-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
δεν υπαρχει τιποτα συγνχρονο στην ελληνικη στρατιωτικη θητεια
Ολα ειναι συγχρονα στην θητεία μας. Ειναι κατασκήνωση ενω πριν 20 χρονια ηταν στρατός με πειθαρχία και εκπαιδευση. Σημερα πας να τους εκπαιδευσεις η τους δινεις οπλο και την επομενη αυτοκτονουν επειδη δεν ειχε σπιτικη πιτσα απο τα χερακια της μαμας και επειδη ο Μπαμπης εκλανε πολυ στον θαλαμο. Μονο συνδικαλιστες που δεν υπαρχουν...
Τα δε στελέχη ειναι συγχρονοι δημοσιοι υπαλληλοι (για αποκατασταση μπηκαν, μην λεμε μλκιες) με βιτσια εξουσίας (αυτα υπηρχαν και απο πριν)
διοτι οταν ησουν φανταρος πηρες τηλ το πολιτικο βισμα σου,του ειπες για την κρυα και λιγη φασολαδα που σου εδωσαν και μετα εφαγε σκ@το ο δοικας.......μετα πηρα και εγω τηλ γιατι κρυωνα στη σκοπια και μια απο τα ιδια.......
οποτε ελατε,καντε τα τυπικα και στο καλο........αλλωστε οι μονιμοι ξερουν πλεον οτι σε περιπτωση πολεμου θα ειναι μονοι τους! -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
δεν υπαρχει τιποτα συγνχρονο στην ελληνικη στρατιωτικη θητεια
Ολα ειναι συγχρονα στην θητεία μας. Ειναι κατασκήνωση ενω πριν 20 χρονια ηταν στρατός με πειθαρχία και εκπαιδευση. Σημερα πας να τους εκπαιδευσεις η τους δινεις οπλο και την επομενη αυτοκτονουν επειδη δεν ειχε σπιτικη πιτσα απο τα χερακια της μαμας και επειδη ο Μπαμπης εκλανε πολυ στον θαλαμο. Μονο συνδικαλιστες που δεν υπαρχουν...
Τα δε στελέχη ειναι συγχρονοι δημοσιοι υπαλληλοι (για αποκατασταση μπηκαν, μην λεμε μλκιες) με βιτσια εξουσίας (αυτα υπηρχαν και απο πριν)
Κορσέ μη με ανεβάζεις το αίμα κι εσύ στον τομέα μου.
Θα σκάσω σε μερικούς μήνες στο αντρόιντ να σου πω πως πήρα wp...
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
αλλωστε οι μονιμοι ξερουν πλεον οτι σε περιπτωση πολεμου θα ειναι μονοι τους!Μεγάλο θέμα αυτό. Προσωπικά πάντως εμπιστεύομαι ανθρώπους και όχι βαθμούς. Είχα Ίλχο σαν νεαρός Άνθλχος που η 1η βολή από το .45 μου θα ήταν στο κεφάλι του. Και είχα και Στρ αμόρφωτο (του Δημοτικού) που ευχαρίστως θα έπεφτα μπροστά του για να του σώσω την ζωή...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
α τους αλλάξουν γιατί έτσι θα δουλέψει το μαγαζί. Είναι άσχετο με το τι μου αρέσει εμένα.
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν αυτά τα θέματα. Δεν αλλάζουν έτσι εύκολα πάντως.
Αφού λοιπόν και 233 θα μαζέψουν τότε και 233 ευέλπιδες να μπουν και πλήρωμα να κάνουν και ένοπλες και να μαζέψουν και σκουπίδια αφού τους αρέσει ο στρατός και διάλεξαν να μπουν εκεί.
Δεν πάει έτσι. 233 Ευέλπιδες (και Ναυτικοί Δόκιμοι και Ίκαροι) πέρασαν 1000 μύρια κύμματα (όχι αστειότητες τύπου αντιγόπινγκ κλπ... μιλάμε για κάμψεις με γροθιές πάνω σε χαλίκια υπό χιονιά με το αίμα να βάφει κόκκινο το χιονάκι ) για να γίνουν Αξκοί των Ε.Δ. Ο κάθε Έλληνας όμως είναι υποχρεωμένος από τους Νόμους να υπηρετήσει την πατρίδα του. Αν θεωρείς λοιπόν πως σαν μηχανολόγος είσαι ανώτερος από τον τσοπάνο από την Άνω Τραχανοπλαγιά, δήλωσε ΥΕΑ. Να φας το καβλί της Σχολής και να βγεις Εφ. Αξκός. Να διατάζεις τους 'καραβανάδες',να παίρνεις διαταγές μόνο από Ευέλπιδες και να πίνεις τσίπουρα με τον Λοχαγό σου αντί να βαράς σκοπέτα!
Μου είναι αδιάφορο το τι πέρασαν. ΤΟ ΔΙΑΛΕΞΑΝ να πάνε εκεί. Άρα θα κάνουν και αυτά που πρέπει για να δουλέψει το μαγαζί.
Όπως κάθεται και ο αδερφός μου 14 ώρες την ημέρα στο τμήμα, όπως καθόταν και ο πατέρας μου άλλες τόσες και ας μπορούσε να μην πατάει καν το πόδι του.Τσίπουρα πίνω και τώρα με το Λοχαγό μου όπως βλέπουμε και Nova παρέα και λέμε και βλακείες.
Σκοπέτα και περίπολα δεν κάνω ούτως ή άλλως.Εγώ γενικά σαν μηχανολόγος θεωρώ πως είμαι ανώτερος από κάθε στρατιωτικό αλλά that's just me.
Βέβαια εγώ δεν μίλησα για ανωτερότητα αλλά απλά απάντησα στο waste of resources που εσύ έθεσες. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Εγώ γενικά σαν μηχανολόγος θεωρώ πως είμαι ανώτερος από κάθε στρατιωτικό αλλά that's just pipaΌχι μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση μηχανολόγος βι ες στρατιωτικός, αλλά και γιατρός βι ες βοσκός, δικηγόρος βι ες γανωματής, ή ό,τι άλλο θες.
Αστοχία σου.
-
Γιατί αστοχία μου;
Είπα that's just me.
Απαγορεύεται να είμαι ψώνιο; -
Να θεωρείς ότι είσαι ανώτερος από έναν άλλον άνθρωπο Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ και ξέρει το συγκεκριμένο αντικείμενο για το οποίο εσύ δεν έχεις ιδέα, επειδή τελείωσες εσύ μια ΑΣΧΕΤΗ με το αντικείμενο σχολή... καλύτερα να μην το σχολιάσω γιατί θα μαλώσουμε.
Εγώ πάντως ποτέ δεν είπα ότι ένας άνθρωπος είναι ανώτερος από έναν άλλον. Είπα ότι ο καθένας στον τομέα του. Θες να δεις παράδειγμα πολιτισμού; Ο Πρίγκηπας William, 2ος Διάδοχος του Θρόνου της Αγγλικής Κοινοπολιτείας είναι πιλότος της RAF και βαράει προσοχές σε Επισμηναγούς 2 χρόνια αρχαιότερούς του ενώ η γιαγιά του είναι η Ανώτατη Δκτης των Βρετανικών Ε.Δ.!!!
-
Γιατί αστοχία μου;
Είπα that's just me.
Απαγορεύεται να είμαι ψώνιο;Ξανσκέψου αυτό που είπες. Είναι απλά pathetic. Με όλη μου την συμπάθεια.
-
Απαγορεύεται να είμαι ψώνιο;Όχι, όπως δεν απαγορεύεται να πω τη γνώμη μου επ' αυτού.
-
Ο πρίγκηπας William πήγε εκεί με το ζόρι μήπως;
-
Επειδή το κουράσαμε το θέμα... Πήγες στον Ε.Σ. με το ζόρι. Σου αρέσει δεν σου αρέσει, αυτό είναι και καλά θα κάνεις να κάνεις ότι προβλέπεται!!! Καλή θητεία και καλή τύχη...
-
Επειδή το κουράσαμε το θέμα... Πήγες στον Ε.Σ. με το ζόρι. Σου αρέσει δεν σου αρέσει, αυτό είναι και καλά θα κάνεις να κάνεις ότι προβλέπεται!!! Καλή θητεία και καλή τύχη...Αυτό σας το μαθαίνουν στη σχολή;
Όλοι οι στρατιωτικοί το ίδιο απαντούν. -
Ναι βρε καμάρι μου. Standard απάντηση από την ΣΣΕ. Άντε καλή θητεία. Και είσαι τυχερός που δεν έχεις κανένα σαν εμένα που δεν γουστάρω καθόλου τα 'ψώνια'...
ΥΓ: Δεν έχεις καταλάβει ότι πήγες κάπου που πρέπει να υπηρετήσεις μια υποχρέωση σαν Έλληνας πολίτης. Όπως αύριο θα έχεις υποχρέωση να πληρώνεις φόρους. Νομίζεις ότι η ζωή είναι 'βούτυρο' επειδή είσαι μηχανολόγος; Που να ήσουν και διάδοχος του Αγγλικού Θρόνου ή ο γιος του Πούτιν δηλαδή...
-
Επειδή το κουράσαμε το θέμα... Πήγες στον Ε.Σ. με το ζόρι. Σου αρέσει δεν σου αρέσει, αυτό είναι και καλά θα κάνεις να κάνεις ότι προβλέπεται!!! Καλή θητεία και καλή τύχη...
Αυτό σας το μαθαίνουν στη σχολή;
Όλοι οι στρατιωτικοί το ίδιο απαντούν.their rules,your rules........so simple!
-
νομίζω οτι η λύση είναι να μην τους παίρνεις και πολύ στα σοβαρά... στο λένε, το κάνεις, τέλος... λογική δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει στον ελ. στρατο... όλα αυτά βέβαια αν δεν έχεις κάποιο καλό βύσμα... γιατί αν έχεις...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
νομίζω οτι η λύση είναι να μην τους παίρνεις και πολύ στα σοβαρά... στο λένε, το κάνεις, τέλος... λογική δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει στον ελ. στρατο... όλα αυτά βέβαια αν δεν έχεις κάποιο καλό βύσμα... γιατί αν έχεις...Πολύ σωστά εκτός από το κομμάτι της λογικής.
Λογική υπάρχει αλλά πρέπει να ασχοληθείς λίγο ή να το ψάξεις για να την καταλάβεις, αν επαναπαυθείς στο είμαι μηχανολόγος-ουρολόγος-επιστήμονας τεσπα και τι δουλειά έχω εγώ εδώ κλπ, ένα είναι το σίγουρο, ότι ΔΕΝ θα περάσεις καλά.Η ευκολότερη λύση όμως για όποιον δεν θέλει να παιδέψει το μυαλό του να καταλάβει γιατί γίνονται όλα, είναι να παίξει το θεατράκι και να ξεμπερδεύει.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
νομίζω οτι η λύση είναι να μην τους παίρνεις και πολύ στα σοβαρά... στο λένε, το κάνεις, τέλος... λογική δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει στον ελ. στρατο... όλα αυτά βέβαια αν δεν έχεις κάποιο καλό βύσμα... γιατί αν έχεις...
Πολύ σωστά εκτός από το κομμάτι της λογικής.
Λογική υπάρχει αλλά πρέπει να ασχοληθείς λίγο ή να το ψάξεις για να την καταλάβεις, αν επαναπαυθείς στο είμαι μηχανολόγος-ουρολόγος-επιστήμονας τεσπα και τι δουλειά έχω εγώ εδώ κλπ, ένα είναι το σίγουρο, ότι ΔΕΝ θα περάσεις καλά.Η ευκολότερη λύση όμως για όποιον δεν θέλει να παιδέψει το μυαλό του να καταλάβει γιατί γίνονται όλα, είναι να παίξει το θεατράκι και να ξεμπερδεύει.
γενικά σαφώς και υπάρχει λογική, πόση από αυτή έχει μείνει στο θεσμό που ονομάζεται ΕΣ είναι ένα θέμα...
γενικά βλέπω οτι δύσκολα ανθρωπος που έχει εκπαιδευτή στην σχέση αιτίου-αποτελέσματος μπορείς να πιάσει την λογική του ελληνικού μπουρδέλοστρατου... για αυτό ίσως να έχει νόημα η στράτευση στα 18...
-
Ναι βρε καμάρι μου. Standard απάντηση από την ΣΣΕ. Άντε καλή θητεία. Και είσαι τυχερός που δεν έχεις κανένα σαν εμένα που δεν γουστάρω καθόλου τα 'ψώνια'...ΥΓ: Δεν έχεις καταλάβει ότι πήγες κάπου που πρέπει να υπηρετήσεις μια υποχρέωση σαν Έλληνας πολίτης. Όπως αύριο θα έχεις υποχρέωση να πληρώνεις φόρους. Νομίζεις ότι η ζωή είναι 'βούτυρο' επειδή είσαι μηχανολόγος; Που να ήσουν και διάδοχος του Αγγλικού Θρόνου ή ο γιος του Πούτιν δηλαδή...
Το καλό είναι πως δεν θα μπορούσες να μου κανείς τίποτα.
Είμαι τέρμα προβλεπομενος και με τα χαρτιά που έχω απο το 401 θα μπορούσα ούτε αγγαρείες να μην κάνω.
Βέβαια αν έβγαζες το άχτι σου πάνω σε άλλους ίσως δεν έκανες τελικά για τη δουλειά.Δεν έχεις καταλάβει πως εγώ την υποχρέωση μου την κάνω και δεν έβαλα τελικά κανένα βυσμα αν και θα μπορούσα.
Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα παραπονιεμαι για κάτι το οποίο δεν δουλεύει.
Αν εσένα σου αρέσει αυτό το σάπιο πράγμα που ονομάζουνε ΕΣ τότε δεν έχω κάτι άλλο να πω.Και κάτι τελευταίο γιατί μάλλον κάποιοι δεν διαβάζουν καλά. Αυτό με τους μηχανολογους δεν οδεν ξεκίνησα εγώ. Άλλος έγραψε πως οι ευέλπιδες σε κάποιες θέσεις είναι waste και εγώ άπλα το συνέχισα.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Πολύ σωστά εκτός από το κομμάτι της λογικής.
Δημήτρη όντως έχει και μερικές χαζές διαταγές για το φαίνεσθαι και μόνο. Όμως έχει πολλές σωστές τις οποίες οι Στρ απλά δεν νιώθουν. Δηλαδή αν εξηγήσω για ποιόν λόγο πρέπει να καθαριστεί το παρακείμενο δάσος από τις πευκοβελόνες, θα το καταλάβουν;
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
νομίζω οτι η λύση είναι να μην τους παίρνεις και πολύ στα σοβαρά... στο λένε, το κάνεις, τέλος... λογική δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει στον ελ. στρατο... όλα αυτά βέβαια αν δεν έχεις κάποιο καλό βύσμα... γιατί αν έχεις...Και εδώ γιατί ξεκαρδίστηκες? Η 'συνέχεια' αυτού που λες παραπάνω ειπώθηκε!
κοίταξε να απολαύσεις τους λίγους μήνες που υπηρετείς την πατρίδα , κάνε καινούριους φίλους , προσπάθησε να χαλαρώσεις λίγο από το άγχος της επαγγελματικής αποκατάστασης και ο χρόνος θα περάσει πολύ εύκολα..
Περί Θητείας [#3]