροι, οι ταμπελες θα επρεπε να γραφουν αλλες 3-4 ακομα αν θελανε να καθοδηγησουν τον κοσμο, τωρα μιση δουλεια κανουν και νομιζει ο ασχετος οτι επειδη εχει Α στο φρεναρισμα στο βρεγμενο, θα παει να κανει κοντρα με τον Σουμαχερ.Συμφωνώ σε αυτό. Αλλά υπάρχουν πολλά συγκριτικά τεστ που μπορεί να συμβουλευτεί κανείς πέρα από την ετικέτα και να δει και άλλα αποτελέσματα πέρα από το φρενάρισμα στο βρεγμένο. Το tirerack.com έχει για παράδειγμα tests για handling.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ειπαμε το prime ειναι τουρισμου
Γιώργο τώρα που βλέπω το Ventus Prime 2 έχει το πέλμα του Exalto, αν το φέρνει ο Κυριαζής ακόμη καλύτερα
Από αντοχή τί λένε, βγάζουν χλμ ή όχι ;Είναι βεντουζιτσες για 30Κ χλμ αλλά οχι για σπορ ανησυχίες.. ....
Τα φέρνει ο Κυριαζης
Εγώ θα τα εβαζα αλλά προτιμώ τα ventus s1evo 2 που είναι καθαρά σπορΠαντως το πρωι που πηγα στον λαστοιχα, δεν μου ειπε καθολου για ventus s1 evo2 ... Κ δε τα θυμομουν κι ολας, για να ρωτησω... Οποτε να μεινω στο Κ115?
-
Τι σημαίνει δεν υπάρχει υποδεέστερο; Άρα τα συγκριτικά τεστ (τα σχετικά με απόδοση) είναι άχρηστα; Όταν για παράδειγμα το Maxx RT παίρνει A στο φρενάρισμα στο βρεγμένο και το Cinturato P6 E υπάρχει περίπτωση το δεύτερο να ακινητοποιεί το όχημα σε μικρότερη απόσταση από το πρώτο αν και τα δύο τοποθετηθούν στο ίδιο όχημα;
Το φρεναρισμα στο βρεγμενο ειναι μια απο τις 500 παραμετρους που λαμβανεις σαν οδηγος οταν θες να κρινεις ενα ελαστικο.
Υπαρχει ομως περιπτωση, φανταστικο παραδειγμα λεω, το dunlop στο βρεγμενο να μην εχει προσφυση παρολο που φρεναρει καλα, και το pirelli να εχει προσφυση. 'Η πχ το dunlop να ναι κουτσουρο και να αναγκαζει το αυτοκινητο να κανει αποτομες αντιδρασεις, ενω με το pirelli να εξαφανιζονται ολα αυτα.
Υπαρχουν 500 παραμετροι, οι ταμπελες θα επρεπε να γραφουν αλλες 3-4 ακομα αν θελανε να καθοδηγησουν τον κοσμο, τωρα μιση δουλεια κανουν και νομιζει ο ασχετος οτι επειδη εχει Α στο φρεναρισμα στο βρεγμενο, θα παει να κανει κοντρα με τον Σουμαχερ.Ορεστη θα διαφωνισω λιγο μαζι σου, για να μπορεσει να φρεναρει ενα λαστιχο στα νερα απαραιτητη προηποθεση ειναι να εχει προσφυση, δηλαδη να εχει προλαβει να διωξει τα νερα απο τα τακουνια του και αυτα να πατανε στον δρομο.
μπορει βεβαια καποιο λαστιχο να εχει καλυτερο σλαλομ στα νερα απο καποιο αλλο που εχει καλυτερο φρεναρισμα, αλλα πιστευω οτι σε αυτη την περιπτωση οι διαφορες τους θα ειναι παρα πολυ μικρες και αντιληπτες σε πιστα απο πολυ εμπειρους οδηγους. -
Και ένα παράδειγμα από τα τεστ για τα οποία μιλούσα:
http://www.tirerack.com/tires/tests/chartDisplay.jsp?ttid=174 -
Ο χρήστης Tragos13 έγραψε:
Γιώργο τώρα που βλέπω το Ventus Prime 2 έχει το πέλμα του Exalto, αν το φέρνει ο Κυριαζής ακόμη καλύτερα
Από αντοχή τί λένε, βγάζουν χλμ ή όχι ;Είναι βεντουζιτσες για 30Κ χλμ αλλά οχι για σπορ ανησυχίες.. ....
Τα φέρνει ο Κυριαζης
Εγώ θα τα εβαζα αλλά προτιμώ τα ventus s1evo 2 που είναι καθαρά σπορΠαντως το πρωι που πηγα στον λαστοιχα, δεν μου ειπε καθολου για ventus s1 evo2 ... Κ δε τα θυμομουν κι ολας, για να ρωτησω... Οποτε να μεινω στο Κ115?
Αν θυμάμαι είπες οτι δεν βγαίνει στη διάσταση σου.. ......οπότε Κ 115,δεν θα μετανιωσεις
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τα φέρνει ο Κυριαζης
Αν θυμάμαι είπες οτι δεν βγαίνει στη διάσταση σου.. ......οπότε Κ 115,δεν θα μετανιωσεις
A, ναι σωστα, μιλαμε για το Κ117 (η ventus s1 evo2). Mε προβληματισε το 'οχι για σπορ ανησυχειες' για το Κ115...
-
Ξεχασα να πω, οτι ο λαστοιχας με ειπε: αν υπηρχε το Κ110 θα σε ελεγα βαλτο χωρις σκεψη...
-
A ωραια φοραμε και το ιδιο λαστιχο... Θα ενθουσιαστεις μολις αλλαξεις ο,τι και να βαλεις!!!
Απο θεμα φθορας εχεις καποιο θεμα?
πχ θες να βγαλουν 30.000 χλμ ή 50.000 χλμ?
Οταν λες το πατας λιγακι, στριβεις σε στροφες χωρις αυριο? ή απλα τρεχεις σε ανοιχτο δρομο?E τουλάχιστον να βγάλουν 30.000 χλμ, μου αρέσει η ταχύτητα ΑΛΛΆ όχι ακραίες καταστάσεις πάντα με ασφάλεια
PIRELLI CINTURATO P7 205/55 R16 91 V
πιστευω θα εισαι καλυμμενος με αυτα... Δοκιμασμενη επιλογη. Και μακραν καλυτερα απο τα δικα σου...
+1 για τα Pirelli P7
Εναλλακτικά τα Michelin Primacy 3 & Conti PremiumContact 5
Εγώ επίσης θα δω και τα Hankook Ventus Prime 2 -
Σημερα, πηρα τηλ. τον λαστοιχα που ειχα βαλει τα Bfgoodrich κ τα Kleber (καποτες), μολης τον ανεφερα για τα Hankook: Θα βαλεις κορεατικα σε αλφα ρομεο? Κ με προτεινε το PS3(370e) κ PZero rosso(350-360e) Λογω κλειστου Camber...
Για το PS3, το εχω αποριψει γιατι μπηκα σε Αλφα 147 1.6, τα ειχε 2 χροννια κ ηδη αρχισαν τα γλυστριματα/σπινιαρισματα με χαλαρο ξεκινημα... απο οσα με ειπε ο οδηγος, κ το διαπιστωσα κι εγω μετα...
Τωρα η διαφορα 20-30ε παραπανω απο τα Κ115 για τα PZero rosso δε μου φενετε σοβαρη...
Αξιζει να παω στο PZero rosso? -
Επειδη και εγω ψαχνω αυτη την περιοδο για ελαστικα για δες και τα Bridgestone Potenza Adrenalin RE002.
Εγω ειμαι αναμεσα σε αυτα και τα Dunlop SP Sort Maxx RT, σε διασταση 205/55/16 91 (W τα Bridgestone, Y τα Dunlop).
Τωρα φοραω τα Michelin PS3 και συμφωνω με το φιλο σου για τα χαζοσπιναρισματα και το σαπουνιασμα το καλοκαρι αμα ζοριστει λιγο.
Ολα αυτα για το Toyota Auris 1.6 .
-
Σημερα, πηρα τηλ. τον λαστοιχα που ειχα βαλει τα Bfgoodrich κ τα Kleber (καποτες), μολης τον ανεφερα για τα Hankook: Θα βαλεις κορεατικα σε αλφα ρομεο? Κ με προτεινε το PS3(370e) κ PZero rosso(350-360e) Λογω κλειστου Camber...
Για το PS3, το εχω αποριψει γιατι μπηκα σε Αλφα 147 1.6, τα ειχε 2 χροννια κ ηδη αρχισαν τα γλυστριματα/σπινιαρισματα με χαλαρο ξεκινημα... απο οσα με ειπε ο οδηγος, κ το διαπιστωσα κι εγω μετα...
Τωρα η διαφορα 20-30ε παραπανω απο τα Κ115 για τα PZero rosso δε μου φενετε σοβαρη...
Αξιζει να παω στο PZero rosso?Τα P Zero Rosso είναι στην ίδια κατηγορία με τα Sport Maxx RT. Αν τα δεύτερα σου φαίνονται υπερβολή τότε το ίδιο ισχύει και για τα πρώτα.
Επειδη και εγω ψαχνω αυτη την περιοδο για ελαστικα για δες και τα Bridgestone Potenza Adrenalin RE002.
Εγω ειμαι αναμεσα σε αυτα και τα Dunlop SP Sort Maxx RT, σε διασταση 205/55/16 91 (W τα Bridgestone, Y τα Dunlop).
Τωρα φοραω τα Michelin PS3 και συμφωνω με το φιλο σου για τα χαζοσπιναρισματα και το σαπουνιασμα το καλοκαρι αμα ζοριστει λιγο.
Ολα αυτα για το Toyota Auris 1.6 .
Τα Adrenalin υστερούν στο βρεγμένο σε σχέση με τα Sport Maxx RT. Η χάραξή τους τείνει προς ημισλίκ.
-
Απλα τα Pzero Rossο ειναι μια γενια πισω σαν ελαστικα... Αλλα γενικα θεωρουνταν κορυφαια!
-
Ναι αυτο που λες για τη βροχη το διαβασα. Αλλα τις μερες που εχει βροχη δεν το πιεζω το αμαξι. Πιο πολυ με ενδιαφερει για τις υπολοιπες 300 μερες του χρονου που ειναι στεγνος ο δρομος και κυριως το καλοκαιρι με τη ζεστη.
Ειδικα για το καλοκαιρι δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος με τα PS3.
-
Μαλιστα... οποτε απορηπτω κ τα PZero rosso. Θελω 91V αντε το πολυ 91W, οποτε μενω προς το παρων σαν πρωταση με τα Κ115... Πριν λιγο που μιλησα με 1 συναδελφο, ο οποιος ειναι σε αναζητηση ελαστικων για το ΒΜW 318 Ε46, τον ειπαν 800 για Continental k 400 gia Barum... κ σκευτετε για τα Barum... Επισης μου ειπε οτι παλιοτερα ειχε δοκιμασει καποια αλη θυγατρικη της Continental (δεν θυμωταν ποια)κ τα πηγε 90.000χλμ κ πιαναν ακομη αρκετα... κ αυτος μου απεριψε τα Hankook λογω Κορεας.
-
Μαλιστα... οποτε απορηπτω κ τα PZero rosso. Θελω 91V αντε το πολυ 91W, οποτε μενω προς το παρων σαν πρωταση με τα Κ115... Πριν λιγο που μιλησα με 1 συναδελφο, ο οποιος ειναι σε αναζητηση ελαστικων για το ΒΜW 318 Ε46, τον ειπαν 800 για Continental k 400 gia Barum... κ σκευτετε για τα Barum... Επισης μου ειπε οτι παλιοτερα ειχε δοκιμασει καποια αλη θυγατρικη της Continental (δεν θυμωταν ποια)κ τα πηγε 90.000χλμ κ πιαναν ακομη αρκετα... κ αυτος μου απεριψε τα Hankook λογω Κορεας.Λόγω Κορέας; Γιατί κάνουμε μποϋκοτάζ στην Κορέα; Εμένα δε μου φαίνεται ως αξιόπιστα τεκμηριωμένη άποψη το: 'Λόγω Κορέας'. Αν κάποια λάστιχα είναι όντως καλά (δεν τα έχω δοκιμάσει τα Hankook για να έχω προσωπική άποψη) τότε αγόρασέ τα ανεξάρτητα χώρας κατασκευής.
Τα 90.000 χλμ. είναι πάρα πολλά. Ειδικά αν κάνεις λίγα χιλιόμετρα το χρόνο θα έχουν περάσει τόσα χρόνια που τα λάστιχα θα έχουν ξεραθεί υπερβολικά επικίνδυνα. Αν και γενικά δε νομίζω να υπάρχουν πολλά λάστιχα που να βγάζουν 90.000 χιλιόμετρα πριν τελειώσει η γόμα τους. Εμένα μου φαίνεται υπερβολικό το νούμερο.
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Αν και γενικά δε νομίζω να υπάρχουν πολλά λάστιχα που να βγάζουν 90.000 χιλιόμετρα πριν τελειώσει η γόμα τους. Εμένα μου φαίνεται υπερβολικό το νούμερο.Michelin Energy Saver Ακομα καινουργια θα ναι στα 90.000 χλμ.
-
Αν και γενικά δε νομίζω να υπάρχουν πολλά λάστιχα που να βγάζουν 90.000 χιλιόμετρα πριν τελειώσει η γόμα τους. Εμένα μου φαίνεται υπερβολικό το νούμερο.
Michelin Energy Saver Ακομα καινουργια θα ναι στα 90.000 χλμ.
Πόσο βάθος θα έχει ακόμα το πέλμα; Ένα καινούριο λάστιχο έχει 7 με 8 mm. Ο δείκτης φθοράς επισημαίνει τα 1,6 mm και αν δεν κάνω λάθος προτείνεται αλλαγή όταν το βάθος είναι διπλάσιο του ελάχιστου επιτρεπόμενου.
-
Σημερα, πηρα τηλ. τον λαστοιχα που ειχα βαλει τα Bfgoodrich κ τα Kleber (καποτες), μολης τον ανεφερα για τα Hankook: Θα βαλεις κορεατικα σε αλφα ρομεο?Πολύ τεκμηριωμένη άποψη αυτή από επαγγελματία
Δηλαδή τα Κορεάτικα προϊόντα, εν προκειμένω τα λάστιχα είναι της πλάκας ; -
Μαλιστα... οποτε απορηπτω κ τα PZero rosso. Θελω 91V αντε το πολυ 91W, οποτε μενω προς το παρων σαν πρωταση με τα Κ115... Πριν λιγο που μιλησα με 1 συναδελφο, ο οποιος ειναι σε αναζητηση ελαστικων για το ΒΜW 318 Ε46, τον ειπαν 800 για Continental k 400 gia Barum... κ σκευτετε για τα Barum... Επισης μου ειπε οτι παλιοτερα ειχε δοκιμασει καποια αλη θυγατρικη της Continental (δεν θυμωταν ποια)κ τα πηγε 90.000χλμ κ πιαναν ακομη αρκετα... κ αυτος μου απεριψε τα Hankook λογω Κορεας.Σωστά.. ....βαλε barum που είναι βουλγαρικά.. .εγγύηση! !!!!
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Σημερα, πηρα τηλ. τον λαστοιχα που ειχα βαλει τα Bfgoodrich κ τα Kleber (καποτες), μολης τον ανεφερα για τα Hankook: Θα βαλεις κορεατικα σε αλφα ρομεο?
Πολύ τεκμηριωμένη άποψη αυτή από επαγγελματία
Δηλαδή τα Κορεάτικα προϊόντα, εν προκειμένω τα λάστιχα είναι της πλάκας ;Δεν τα πουλάει οπότε τα κακολογει.Κοντόφθαλμος και μη επαγγελματίας .
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]