-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Τα μαμά λάστιχα έχουν δείκτη 94 ενώ τα υποψήφια ασφαλτινα παραπάνω
99 τα efficientgrip95 ή 99 τα bluerespone
... άρα θεωρώ πως καλύπτομαι ...
βλέπω πως βγαίνουν και άλλα όπως c-drive, conti PC 2 & 5 ...
Kαλυπτεσαι, απλα επειδη τα περισσοτερα που αναφερεις εχουν μαλακο σκελετο σα λαστιχα, θα νιωθεις λιγο σα να πατας πανω σε ζελε με 215/60... Εγω προσωπικα θα εβαζα κατι λιγο πιο σκληρο σαν τα Cinturato P7 ή τα Bridgestone T001 που βγαινουν και αυτα στη διασταση σου. Αλλα ισως ειναι θεμα γουστου.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Σημασία έχει το βάρος του αυτοκινήτου. Ένα SUV 1500 κιλών χρειάζεται ίδιο δείκτη φορτίου με ένα σεντάν 1500 κιλών.
Θεωρητικα λιγο παραπανω γιατι κατα το φρεναρισμα γονατιζει περισσοτερο αρα γινεται μεγαλυτερη μετατοπιση βαρους, αλλα τελος παντων ναι... Φραγκοδιφραγκα.
Στις διαστασεις που ειναι τα SUV τετοιοι δεικτες φορτιου υπαρχουν ετσι κι αλλιως... Ο φιλος με τα 235/55/17 εχει δεικτη 99 και 103.Αφού έχουν και τα 2 βάρος ίδιο 1500κ.......
-
Το ίδιο βάρος το έχουν....τον ίδιο όγκο όμως;....
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Σημασία έχει το βάρος του αυτοκινήτου. Ένα SUV 1500 κιλών χρειάζεται ίδιο δείκτη φορτίου με ένα σεντάν 1500 κιλών.
Θεωρητικα λιγο παραπανω γιατι κατα το φρεναρισμα γονατιζει περισσοτερο αρα γινεται μεγαλυτερη μετατοπιση βαρους, αλλα τελος παντων ναι... Φραγκοδιφραγκα.
Στις διαστασεις που ειναι τα SUV τετοιοι δεικτες φορτιου υπαρχουν ετσι κι αλλιως... Ο φιλος με τα 235/55/17 εχει δεικτη 99 και 103.Αφού έχουν και τα 2 βάρος ίδιο 1500κ.......
Ναι και το ενα εχει διαδρομη αναρτησης Χ για ασφαλτο ενω το αλλο εχει διαδρομη αναρτησης Χ+50% για off road...
Και γενικα πολυ αβολο κεντρο βαρους που με το παραμικρο μετατοπιζεται δεξια αριστερα, μπρος πισω. -
προς διυλιση παει η κουβεντα.......
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Το ίδιο βάρος το έχουν....τον ίδιο όγκο όμως;....Ουτε αυτο παιζει ρολο. Το μεγιστο μεικτο βάρος μετραει και η κατανομη του.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Τα P6 Cinturato μου, με 41000km σε δυόμισι χρόνια, άρχισαν να δείχνουν σημάδια κώπωσης.
Σκέφτομαι να βάλω τα ίδια (ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις) αλλά είδα ότι τα Premium Contact 5 έχουν δείκτη Α στο βρεγμένο.
Με ζητούμενη ΜΟΝΟ την κορυφαία συμπεριφορά σε βρεγμένο και στεγνό (δε με ενδιαφέρει τιμή, θόρυβος, χιλιόμετρα που θα βγάλει κλπ συναφή), αξίζουν τα Continental στην πράξη ή να μείνω στα Cinturato;
Θυμίζω διάσταση: 185/60-14 82Η -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
προς διυλιση παει η κουβεντα.......Συμφωνω οποτε ας τα αφησουμε αυτα να τα κοιταζουν οι κατασκευαστες, εμεις απλα ελαστικα κρινουμε.
Τα P6 Cinturato μου, με 41000km σε δυόμισι χρόνια, άρχισαν να δείχνουν σημάδια κώπωσης.
Σκέφτομαι να βάλω τα ίδια (ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις) αλλά είδα ότι τα Premium Contact 5 έχουν δείκτη Α στο βρεγμένο.
Με ζητούμενη ΜΟΝΟ την κορυφαία συμπεριφορά σε βρεγμένο και στεγνό (δε με ενδιαφέρει τιμή, θόρυβος, χιλιόμετρα που θα βγάλει κλπ συναφή), αξίζουν τα Continental στην πράξη ή να μείνω στα Cinturato;
Θυμίζω διάσταση: 185/60-14 82ΗΡε τα cinturato που φορας ειναι απο τα πιο αθλια λαστιχα της Pirelli τα τελευταια χρονια... Εγω θα σου ελεγα να πας σε κατι αλλο, ο,τι κι αν ειναι αυτο, σιγουρα καλυτερο απο τα δικα σου θα ναι!!!
-
Ρε Ορέστη, γι' αυτό λέω ΠΡΑΚΤΙΚΑ.
Το Cinturato στο Τέμπρα έκατσε ΠΟΛΥ καλύτερα από το PE2 που φορούσα πριν, τα οποία βγήκαν άχρηστα σε 25000km (και με αλλαγή εμπρός πίσω στα 13000km), χαζοσπίνιαραν, γλίστραγαν και το αυτοκίνητο δεν ήταν καθόλου προβλέψιμο.
Δε θα σκεφτόμουν καν να αλλάξω μάρκα μέχρι που είδα τη βαθμολογία του PC5. Έπειτα μην ξεχνάς ότι το μόνο στοιχείο ενεργητικής ασφάλειας που έχω στο αυτοκίνητο είναι τα λάστιχα: ούτε ρεπρίζ έχω, ούτε συστήματα ασφαλείας, ούτε πλαίσιο του 21ου αιώνα. -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Το Cinturato στο Τέμπρα έκατσε ΠΟΛΥ καλύτερα από το PE2 που φορούσα πριν, τα οποία βγήκαν άχρηστα σε 25000km (και με αλλαγή εμπρός πίσω στα 13000km), χαζοσπίνιαραν, γλίστραγαν και το αυτοκίνητο δεν ήταν καθόλου προβλέψιμο.
Δε θα σκεφτόμουν καν να αλλάξω μάρκα μέχρι που είδα τη βαθμολογία του PC5. Έπειτα μην ξεχνάς ότι το μόνο στοιχείο ενεργητικής ασφάλειας που έχω στο αυτοκίνητο είναι τα λάστιχα: ούτε ρεπρίζ έχω, ούτε συστήματα ασφαλείας, ούτε πλαίσιο του 21ου αιώνα.Τα ΡΕ2 απλα δεν εκατσαν στο αμαξι, αλλωστε δε νομιζω να ταιριαζαν εξ αρχης...
Αρα θελουμε κατι σε μαλακο... Τα PC5 ειναι μαλακα σιγουρα... Αν δε σε ενδιαφερει η φθορα που δε βγαζει και ματια, τοτε ειναι πολυ καλη επιλογη.Στο ιδιο στυλ ειναι και τα Goodyear Efficient Grip Performance τα οποια βγαζουν ματια σε ολα τα τεστ, κι εχουν επισης Α στο βρεγμενο φρεναρισμα.
-
για touring χρήση τα PC5 είναι πολύ καλά και σε βρεγμένο και σε στεγνό, με καλό φρένο επίσης. Τα φοράω μερικούς μήνες στην 190Ε και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Για χιλιομετρική απόδοση ... θα δείξει.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Δε θα σκεφτόμουν καν να αλλάξω μάρκα μέχρι που είδα τη βαθμολογία του PC5. Έπειτα μην ξεχνάς ότι το μόνο στοιχείο ενεργητικής ασφάλειας που έχω στο αυτοκίνητο είναι τα λάστιχα: ούτε ρεπρίζ έχω, ούτε συστήματα ασφαλείας, ούτε πλαίσιο του 21ου αιώνα.Τα ΡΕ2 απλα δεν εκατσαν στο αμαξι, αλλωστε δε νομιζω να ταιριαζαν εξ αρχης...
Αρα θελουμε κατι σε μαλακο... Τα PC5 ειναι μαλακα σιγουρα... Αν δε σε ενδιαφερει η φθορα που δε βγαζει και ματια, τοτε ειναι πολυ καλη επιλογη.Στο ιδιο στυλ ειναι και τα Goodyear Efficient Grip Performance τα οποια βγαζουν ματια σε ολα τα τεστ, κι εχουν επισης Α στο βρεγμενο φρεναρισμα.
Δεν βγαινουν τα περφορμανς σ' αυτη τη διασταση αλλα τα κομπακτ
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Δεν βγαινουν τα περφορμανς σ' αυτη τη διασταση αλλα τα κομπακτ
http://www.tyres-pneus-online.co.uk/car ... ,H,FP.html
-
Ναι ναι στην Ελλαδα δεν έρχονται όμως.Φέρνουν τα Efficient grip compact
-
Ναι ναι στην Ελλαδα δεν έρχονται όμως.Φέρνουν τα Efficient grip compactΓκρρρρ Ηλιθιοι!!! ΖΩΑ!!!
-
Δε θα σκεφτόμουν καν να αλλάξω μάρκα μέχρι που είδα τη βαθμολογία του PC5. Έπειτα μην ξεχνάς ότι το μόνο στοιχείο ενεργητικής ασφάλειας που έχω στο αυτοκίνητο είναι τα λάστιχα: ούτε ρεπρίζ έχω, ούτε συστήματα ασφαλείας, ούτε πλαίσιο του 21ου αιώνα.[μπακάλης Mode on] Να ρε εδώ έχει πολλά απ' αυτά που θες.Μπορείς να διαλέξεις όποιο θες [μπακαλης mode off]
-
[μπακάλης Mode on] Να ρε εδώ έχει πολλά απ' αυτά που θες.Μπορείς να διαλέξεις όποιο θες [μπακαλης mode off]
Kαλα τα λες... αντε απο κει ουτε μια αναζητηση δε ξερουν να κανουν οι ανθρωποι τη σημερον ημερα...
-
Δε θα σκεφτόμουν καν να αλλάξω μάρκα μέχρι που είδα τη βαθμολογία του PC5. Έπειτα μην ξεχνάς ότι το μόνο στοιχείο ενεργητικής ασφάλειας που έχω στο αυτοκίνητο είναι τα λάστιχα: ούτε ρεπρίζ έχω, ούτε συστήματα ασφαλείας, ούτε πλαίσιο του 21ου αιώνα.Kαι ποιος τα βαθμολογησε;;;;δεν πιστεύω τίποτε Γερμανικός φορέας; ;;;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ουτε αυτο παιζει ρολο. Το μεγιστο μεικτο βάρος μετραει και η κατανομη του......ναι.....και το ένα να πιάνει 4-4.5 μέτρα στο δρόμο επί 1.45 ύψος και το άλλο 5 μέτρα επί 1.8 ύψος!!!!
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Ουτε αυτο παιζει ρολο. Το μεγιστο μεικτο βάρος μετραει και η κατανομη του.
.....ναι.....και το ένα να πιάνει 4-4.5 μέτρα στο δρόμο επί 1.45 ύψος και το άλλο 5 μέτρα επί 1.8 ύψος!!!!
Παντελώς αδιάφορο για τα λάστιχα.
ΥΓ: 5μετρα SUV είναι ελάχιστα. Τα περισσότερα έχουν μήκος επιβατικού.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]