-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
GGAB..θα διαφωνουμε εις τον αιωνα των αιωνων....93Υ XL ηταν τα δικα μου...αλλα επιπεδα προσφυσης! Εκπληκτικο λαστιχο, πιο θορυβωδες απο αλλα ομως...Οι διεθνείς κανονισμοί επιτρέπουν απόκλιση έως 10% + 4 kph για τα κοντέρ. Επομένως στα 255 kph η πραγματική ταχύτητα μπορεί να είναι έως 228 kph. Και φυσικά το speed index αναφέρεται στην πραγματική ταχύτητα.
Παντως ταξιδευοντας με cruise στα 200, η κλιση ηρθε για 196...μαλλον δεν ηταν καλιμπραρισμενη η καμερα..
Εγώ στο Lancer από GPS και από την ECU παίρνω την ίδια ταχύτητα η οποία διαφέρει από το κοντέρ. Μπορείς να διασταυρώσεις με αυτούς τους τρόπους ποια απόκλιση έχει το δικό σου μοντέλο ή να το ψάξεις online. Ίσως υπάρχει διαθέσιμη και στο διαδίκτυο αυτή η πληροφορία.
-
Παντως ταξιδευοντας με cruise στα 200, η κλιση ηρθε για 196...μαλλον δεν ηταν καλιμπραρισμενη η καμερα..
-
GGAB..θα διαφωνουμε εις τον αιωνα των αιωνων....93Υ XL ηταν τα δικα μου...αλλα επιπεδα προσφυσης! Εκπληκτικο λαστιχο, πιο θορυβωδες απο αλλα ομως...Οι διεθνείς κανονισμοί επιτρέπουν απόκλιση έως 10% + 4 kph για τα κοντέρ. Επομένως στα 255 kph η πραγματική ταχύτητα μπορεί να είναι έως 228 kph. Και φυσικά το speed index αναφέρεται στην πραγματική ταχύτητα.
δηλ εντος των τειχων ειχες λαστιχα;;;;εκει διαφωνεις;;;
-
Κοιτα, στο πρωτο τετραγωνο δεν νομιζω κανενα λαστιχο να κανει κατι, ουτε αν οι ταχυτητες ειναι εκνευριστηκα μικρες...Πουθενα δεν φρεναρα και γλυστρισα, ουτε εχασα ελεγχο...δεν ηταν στο 100% ισως αλλα οταν επρεπε χωρις πολυ κοπο ηταν σουπερ....Στα λιμανακια, εκανες ενα αναγνωριστικο περασμα και στην επομενη το αυτοκινητο βιδωνοταν! Και εμενε βιδωμενο για πολλα περασματα...Αρκετα μελη μπορουν να το επιβεβαιωσουν αυτο..κατι που με τα νεα adrenalin σαν πρωτη εικονα (δεν εχω πληρη ακομα ομως) δεν φαινεται να ισχυει..
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Εγώ στο Lancer από GPS και από την ECU παίρνω την ίδια ταχύτητα η οποία διαφέρει από το κοντέρ. Μπορείς να διασταυρώσεις με αυτούς τους τρόπους ποια απόκλιση έχει το δικό σου μοντέλο ή να το ψάξεις online. Ίσως υπάρχει διαθέσιμη και στο διαδίκτυο αυτή η πληροφορία.Προφανως και ειναι διαπιστωμενο οτι η αποκλιση δεν ειναι τοσο μεγαλη οση αναφερεις...Το θεμα ομως εδω και ο λογος που εβαλα τη φωτο, ειναι οτι ενα οχημα με 230hp εργοστασιακα ερχεται με 17αρες και 205 με υψηλο δεικτη ταχυτητας απο τη μανα του...και ηταν απαντηση στο οτι δεν βγαινουν αυτοκινητα με 205 ελαστικο που μπορουν να πιασουν υψηλες ταχυτητες
-
Να για παράδειγμα εδώ υπάρχει μία πληροφορία για το S40 (την προηγούμενη έκδοση): http://www.volvoforums.org.uk/showthread.php?t=124089 Δεν ξέρω αν βέβαια οδηγείς αυτό, αλλά μπορείς να κάνεις μία αναζήτηση για το μοντέλο σου.
Στο Lancer η απόκλιση είναι γύρω στο 10%. Δε θυμάμαι πόσο ακριβώς.
-
Κοιτα, στο πρωτο τετραγωνο δεν νομιζω κανενα λαστιχο να κανει κατι, ουτε αν οι ταχυτητες ειναι εκνευριστηκα μικρες...Πουθενα δεν φρεναρα και γλυστρισα, ουτε εχασα ελεγχο...δεν ηταν στο 100% ισως αλλα οταν επρεπε χωρις πολυ κοπο ηταν σουπερ....Στα λιμανακια, εκανες ενα αναγνωριστικο περασμα και στην επομενη το αυτοκινητο βιδωνοταν! Και εμενε βιδωμενο για πολλα περασματα...Αρκετα μελη μπορουν να το επιβεβαιωσουν αυτο..κατι που με τα νεα adrenalin σαν πρωτη εικονα (δεν εχω πληρη ακομα ομως) δεν φαινεται να ισχυει..Εγώ στο Lancer από GPS και από την ECU παίρνω την ίδια ταχύτητα η οποία διαφέρει από το κοντέρ. Μπορείς να διασταυρώσεις με αυτούς τους τρόπους ποια απόκλιση έχει το δικό σου μοντέλο ή να το ψάξεις online. Ίσως υπάρχει διαθέσιμη και στο διαδίκτυο αυτή η πληροφορία.
Προφανως και ειναι διαπιστωμενο οτι η αποκλιση δεν ειναι τοσο μεγαλη οση αναφερεις...Το θεμα ομως εδω και ο λογος που εβαλα τη φωτο, ειναι οτι ενα οχημα με 230hp εργοστασιακα ερχεται με 17αρες και 205 με υψηλο δεικτη ταχυτητας απο τη μανα του...και ηταν απαντηση στο οτι δεν βγαινουν αυτοκινητα με 205 ελαστικο που μπορουν να πιασουν υψηλες ταχυτητες
Μα ο δείκτης Y είναι για 300 km/h. Δε νομίζω πως φοράει κάποιο αυτοκίνητο από το εργοστάσιο σε 205 Y.
Όσο για την απόκλιση έγραψα έως 228. Αλλά στα 200 να 'χει μόνο 4 χιλιόμετρα απόκλιση μου φαίνεται πολύ λίγο.
-
Μα ο δείκτης Y είναι για 300 km/h. Δε νομίζω πως φοράει κάποιο αυτοκίνητο από το εργοστάσιο σε 205 Y.Απο το εργοστασιο ερχοταν με W...
Όσο για την απόκλιση έγραψα έως 228. Αλλά στα 200 να 'χει μόνο 4 χιλιόμετρα απόκλιση μου φαίνεται πολύ λίγο.
Για το ταχυμετρο μην επιμενεις...ειμαστε και
-
Μα ο δείκτης Y είναι για 300 km/h. Δε νομίζω πως φοράει κάποιο αυτοκίνητο από το εργοστάσιο σε 205 Y.
Απο το εργοστασιο ερχοταν με W...
Για το ταχυμετρο μην επιμενεις...ειμαστε και
Συνήθως όλα τα κοντέρ έχουν απόκλιση. Τώρα αν του Volvo είναι η εξαίρεση τι να σου πω. Η μέγιστη επιτρεπτή απόκλιση είναι αυτή που σου έγραψα. Αν το αυτοκίνητο κινείται με 228 και το κοντέρ δείχνει 255 είναι εντός κανονισμών. Πιθανότατα να μην έχει τη μέγιστη απόκλιση το δικό σου, αλλά πολύ αμφιβάλω για το αν έχει μηδενική.
Το Lancer έχει γύρω στο 10%, αλλά δυστυχώς δε θυμάμαι πόσο ακριβώς αυτή τη στιγμή.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Υ.Γ2. και στο Passat μια χαρα ελαστικα βγαινουν στη 16αρα σε δεικτη Η... τωρα οποιος διαλεξει τη 17αρα με 235/45/17 στην Ελλαδα και ειδικα εν μεσω κρισης που τα λαστιχα στιχοιζουν 600+ ευρω, εχει ενα μικρο θεμα με τον εγκεφαλο του... Επισης τονιζει οτι τα βγαζει αποκλειστικα για Runflat!!! μετραει η μουρη σε αυτα καταλαβετε το... αυτο που εννοουσα παραπανω ειναι οτι και οι ιδιες οι εταιριες ξερουν οτι κανουν πατατα με τετοιες επιλογες, αλλα βασιζονται στο οτι ο κοσμος δε ξερει, και θα δει την 17αρα και θα εντυπωσιαστει. Ή μηπως το Passat με τις 17αρες ειναι πιο ανετο απ αυτο με τις 16αρες? Το ενα δε θα παλευεται στην Ελλαδα ειδικα με runflat ενω το αλλο θα ναι μια χαρα.
Το 45 προφίλ σε μεγάλο βαρύ αυτοκίνητο επηρεάζει πολύ λιγότερο την άνεση από ότι σε ένα μικρό ελαφρύ αυτοκίνητο επειδή η αυξημένη σκληρότητα του ελαστικού είναι πολύ πιο κοντά στην σκληρότητα του ελατηρίου.
Πολλά αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας έχουν 45άρι και runflat χωρίς προβλήματα με άνεση.Συμφωνω σε οσα λες γενικα...
Απλα συγκεκριμενα με το Passat, σιγουρα με τη 16αρα θα ηταν ΠΙΟ ανετο... Συγκριση κανω, δε λεω οτι το ενα ειναι σκατα και το αλλο τελειο. Απλα στην Ελλαδα χρειαζομαστε πολυ ανετα αμαξια με την ποιοτητα των δρομων που εχουμε.. ειδικα οταν μιλαμε για touring αυτοκινητα. -
Πάντως επειδή το αναφέρετε πολυ το 205, εγω έχω 205/50-17...
...και δεν ειναι κατηφόρα...
Οι διεθνείς κανονισμοί επιτρέπουν απόκλιση έως 10% + 4 kph για τα κοντέρ. Επομένως στα 255 kph η πραγματική ταχύτητα μπορεί να είναι έως 228 kph. Και φυσικά το speed index αναφέρεται στην πραγματική ταχύτητα.
Κάπου τα έχεις μπερδέψει. Η ΕΕ απαγορεύει το κοντέρ να κάνει over reading. Μπορεί όμως να δείχνει ακριβώς τα χ.α.ω. που έχει το όχημα. Όλοι οι κατασκευαστές βάζουν μέσα ένα μικρό σφάλμα για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και για να προστατέψουν τους πελάτες τους από τα όρια ταχύτητας. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο του volvodia έχει 230 άλογα και πραγματική τελική 235 χ.α.ω., δηλαδή 255 στο κοντέρ.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πάντως επειδή το αναφέρετε πολυ το 205, εγω έχω 205/50-17...
...και δεν ειναι κατηφόρα...
Οι διεθνείς κανονισμοί επιτρέπουν απόκλιση έως 10% + 4 kph για τα κοντέρ. Επομένως στα 255 kph η πραγματική ταχύτητα μπορεί να είναι έως 228 kph. Και φυσικά το speed index αναφέρεται στην πραγματική ταχύτητα.
Κάπου τα έχεις μπερδέψει. Η ΕΕ απαγορεύει το κοντέρ να κάνει over reading. Μπορεί όμως να δείχνει ακριβώς τα χ.α.ω. που έχει το όχημα. Όλοι οι κατασκευαστές βάζουν μέσα ένα μικρό σφάλμα για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και για να προστατέψουν τους πελάτες τους από τα όρια ταχύτητας. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο του volvodia έχει 230 άλογα και πραγματική τελική 235 χ.α.ω., δηλαδή 255 στο κοντέρ.
Η ταχύτητα που γράφει το κοντέρ πρέπει να είναι μεγαλύτερη (έως 110% + 4 km/h) ή ίση της πραγματικής:
European Union member states must also grant type approval to vehicles meeting similar EU standards. The ones covering speedometers are similar to the UNECE regulation in that they specify that:
[list:3a2vftz2][:3a2vftz2]The indicated speed must never be less than the actual speed, i.e. it should not be possible to inadvertently speed because of an incorrect speedometer reading.[/3a2vftz2]
[:3a2vftz2]The indicated speed must not be more than 110 percent of the true speed plus 4 km/h at specified test speeds. For example, at 80 km/h, the indicated speed must be no more than 92 km/h.[/3a2vftz2][/list:u:3a2vftz2]Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Speedometer#International_agreements
Εν τω μεταξύ αυτό που γράφεις πώς είναι δυνατόν; Από τη μία γράφεις πως απαγορεύεται το over reading και από την άλλη ότι οι κατασκευαστές φτιάχνουν τα κοντέρ με μικρό σφάλμα προς τα πάνω για να προστατέψουν τους πελάτες τους από τα όρια ταχύτητας. Αυτό που απαγορεύεται είναι το under reading. Απαγορεύεται το κοντέρ να δείχνει ταχύτητα μικρότερη της πραγματικής (και αν δείχνει μεγαλύτερη δε μπορεί αυτή να υπερβαίνει το 110% + 4 km/h της πραγματικής ταχύτητας).
-
Το ίδιο λέμε τελικά και δίκιο έχεις, το under reading απαγορεύεται.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το ίδιο λέμε τελικά και δίκιο έχεις, το under reading απαγορεύεται.Όντως από το παράδειγμά σου φαίνεται πως λέμε το ίδιο. (Αυτό που λέει δηλαδή ο κανονισμός της ΕΕ). Στην ορολογία έκανες το λάθος όχι στην ουσία.
-
γραφτε απλα ελληνικα να μην χανεστε.......
-
http://www.panousakis.gr/elastika-miche ... 3-82v.html
στον συγκεκριμενο εχει παει κανεις?κανει καλη δουλεια?
-
Σημερα εβαλα τα dunlop sport bluresponse σε διασταση 215/55/16 στο passat. συνολο 4αδας με εργασια για επισκευη 2 ζαντων ζυγοσταθμιση και ευθυγραμιση 580 ευρω. Νομιζω οτι ειναι μια χαρα τιμη.
-
με μια πρωτη ματια πως τα βλεπεις;;
-
Καλημερα, προτασεις ελαστικων για ALFA ROMEO 156 2.0 T.S 170PS σε δειαστασεις 205-55-16 πρωην 185-65-15 με τον 1800 Τ.S, αν κ για τα ΝΟΚΙΑΝ κ τα UNOROYAL rainsport 2 εχω διαβασει καλα σχολια... Μενω Θεσ/νικη κινουμε περιφερεια κ εγνατιες, πολη σχεδων καθολου. 80-160χλμ οι πιο συνηθης ταχυτητες κ σπανια 160-220 σε εγνατια. Ειμαι αρκετα νευρικος οδηγος...Ετησια χλμ απο 8000-13000 Ευχαριστω προκαταβολικα...
-
Eίμαι ανάμεσα στα Μichelin energy saver plus και τα BF Goodrich g grip για διάσταση 185-60-15 για ένα opel agila b.
Με ενδιαφέρει κυρίως η αντοχή στο χρόνο και φυσικά να έχουν καλό κράτημα σε νορμάλ οδήγηση πάντα (το συγκεκριμένο αυτοκίνητο οδηγείται αρκετά ήπια αφού δεν είναι και για παραπάνω άλλωστε).Έχει κανείς εμπειρία απ'τα εν λόγω ελαστικά ?
Κλίνω στα BF πιο πολύ γιατί είναι 30 ευρώ φτηνότερα κι έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, αλλά αν κάποιος έχει προσωπική εμπειρία θα ήθελα να την ακούσω. -
Ειχα σε αλφα 164 3.0 v6 12v 195hp τα BF Goodrich, σε διασταση 225-45-17, πολυ καλα, αλλα ευαισθητα πλαινα (κλασικα michelin), μετα απο 1 6μινο το τρυπησα σε μπετοβεργα που βρηκα στριβοντας... αντικατεστησα τα μπροστηνα με pilot sport k ειδα διαφορες, στην εκκινηση κ στο φρεναρισμα προς το καλυτερο... παντως αρχισα να φοβαμαι τις θυγατρικες, μιας κ φοραω στην αλφα 156 που εχω τωρα τα Formula by pireli σε 185-65-15.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]