-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Δεν υπαρχει κανενας λογος να βαλεις Τ εκτος κι αν εχεις αμαξι με 50-60 αλογα μαξιμουμ...
Τα περισσοτερα αμαξια του 90' στα 1400 πιανανε με το ζορι 190, επρεπε να φορανε ολα Τ δηλαδη???
Επειδη εχω δοκιμασει το ιδιο λαστιχο σε Τ και Η με διαφορα 6 μηνων, η διαφορα ειναι χαωδης...Εκτος βεβαια αν δε σε ενδιαφερει να χεις κατι ποιοτικο κι απλα εχεις το αμαξι για να κανεις γυρω γυρω στην πολη.
Δηλαδη, ποια διαφορα καταλαβες?
Τα λαστιχα τα εβαλα σε επαγγελματικο κλουβακι με τελικη 150+ -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Δεν υπαρχει κανενας λογος να βαλεις Τ εκτος κι αν εχεις αμαξι με 50-60 αλογα μαξιμουμ...
Τα περισσοτερα αμαξια του 90' στα 1400 πιανανε με το ζορι 190, επρεπε να φορανε ολα Τ δηλαδη???
Επειδη εχω δοκιμασει το ιδιο λαστιχο σε Τ και Η με διαφορα 6 μηνων, η διαφορα ειναι χαωδης...Εκτος βεβαια αν δε σε ενδιαφερει να χεις κατι ποιοτικο κι απλα εχεις το αμαξι για να κανεις γυρω γυρω στην πολη.
Δηλαδη, ποια διαφορα καταλαβες?
Τα λαστιχα τα εβαλα σε επαγγελματικο κλουβακι με τελικη 150+Η διαφορα στο κρατημα και στη συμπεριφορα...
Ε ενταξει για επαγγελματικο κλουβακι μια χαρα ειναι τι το συζηταμε?Τι σε ενδιαφέρουν βρε συ?! Άμα δε βγούνε σε Turanza edition απλά δεν πρόκειται!
Στράμπουλερ... δεν είμαι!
Κι εν πάση περιπτώσει αντικατέστησαν τα PE2, οπότε και προσδοκώ -και περιμένω όσοι τα έχουν τοποθετήσει να με επαληθεύσουν απλώς- παρόμοια συμπεριφορά με αυτά.
82V δείκτη έχουν στην τελική όπως τα PE2 στην 195/50/r15, οπότε μια από τα ίδια να είναι και θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι!Και πίστεψέ με, τρεις τετράδες PE2 τώρα (περί τα 115Κ χλμ), πιο ομαλή και ομοιόμορφη φθορά σε ελαστικό δεν έχω ματαδεί. Υπέροχη προσφορά σε άνεση (που μετριάζεται μετά τα 30-35Κ χλμ, όσο γερνάει δηλαδή), πρόσφυση δύο κλάσεις πάνω από όσοι μπορούν να σπάσουν τα 92 μου άλογα, turn-in πολύ άμεσο, κάτι που ίσως υποβοηθείται και από το πανάκριβο, όσο και επώνυμα αναβαθμισμένο στήσιμο που φέρει το αυτοκίνητό μου.
Γι'αυτό και δε ρισκάρω να πάω σε άλλη εταιρία/τύπο ελαστικού. Πώς να το κάνω αυτό!Κοιτα και μενα με ενδιαφερει το σκληρο πλαινο στα ελαστικα, αλλα αν ειναι να κερδισω 2 κλικ πανω σε προσφυση μπορω να θυσιασω λιγο αισθηση στο τιμονι.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Ο δεικτης πρακτικα δειχνει το φορτιο ανα τροχο που μπορει να αντεξει το λαστιχο. Ετσι το δινουν οι κατασκευαστες. Πχ το Τ ειναι περιπου 50 κιλα λιγοτερα απο το Η. Εγω Η ηθελα να βαλω, αλλα δεν τπηρχε ετοιμοπαραδοτο, νομιζω επρεπε να περιμενουμε παραγγελια. Και το αμαξι πανω απο 150 δεν παει, οπως και το φορτιο σπανια περναει τους δυο τονους μικτο, εβαλα τα Τ. Για τιμη δεν θυμαμαι να μου ειπε διαφορα σε ευρο.Αν δεν έχεις κάνει κάποιο τυπογραφικό λάθος μου μοιάζει σαν να έχεις μπερδέψει τον δείκτη ταχύτητας με τον δείκτη φορτίου. Το Τ και Η είναι ταχύτητας, ο δείκτης φορτίου είναι το 84 91 κλπ.
Βέβαια είναι πιθανό να μην διατίθεται Τ που να μπορεί να σηκώσει το βάρος που μπορεί το Η (γιατί η ενίσχυση που θα είχε θα το έκανε να αντέχει και σε ταχύτητα) αλλά αυτό δεν αναιρεί τα προηγούμενα, άλλο ο δείκτης ταχύτητα και άλλο ο φορτίου, σε κάποια ελαστικά μπορεί να βγαίνε με ίδιο δείκτη ταχύτητας αλλά με περισσότερους δείκτες φορτίου. -
Τα μπερδεψα λιγο, αλλα το θεμα ειναι οτι το χω πιασει το νοημα.
Εδω οσο ανεβαινει ο δεικτης ταχυτητας επισης ανεβαινει και ο φορτιου, γιαυτο και η παρανοηση.
Αλλα αυτο με τη διαφορα στη συμπεριφορα που ειδεςμε προβληματισες λιγο.
Μεχρι στιγμης με τα νεα ειμαι ευχαριστημενος. Στη πιεση στο δρομο δε ξερω αν θα εχω την ιδια ή καλυτερη αποδοση σε σχεση με τα παλια μεν αλλα ποιο ενισχυμενα έλαστικα. Energy ειναι αυτα... -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Τα μπερδεψα λιγο, αλλα το θεμα ειναι οτι το χω πιασει το νοημα.
Εδω οσο ανεβαινει ο δεικτης ταχυτητας επισης ανεβαινει και ο φορτιου, γιαυτο και η παρανοηση. ...Μου φαίνεται πως αυτό που έχεις και κρατάς,σίγουρα δεν είναι το νόημα!!! ......π.χ....205/55/16 91 V.......205/50/17 89W.......
-
Ορεστη μηπως ειχαν και διαφορετικη διασταση εκτος απο δεικτη ταχυτητας? Εκει μπορει να δικαιολογειται η διαφορα, δεν αποδιδουν σε ολες τις διαστασεις το ιδιο τα λαστιχα, το βλεπεις σε τεστ η ακομα και στις ετικετες που βαζουν τωρα... Με μονη αλλαγη το δεικτη χλωμο το βλεπω να ειχαν τοση διαφορα...
ΥΓ μιλα με ονοματα τι δοκιμασες διασταση κ σε τι αυτοκινητα μπας κ βοηθησεις κανενα χριστιανο!
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Ορεστη μηπως ειχαν και διαφορετικη διασταση εκτος απο δεικτη ταχυτητας? Εκει μπορει να δικαιολογειται η διαφορα, δεν αποδιδουν σε ολες τις διαστασεις το ιδιο τα λαστιχα, το βλεπεις σε τεστ η ακομα και στις ετικετες που βαζουν τωρα... Με μονη αλλαγη το δεικτη χλωμο το βλεπω να ειχαν τοση διαφορα...ΥΓ μιλα με ονοματα τι δοκιμασες διασταση κ σε τι αυτοκινητα μπας κ βοηθησεις κανενα χριστιανο!
Oχι σε 185/60/14 τα δοκιμασα. Ηταν και τα 2 σετ Michelin Energy E3B. Και γενικα τα Energy ταιριαζαν στο αυτοκινητο. Alfa Romeo γαρ, το μπαταρισμα πηγαινε συννεφο και τα εβραζε.
Αναγκαστηκαμε να τα αλλαξουμε γιατι καποιος εκδιδομενης γιος γειτονας μας, τα τρυπησε με βιδες στο πλαινο.
Τα πρωτα ηταν Τ και ηταν ανεκδοτο...
Η μονη διαφορα ηταν οτι στο κεντρικο κομματι τα Τ ειχαν πιο μεγαλα αυλακια, ενω τα Η ηταν πιο slik. -
Ωχ, βλέπω e3b και θυμάμαι τα δικά μου ενεργολαστιχα e3a, που είχα πριν τις τρεις τετράδες εξαλτο
2 στο αυτοκίνητο. Απλά μη σπαταλάτε δημοσιεύσεις αναφερόμενοι σε τέτοιες σκοτωστρες. -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Oχι σε 185/60/14 τα δοκιμασα. Ηταν και τα 2 σετ Michelin Energy E3B.Ε3Α πρέπει να είχες. Τα Ε3Β ήταν για 13άρες ζάντες και μόνο σε δείκτη T...
-
Tελος παντων εχω να το οδηγησω το αμαξι 2 χρονια, τα παλια Energy ηταν καταλαβατε!
Και δεν ηταν σκοτωστρες μια χαρα λαστιχο ηταν, απλα στο βρεγμενο ηταν επικινδυνα ως συνηθως.
Στο στεγνο με το σωστο αμαξι, γιατι ηταν και ιδιοτροπα λαστιχα, πηγαινες πολυ πιο γρηγορα απο πολλους. Απλα επρεπε να ταιριαξουν με το αυτοκινητο. -
Δυο τετράδες συνεχόμενες είχα κι εγώ (σε H) και ήταν ωραιότατα. Άσε τους άλλους να αφρίζουν!
-
-
Τα Premium Contact 5 στο ζεστό καλοκαιρινό οδόστρωμα με 32+ βαθμούς έξω δεν είναι και πολύ καλά. Μόλις τα ζουλήξεις σε 1-2 στροφές (ή και απλά τα ζεστάνεις πηγαίνοντας με 100+χλμ) σαπουνιάζουν και μετά χαζογλιστράνε όταν στρίβεις με πολλά χλμ σε καμπές.
Αντίθετα σε πιο κρύο καιρό είναι άψογα, αν και με σαφώς μειωμένη αίσθηση σε σχέση με οτιδήποτε της σειράς Sport.
Και στη διάστασή μου (205/55/16) είναι λίγο μπαλόνια οπτικά
Το φρενάρισμα παραμένει αψεγάδιαστο, χωρίς να μπαίνει ABS ούτε στον χειρότερο κωλόδρομο της Αττικής.
Γενικά δηλώνω ευχαριστημένος, είναι περίπου όπως τα περίμενα.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Περί Pilot Sport 3 ο λόγος. Γνώμες, εντυπώσεις κιανείς που τά'χει τοποθετήσει/οδηγήσει?
Σε Suzuki Swift ZC11s Type 2 (MY 2006), 195/50/R15 φυσικά κι έπειτα από τρεις (3) τετράδες Pilot Exalto 2.
Επειδη με ενδιαφερουν και μενα, τα χω ψαξει πολυ, και εχω ρωτησει εντυπωσεις απο παιδια που τα εχουν οδηγησει...
Πολυ καλα ειναι και στο στεγνο και στο βρεγμενο. Προοδευτικα, αλλα εχουν ενα κακο. Εχουν σχετικα μαλακο πλαινο κι αν στριβεις εντονα συνεχεια το πλαινο τους τρωγεται σχετικα γρηγορα και γινονται.. οβαλ!!!Τι σε ενδιαφέρουν βρε συ?! Άμα δε βγούνε σε Turanza edition απλά δεν πρόκειται!
Στράμπουλερ... δεν είμαι!
Κι εν πάση περιπτώσει αντικατέστησαν τα PE2, οπότε και προσδοκώ -και περιμένω όσοι τα έχουν τοποθετήσει να με επαληθεύσουν απλώς- παρόμοια συμπεριφορά με αυτά.
82V δείκτη έχουν στην τελική όπως τα PE2 στην 195/50/r15, οπότε μια από τα ίδια να είναι και θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι!Και πίστεψέ με, τρεις τετράδες PE2 τώρα (περί τα 115Κ χλμ), πιο ομαλή και ομοιόμορφη φθορά σε ελαστικό δεν έχω ματαδεί. Υπέροχη προσφορά σε άνεση (που μετριάζεται μετά τα 30-35Κ χλμ, όσο γερνάει δηλαδή), πρόσφυση δύο κλάσεις πάνω από όσοι μπορούν να σπάσουν τα 92 μου άλογα, turn-in πολύ άμεσο, κάτι που ίσως υποβοηθείται και από το πανάκριβο, όσο και επώνυμα αναβαθμισμένο στήσιμο που φέρει το αυτοκίνητό μου.
Γι'αυτό και δε ρισκάρω να πάω σε άλλη εταιρία/τύπο ελαστικού. Πώς να το κάνω αυτό!Tα Pilot Sport 3 δεν είναι Exalto 2.
Χωρίς να τα ξέρω τα Exalto αλλά σίγουρα δεν είναι έτσι όπως τα περιγράφεις με τα PS3.
Σκέψου καλύτερα για Asymmetric, Nero GT ή Hankook S1 Evo.
ΥΓ αν η προτεραιότητα σου είναι άνεση και βρεγμένο, μην αλλάξεις εταιρία.
-
Δηλαδή λες πως τα ps3 δεν είναι τόσο σπορτίφ προσανατολισμού όσο τα exalto2?
Και αφού δεν έχεις εμπειρία από exalto πώς τοποθετείσαι με τόση σιγουριά?
Προτεραιότητές μου είναι, η πρόσφυση, η απόκριση αλλά και αξιοπρεπές γέρασμα του ελαστικού.
Asymmetric & nero gt φαίνεται να μη βγαίνουν σε 195/50/r15.
-
Όταν αρχίζεις και λες για άμεσο turn in ,
2 κλάσεις πάνω πρόσφυση κλπα δεν ακούγεται επακριβώς για PS3 φάση.Το πλαινό τους είναι αρκετά μαλακό και η φθορά τους σχετικά γρήγορη.
Είναι λάστιχο που θα ζεσταθεί γρήγορα και είναι αρκετά οκ για πόλη και θόρυβο,
όπως και καταπληκτικά στο βρεγμένο.Αλλά σπορ λάστιχο για να έχεις πραγματικά καλό turn in, δεν είναι.
-
Έν κατακλείδι, τα ps3 θεωρούνται ως πισωγύρισμα σε σύγκριση με τα exalto2; Οverall και αναφερόμενος σε όλους τους τομείς.
Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να το αποδεχτώ. -
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Έν κατακλείδι, τα ps3 θεωρούνται ως πισωγύρισμα σε σύγκριση με τα exalto2; Οverall και αναφερόμενος σε όλους τους τομείς.
Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να το αποδεχτώ.Ειναι πιο soft τυπου... Απλα...
Η εμπειρια που εχω απο PE2 παντως δεν ειναι ακριβως αυτη που περιγραφεις... Ακουγονται σα λαστιχο για F1 ενα πραγμα...Απλα οντως ειναι πιο touring απο τα PE2 νομιζω. Και πιο μαλακα ισως ενα κλικ.
Αν θες ακριβεια στο turn in παντως δε σου κανουν ουτε τα SC5... -
βαλτε εξαλτο 2 και δαγκωστε την ταυτοτητα...τα πεταξα πολυ πριν την ωρα τους και ηταν το καλυτερο π μπορουσα να κανω για την ασφαλεια μου.ignis sport το αυτοκινητο....μετα τις 10000 κμ νομιζεσ οτι ησουν με τις ζαντες....εβαλα toyo proxes t1 sport k νομισα οτι αλλαξα αυτοκινητο......παντως παιδια νομιζω οτι για να δεις ποσο καλο ειναι ενα ελαστικο θελει αυτοκινητο χωρις ηλεκτρονικα βοηθηματα και καπως ιδιαιτερο σαν το ιγκνις.για παραδειγμα στο αυτοκινητο π εχω τωρα ενα αβεο σενταν 1.3 ντιζελ με premium contact 2 εχω την εντυπωση πως οτι λαστιχα κ να φοραγε δυσκολα καταλαβαινεις γλυστριμα...αν το αυτοκινητο δεν ειναι σπορ δυσκολα καταλαβαινεις το λαστχο κατα την αποψη μου παντα...
-
michelin pilot sport 2. απιστευτο λαστιχο για στεγνο δρομο αλλα οταν εβρεχε εκανα πατιναζ.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]