-
Μην το ψάχνεις, δεν πρόκειται να καταλάβουν κάποιοι καπνιστές ότι το τσιγάρο τους βλάπτει τους άλλους. Δεν με ενδιαφέρει η υγεία του καπνιστή, με ενδιαφέρει ΟΛΩΝ αυτών που υπομένουν τον καπνό τους. Είναι τραγικές οι απόψεις περί φασισμού (στην ολότητά τους) κλπ, απλά και μόνο γιατί δεν τις έχουν σκεφτεί αντικειμενικά. ΑΝ τις είχαν σκεφτεί δεν θα τις λέγανε... Τα δικαιώματά του (καπνιστή) σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικά μου (μη καπνιστής). Ούτε φασιστικός είναι ο νόμος ούτε τίποτα. Ο νομοθέτης σκέφτεται για όλους σε ένα κράτος δικαίου, οπότε θα σκεφτεί και τους μη καπνιστές. Αν θέλει ο κάθε καπνιστής να πεθάνει γρηγορότερα ας το πράξει, ας πάει σε ένα μέρος που ΔΕΝ ενοχλεί ή βλάπτει κάποιον άλλον και ας μείνει εκεί. Πηγαίνω συχνά στο εξωτερικό και θυμάμαι που στο αεροδρόμιο είχα πρωτοσυναντήσει ένα γιάλινο δωματιάκι στο οποίο επιτρεπόταν το κάπνισμα. ΜΟΝΟ εκεί. Αυτό ΔΕΝ είναι φασιστικό γιατί προφανώς ο Αυστριακός νομοθέτης σκέφτηκε το ίδιο ακριβώς με τον Έλληνα νομοθέτη. Όσων αφορά τα καταστήματα που πρέπει να διαχωριστούν σε καπνιστών και μή καπνιστών, η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες (φαντάζομαι γιατί δεν έχω στοιχεία τεκμηρίωσης) που αφήνει 'παραθυράκι' (όπως στα περισσότερα νομοσχέδια). ΑΥΤΟ είναι το λάθος της... Μια χώρα πρέπει να σέβεται τους πολίτες της και όχι να τους εμπαίζει...
-
την προηγουμενη εβδομαδα αγορασα εναν καινουργιο σαλονι και μου το φερανε εχθες,
φωναξα 2 φιλαρακια για να με βοηθησουν να ανεβασουμε τα πραγματα στον 2 οροφο και οι δυο ειναι πιο γομαρια απο εμενα ,ο ενας μαλιστα δουλευει και σε αποθηκη πραγμα που σημαινει οτι εχει συνηθησει να σηκωνει βαρη, ε λοιπον καναμε συνεχεια στασης για να παρουν ανασα,δεν μπορουσαν να παρουν τα ποδια τους μετα απο λιγο , ειδικα στο τελος οταν ανεβασαμε τον καναπε ο ενας δεν μπορουσε να αναπνευσει,τοσο πολυ που τρομαξα ετσι οπως τον ειδα και οι 2 φιλοι μου καπνιζουν 2 πακετα την ημερα εγω που εχω κοψει το καπνισμα πριν 10 μηνες δεν λαχανιασα σχεδον καθολου -
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Μην το ψάχνεις, δεν πρόκειται να καταλάβουν κάποιοι καπνιστές ότι το τσιγάρο τους βλάπτει τους άλλους. Δεν με ενδιαφέρει η υγεία του καπνιστή, με ενδιαφέρει ΟΛΩΝ αυτών που υπομένουν τον καπνό τους. Είναι τραγικές οι απόψεις περί φασισμού (στην ολότητά τους) κλπ, απλά και μόνο γιατί δεν τις έχουν σκεφτεί αντικειμενικά. ΑΝ τις είχαν σκεφτεί δεν θα τις λέγανε... Τα δικαιώματά του (καπνιστή) σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικά μου (μη καπνιστής). Ούτε φασιστικός είναι ο νόμος ούτε τίποτα. Ο νομοθέτης σκέφτεται για όλους σε ένα κράτος δικαίου, οπότε θα σκεφτεί και τους μη καπνιστές. Αν θέλει ο κάθε καπνιστής να πεθάνει γρηγορότερα ας το πράξει, ας πάει σε ένα μέρος που ΔΕΝ ενοχλεί ή βλάπτει κάποιον άλλον και ας μείνει εκεί. Πηγαίνω συχνά στο εξωτερικό και θυμάμαι που στο αεροδρόμιο είχα πρωτοσυναντήσει ένα γιάλινο δωματιάκι στο οποίο επιτρεπόταν το κάπνισμα. ΜΟΝΟ εκεί. Αυτό ΔΕΝ είναι φασιστικό γιατί προφανώς ο Αυστριακός νομοθέτης σκέφτηκε το ίδιο ακριβώς με τον Έλληνα νομοθέτη. Όσων αφορά τα καταστήματα που πρέπει να διαχωριστούν σε καπνιστών και μή καπνιστών, η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες (φαντάζομαι γιατί δεν έχω στοιχεία τεκμηρίωσης) που αφήνει 'παραθυράκι' (όπως στα περισσότερα νομοσχέδια). ΑΥΤΟ είναι το λάθος της... Μια χώρα πρέπει να σέβεται τους πολίτες της και όχι να τους εμπαίζει...ο αβραμοπουλος ειναι αυτος?
αυτο το γυαλινο δωματιο που λες εγω δεν ειδα να το εχουν πουθενα σε ενα δημοσιο κτιριο πχ
μεχρι στιγμης υποτιθεται οτι πρεπει να βγω ΕΞΩ
να κατεβω 2 και 3 οροφους για να παω για ενα τσιγαρο.. προφανως αυτο δεν προκειται να γινει και προφανως αυτο ειναι φασιστικοας φτιαξουν καπνιστηρια και το συζηταμε γιατι αμα πιασουν οι βροχες εγω δε παω εξω με τιποτα
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
...και μια ερωτηση:
Εαν ο καπνος ηταν αοσμος και αχρωμος, παρ'ολα αυτα βλαβερος, θα σας πειραζε εξισου?
Και η ακτινοβολια ειναι αοσμη και αχρωμη,παρολ'αυτα βλαβερη,αλλα φανταζομαι δε βιαζεσαι να μετακομισεις διπλα σε κεραια κινητης?
Καταρχας, δεν απαντησες στο ερωτημα μου.
Τι σε ενοχλει πιο πολυ: η μυρωδια ή η πιθανοτητα να σε βλαψει?Έστω λοιπόν ότι εμένα με ενοχλεί περισσότερο το ότι βλάπτει - σε μικρό ή μεγάλο βαθμό - και λιγότερο η μυρωδιά.
Κάποιον άλλο τον ενοχλεί περισσότερο η μυρωδιά και σε μικρότερο βαθμό το ότι βλάπτει.Τι μας προτείνεις?
(υποθέτω για να ρωτάς κάτι θα έχεις σκεφτεί, εκτός κι αν ρωτάς απλά από περιέργεια)Όσον αφορά το 'δικαίωμα' και το ...'φασιστικό' της απαγόρευσης. Προς χάρην συζήτησης παραθέτω άλλο ένα λίγο 'extreme' παράδειγμα: Μου αρέσει να καίω στον κήπο μου μια καθ' όλα νόμιμη ουσία η οποία απελευθερώνει στο περιβάλλον καπνό που σύμφωνα με τις περισσότερες μελέτες που έχουν γίνει ο 'εμπλουτισμός' της ατμόσφαιρας με αυτόν συνδέεται με την εμφάνιση π.χ. κολπικής μαρμαρυγής, αρρυθμίας, κλπ. Εμένα όμως μου αρέσει να την καίω αυτή την ουσία, την καταβρίσκω, κι ας με (μας) σκοτώνει σιγά-σιγά. Είναι φασιστικό να μου το απαγορεύσουν? Καταπατούν κάποιο θεμελιώδες δικαίωμά μου που δε θα έπρεπε?!...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μεχρι στιγμης υποτιθεται οτι πρεπει να βγω ΕΞΩ
να κατεβω 2 και 3 οροφους για να παω για ενα τσιγαρο.. προφανως αυτο δεν προκειται να γινει και προφανως αυτο ειναι φασιστικο
ας φτιαξουν καπνιστηρια και το συζηταμε γιατι αμα πιασουν οι βροχες εγω δε παω εξω με τιποταΑντιθέτως το να αναγκάζονται αυτοί που δεν καπνίζουν να βγουν έξω ή να υπομείνουν τον καπνό, επειδή αυτός που έχει την ανάγκη να καπνίσει δε μπορεί, δεν είναι καθόλου φασιστικό
-
Ο καπνός ενοχλεί. Αυτό είναι δεδομένο. Στοιχειώδης σεβασμός του συνανθρώπου επιβάλει ηθικά πάνω απ'όλα να μην ενοχλούμε τον συνάνθρωπό μας. Τί μας λες τώρα ρε3 kon5
Θες να καπνίσεις έξω. Έτσι κάνουν και στη Γερμανία, έβγαιναν έξω από τα μπαράκια - κλαμπς κάναν το τσιγαράκι τους, έλεγαν και καμιά κουβέντα, έπαιρναν και λίγο αέρα, είχε και καλή περαντζάδα να πάρεις μάτι και έμπαιναν μέσα και υπόψιν ότι εκεί κάνει και γερά κρύα. Εντός ωραίο περιβάλλον χωρίς μπόχα καπνού και μετά πήγαινες σπίτι και τα ρούχα δεν βρωμοκοπούσαν.Δεν καπνίζω τσιγάρο. Καπνίζω όμως πούρα τα ΣΚ μόνο το καλοκαίρι όχι σε δημόσιους χώρους να μην ενοχλώ τους γύρω μου.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Δες τον καπνο, σαν μια μουσικη που δε σ'αρεσει να ακους....
Αν πας λοιπον σε ενα μαγαζι που παιζει μουσικη αντιθετη του γουστου σου, θα μεινεις με το ζορι?
Ή θα πεις τον DJ να αλλαξει μουσικη?Κι αν παίζει σε κάθε μαγαζί η ίδια ελεεινή και αποκρουστική μουσική στην οποία για κάποιο χαζό λόγο έχει εθιστεί ο μισός (και πλέον) πληθυσμός τι κάνεις;
Εσένα θα σου άρεσε όπου πηγαίνεις να ακούς το διπλανό σου να παίζει μουσική και να σε αναγκάζει να βγεις έξω; Προφανώς όχι αλλά ξέχασα, είναι δικαίωμά του να ακούσει μουσική, δεν του το απαγορεύει κάποιοςΕχετε γραψει παρα πολλες 'βλακειες' (κατι αλλο ηθελα να πω αλλα τεσπα), θα απαντησω μονο σε αυτο που επισης ειναι μεγαλη 'βλακεια' κ δειχνει τι επιχειρηματα εχετε εσεις τα πρεζονια:
α) η κακη μουσικη ειναι θεμα γουστου. Το αν βλαπτει την υγεια μου ο καπνος σου, οχι.
β) ευτυχως υπαρχουν παρα πολλα μαγαζια με παρα πολλες διαφορετικες μουσικες κ μπορουμε να επιλεξουμε που θα παμε, φευγοντας απο εκει που δεν μας αρεσει.
Αντιθετα, χωρις την δια νομου επιβολη, δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ ακαπνο μαγαζι στην Ελλαδα κ ΔΕΝ μπορουμε να επιλεξουμε που θα παμε ή πιο απλα ΔΕΝ μπορουμε να επιλεξουμε αλλο μαγαζι.
Τωρα το αν ειναι πιο φασιστικο το 'βγες διασκεδασε χωρις να καπνιζεις ή καπνισε μονο στον χωρου που σου οριζουν' απο το 'αν δεν θελεις να σε βλαπτω με τον καπνο μου μεινε σπιτι σου', δεν θα μπω καν στον κοπο να το συζητησω.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Οι προυποθεσεις ειναι η συνεχης εκθεση, αμεσα στην ακτινοβολια κτλ.
Δεν εχει αποδειχθει τιποτα 100%.
Επισης, δεν εχω παιδι, και δεν μπορω να σκεφτω πως θα αντιδρουσα σε ενα υποθετικο σεναριο.Αλλα για το καπνισμα δε μιλαμε?
Αν πηγαινεις σχολειο διπλα στον ΟΤΕ στην Τουμπα(με την κεραια που 'ανοιγοκλεινει' )και μενεις απεναντι δεν εχει πιο συνεχη
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ok, το δέχομαι. Ας μην μιλήσουμε για χώρους εργασίας όπου υποθέτω ότι συμφωνείς με την απαγόρευση του καπνίσματος.
Ρε Χρηστο, στο εχω ξαναπει. Δεν εχω προβλημα να μην καπνισω εν ωρα εργασιας, γιατι κατανοω το προβλημα. Εξ'αλλου οι συναδελφοι μου ειναι και αυτοι αναγκασμενοι να μεινουν στον ιδιο χωρο με εμενα για τουλαχιστον 8 ωρες, και φυσικα ειναι πολλες ωρες για να υπομεινει κανεις τον καπνο.
Απο την αλλη ομως, στην εταιρια εχω δημιουργησει καποιο χωρο που αεριζεται επαρκως και μπορω να καπνισω αν θελω χωρις να ενοχλω και χωρις να σταματησω την εργασια μου.
Για να σκεφτούμε λίγο. Τελευταία φορά που βγήκες πριν τα νέα μέτρα σε οποιοδήποτε κλειστό χώρο για ποτό, πως ήταν τα πράγματα;
Ρε συ, χεσε με με τον αμιαντο.
Και για να σου απαντησω: τελευταια φορα που βγηκα τα πραματα ηταν χυμα.
Και ενοχληθηκα και εγω. Ηπια ενα ποτο στα γρηγορα και πηγα αλλου.
Αν και καπνιστης, θελω ο χωρος να αεριζεται επαρκως. Θελω να καπνιζω το τσιγαρακι μου, οχι των υπολοιπων 100.Καταλαβαινεις τι εννοω?
Το ερώτημα σου υποθέτει ότι η ένσταση στον καπνό είναι κυρίως λόγω ενόχλησης, πράγμα το οποίο είναι αφελές (no offence ). Το τεράστιο backlash που έχει δημιουργηθεί δεν είναι γιατί το τσιγάρο... μυρίζει άσχημα . Είναι γιατί ο καπνός σου σκοτώνει. Τους άλλους .
Καθολου αφελες.
Γιατι εχω παρατηρησει πως οι μη καπνιστες ενοχλουνται περισσοτερο απο τη βρωμα του τσιγαρου (και εγω μεσα σε αυτους) παρα απο τις επιβλαβεις συνεπειες του.
Οι οποιες συνεπειες κατα τη γνωμη μου (που εχω διαμορφωσει διαβαζοντας), ειναι λιγοτερες απο αυτες που προπαγανδιζονται.
Στο λινκ που σου εδωσα, εξηγει τεκμηριωμενα μερικα πραματα.Στο κατω κατω αν δεν εβλεπες τον καπνο μου, δε θα ηξερες οτι καπνιζω...
Και ειλικρινά θεωρώ αστείο να παραθέτεις ιστοσελίδες που προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Η επιστημονική κοινότητα έχει αποφανθεί μετά από άπειρες έρευνες ότι το παθητικό κάπνισμα, σκοτώνει/προκαλεί σημαντικές βλάβες στην υγεία των άλλων.
Οι ιστοσελιδες δεν προσπαθουν να κανουν το ασπρο μαυρο, δεν αρνουνται τις βλαβερες συνεπειες του καπνου. Απλα υποστηριζουν πως οι συνεπειες αυτες δεν ειναι τοσο τραγικες.
Στο κατω-κατω, αν εσυ παραθεσεις μια ιστοσελιδα με επιστημονικη ερευνα κατα του καπνισματος θα εισαι λιγοτερο αστειος, επειδη απλα αυτες οι ερευνες ειναι περισσοτερες?
Γιατι η εγκυροτητα τους για εμενα, ειναι η ιδια...Και μη ξεχνας πως κατα καιρους, οι επιστημονες κανανε τραγικα λαθη....
-
Σεβαστες οι αποψεις σου αλλα το να προσπαθεις να τις προβαλλεις σαν τη μονη αληθεια ειναι σαν να φυσας τον καπνο σου μες στα μουτρα των υπολοιπων.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
α) η κακη μουσικη ειναι θεμα γουστου. Το αν βλαπτει την υγεια μου ο καπνος σου, οχι.
Κατα καποιο τροπο, το να αποφευγεις ενα μαγαζι με πολυ καπνα (ή καπνα γενικα), ειναι θεμα γουστου.
Ακομα και εμενα δεν μου αρεσει να βρισκομαι σε τετοιο μαγαζι.β) ευτυχως υπαρχουν παρα πολλα μαγαζια με παρα πολλες διαφορετικες μουσικες κ μπορουμε να επιλεξουμε που θα παμε, φευγοντας απο εκει που δεν μας αρεσει.
Αντιθετα, χωρις την δια νομου επιβολη, δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ ακαπνο μαγαζι στην Ελλαδα κ ΔΕΝ μπορουμε να επιλεξουμε που θα παμε ή πιο απλα ΔΕΝ μπορουμε να επιλεξουμε αλλο μαγαζι.Και τι φταιω εγω? Να τα βαλεις με τους καταστηματαρχες.
Στην ουσια δε στρεφεσαι εναντιον μου επειδη καπνιζω, αλλα εναντιον του καταστηματαρχη που το επελεξε.
Ας επεβαλλε ο νομος απο τα 3000 καταστηματα πχ να γινουν τα μισα καπνιστων, και τα υπολοιπα μη καπνιστων. Πιο δικαιο θα ηταν.
Ή ας επιδοτουσε την υποχρεωτικη χρηση ιονιστων και συστηματα εξαερισμου αφου νοιαζεται τοσο πολυ για την υγεια και το δικαιωμα για καθαρο αερα. -
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Σεβαστες οι αποψεις σου αλλα το να προσπαθεις να τις προβαλλεις σαν τη μονη αληθεια ειναι σαν να φυσας τον καπνο σου μες στα μουτρα των υπολοιπων.Μα δεν τις προβαλλω σαν τη μονη αληθεια.
Οπως και να εχει, υπαρχουν 2 αποψεις.Μαλλον το αντιθετο γινεται.
Οι μη καπνιστες συνηθως θεωρουν 100% σιγουρο οτι θα πεθανει καποιος απο το καπνισμα, η θα βγαλει καρκινο κτλ.Δεν φυσαω τον καπνο μου στα μουτρα των αλλων, γιατι να το κανω με τις αποψεις μου?
Επειδη ετυχε να γνωρισεις τον αγενη καπνιστη, τους τσουβαλιαζεις ολους?
Ειναι ολοι το ιδιο για εσενα? Χωρις εξαιρεσεις? -
Προσωπικά πάντως έχω γνωρίσει ΜΟΝΟ έναν καπνιστή που με σεβάστηκε και όχι μόνο δεν φύσηξε τον καπνό του πάνω μου αλλά έσβησε και το τσιγάρο του... Το σκηνικό βεβαίως έγινε σε ανοιχτό ΔΗΜΟΣΙΟ χώρο σε πόλη της Νορβηγίας, όπου πήγαινα να δω έναν χάρτη της πόλης και ήταν 2 άτομα από τα οποία το ένα κάπνιζε. Με το που έφτασα δίπλα τους, αυτός που κάπνιζε, με κοίταξε, άλλαξε μεριά το τσιγάρο του και όταν παρατήρησε ότι ο καπνός του ερχόταν προς την μεριά μου τότε πολύ απλά ΕΣΒΗΣΕ το τσιγάρο του... Ούτε του το απαγόρευε κανένας, ούτε του είπα τίποτα. Σε αντίστοιχη περίπτωση στο γήπεδο μόνο που δεν πλακώθηκα ... Σεβασμό προφανώς σε αυτή την χώρα ελάχιστοι έχουμε...
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Προσωπικά πάντως έχω γνωρίσει ΜΟΝΟ έναν καπνιστή που με σεβάστηκε και όχι μόνο δεν φύσηξε τον καπνό του πάνω μου αλλά έσβησε και το τσιγάρο του... Το σκηνικό βεβαίως έγινε σε ανοιχτό ΔΗΜΟΣΙΟ χώρο σε πόλη της Νορβηγίας, όπου πήγαινα να δω έναν χάρτη της πόλης και ήταν 2 άτομα από τα οποία το ένα κάπνιζε. Με το που έφτασα δίπλα τους, αυτός που κάπνιζε, με κοίταξε, άλλαξε μεριά το τσιγάρο του και όταν παρατήρησε ότι ο καπνός του ερχόταν προς την μεριά μου τότε πολύ απλά ΕΣΒΗΣΕ το τσιγάρο του... Ούτε του το απαγόρευε κανένας, ούτε του είπα τίποτα. Σε αντίστοιχη περίπτωση στο γήπεδο μόνο που δεν πλακώθηκα ... Σεβασμό προφανώς σε αυτή την χώρα ελάχιστοι έχουμε...αμα σου φυσαγε το καπνο μες τη μαπα θα ηταν υπονοουμενο
καλα γραφουμε οι καπνιστες υπερβολες, αλλα λετε κι εσεις απιστευτα πραγματα
ποιος λογικος ανθρωπος σου φυσαει τον καπνο μες στη μουρη και τον αφηνει να σου ερθει στη μαπα?
ακομα και σε ενα στενο χωρο οπως ειναι το αυτοκινητο αυτο το αποφευγεις πανευκολα
που επισης ειναι μεγαλη 'βλακεια' κ δειχνει τι επιχειρηματα εχετε εσεις τα πρεζονια:
ε οχι και πρεζονια επειδη βρισκουμε παραλογη την απαγορευση..
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
που επισης ειναι μεγαλη 'βλακεια' κ δειχνει τι επιχειρηματα εχετε εσεις τα πρεζονιαφιλαρακι μηπως εχεις 50 λεπτα;
-
Ενα 100αρικο
-
@ QsisVTS
Εξήγησε μου λίγο την υπερβολή πάνω σε αυτό που είπα. Εγώ το θεωρώ ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ στον συνάνθρωπο μου. Απλό δεν είναι ρε παιδιά ή εγώ δεν γαλουχήθηκα σωστά?? Μη χαζέψουμε εδώ μέσα, είπαμε.. Υπάρχουν καλύτερα μέρη ..!
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ποιος λογικος ανθρωπος σου φυσαει τον καπνο μες στη μουρη και τον αφηνει να σου ερθει στη μαπα?viewtopic.php?p=1620712#p1620712
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
@ QsisVTSΕξήγησε μου λίγο την υπερβολή πάνω σε αυτό που είπα. Εγώ το θεωρώ ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ στον συνάνθρωπο μου. Απλό δεν είναι ρε παιδιά ή εγώ δεν γαλουχήθηκα σωστά?? Μη χαζέψουμε εδώ μέσα, είπαμε.. Υπάρχουν καλύτερα μέρη ..!
η υπερβολη ειναι οτι πρωτα φορα ειδες τετοιο καπνιστη.εγω εχω δει απειρους τετοιους..δεν ειμαστε και αφρικη οπως πολλοι πιστευουν και εχουμε τροπους κι αν οχι ολοι ή οι περισσοτεροι, σιγουρα ενα μεγαλο μερος
-
Τότε φαίνεται ότι όντως είδα πρώτη φορά τέτοιο καπνιστή. Ίσως εδώ στην Θεσσαλονίκη να μην ισχύουν οι κανόνες συμπεριφοράς ή στην τελική εγώ να είμαι ΤΟΣΟ γκαντέμης και δεν το έχω πετύχει πουθενά..
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#2]