-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Τελικά έβαλα τα Michelin ENERGY SAVER 205/55/ R16 91H made in Germany έναντι 360 € (με περαστικά!)...
Απλά δεν υπήρχαν τα Michelin PRIMACY HP σε H - είχε ΜΟΝΟ σε V και ανάμεσα σε αυτά επέλεξα τα SAVER. Για εντυπώσεις είναι νωρίς ακόμα, αλλά μου φάνηκαν πιο ήσυχες από τα PRIMACY PILOT που είχα.
Δεν θυμάμαι πως ήταν στην αρχή τα PRIMACY PILOTΜετά από μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μπορώ να πω πως τα SAVER αργούν να ζεσταθούν (σε σχέση με τα PRIMACY PILOT που είχα!). Σε μια ανηφορίτσα να ξεκινήσεις χωρίς σπινάρισμα ΑΔΥΝΑΤΟΝ!
Επίσης πολύ εύκολα ενεργοποιείται ABS !!!Ερώτηση: Θα τα ξαναβάλω;
Απάντηση : ΟΧΙ !!!! -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Η 6.5' μέχρι τι φάρδος λάστιχο μπορεί να πάρει? (προβλημα με θόλους δεν έχω, είναι τεράστιοι )
Η 6,5άρα είναι ιδανική για τα 205/50/16. Αν θέλεις να βάλεις π.χ. 215/45/16, για να είσαι ελάχιστα κάτω (σε διάμετρο τροχού) από την αρχική σου διάσταση, τότε δυστυχώς χρειάζεσαι 7άρα και πάνω ...
Μπορείς βέβαια να βάλεις και 205/45 και να 'χαμηλώσεις' και 1 πόντο, αλλά μάλλον είναι λίγες οι επιλογές σε ελαστικά.Έχω βρει από φίλο κάτι 215/55, φαντάζομαι δεν θα μπαίνουν με τπτ.
Τα 215/55 ΜΠΑΙΝΟΥΝ σε 6,5άρα (και ΠΟΛΥ οριακά σε 6άρα), αλλά το θέμα είναι πως αλλάζεις πάρα πολύ την αρχική διάμετρο (από 611,4mm των 205/50 πας σε 642,9mm των 215/55, δηλ. 4,9% αύξηση ή σχεδόν 1,6cm ΣΗΚΩΜΑ του αυτοκινήτου) !!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Έχω βρει από φίλο κάτι 215/55, φαντάζομαι δεν θα μπαίνουν με τπτ.Στις δικές μου 6,5άρες έχω αυτή τη στιγμή 225/50/16 (τα είχα βρεί πολύ φτηνά). Βέβαια είναι ημισλίκ και το πλαινό τους είναι σαν πέτρα, οπότε δέν έχω πρόβλημα, όμως σίγουρα δέν έχει την ακρίβεια που είχε με τα προηγούμενα 205/45/16.
Αν τα βρίσκεις τζάμπα ή πολύ φτηνά δέν χάνεις τίποτα να τα δοκιμάσεις.
-
Φίλε onyx, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και συγχαρητήρια για τον τρόπο αξιολόγησης. Κανονικό τεστ ελαστικών. Όσο για μένα, λέω να τα βάλω. Αν είναι κατάλληλα για την BMW σου, πόσο μάλλον για την Xsara μου, μαλακή ανάρτηση, χαρακτήρας κλπ.
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Τελικά έβαλα τα Michelin ENERGY SAVER 205/55/ R16 91H made in Germany έναντι 360 € (με περαστικά!)...
Απλά δεν υπήρχαν τα Michelin PRIMACY HP σε H - είχε ΜΟΝΟ σε V και ανάμεσα σε αυτά επέλεξα τα SAVER. Για εντυπώσεις είναι νωρίς ακόμα, αλλά μου φάνηκαν πιο ήσυχες από τα PRIMACY PILOT που είχα.
Δεν θυμάμαι πως ήταν στην αρχή τα PRIMACY PILOTΜετά από μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μπορώ να πω πως τα SAVER αργούν να ζεσταθούν (σε σχέση με τα PRIMACY PILOT που είχα!). Σε μια ανηφορίτσα να ξεκινήσεις χωρίς σπινάρισμα ΑΔΥΝΑΤΟΝ!
Επίσης πολύ εύκολα ενεργοποιείται ABS !!!Ερώτηση: Θα τα ξαναβάλω;
Απάντηση : ΟΧΙ !!!!thanks για την ενημέρωση .....
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Τα 215/55 ΜΠΑΙΝΟΥΝ σε 6,5άρα (και ΠΟΛΥ οριακά σε 6άρα), αλλά το θέμα είναι πως αλλάζεις πάρα πολύ την αρχική διάμετρο (από 611,4mm των 205/50 πας σε 642,9mm των 215/55, δηλ. 4,9% αύξηση ή σχεδόν 1,6cm ΣΗΚΩΜΑ του αυτοκινήτου) !!
Στις δικές μου 6,5άρες έχω αυτή τη στιγμή 225/50/16 (τα είχα βρεί πολύ φτηνά). Βέβαια είναι ημισλίκ και το πλαινό τους είναι σαν πέτρα, οπότε δέν έχω πρόβλημα, όμως σίγουρα δέν έχει την ακρίβεια που είχε με τα προηγούμενα 205/45/16.
Αν τα βρίσκεις τζάμπα ή πολύ φτηνά δέν χάνεις τίποτα να τα δοκιμάσεις.
Tα λάστιχα θα βγουν από αμάξι φίλου και λέω να τα πάρω για καμμιά πιστοκατάσταση. (τσάμπα εννοείται)
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Tα λάστιχα θα βγουν από αμάξι φίλου και λέω να τα πάρω για καμμιά πιστοκατάσταση. (τσάμπα εννοείται)
Αφού θα πας σε πίστα και θα τα βρεις τσάμπα, μην χολοσκάς... Δεν έγινε και τίποτα... όρεξη για φυτιλιάσματα να έχεις!!!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Αφού θα πας σε πίστα και θα τα βρεις τσάμπα, μην χολοσκάς... Δεν έγινε και τίποτα... όρεξη για φυτιλιάσματα να έχεις!!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
έκανα μια γρήγορη και πολύ πιεστική διαδρομή Κιάτο-Στυμφαλία-Λεβίδι και πίσω!
Ωχ!
Τώρα το είδα!Ήταν εξπρές ταξίδι στο σόι φίλε..
Ενδεχομένως την επόμενη Κυριακή να το ξανακάνω...
-
-
Τι λες για μια βόλτα Αχλαδόκαμπο;;
-
σε 7*16 ΒΜW τι θα βάζατε?
205/55/16 ή 225/50/16?μπαίνει το 205 καταρχήν?τι διαφορά σε τιμή και επιδόσεις θα έχω?
-
Ο χρήστης mario boni έγραψε:
σε 7*16 ΒΜW τι θα βάζατε?
205/55/16 ή 225/50/16?
μπαίνει το 205 καταρχήν?τι διαφορά σε τιμή και επιδόσεις θα έχω?Μπαίνει χωρίς πρόβλημα !
Για την τιμή απλά να σου πω, πως ο αδελφός μου βρήκε για το Scenic του 205/55/16 με 380 €, για ΟΠΟΙΟ 'επώνυμο' λάστιχο κι αν ρώτησε (Turanza ER300, PremiumContact 2, SP Sport Fast Response). Πρέπει να έχουν σίγουρα 150 € κάτω από τα 225/50 ... -
δηλαδή 150ευράκια ζεστά πιο ακριβά στην τετράδα για 225/50??
να μου λείπει!!
205/50 στα 370euro τα Exalto και τέλος! -
Ο χρήστης mario boni έγραψε:
δηλαδή 150ευράκια ζεστά πιο ακριβά στην τετράδα για 225/50??
να μου λείπει!!
205/50 στα 370euro τα Exalto και τέλος!Για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα τι είχες και τι θέλεις να βάλεις ...
Πάντως 370 για τα Exalto είναι εξωπραγματική τιμή, οπότε μην το σκέφτεσαι! -
είχα 205/60/15 και πάω σε 205/55/16.άλλαξα ζάντες
370-400 παίζουν οι τιμές για 205/55/16 εδώ Θεσνίκη πάντως
-
Παιδιά είμαι και εγώ για ελαστικά.
Focus 1.6lt με 205/55/16. Δεν είμαι και κάφτης, αλλά γενικά θέλω λάστιχο υψηλής απόδοσης.
Φοράω τα μαμά, Pirelli P7, από τα οποία δεν μπορώ να πω ότι είμαι και πολύ ευχαριστημένος.
Έχω καταλήξει στα Exalto και SportContact 2 (τα οποία και έχουν σταματήσει να παράγονται, άρα παίρνεις ότι υπάρχει stock)
Ρώτησα σε καταστήματα κοντά στην περιοχή μου και μου πρότειναν τα νέα Pirelli Cinturato P7. Είναι ολοκαίνουργιο και καμία σχέση με τα παλαιά P7.
Έχει ακούσει κανένας σας για αυτά?? Έχουν μάλιστα και 18 μήνες εγγύηση, για οποιαδήποτε φθορά γίνει, ακόμη και από δική μου υπαιτιότητα.
Με βλέπω πάντως για Exalto ... -
Λύστε μου σας παρακαλώ μια απορία, ένα καινούργιο λάστιχο πόσα χλμ 'στρώσιμο και στοργή' θέλει ;
Ο χρήστης tzs έγραψε:
Με βλέπω πάντως για Exalto ...
Εκεί να μείνεις Και εγώ αυτά έβαλα στην ίδια διάσταση με σένα
-
Καλύτερα να μείνεις στα Exalto. Δοκιμασμένα και καλά (αν και τσιμπημένα)!
-
τι τιμες τα βρισκεται αθηνα τα εξαλτο ? εδω επαρχια 400ευρω με τοποθετηση ευθυγραμμιση και ζυγοσταθμιση....195-45-16
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]