-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Μου χει τυχει σε καλοκαιρινη στροφοβολτα να πιασει ξαφνικη μπορα, και το αμαξι να βιδωσει κατω με το που αρχισε να χει υγρασια ο δρομος, ενω πριν πηγαινα παντου με το πλαι.Το έχω δει να συμβαίνει με πολλά λάστιχα. Δεν φταίνε τα λάστιχα για το ότι στην κωλοχώρα μας βρέχει κάθε 2 μήνες και η έτσι κι αλλιώς άθλια άσφαλτος έχει και 10 στρώματα σκόνη πάνω. Απλά με το που ξεπλένεται ο δρόμος, τα λάστιχα ακουμπάνε πάλι άσφαλτο (έστω κι αυτό το χάλι που λέμε άσφαλτο στην Ελλάδα) και έτσι πατάνε σωστά. Θα το παρατηρήσεις μετά από δυνατές βροχές και σε στεγνό δρόμο!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μου χει τυχει σε καλοκαιρινη στροφοβολτα να πιασει ξαφνικη μπορα, και το αμαξι να βιδωσει κατω με το που αρχισε να χει υγρασια ο δρομος, ενω πριν πηγαινα παντου με το πλαι.
Το έχω δει να συμβαίνει με πολλά λάστιχα. Δεν φταίνε τα λάστιχα για το ότι στην κωλοχώρα μας βρέχει κάθε 2 μήνες και η έτσι κι αλλιώς άθλια άσφαλτος έχει και 10 στρώματα σκόνη πάνω. Απλά με το που ξεπλένεται ο δρόμος, τα λάστιχα ακουμπάνε πάλι άσφαλτο (έστω κι αυτό το χάλι που λέμε άσφαλτο στην Ελλάδα) και έτσι πατάνε σωστά. Θα το παρατηρήσεις μετά από δυνατές βροχές και σε στεγνό δρόμο!
Το ξερω αυτο που λες και ισχυει με την σκονη...
Εδω σε μας εχει να βρεξει 2 βδομαδες+ και πριν 10 μερες σε μια στροφη που τον χειμωνα εχω συνηθισει να μπαινω με 100+ και να μην εχω δραματα, μπηκα με 70 και κουνησε παραξενα...Αλλα το συγκεκριμενο παραδειγμα ειναι εκτος σκονης... Ειχε καθαρισει ο δρομος απο προηγουμενες ημερες.
Αλλα και καθαρος να μην ηταν απο σκονη, οι πρωτες σταγονες δημιουργουν λασπη κι ειναι οι πιο επικινδυνες συνθηκες οδηγησης... Για τα ER300 μαλλον ειναι η καλυτερη τους... -
Εγω πηρα τα ΕR300 γιατι πηγα στο λαστιχά, του ειπα 'βαρεθηκα τα Pirelli P6' τι αλλο σκληρο εχεις?
Ενταξει ειχα δει και εδω σκορπιες κριτικες, και στο λαστιχά πηγα και πιεζα τα πλαινα απο τα λάστιχα. Ολα ηταν ελλεεινα μαλακα, εκτος απο τα Bridgestone....μετα ανακαλυψα τις κωμικες ιδιοτητες προσφυσης που τα διακρινουν, που περιγραφηκαν παραπανω απο τον Ορεστη.
-
Να ζητήσω και εγώ την άποψή σας για το θέμα της αλλαγής των ελαστικών. Το αυτοκίνητο φορούσε απο την αρχή τα Goodyear run flat asymmetric 2 σε διάσταση 225/40/18, W, XL. Για τα λάστιχα αυτά εχω πολυ καλή άποψη γιατί τα Φαραώ και σε άλλο αυτοκίνητο στη διάσταση 215/45/17. Το θέμα μου ειναι το εξη: ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΞΑΝΑ run flat. Εχω ψάξει λίγο στο δίκτυο και εχω καταλήξει στα εξής ελαστικα: 1: Michelin pilot sport 3, 92W, XL. 2: Αυτό που φορούσε αρχικά, αλλά όχι run flat. 3: Dunlop sportmaxx RT, 4: Pirelli P Zero. Επίσης, διάβασα πολύ καλά σχόλια για το Michelin super sport, το οποίο βγαίνει σε δείκτη φορτίου 88 και όχι 92, ενώ δεν ειναι XL. Θα εχω πρόβλημα απο μια τέτοια αλλαγή στο δείκτη φορτίου, αν επιλέξω τα super sport. Υ.Γ: το αυτοκίνητο ειναι καινούργιο το Β200 CDI, με 136 άλογα. Με βάση τον κατασκευαστή, το μέγιστο μεικτό φορτίο ειναι τα 2100 κιλά, αν θυμάμαι καλά. Επίσης τα πιο πολλά χιλιόμετρα ειναι σε ταξίδια με ταχυτητες στα 150km/h. Ευχαριστώ εκ των προτάσεων...
-
Ο χρήστης XALK έγραψε:
Να ζητήσω και εγώ την άποψή σας για το θέμα της αλλαγής των ελαστικών. Το αυτοκίνητο φορούσε απο την αρχή τα Goodyear run flat asymmetric 2 σε διάσταση 225/40/18, W, XL. Για τα λάστιχα αυτά εχω πολυ καλή άποψη γιατί τα Φαραώ και σε άλλο αυτοκίνητο στη διάσταση 215/45/17. Το θέμα μου ειναι το εξη: ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΞΑΝΑ run flat. Εχω ψάξει λίγο στο δίκτυο και εχω καταλήξει στα εξής ελαστικα: 1: Michelin pilot sport 3, 92W, XL. 2: Αυτό που φορούσε αρχικά, αλλά όχι run flat. 3: Dunlop sportmaxx RT, 4: Pirelli P Zero. Επίσης, διάβασα πολύ καλά σχόλια για το Michelin super sport, το οποίο βγαίνει σε δείκτη φορτίου 88 και όχι 92, ενώ δεν ειναι XL. Θα εχω πρόβλημα απο μια τέτοια αλλαγή στο δείκτη φορτίου, αν επιλέξω τα super sport. Υ.Γ: το αυτοκίνητο ειναι καινούργιο το Β200 CDI, με 136 άλογα. Με βάση τον κατασκευαστή, το μέγιστο μεικτό φορτίο ειναι τα 2100 κιλά, αν θυμάμαι καλά. Επίσης τα πιο πολλά χιλιόμετρα ειναι σε ταξίδια με ταχυτητες στα 150km/h. Ευχαριστώ εκ των προτάσεων...Mε βαση το τελευταιο που ειπες. Η χρηση του αυτοκινητου θα ναι σε ταξιδια... Οκ καταλαβαινω οτι θες ενα πιο sport λαστιχο, ετσι κι αλλιως στη διασταση σου δε βγαινουν πολλα premium touring ελαστικα. Αλλα ΟΛΑ αυτα που εγραψες εκτος απο τα Dunlop θα σου παρουν το κεφαλι με τη φασαρια απο την κυλιση στην εθνικη.
Ξεχνα τις τρελες επιδοσεις... Θα το λιωσεις στο στριψιμο το αμαξι? Θα βαλεις extreme-high performance ελαστικο για να πηγαινεις στην εθνικη με 150?
Ενα ΗΡΕΜΟ, μαλακο ελαστικο θες που δε θα σε πουλησει.
Επισης ο δεικτης W για 136 αλογα ειναι λιγο ανεκδοτο.. Aλλα δυστυχως δεν υπαρχει χαμηλοτερος για σενα...
Εφοσον ο κατασκευαστης διαλεξε XL για σενα τοτε αυτο θα ακολουθησεις.Τωρα απο θεμα θορυβου θα διαλεγα αυτα : DUNLOP SPORT MAXX RT 225/40 R18 92 Y MFS V1 XL
Αυτα ειναι πιο θορυβωδη αλλα πιο μαλακα στο ταξιδι : ΜICHELIN PILOT SPORT PS3 225/40 R18 92 W XL
Ισαξια ισως με αυτα : CONTINENTAL CONTI-SPORTCONTACT 5 225/40 R18 92 W FR MOExtended XLBεβαια εγω θα επελεγα τα παρακατω γιατι ταιριαζουν στο χαρακτηρα του αυτοκινητου, και θα δεις διαφορα στην καταναλωση : PIRELLI CINTURATO P7 BLUE 225/40 R18 92 W XL
Ολες οι επιλογες ειναι κορυφαιες, προχωρα αφοβα σε καποιο απο τα 4 που σου εδειξα.
Υ.Γ.1. Μια επιφυλαξη ως προς τον δεικτη Υ των Dunlop, δε βρηκα με W δυστυχως.
Υ.Γ.2. Τα αλλα λαστιχα που δε σχολιασα, απορριπτονται γιατι δε τα χρειαζεσαι ουτε εσυ ουτε τ αμαξι σου....μετα ανακαλυψα τις κωμικες ιδιοτητες προσφυσης που τα διακρινουν, που περιγραφηκαν παραπανω απο τον Ορεστη.
Ειναι λαστιχα με προσωπικοτητα ρε παιδι μου πως να το κανουμε???
Παντως τα P6 που φοραγες πριν ειναι ανεκδοτο γενικα σε ολα!!! -
Περί θορύβου, είχα γράψει λίγες σελίδες πιο πίσω...
Τα Dunlop MAXX RT, είναι πολύ ήσυχο λάστιχο, αυτά φοράω εδώ και κάποιες μέρες και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την επιλογή μου.
Προτείνονται. Διάσταση 225/40/18 XL, Τιμή 550€ στο Φωκά.Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
ευχαριστώ παιδιά
αυτοί οι Γερμανοί έχουν 500 pirelli, κανένα από αυτό που θέλουμε...
είναι τρελοί
Ψαξε αλλο site μωρε.
Παντως δεν εχω κανενα θεμα με το θορυβο, ισα ισα ειναι πολυ ησυχα.
Sent from a mobile device
To ήσυχο είναι πολύ καλο. Το ακόμη πιο ήσυχο, ακόμη καλύτερο!
Τα 5dB είναι πολύ περισσότερα απ' όσο νομίζουν κάποιοι μη εξοικειωμένοι με την κλίμακα των dB...
Όποιος θέλει να μάθει λίγα παραπάνω για ηλεκτρακουστική:
http://www.sengpielaudio.com/calculator-soundlevel.htm
http://www.sengpielaudio.com/TableOfSou ... Levels.htmΧοντρικά, η άνοδος 5 dB , από τα 67 στα 72, σαν αίσθηση, σημαίνει 3πλάσιας έντασης θόρυβο!
Δυστυχώς, δεν είναι ακριβής η μέτρηση, όταν μιλάς για 'αίσθηση' αλλά η ηλεκτρακουστική τα έχει αυτά!
(Nexus + Tapatalk)
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Περί θορύβου, είχα γράψει λίγες σελίδες πιο πίσω...
Τα Dunlop MAXX RT, είναι πολύ ήσυχο λάστιχο, αυτά φοράω εδώ και κάποιες μέρες και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την επιλογή μου.
Προτείνονται. Διάσταση 225/40/18 XL, Τιμή 550€ στο Φωκά.Τα Dunlop ειναι παντα τα πιο ησυχα σε ολα τα μοντελα...
-
Για volvo c30 1.6 (100 hp) τί λάστιχο προτείνετε; Η διάσταση είναι 205/50/17 και ο οδηγός του είναι ηπίων τόνων (ας κάνει κι αλλιώς με το 'ψοφίμι')...
-
17άρια σε αυτό το ψοφίμι; WTF!
Ότι και να βάλει πολύ του πέφτει... ας βάλει τα φθηνότερα επώνυμα μη οικολογικά. -
Κι όμως... είναι εργοστασιακή τοποθέτηση... ευτυχώς τουλάχιστον που είναι 205 κι όχι 225...
-
Και το Cinturato P7 να βάλεις,μιά χαρά θά'σαι.....
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Και το Cinturato P7 να βάλεις,μιά χαρά θά'σαι.....+1 μια χαρα ελαστικο ειναι, αν εξαιρεσεις το θορυβο κυλισης. Αλλα λογικα το volvo θα χει καλες μονωσεις.
-
Και το Cinturato P7 να βάλεις,μιά χαρά θά'σαι.....
+1 μια χαρα ελαστικο ειναι, αν εξαιρεσεις το θορυβο κυλισης. Αλλα λογικα το volvo θα χει καλες μονωσεις.
Κι'όμως Ορέστη,έχοντας ξεπεράσει τις 15Κ,ο θόρυβος είναι ελάχιστος!!
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
κσλα 70-71 db που του δινουν δε τα λες και λιγα...
-
Το πρόβλημα είναι ότι, λόγω της διάστασης, τα λάστιχα που είναι διαθέσιμα είναι κατά βάση για δυνατότερες κατασκευές και ως εκ τούτου μιλάμε για sport γόμες... Μάλλον σε κάτι τέτοιο τον βλέπω: http://www.dunlop.eu/dunlop_grel/tires/passenger/sp-sport-maxx-rt/index.jsp?from=tf&loadIndex=93-XL
Υ.Γ.: Το αυτοκίνητο δεν είναι δικό μου... -
κσλα 70-71 db που του δινουν δε τα λες και λιγα...
Αυτά τα πλυντηριακά...ποτέ δε τα πίστεψα......ό,τι θέλουν αναγράφουν!!
-
Πω ρε κόλλημα με τον θόρυβο. Τα ημισλίκ κάνουν φασαρία. Τα άλλα πάνω κάτω στα ίδια είναι. Βάλτε ραδιόφωνο αν σας ενοχλεί τόσο.
-
Εσένα τι σε χαλάει αν τους ενοχλεί;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
............. στο Φωκά.Με στεναχωρησε ο Φωκάς είναι και Ατρομητακιας........
220 ευρω το 2010 και τώρα μου είπε 240...... αυξηση 20 ευρω ενώ έχει μειωθει ο μισθός 700........... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εσένα τι σε χαλάει αν τους ενοχλεί;Είναι οι δύσκολες μέρες του μήνα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]