-
Κι εγώ πέτυχα μεγάλες αποκλίσεις, σε άλλη διάσταση βέβαια. Από 320 μέχρι και 390.
Sent from my Note 2 using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κι εγώ πέτυχα μεγάλες αποκλίσεις, σε άλλη διάσταση βέβαια. Από 320 μέχρι και 390.Sent from my Note 2 using smoke signals.
Για τα δικα μου ελαστικα σε 215/45/16 ειχα αποκλιση 130 ευρω...
Απο 680 μεχρι 550.
Το ιδιο ελαστικο παντα...
Αλλιως σε πιο φτηνο ελαστικο εχω βρει και με 480.
200 ευρω διαφορα δηλαδη!! -
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Αμα η γκαντεμια χτυπησει κοκκινο,χυθηκε μεγαλη ποσοτητα δυαλιτικου απο μαλακια μας στην αυλη στο σημειο που αφηνω το ignis το ξεπλυνα αρκετη ωρα με νερο και βαζω μετα το αυτοκινητο.
Τι δουλεια ειπαμε οτι κανεις?
Εγώ θα ρώταγα για τον νουνό του
Δεν είσαι βαπτιστήρι του ΜητσοΤάκη δηλαδή!!
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Κοιτα τα λαστιχα που εχουν κλεψει τις παραστασεις το τελευταιο 6μηνο ειναι τα Dunlop Blue Response, και τα Efficient Grip Performance.
Βγαινουν και τα 2 στη διασταση σου, για δες τα...Έχεις δίκιο.. βγαίνει σε 185/60-14 ... αν χρησιμοποιεί κάποιος από δαύτα ας μου πει την απόψή του (στεγνό-βρεγμένο-φθορά κλπ), γιατί τα reviews ειδικά του εξωτερικού είναι πολύυυυυυυ σχετικά.....
Mια χαρα σε ολα ειναι... Αυτο που ξερω τουλαχιστον για τα Efficient Grip Performance ειναι οτι δε βγαζουν και τα απειρα χιλιομετρα... Νορμαλ φθορα εχουν, δεν ειναι σα τα αθανατα Energy saver.
Μιας και ψάχνομαι και εγώ (215/60/16) πόσο θέμα είναι να βάλει κανείς σε 4x4 (forester 2,0) τέτοια λάστιχα;
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Κοιτα τα λαστιχα που εχουν κλεψει τις παραστασεις το τελευταιο 6μηνο ειναι τα Dunlop Blue Response, και τα Efficient Grip Performance.
Βγαινουν και τα 2 στη διασταση σου, για δες τα...Έχεις δίκιο.. βγαίνει σε 185/60-14 ... αν χρησιμοποιεί κάποιος από δαύτα ας μου πει την απόψή του (στεγνό-βρεγμένο-φθορά κλπ), γιατί τα reviews ειδικά του εξωτερικού είναι πολύυυυυυυ σχετικά.....
Mια χαρα σε ολα ειναι... Αυτο που ξερω τουλαχιστον για τα Efficient Grip Performance ειναι οτι δε βγαζουν και τα απειρα χιλιομετρα... Νορμαλ φθορα εχουν, δεν ειναι σα τα αθανατα Energy saver.
Μιας και ψάχνομαι και εγώ (216/60/16) πόσο θέμα είναι να βάλει κανείς σε 4x4 (forester 2,0) τέτοια λάστιχα;
Που θα βρεις τέτοια λάστιχα; 216?
-
....ή το 215 και τσίχλα...ή το 225 και μπαλταδάκι...
-
Στο i10 εβαλα τα Sava Intensa σε 165/60/14
-
Ο χρήστης GeoKy έγραψε:
Στο i10 εβαλα τα Sava Intensa σε 165/60/14σε τι τιμη;;;;;και ποσα γλυτωσες απο ενα επωνυμο;;;;και σαφως ανωτερο λαστιχο;;;
-
Ποια λάστιχα 235/55/17 μου προτείνετε για SUV TIGUAN? Xρήση κυρίως σε άσφαλτο, επομένως ή 100% ασφάλτινα ή 90-10. Μέχρι τώρα είχα τα Dunlop sp1.
Μερικές επιλογές που μου έδωσαν με τις αντίστοιχες τιμές...- Michelin Latitude diamaris ή Hp tour (680-700)
- Continental crosscontact UHP (650)
- Pirelli Scorpion zero (600) ή str (600)
- Dunlop sp1 (630)
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Ποια λάστιχα 235/55/17 μου προτείνετε για SUV TIGUAN? Xρήση κυρίως σε άσφαλτο, επομένως ή 100% ασφάλτινα ή 90-10. Μέχρι τώρα είχα τα Dunlop sp1.
Μερικές επιλογές που μου έδωσαν με τις αντίστοιχες τιμές...- Michelin Latitude diamaris ή Hp tour (680-700)
- Continental crosscontact UHP (650)
- Pirelli Scorpion zero (600) ή str (600)
- Dunlop sp1 (630)
Εγω θα σου ελεγα να βαλεις ενα κανονικο ασφαλτινο λαστιχο, κι οχι λαστιχο για SUV...
-
.....ή το Pirelli Scorpion Zero...ή το Bridgestone Dueller....
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
...Εγω θα σου ελεγα να βαλεις ενα κανονικο ασφαλτινο λαστιχο, κι οχι λαστιχο για SUV...
έτσι απαντάς και στην ερώτησή μου στην προήγουμενη σελίδα.
μπορεί κανείς να γράψει κάτι παραπάνω; υπάρχει κάποιο λινκ κάπου στο δίκτυο;
ποιά είναι τα + και τα - ; -
Δεν είμαι σίγουρος ότι τα κανονικά ασφάλτινα κάνουν για τα SUV. Φοβάμαι ότι δεν έχουν τον κατάλληλο οπλισμό για το βάρος αυτών των οχημάτων.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Δεν είμαι σίγουρος ότι τα κανονικά ασφάλτινα κάνουν για τα SUV. Φοβάμαι ότι δεν έχουν τον κατάλληλο οπλισμό για το βάρος αυτών των οχημάτων.Φυσικά και κάνουν αρκεί να έχουν τον σωστό δείκτη βάρους. Νομίζεις ελαφρύτερες είναι οι λιμουζίνες των 2+ τόνων που φοράνε ασφάλτινα; Σε σχέση με τα λάστιχα on-off θα πλεονεκτούν εντός δρόμου και θα είναι εντελώς άχρηστα εκτός.
-
Eψαξα για καποιο link που να συγκρινει summer tires με αντιστοιχα λαστιχα για SUV σε ασφαλτο . Δε βρηκα κατι.
Παντως δε λεω κατι μαγικο, κοινη λογικη ειναι. Ακομα και τα ασφαλτινα λαστιχα για SUV οπως τα Michelin Latitude Tour HP για παραδειγμα, εχουν σχετικα αμυντικο (το αντιθετο του επιθετικου) πελμα, και μοιαζουν περισσοτερο με ενα light All Season.
Ειδικα στην ελληνικη ασφαλτο που εχουμε αναγκη το κατι παραπανω απο το ελαστικο γιατι ο δρομος ειναι 99% σιγουρο οτι θα μας πουλησει + βροχες, χιονια, και χαμηλες θερμοκρασιες εκτος κι αν μενουμε επαρχια σε συγκεκριμενα, σημεια σπανια εχει, Δε βρισκω λογο να βαλεις κατι αλλο εκτος απο ενα καλο summer tire.
Το βαρος θα το βρεις, αναλογα τον δεικτη βαρους που φορας απο τον κατασκευαστη. Και τα λαστιχα για SUV και τα πολιτικα, την ιδια κλιμακα στον δεικτη βαρους εχουν.
Και ενταξει τωρα, αν εννοεις off-road να πατας καμια πουδρα για 1 χλμ, πας και με slick λαστιχο για F1... Aρκει να μην κοπει στη μεση απο καμια πετρουλα.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Στο i10 εβαλα τα Sava Intensa σε 165/60/14
σε τι τιμη;;;;;και ποσα γλυτωσες απο ενα επωνυμο;;;;και σαφως ανωτερο λαστιχο;;;
- Τουλαχιστον 70 ευρω.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν είμαι σίγουρος ότι τα κανονικά ασφάλτινα κάνουν για τα SUV. Φοβάμαι ότι δεν έχουν τον κατάλληλο οπλισμό για το βάρος αυτών των οχημάτων.
Φυσικά και κάνουν αρκεί να έχουν τον σωστό δείκτη βάρους. Νομίζεις ελαφρύτερες είναι οι λιμουζίνες των 2+ τόνων που φοράνε ασφάλτινα; Σε σχέση με τα λάστιχα on-off θα πλεονεκτούν εντός δρόμου και θα είναι εντελώς άχρηστα εκτός.
Να ξέρετε,οτι οι δείκτες φορτίου στην SUV κατηγορία,ξεκινούν από 94.....95,96,97.......και 101 έχουμε δεί.....
-
Σημασία έχει το βάρος του αυτοκινήτου. Ένα SUV 1500 κιλών χρειάζεται ίδιο δείκτη φορτίου με ένα σεντάν 1500 κιλών.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σημασία έχει το βάρος του αυτοκινήτου. Ένα SUV 1500 κιλών χρειάζεται ίδιο δείκτη φορτίου με ένα σεντάν 1500 κιλών.Θεωρητικα λιγο παραπανω γιατι κατα το φρεναρισμα γονατιζει περισσοτερο αρα γινεται μεγαλυτερη μετατοπιση βαρους, αλλα τελος παντων ναι... Φραγκοδιφραγκα.
Στις διαστασεις που ειναι τα SUV τετοιοι δεικτες φορτιου υπαρχουν ετσι κι αλλιως... Ο φιλος με τα 235/55/17 εχει δεικτη 99 και 103. -
Τα μαμά λάστιχα έχουν δείκτη 94 ενώ τα υποψήφια ασφαλτινα παραπάνω
99 τα efficientgrip95 ή 99 τα bluerespone
... άρα θεωρώ πως καλύπτομαι ...
βλέπω πως βγαίνουν και άλλα όπως c-drive, conti PC 2 & 5 ...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]