-
Απο εδω
viewtopic.php?f=13&t=12449
-
Απο εδω
-
Απο εδω
-
Συμπλήρωσα 20 μέρες άκαπνος....αν έχεις θέληση μπορείς!!!
-
Μακάρι να μείνεις αμετακίνητος στις αποφάσεις σου!!!
-
-
Eγώ καπνίζω ένα σακκουλάκι Golden Virginia αρωματικό, με χαρτάκια Rizzla πράσινο και φιλτρα Swan κίτρινα, την ημέρα...
Και είμαι υπερήφανος γι' αυτό!!!
-
Έτσι πρέπει.
-
Ιταλάκιααααααα.....
Σου βρήκα λύση για να μπορείς να λες ότι καπνίζεις πλέον ΜΙΑ φορά την ημέρα και να μας ψαρώνεις ούλους... -
καλα υπηρχουν κι αλλοι τροποι για να γευτει εθισμο το παιδι στην φωτογραφια !
-
-
-
Οι καπνιστές ξεγελιούνται από το σχεδιασμό των πακέτων των τσιγάρων
Πράγματα τόσο απλά όσο το χρώμα του πακέτου του τσιγάρου μπορούν να παρασύρουν έναν καπνιστή στο να νομίζει (εσφαλμένα) ότι τα τσιγάρα που αυτό περιέχει, είναι λιγότερο επικίνδυνα για την υγεία του, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα, που προτείνει τα τσιγάρα να πουλιούνται πλέον σε πακέτα χωρίς σχέδια και χρώματα.Η μελέτη έγινε από τους ερευνητές του πανεπιστημίου του Γουότερλου, Ντέηβιντ Χάμοντ και Κάρλα Πάρκινσον και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για θέματα δημόσιας υγείας 'Journal of Public Health' των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων της Οξφόρδης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η έρευνα αναφέρει ότι οι καπνοβιομηχανίες σκοπίμως χρησιμοποιούν το σχεδιασμό και το χρώμα των πακέτων τους, ώστε να περάσουν υποσυνείδητες εντυπώσεις στους καπνιστές, προσφέροντάς τους με τον τρόπο αυτό μια απατηλή αίσθηση ασφάλειας σε σχέση με τις επιβλαβείς συνέπειες του καπνίσματος.
Μεγάλα ποσοστά ενηλίκων (καπνιστών και μη), που συμμετείχαν στην έρευνα, συσχέτισαν τον κίνδυνο που (νόμιζαν ότι) περιείχε το πακέτο των τσιγάρων, με το σχέδιό του (οι πραγματικές μάρκες των τσιγάρων είχαν τροποποιηθεί). Περίπου το 80% δήλωσαν ότι τα πακέτα που έχουν γαλάζιο ή ανοικτό μπλε χρώμα, περιέχουν τσιγάρα με λιγότερη πίσσα, έχουν πιο ήπια γεύση και είναι λιγότερο επικίνδυνα σε σχέση με όσα πακέτα έχουν πιο σκούρο χρώμα.
Το 70% δήλωσαν ότι τα πακέτα που διαθέτουν κάποιο άσπρο σύμβολο, έχουν τσιγάρα με λιγότερη πίσσα, είναι πιο ήπια και υγιεινά σε σχέση με τα πακέτα που έχουν γκρι σύμβολο. Επίσης το 70% δήλωσαν πως πιστεύουν ότι τα πακέτα που γράφουν απ' έξω τις λέξεις 'φίλτρο κάρβουνου' και δείχνουν μια φωτογραφία του φίλτρου, έχουν τα ίδια οφέλη.
Οι καπνιστές (όπως αναμενόταν) διαπιστώθηκε ότι είναι πιο επιρρεπείς στο να επηρεαστούν από τη συσκευασία σε σχέση με τους μη καπνιστές, γιατί 'έχουν μεγαλύτερο κίνητρο να πιστέψουν ότι μερικά τσιγάρα μπορεί να είναι λιγότερο επιβλαβή'. Σύμφωνα με την έρευνα, το κάπνισμα είναι υπεύθυνο για περίπου έναν στους δέκα θανάτους διεθνώς.
Οι καναδοί ερευνητές επισημαίνουν ότι οι καπνοβιομηχανίες, αντιμετωπίζοντας αυξημένη παγκόσμια ανησυχία για τους κινδύνους του καπνίσματος, έχουν συμπεριλάβει στη στρατηγική μάρκετινγκ που ακολουθούν, τη συστηματική προώθηση της αντίληψης ότι 'μερικά τσιγάρα είναι λιγότερο επικίνδυνα σε σχέση με άλλα'. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζουν οι επιστήμονες, 'τα πακέτα αποτελούν ένα κρίσιμο μέσο για τη διαμόρφωση των αντιλήψεων των καταναλωτών σχετικά με το ρίσκο'.
Σαράντα τέσσερις χώρες του κόσμου έχουν απαγορεύσει την χρήση των λέξεων 'ελαφριά', 'ήπια' ή 'χαμηλή πίσσα' πάνω στα πακέτα των τσιγάρων, επειδή θεωρούν ότι αυτό παραπλανά τους καταναλωτές σχετικά με τον κίνδυνο για την υγεία τους, σύμφωνα με την έρευνα.
Οι ερευνητές προτείνουν η λίστα των απαγορευμένων λέξεων να μεγαλώσει και παράλληλα τα τσιγάρα να πωλούνται πλέον σε πακέτα χωρίς ειδικό σχεδιασμό και χρώματα, ώστε οι καπνοβιομηχανίες να μην μπορούν πια να παραπλανούν τους καταναλωτές. Όπως αναφέρουν, μια τέτοια 'γυμνή' συσκευασία όχι μόνο είναι λιγότερο ελκυστική στους υποψήφιους αγοραστές (ιδίως τους νέους), αλλά παράλληλα θα αυξήσει και την αποτρεπτική δύναμη που έχουν οι προειδοποιήσεις υγείας που βρίσκονται πάνω στα πακέτα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
απο τις 28/09 εχω κοψει το τσιγαρο μαχαιρι!
Καπνιζα πάνω απο 15 χρόνια, και παντα ελεγα οτι καπνιζω γιατι μαρεσει και μπορω να το κοψω οποτε θελω...το κακο ειναι οτι ακομα μου αρεσει ρε γμτ...και το αποζηταω -
Μην φοβάσαι τίποτα αφού έχεις εμένα δίπλα σου!
-
(γκουχου ,γκουχου,γκουχ γκουχ,κγχ,κγχ)
πρεπει να κοψω το (γκουχου,γκουχου) τσιγαρο. κγχ,κγχ
-
Σε 2 ημερες κλεινω 10 μηνες που εχω κοψει το καπνισμα εκανα 2 πακετα την ημερα και ειναι το μοναδικο πραγμα μεχρι στιγμης που εχω κανει και εχω μετανιωσει στην ζωη μου μακαρι να μπορουσα να γυρισω πισω τα χαμενα χρονια που καπνιζα ( 11 χρονια ) και να μην εμπλεκα ποτε με αυτην την εξαρτηση
γιατι θα πρεπει να περασουν αλλα τοσα χρονια για να καθαρισουν τα πνευμονια μου.
Ο λογος που το ξεκινησα? για μαγκια, για να δειξω οτι ειμαι πλεον ανδρας και βγαινω εξω πινω και καπνιζω
Εχω δει διαφορά προς το καλυτερο στα παντα , πλεον το αμαξι δεν βρωμαει τσιγαριλα , το ιδιο και το δωματιο μου,το σπιτι μου, τα ρουχα μου ,τα χερια μου , τα μαλια μου ,η αναπνοη μου ,
πολλες φορες ροχαλιζω και με την διακοπη του καπνισματος εχω σχεδον σταματησει,μεχρι και στο σεξ ειδα διαφορα γιατι πλεον δεν λαχανιαζω επεισης βελτιωθηκε η οσφρηση μου και η γευση μου, πλεον οταν μυρισω τσιγαρο μου βρωμαει και απορω με τον εαυτο μου πως τοσα χρονια ανεχομουν και καπνιζα αυτη την αηδια ! Τελος εχω δει και διαφορα στην τσεπη μου , εχω αποταμιευσει περιπου 2000 € σκεφτειτε οτι το καπνιζοντας ειναι σαν να σας δωσουν στο χερι αυτα τα χρηματα και εσεις να τους βαλετε φωτια με τον αναπτηρα, θα το κανατε ποτε? δεν νομιζω και ομως αγοραζωντας τσιγαρα κανετε ακριβως αυτο το πραγμα
Προσπαθηστε να το κοψετε ! μονο καλο θα κανετε στον εαυτο σας και στους φιλους/συγγενεις σας που δεν καπνιζουν και ομως σας ανεχωνται παρολο που μυριζετε ασχημα εξ'αιτιας του τσιγαρου και τους μολυνετε τον ηδη βρωμικο αερα που αναπνεουν .
Οι πρωτες 3-4 ημερες ειναι οι δυσκολες μετα μολις φτασετε την 1 εβδομαδα χωρις τσιγαρο ουτε εσεις θα το θελετε και σιγα σιγα θα απαλαγειτε απο αυτη την αηδια και οσο θα βλεπετε τις αλλαγες που εγραψα πριν τοσο θα λετε '' ρε τι μαλ@κας ειμουν τοσο καιρο που καπνιζα και δεν το κοβα πιο νωρις -
α) Ακομα μου αρεσει το τσιγαρο και ας μην το καπνιζω, βλεπω τους αλλους...και μου λειπει!
β) Δεν μου βρομαει...ισα ισα που το θεωρω απόλαυση μεσα σε αμαξι δεν καπνιζα ποτε, και μου βρωμουσε ακομη και αλλος να καπνιζε
γ) Το εχω κοψει 45+ μερες δεν εχω κανει ουτε ενα τσιγαρο, καπνιζα 1,5 πακετο περιπου τη μερα.
δ) Πραγματικα αν δεν ηταν τοσο βλαβερο θα το αρχιζα αυριο το πρωι
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
α) Ακομα μου αρεσει το τσιγαρο και ας μην το καπνιζω, βλεπω τους αλλους...και μου λειπει!β) Δεν μου βρομαει...ισα ισα που το θεωρω απόλαυση μεσα σε αμαξι δεν καπνιζα ποτε, και μου βρωμουσε ακομη και αλλος να καπνιζε
γ) Το εχω κοψει 45+ μερες δεν εχω κανει ουτε ενα τσιγαρο, καπνιζα 1,5 πακετο περιπου τη μερα.
δ) Πραγματικα αν δεν ηταν τοσο βλαβερο θα το αρχιζα αυριο το πρωι
+απειρο
αφου έχω υποσχεθει στον εαυτό μου αν στα 70 δεν έχω πεθάνει θα το ξαναρχίσω -
ratanplan σε βλεπω να το ξαναρχιζεις
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#2]