-
στο φαγητο ειναι απανθρωπο να μην μπορεις να καπνισεις.. το αντιμετωπισα προσφατα..
δε πειραζει πιο πολυ μεσα, οικονομια
-
Φαντάζομαι ότι δεν σου φαίνεται απάνθρωπο το να υποχρεώνεις τον άλλο να ανεχτεί τον καπνό σου ενώ τρώει, έτσι;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
:slap:Φαντάζομαι ότι δεν σου φαίνεται απάνθρωπο το να υποχρεώνεις τον άλλο να ανεχτεί τον καπνό σου ενώ τρώει, έτσι;
οχι, το εχουμε ξαναπει αυτο
-
:slap:Φαντάζομαι ότι δεν σου φαίνεται απάνθρωπο το να υποχρεώνεις τον άλλο να ανεχτεί τον καπνό σου ενώ τρώει, έτσι;
Με προλαβες
-
Για να υποχρεωσεις καποιον να ανεχτει τον καπνο σου, θα πρεπει να τον δεσεις...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
:slap:
Φαντάζομαι ότι δεν σου φαίνεται απάνθρωπο το να υποχρεώνεις τον άλλο να ανεχτεί τον καπνό σου ενώ τρώει, έτσι;
Για να υποχρεωσεις καποιον να ανεχτει τον καπνο σου, θα πρεπει να τον δεσεις...
και επειδη το να τον δεσεις δεν ειναι σωστο ,τον αφηνεις ελευθερο ωστε εαν τον ενοχλει ο καπνος να βγει εξω να παρει τον καθαρο αερα του
-
Εαν δεν απαγορευτεται, θα καπνιζω φιλε μου. Αν ενοχλησαι, φυγε.
Οταν βλεπεις σκατα στο δρομο, τους ζητας να φυγουν ή τα αποφευγεις?Η παρομοίωση δεν σε τιμά ιδιαίτερα.
Eσυ το βλεπεις σα παρομοιωση. Εγω το βλεπω σα παραδειγμα*.
(*οπου σκατα= κατι που δε σου αρεσει)
Drunkard, τα εχουμε ξαναπει αυτα...
Δες τον καπνο, σαν μια μουσικη που δε σ'αρεσει να ακους....
Αν πας λοιπον σε ενα μαγαζι που παιζει μουσικη αντιθετη του γουστου σου, θα μεινεις με το ζορι?
Ή θα πεις τον DJ να αλλαξει μουσικη? -
Αν πας λοιπον σε ενα μαγαζι που παιζει μουσικη αντιθετη του γουστου σου, θα μεινεις με το ζορι?
Ή θα πεις τον DJ να αλλαξει μουσικη?Κι αν παίζει σε κάθε μαγαζί η ίδια ελεεινή και αποκρουστική μουσική στην οποία για κάποιο χαζό λόγο έχει εθιστεί ο μισός (και πλέον) πληθυσμός τι κάνεις;
Εσένα θα σου άρεσε όπου πηγαίνεις να ακούς το διπλανό σου να παίζει μουσική και να σε αναγκάζει να βγεις έξω; Προφανώς όχι αλλά ξέχασα, είναι δικαίωμά του να ακούσει μουσική, δεν του το απαγορεύει κάποιος -
Ή θα πεις τον DJ να αλλαξει μουσικη?Δές και τις αέριες απολήξεις κάποιου δίπλα σου και τις χριστοπαναγίες που μπορεί να ρίχνει με τον ίδιο τρόπο.
Αν σου αρέσει, κάθεσε και εισπνέεις και τον ακούς.
Εάν όχι, κάντηνΕπίσης μπορεί ο διπλανός να έχει και μακρί χέρι και να ρίχνει καμια φάπα
Οπότε εσύ επιλέγεις
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Φαντάζομαι ανακούφιση οι μισοί που μείνανε.Και ειδικά όσοι δουλεύουν εκεί.
-
Εαν δεν απαγορευτεται, θα καπνιζω φιλε μου. Αν ενοχλησαι, φυγε.
Οταν βλεπεις σκατα στο δρομο, τους ζητας να φυγουν ή τα αποφευγεις?Η παρομοίωση δεν σε τιμά ιδιαίτερα.
Eσυ το βλεπεις σα παρομοιωση. Εγω το βλεπω σα παραδειγμα*.
(*οπου σκατα= κατι που δε σου αρεσει)
Ή θα πεις τον DJ να αλλαξει μουσικη?Να το κάνουμε λίγο πιο extreme το παράδειγμα: Προδιαγραφές για τσιγάρα ή για πούρα που επιτρέπονται και που απαγορεύονται ΔΕΝ υπάρχουν (δε μιλάω για χόρτο). Έστω λοιπόν ότι οπου επιτρέπεται το κάπνισμα, εγώ φέρνω δικά μου αυτοσχέδια τσιγάρα που στους περισσότερους βρωμάνε χειρότερα από γύφτο που έχει να κάνει μπάνιο 5 χρόνια (που εμένα μ' αρέσει να τα έχω να καίνε, με φτιάχνουν... ) και ο καπνός τους δηλητηριάζει 100 φορές περισσότερο από το διάχυτο καπνό του μέσου τσιγάρου όταν τον εισπνέεις. Μαγκιά μου, σωστά? Αφού επιτρέπεται το κάπνισμα, και σε όποιον δεν αρέσει είναι ελεύθερος να φύγει...
Ή μήπως δεν αρκεί να επιτρέπεται?
-
Χανετε την ουσια και εμμενετε στο παραδειγμα μου, που απλα χρησιμοποιησα για να διευκολυνω την κατανοηση της ουσιας:
Καλως η κακως με τον ισχυοντα νομο δε θα ικανοποιηθουν οι μη καπνιστες, λογω της προχειροτητας του.
Οι καταστηματαρχες ηδη βρηκανε τροπους να τον παρακαμψουν νομιμα.Οποτε οσο και αν ενοχλω σε χωρο που επιτρεπεται το καπνισμα, ειναι στο χερι μου να κανω κατι για να διευκολυνω τον μη καπνιστη ή αν απλα συνεχιζω να καπνιζω επειδη...επιτρεπεται. (Αυτο δεν το προβλεπει κανενας νομος )
Ο μη καπνιστης μπορει να παει σε καποιο 'ακαπνο' καταστημα και να μη τον ενοχλει τιποτα.
Βεβαια, δεν ξερω ποσα καταστηματα θα ειναι 'ακαπνα' αφου ο νομος αφηνει κενα τα οποια οι καταστηματαρχες εκμεταλλευονται.Τωρα, το ποσο πιθανο ειναι να φερει καποιος ενα αυτοσχεδιο τσιγαρο που βρωμαει, ή να καθησει διπλα σε καποιον που 'τις αφηνει' νομιζω το καταλαβαινετε...
Εσεις σε λιγο θα στραφειτε εναντιων αυτων που δεν φορανε αποσμητικο.
Να φανταστω οτι ηδη σας ενοχλει καποιος που ειναι αξυριστος ή μη ενδεδειγμενα ντυμενος?
Αλλα δε νομιζω, δεν ειμαστε και ρατσιστες ε? -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Να το κάνουμε λίγο πιο extreme το παράδειγμα: Προδιαγραφές για τσιγάρα ή για πούρα που επιτρέπονται και που απαγορεύονται ΔΕΝ υπάρχουν
Says who?
http://europa.eu/legislation_summaries/ ... 567_el.htm
Ακυρο το παραδειγμα.
-
Αλλα δε νομιζω, δεν ειμαστε και ρατσιστες ε?Δε νομίζω ότι η άποψή σου είναι ρατσιστική, έχεις αναρωτηθεί όμως αν είναι κομματάκι φασιστική;
Και στο λέει αυτό μια καπνίστρια των 2 πακέτων μίνιμουμ τη μέρα και αυτό ήταν για πάνω από 15 χρόνια. -
Ο χρήστης fog έγραψε:
Αλλα δε νομιζω, δεν ειμαστε και ρατσιστες ε?
Δε νομίζω ότι η άποψή σου είναι ρατσιστική, έχεις αναρωτηθεί όμως αν είναι κομματάκι φασιστική;
Και στο λέει αυτό μια καπνίστρια των 2 πακέτων μίνιμουμ τη μέρα και αυτό ήταν για πάνω από 15 χρόνια.Φασιστικος ειναι ο σχετικος νομος που δε δινει το δικαιωμα στον καταστηματαρχη να επιλεξει το τροπο λειτουργειας της επιχειρησης του.
Φασιστικο ειναι να επιβαλλει ο καπνιστης στον μη-καπνιστη να εισπνευσει τον καπνο του.
(επιβολη που προσωπικα αποδοκιμαζω)Φασιστικο ειναι να επιβαλλει ο μη-καπνιστης στον καπνιστη να μη καπνισει εκει που μπορει.
(επιβολη που επισης αποδοκιμαζω)Η δικη μου αποψη σε ποια σημεια σου φανηκε φασιστικη?
Υ.Γ. Η ποσοτητα των τσιγαρων και η διαρκεια της συνηθειας, δεν παιζουν ρολο κατα τη γνωμη μου.
Καπνιστης εισαι οπως και να εχει, απο τη στιγμη που αγοραζεις το 'πακετο'. -
Αλλα δε νομιζω, δεν ειμαστε και ρατσιστες ε?
Δε νομίζω ότι η άποψή σου είναι ρατσιστική, έχεις αναρωτηθεί όμως αν είναι κομματάκι φασιστική;
Και στο λέει αυτό μια καπνίστρια των 2 πακέτων μίνιμουμ τη μέρα και αυτό ήταν για πάνω από 15 χρόνια.Φασιστικος ειναι ο σχετικος νομος που δε δινει το δικαιωμα στον καταστηματαρχη να επιλεξει το τροπο λειτουργειας της επιχειρησης του.
Φασιστικο ειναι να επιβαλλει ο καπνιστης στον μη-καπνιστη να εισπνευσει τον καπνο του.
(επιβολη που προσωπικα αποδοκιμαζω)Φασιστικο ειναι να επιβαλλει ο μη-καπνιστης στον καπνιστη να μη καπνισει εκει που μπορει.
(επιβολη που επισης αποδοκιμαζω)Η δικη μου αποψη σε ποια σημεια σου φανηκε φασιστικη?
Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσω 2 πράγματα. Πρώτον τους νόμους τους 'κοιτάω' για τους τύπους. Είναι το 'καταφύγιο' που θα με σπρώξει η βλακεία μου ή η βλακεία των γύρω μου. Θέλω να πιστεύω ότι η λογική μου και κάποιες αρχές φτάνουν και περισσεύουν στο να κινούμαι σε ένα κοινωνικό σύνολο. Το δεύτερο είναι πως δεν θεωρώ αυτόματα κάτι που κάνουν οι πολλοί και σωστό.
Ο εθισμός μου άγγιζε κόκκινα και μάλιστα σε μια εποχή που κάπνιζες όσο ήθελες και ΟΠΟΥ ήθελες. Κανείς και με κανένα νόμο δεν θα μπορούσε να με εμποδίσει. Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που κάποιος ενοχλούνταν θεωρούσα το πιο φυσικό εγώ να σταματήσω ή να αποχωρήσω αν δεν άντεχα να μην καπνίσω. Άλλο καπνιστής εξ επιλογής (τέτοια ήμουν και την κατάβρισκα) και άλλο να μην έχεις αίσθηση τι συμβαίνει γύρω σου και τι είναι οκ ή όχι. Την πιθανότητα να αδιαφορήσω γιατί καπνίζαμε 10 και ενοχλούνταν 1 δεν την σκεφτόμουν καν. Είπα ήδη πως το 'δίκαιο' του όχλου δεν με εκφράζει ούτε όταν με συμφέρει.
Το σχόλιο μου πήγαινε σε αυτό που διάβασα παραπάνω πως όποιος ενοχλείται από τον καπνό να πάει αλλού. Το φυσικό είναι να ενοχλείται άλλο αν εμείς τη βρίσκουμε με αυτόν.
Προσωπική άποψη πάντα
-
...και η ειρωνια ειναι πως ο πρωτος αντικαπνιστης στην ιστορια ηταν ο... Χιτλερ!
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσω 2 πράγματα. Πρώτον τους νόμους τους 'κοιτάω' για τους τύπους. Είναι το 'καταφύγιο' που θα με σπρώξει η βλακεία μου ή η βλακεία των γύρω μου. Θέλω να πιστεύω ότι η λογική μου και κάποιες αρχές φτάνουν και περισσεύουν στο να κινούμαι σε ένα κοινωνικό σύνολο. Το δεύτερο είναι πως δεν θεωρώ αυτόματα κάτι που κάνουν οι πολλοί και σωστό.
Δε διαφωνω.
Στη προκειμενη περιπτωση ομως, το 'καταφυγιο' ειναι ενα προχειροστημενο παραπηγμα που δυσκολευει ολους οσους θελουν να προστατευτουν, πραμα που γινεται γιατι δεν εχει λογικη.
Ο συγκεκριμενος νομος, δημιουργηθηκε 'για τους τυπους'Ο εθισμός μου άγγιζε κόκκινα και μάλιστα σε μια εποχή που κάπνιζες όσο ήθελες και ΟΠΟΥ ήθελες. Κανείς και με κανένα νόμο δεν θα μπορούσε να με εμποδίσει, παρόλα αυτά σε περίπτωση που κάποιος ενοχλούνταν θεωρούσα το πιο φυσικό εγώ να σταματήσω ή να αποχωρήσω, αν δεν άντεχα να μην καπνίσω. Άλλο κανπνιστής εξ επιλογής (τέτοια ήμουν και την κατάβρισκα) και άλλο να μην έχεις αίσθηση τι συμβαίνει γύρω σου και τι είναι οκ ή όχι. Την πιθανότητα να αδιαφορήσω γιατί καπνίζαμε 10 και ενοχλούνταν 1 δεν την σκεφτόμουν καν. Είπα ήδη πως το δίκαιο του όχλου δεν με εκφράζει ούτε όταν με συμφέρει.
Ακομα και σημερα καπνιζεις σχεδον οσο και οπου θες.
Επειδη ο κυκλος μου αποτελειται ως επι τον πλειστον απο μη καπνιστες, εχω μαθει και εγω να σταματαω οταν η συνηθεια μου γινεται προβλημα σε αλλους.
Αλλα και οι αλλοι με καταλαβαινουν και δεν επικαλουνται νομους για να με συνεφερουν εις την ταξην, οταν εγω απο αφελεια η αφηρημαδα τους ενοχλω.
Σε αντιθετη περιπτωση, θα κοιταξω και εγω το νομο για τους 'τυπους', σα καταφυγιο που με σπρωχνει η βλακεια. Και 'εφ'οσον επιτρεπεται, θα καπνισω'Ελπιζω να κατανοεις το συλλογισμο μου.
Το σχόλιο μου πήγαινε σε αυτό που διάβασα παραπάνω πως όποιος ενοχλείται από τον καπνό να πάει αλλού. Το φυσικό είναι να ενοχλείται άλλο αν εμείς τη βρίσκουμε με αυτόν.
Αν αντιστρεψουμε τους ρολους?
Δηλαδη, κατα τη γνωμη σου, εγω φασιστικα επιλεγω να καπνισω σε ενα χωρο που επιτρεπεται το καπνισμα
Αλλα, αν μου το 'απαγορευσει' ο μη καπνιστης (σε ενα χωρο που επιτρεπεται) δεν ειναι εξισου φασιστικο?
Στο κατω κτω και εγω ενοχλουμαι οταν ΔΕΝ καπνιζω εκει που μπορω... -
Αν αντιστρεψουμε τους ρολους?
Δηλαδη, κατα τη γνωμη σου, εγω φασιστικα επιλεγω να καπνισω σε ενα χωρο που επιτρεπεται το καπνισμα
Αλλα, αν μου το 'απαγορευσει' ο μη καπνιστης (σε ενα χωρο που επιτρεπεται) δεν ειναι εξισου φασιστικο?
Στο κατω κτω και εγω ενοχλουμαι οταν ΔΕΝ καπνιζω εκει που μπορω...Στο ξεκαθάρισα από την αρχή πως οι λέξεις 'επιτρέπεται' ή 'απαγορεύεται' με νόμο ΔΕΝ είναι ο τρόπος που κινούμαι στο συγκεκριμένο θέμα. Έτσι, δε μου δίνουν κάποιο έξτρα δικαίωμα στην περίπτωση που επιτρέπεται το τσιγάρο ή παρηγοριά και δύναμη να το αντέξω στην περίπτωση που απαγορεύεται.
Σου είπα από την αρχή ότι ήμουν ...hardcore καπνίστρια. Η καταπίεσή μου, όταν δεν μπορούσα να καπνίσω, δεν είχε 'παρηγοριά' ΚΑΜΜΙΑ, ούτε επειδή μπορεί να απαγορεύονταν, ούτε τίποτα. Το όλο θέμα είχε σχέση με το πως βλέπω τα πράγματα και την αίσθηση του ορθού ή του δικαίου. Και όσο και να με βόλευαν διάφορες δικαιολογίες, σε καμμία περίπτωση δεν μπορώ να θεωρήσω ότι δεν τρέχει τίποτα για τον άλλο, όταν τον αναγκάζω να 'καπνίσει' γιατί το θέλω εγώ.
Δεν θα άφηνα το μωρό μου ανάμεσα σε καπνιστές ή δε θα άφηνα την ασθματική μάνα μου κλπ. (μια χαρά είναι η μάνα μου αλλά ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω) άρα καπνίζοντας κάνω κακό και σε άλλους και το ξέρω. Από την άλλη, αν δεν καπνίσω ζορίζομαι, περνάω άσχημα αλλά η υγεία μου ΔΕΝ κινδυνεύει. Κατά τη γνώμη μου λοιπόν υπάρχει μια λεπτή (;) διαφορά, που ΔΕΝ κάνει αμφίδρομη την κατάσταση.
Το δικαίωμα λοιπόν να μην εισπνέει κάποιος τον καπνό μου είναι πιο σημαντικό για μένα από το να κάνω το κέφι μου βλάπτοντάς τον.
ΥΓ To 747-strangers in the night είναι στο top10 των all time αγαπημένων μου τραγουδιών
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Το δικαίωμα λοιπόν να μην εισπνέει κάποιος τον καπνό μου είναι πιο σημαντικό για μένα από το να κάνω το κέφι μου βλάπτοντάς τον.
Πιο σημαντικο δεν ειναι, ειναι ομως εξισου σημαντικο.
Θα ηθελα να ειναι ολοι ικανοποιημενοι και πιστευω πως ειναι εφικτο.
Υπερβαλλεις, η ελλειψη νικοτινης σε εχει κανει αλλον ανθρωπο.ΥΓ To 747-strangers in the night είναι στο top10 των all time αγαπημένων μου τραγουδιών
By the way, ο γερο-Biff εχει κοψει το καπνισμα απο το 2002
Απο την αλλη, ο Lemmy υποστηριζει πως οποιος κοβει τις καταχρησεις...πεθαινει.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#2]