-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αμα ειναι η αστυνομια στη μεση ναι.. διαφορετικα κανεις δε μπορει να σε παει στο τμημα, οπως και κανεις μου φαινεται δε μπορει να σου ζητησει τα στοιχεια σου οπως και στα λεωφορεια, κανονικα ο ελεγχτης δε μπορει να σου κανει τιποτα, μπορεις αν θες να τον αγνοησεις (και αυτο μου το χει πει ελεγχτης)Ακριβώς. Ο ελεγκτής δεν μπορεί να απαιτήσει να του επιδείξεις κάποιο έγγραφο που αποδεικνύει την ταυτότητά σου, αλλά μπορεί να καλέσει την αστυνομία για να το πράξει.
[...]
Ο καταλαμβανόμενος ως παραβάτης είναι υποχρεωμένος, αν δεν καταβάλλει αμέσως το πρόστιμο στο συντάκτη της πράξης επιβολής του, να επιδείξει στον αρμόδιο για τον έλεγχο και την καταβολή του προστίμου υπάλληλο την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο έγγραφο από το οποίο αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Σε περίπτωση άρνησης ο υπάλληλος μπορεί να ζητήσει τη συνδρομή αστυνομικού οργάνου.
[...]Από http://www.oasa.gr/amea/fare/fare-general-fines.asp
Όσο για το αν έχει δικαίωμα να σε κρατήσει μέχρι να έρθει η αστυνομία, σίγουρα κάτι έχει προβλέψει ο νομοθέτης.
-
Δηλαδη αυτο που ελεγαν περυσι οτι σε καποια μπαρ θα επιτρεποταν το καπνισμα αλλα με καποιους περιορισμους οπως πχ την εισοδο ανηλικων καταργειται και θα ισχυει καθολικη απαγορευση???!!!!
Αν ναι κανω παρτι, τελος τα βρωμερα ρουχα- μαλλια μετα απο καθε εξοδο!!!!
Δεν ξερω βεβαια ποσο καλο θα ειναι το μετρο για το τζιρο των ιδιοκτητων...
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Δηλαδη αυτο που ελεγαν περυσι οτι σε καποια μπαρ θα επιτρεποταν το καπνισμα αλλα με καποιους περιορισμους οπως πχ την εισοδο ανηλικων καταργειται και θα ισχυει καθολικη απαγορευση???!!!!Αν ναι κανω παρτι, τελος τα βρωμερα ρουχα- μαλλια μετα απο καθε εξοδο!!!!
Δεν ξερω βεβαια ποσο καλο θα ειναι το μετρο για το τζιρο των ιδιοκτητων...
Σίγουρα στην αρχή θα υπάρξει κάποια κάμψη, αλλά σιγά-σιγά νομίζω ότι θα επανέλθει. Δεν πιστεύω ότι είναι πολλοί αυτοί που θα σταματήσουν οριστικά να βγαίνουν λόγω του περιορισμού. Θα γκρινιάξουν στην αρχή αλλά στο τέλος θα συμβιβαστούν. Όπως ακριβώς έχουν συμβιβαστεί όλοι οι καπνιστές φίλοι μου που από το καπνισμένο ελληνικό πανεπιστήμιο/bar/club μετοίκησαν στο εξωτερικό για να κάνουν τα διδακτορικά τους.
Τα παραπάνω με την προϋπόθεση ότι η απαγόρευση θα αστυνομευθεί αποτελεσματικά!
-
Απαγορευση στα νυχτερινα κεντρα και καζίνα δεν θα υπαρξει γιατι εκει δεν ισχυει,βαλανε παραθυρακι.
Απαγορευση σε ιδιωτικη επιχειρηση δεν θα υπαρξει,εκει ισχυει η...αυτορρύθμιση.
Απαγορευση θα ισχυει...μόνο εκει που ισχυει και σημερα (νοσοκομεια,δημοσιες υπηρεσιες κτλ),για ολα τα αλλα θα επικρατησει το 'Ελλάδα είμαστε'.
Παντως σε καζινο που βρεθηκα μια φορα, ήταν ψηλοταβανο, ειχε εξαιρετικο συστημα εξαερισμου και η επιβαρυνση ηταν η μικροτερη δυνατη.Στα νυχτερινα κεντρα δεν το συζηταμε,στα περισσοτερα η κατασταση ειναι τραγικη. -
μου θυμιζει το κολπο με τη γλυκερινη στη μπυρα μονο που αυτο ειναι χειροτερο
τι προτεινεις sv2? να αρχισουμε τα φρουτα, τα λαχανικα και την υγιεινη διατροφη για να φτασουμε τα 90?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ευτυχως περασε, δυσκολα αλλα περασεΑν το τσιγάρο έκανε τόσο κακό,όσο μας λένε,τότε θα μας το δίνανε να το καπνίσουμε με το ζόρι. Επίδειξη τσαμπουκά είναι η αντικαπνιστική εκστρατεία και προετοιμασία για το τι θα ακολουθήσει. Πολλά θα μας κόψουνε ακόμα.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Youtube VideoΓια τους διάφορους καρκίνους,(και ειδικά των οστών), που έγιναν επιδημία το τελευταίο 6μηνο,το τσιγάρο φταίει? Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος? Όπως επίσης,ας μας απαντήσει όποιος γνωρίζει,ΓΙΑΤΙ το 92% από αυτούς που έπαθαν Αλτσχάιμερ,δεν κάπνισαν ποτέ τους.
-
Η λογική σου είναι άψογη. Νομίζω ότι μπορούμε επιτέλους να στείλουμε τους επιστήμονες στα σπίτια τους. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η λογική σου είναι άψογη. Νομίζω ότι μπορούμε επιτέλους να στείλουμε τους επιστήμονες στα σπίτια τους. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε.Πιστεύεις ότι το κράτος ενδιαφέρεται για το αν είσαι καλά ή όχι;;
Για το αν θα αρρωστήσεις επειδή καπνίζεις ή εισπνέεις καπνό;;
Για το αν το παιδί σου θα γίνει κι αυτό καπνιστής;;Οπουδήποτε κι αν κοιτάξεις το κράτος ενδιαφέρεται για οτιδήποτε πλην της ευημερίας του πολίτη…ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ!!!!
και ξαφνικά έγινε θέμα το κάπνισμα;;;
-
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ!!!
-
Ο χρήστης ALPINESTARS έγραψε:
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ!!!Δεν βοηθαει ομως;
-
Μου κάνει τρομερή εντύπωση που εν έτη 2010 άτομα που έχουν μόρφωση και έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ αμφισβητουν οτι το τσιγαρο κανει ζημια .
Πραγματικα είναι απορίας άξιο και αντικειμενο μελετης το πως βλέπουν τον κόσμο ορισμένοι ....... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν βοηθαει ομως;
Μήπως να ρθω εγώ στο δικό σου γραφείο και να σου απαγορεύσω να πίνεις Κόκα-κόλα;; (κι αυτή μαρκοπρόθεσμα κακό σου κάνει)
Μήπως να ρθει κανένας άλλος τσακαλάκος να μας απογορεύσει να πίνουμε και κάνα ουισκάκι γύρω στι 9 που φεύγουμε αό το γραφείο μας;;; (και το αλκοόλ βλάπτει μακροπρόθεσμα) -
Δεν βοηθαει ομως;
Μήπως να ρθω εγώ στο δικό σου γραφείο και να σου απαγορεύσω να πίνεις Κόκα-κόλα;; (κι αυτή μαρκοπρόθεσμα κακό σου κάνει)
Μήπως να ρθει κανένας άλλος τσακαλάκος να μας απογορεύσει να πίνουμε και κάνα ουισκάκι γύρω στι 9 που φεύγουμε αό το γραφείο μας;;; (και το αλκοόλ βλάπτει μακροπρόθεσμα)Aν ερθεις εσυ στο γραφειο μου και σε ποτιζω με το ζορι κοκακολα ή ουισκι;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν βοηθαει ομως;
Μήπως να ρθει κανένας άλλος τσακαλάκος να μας απογορεύσει να πίνουμε και κάνα ουισκάκι γύρω στι 9 που φεύγουμε αό το γραφείο μας;;; (και το αλκοόλ βλάπτει μακροπρόθεσμα)Aν ερθεις εσυ στο γραφειο μου και σε ποτιζω με το ζορι κοκακολα ή ουισκι;
όπου είναι υποχρεωτική η προσέλευση πολιτών (πελατών) να υπάρχει απαγόρευση, όπου είναι προαιρετική να επιλέγουν. Αυτό, άλλωστε, κάνει κανείς στην καθημερινότητά του. Επιλέγει τι θα φάει, τι θα πιει ,τι θεατρικό ή κινηματογραφικό έργο θα δει, σε ποιο μαγαζί θα καθίσει κ.ο.κ.»
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!!!!
ΕΠΙΛΟΓΗ…ΔΙΚΑΙΩΜΑ…
Μπούρδες βλακείες και σαχλαμάρες μας πετάνε κατάμουτρα προκειμένου να κάνουν κυρολεκτικά ότι γουστάρουν χωρίς να δίνουν δεκάρα.
Είναι άλλη μια προσπάθεια να φορολογήσει το σιχαμένο κράτος ότι έχει απομείνει στον πολίτη και φυσικά μια χρυσή ευκαιρία να εισβάλει στο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ και να νομοθετήσει ΠΑΡΑΝΟΜΑ.
Με ποιο δικαίωμα κύριε με καθιστάς “παράνομο” μέσα στο ιδιωτικό μου γραφεία;;;
Με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνεις και καταλύεις το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ του πελάτη/καταναλωτή;;;Σε δημόσια κτίρια, ταμεία, τράπεζες κτλ απαγορέψτε ότι γουστάρετε.
Στα γραφεία και τα μαγαζιά του κοσμάκη που βγάζει το μεροκάματό του δεν έχετα απολύτως κανένα δικαίωμα να τους βγάζετε στην παρανομία ή να τους κλείνετε τα μαγαζιά.
Έναν προαιρετικό διαχωρισμό απέναντι σε μαγαζιά καπνιστών και μη καπνιστών θα μπορούσατε να θεσπίσετε ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.
Δεν είναι βλάκας ο πελάτης και δεν είναι παράνομο το κάπνισμα για να μας το επιτρέπετε υπό όρους -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Μου κάνει τρομερή εντύπωση που εν έτη 2010 άτομα που έχουν μόρφωση και έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ αμφισβητουν οτι το τσιγαρο κανει ζημια .
Πραγματικα είναι απορίας άξιο και αντικειμενο μελετης το πως βλέπουν τον κόσμο ορισμένοι .......Είμαι υπερβολικός εε;;;
Ε βέβαια…μιας που όλα τριγύρω μας είναι όμορφα και εύνομα και ο πολίτης ευημερεί είπα κι εγώ να παραλογιστώ λιγάκι… -
Το κάπνισμα λοιπόν διακαίωμα γιά κάποιοιυς παρότι είναι επιβλαβές και γιά αυτούς και γιά τους άλλους .
Το κλ@σιμο και το ρέψιμο που δεν επιβαρύνουν την υγεία κανενός γιατί απαγορεύονται ? -
Δεν βοηθαει ομως;
όπου είναι υποχρεωτική η προσέλευση πολιτών (πελατών) να υπάρχει απαγόρευση, όπου είναι προαιρετική να επιλέγουν. Αυτό, άλλωστε, κάνει κανείς στην καθημερινότητά του. Επιλέγει τι θα φάει, τι θα πιει ,τι θεατρικό ή κινηματογραφικό έργο θα δει, σε ποιο μαγαζί θα καθίσει κ.ο.κ.»
ΕΠΙΛΟΓΗ…ΔΙΚΑΙΩΜΑ…
Μπούρδες βλακείες και σαχλαμάρες μας πετάνε κατάμουτρα προκειμένου να κάνουν κυρολεκτικά ότι γουστάρουν χωρίς να δίνουν δεκάρα.
Είναι άλλη μια προσπάθεια να φορολογήσει το σιχαμένο κράτος ότι έχει απομείνει στον πολίτη και φυσικά μια χρυσή ευκαιρία να εισβάλει στο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ και να νομοθετήσει ΠΑΡΑΝΟΜΑ.
Με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνεις και καταλύεις το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ του πελάτη/καταναλωτή;;;Σε δημόσια κτίρια, ταμεία, τράπεζες κτλ απαγορέψτε ότι γουστάρετε.
Στα γραφεία και τα μαγαζιά του κοσμάκη που βγάζει το μεροκάματό του δεν έχετα απολύτως κανένα δικαίωμα να τους βγάζετε στην παρανομία ή να τους κλείνετε τα μαγαζιά.
Έναν προαιρετικό διαχωρισμό απέναντι σε μαγαζιά καπνιστών και μη καπνιστών θα μπορούσατε να θεσπίσετε ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.
Δεν είναι βλάκας ο πελάτης και δεν είναι παράνομο το κάπνισμα για να μας το επιτρέπετε υπό όρουςΠες τα χρυσόστομε!
-
ευτυχως περασε, δυσκολα αλλα περασε
Αν το τσιγάρο έκανε τόσο κακό,όσο μας λένε,τότε θα μας το δίνανε να το καπνίσουμε με το ζόρι. Επίδειξη τσαμπουκά είναι η αντικαπνιστική εκστρατεία και προετοιμασία για το τι θα ακολουθήσει. Πολλά θα μας κόψουνε ακόμα.
ειπα εγω οτι προκληθηκε ο συγκεκριμενος καρκινος απο το τσιγαρο? καμια σχεση και μιλαω για ατομο που καπνιζει παρα πολυ 10ετιες τωρα..
ολο και απο καπου θα σου ερθει στο τελος, το να ζεις μες στο φοβο δεν εχει νοημα..
-
Δεν βοηθαει ομως;
ΕΠΙΛΟΓΗ…ΔΙΚΑΙΩΜΑ…
Δεν είναι βλάκας ο πελάτης και δεν είναι παράνομο το κάπνισμα για να μας το επιτρέπετε υπό όρουςπρεπει να ξεχωρισεις ποιο ειναι το σωστο για το δημοσιο συμφερον απο το δικο σου και μονο συμφερον.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#2]