-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
επειδη σε πολεμο δε θα πηγαιναμε ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΤΕ και επειδη ειμαστε και ολιγον στρατος της πλακας ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟ
πχ τυλιγα γαζες; με αυτες τις γαζες 100αδες ατομα χειρουργηθηκαν Να υποθεσω οτι κάποιοι ήταν και πληρωματα αρματων πχ;;;ξερεις τα γνωστα, κανα δαχτυλο κομμενο κλπ,οχι πιο βαρβατα πραγματα
πχ ημουν στα επειγοντα (χωρις να ξερω τι μου γινεται; ) βοηθουσα εστω και λιγο κατι γριες που μου εσκαγαν με καρδια η καναν αλεξιπτωτιστη με βγαλμενη κλειδα η σπασμενη μεση-γονατα κλπ
πχ εκανα χαρτουρα διαγωνισμων; με αυτους τους διαγωνισμους συνεβαλλα εστω και λιγο με το να μπουν λεφτα στο στρατευμα η τσεπες γενικοτερα
πχ κουβαλαγα μαλακιες για τη παρελαση ; γινοταν παρελαση (για τη παρελαση του συνταγματος μιλαω)δεν το σχολιαζω
πχ πηγαινα συνοδευτικος ρουχα σε νεοσυλλεκτους σε καποιο κεντρο; επαιρναν ρουχα οι νεοσυλλεκτοι
το ιδιο και αλλοι που συμμετειχαν στη μεταφορα κινητηρων και ερπυστριων** οι οποιοι απλα μεταφερονταν και τελος;;;;μετα;;;**πιο πολυ εκτιμουσα τους ρολους μου σε μη μαχιμες μοναδες που συντηρουν στην ουσια το στρατευμα, παρα σε μαχιμους που δεν ειχαν με τι να ασχοληθουν και ασχολουνταν ολη μερα με το αν ειμαι γυαλισμενος ή αν εστρωσα το κρεβατι μου ολοι εχουμε την θεση μας,ολος ο Στρατος το ιδιο χρωμα εχει κι ολοι ειναι απαραιτητοι
αυτοι που οντως κανουν καποια δουλεια καθημερινα στο στρατο (και ας μην κανουν τις βαρβατες ασκησεις ) δεν ασχολουνται με το αν το κρεβατι σου ειναι τελειως επιπεδο
στη επιλαρχια δουλευε το 10% των στελεχων, το υπολοιπο 10 μας ζαλισε τα @@ και το υπολοιπο 80 ηταν χωμενο σε τρυπες και λουφαρε **κοψε κατι **
στο ΥΠ και το ΥΓ οι λουφαδοροι ηταν μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου αφου ολοι κι ολοι ηταν μια ντουζινα
Φιλε Κιουση χωρις παραξηγη, παντα φιλικα
-
Μπαμπίνε ο φίλος μου ο Κιούσης είδε μια μικρή γωνιά των Ε.Δ. μόνο κι έβγαλε ένα συμπερασμα. Να πω την αλήθεια, με τα λίγα που είδε, το συμπέρασμα ήταν λογικό και μάλιστα πολλές φορές κατάλαβε περισσότερα από όσα είδε.
Λογικό είναι όμως να μην καταλαβαίνει ότι στα ΤΘ ή στο ΠΖ για παράδειγμα, πολλές φορές παίζει κάποιο καθισιό τις καθημερινές (όταν στο ΥΓ για παράδειγμα είναι κάθε μέρα σαν δημόσιο νοσοκομείο), αλλά όταν έρθουν οι βολές αρμάτων, οι ασκήσεις ή οι επιδείξεις, τα Όπλα Μάχης θα τρέχουν και δεν θα προλαβαίνουν. Δεν έχει δει άρμα να φορτώνεται με 50 βλήματα το ξημέρωμα, να βγαίνει μέσα στον βούρκο για βολές, να κόβει ερπύστρια και το πλήρωμα να δουλεύει στο πεδίο μέχρι το άλλο ξημέρωμα για να δέσει την ερπύστρια και να ρίξει ξανά το άλλο πρωί με 2 ώρες ύπνο το πολύ...
-
περιεργο πράγμα η στράτευση, κουλό με τον τρόπο που γίνεται, άσκοπη χρήση κεφαλαίων κλπ κλπ...
μια μορφή του στυλ στρατιωτική θητεία με εκπαίδευση κάθε σαβ/κο επί 2 χρόνια πολύ πιο λογική... εναλλακτικά για αυτούς που είναι καθετοί απέναντι στην ιδέα, κοινωνική εργασία...
βέβαια ποιος θα πάρει το πολιτικό κόστος να διώξει τόσους μόνιμους, τόσα παράπλεύρα 'μαγαζάκια' κλπ κλπ...
ο πατέρας μου, μου έλεγε οτι στη δικία του θητεία είχαν αναλάβει μελέτες για την αναστύλωση των στατικών γραμμών άμυνας του Μεταξά...
-
@μπαμπινος
Καμία παρεξήγηση
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
μια μορφή του στυλ στρατιωτική θητεία με εκπαίδευση κάθε σαβ/κο επί 2 χρόνια πολύ πιο λογική... εναλλακτικά για αυτούς που είναι καθετοί απέναντι στην ιδέα, κοινωνική εργασία...
Ούτε καν.
Εθελοντική και όλοι θα ήταν χαρούμενοι εκτός από τα τοπικά μαγαζιά.
Δεν βλέπω το λόγο να αναγκάζομαι να παρατήσω τη δουλειά για να μην κάνω τίποτα. -
περιεργο πράγμα η στράτευση, κουλό με τον τρόπο που γίνεται, άσκοπη χρήση κεφαλαίων κλπ κλπ...μια μορφή του στυλ στρατιωτική θητεία με εκπαίδευση κάθε σαβ/κο επί 2 χρόνια πολύ πιο λογική... εναλλακτικά για αυτούς που είναι καθετοί απέναντι στην ιδέα, κοινωνική εργασία...
βέβαια ποιος θα πάρει το πολιτικό κόστος να διώξει τόσους μόνιμους, τόσα παράπλεύρα 'μαγαζάκια' κλπ κλπ...
ο πατέρας μου, μου έλεγε οτι στη δικία του θητεία είχαν αναλάβει μελέτες για την αναστύλωση των στατικών γραμμών άμυνας του Μεταξά...
Κάποιοι πρέπει να είναι και αυτά στρατόπεδα ρε συ, πρέπει να υπάρχει θητεία
Τώρα το πώς χρησιμοποιούν το δυναμικό και τους πόρους είναι μια άλλη κουβέντα
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Ούτε καν.
Εθελοντική και όλοι θα ήταν χαρούμενοι εκτός από τα τοπικά μαγαζιά.
Δεν βλέπω το λόγο να αναγκάζομαι να παρατήσω τη δουλειά για να μην κάνω τίποτα.Εθελοντικά δε θα πήγαινε κανείς, μη κοροϊδευόμαστε
Και βασικά και τώρα είναι εθελοντικός, αν πραγματικά θες δε πας
-
Φυσικά και θα πήγαιναν.
Τα λεφτά που χαλάνε τώρα για να υπάρχουν υπεράριθμοι φαντάροι σε κάμποσα στρατόπεδα θα τα έδιναν ως μισθό.
Μια χαρά κόσμο θα είχαν. -
περιεργο πράγμα η στράτευση, κουλό με τον τρόπο που γίνεται, άσκοπη χρήση κεφαλαίων κλπ κλπ...Χμ... ίσως έχεις δίκιο. Από την άλλη όμως η δομή των Ε.Δ. μας απαιτεί στρατεύσιμους για να λειτουργήσει το σύστημα. Η Γερμανία π.χ. μέχρι πριν λίγα χρόνια είχε 6μηνη υποχρεωτική θητεία για όλους τους άρρενες. Δεν είχαν σκοπιές κλπ, αλλά είχαν εκπαίδευση στα όπλα. Όμως η Γερμανία έχει δίπλα της την Γαλλία ( ), την Ολλανδία ( ), το Βέλγιο ( ) και την Αυστρία ( ). Οπότε ίσως δεν είναι καλό παράδειγμα.
-
Φυσικά και θα πήγαιναν.
Τα λεφτά που χαλάνε τώρα για να υπάρχουν υπεράριθμοι φαντάροι σε κάμποσα στρατόπεδα θα τα έδιναν ως μισθό.
Μια χαρά κόσμο θα είχαν.Άστο βρε Νικολάκη μου. Κανείς δεν θα πήγαινε... παίζει ούτε ο Α/ΓΕΕΘΑ να μην πήγαινε εθελοντικά!
'Υπεράριθμοί φαντάροι'; Σε ποιό σύμπαν. Οι Μονάδες στο σύνολό τους είναι στο 35-40% της οργανικής τους δύναμης. Αν μη τι άλλο υπάρχει υποστελέχωση. Όταν πριν 10 χρόνια δεν μπορούσαμε να βγάλουμε Ουλαμό Αρμάτων έξω με την δύναμη όλης της Ίλης τι συζητάμε; Τελευταία φορά που τα πράγματα ήταν προς το νορμάλ από άποψη προσωπικού ήταν στην 18μηνη θητεία!
-
Όταν βγαίνουν στο 1-3, 1-4, 1-5, 1-7 έχουν έλλειψη;
Και στην τελική μου είναι αδιάφορο αν θα πήγαινε κανείς ή όχι. Ας άνοιγαν περισσότερες θέσεις στις πανελλήνιες. Ας έπαιρναν ΕΠΟΠ.Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
περιεργο πράγμα η στράτευση, κουλό με τον τρόπο που γίνεται, άσκοπη χρήση κεφαλαίων κλπ κλπ...
Χμ... ίσως έχεις δίκιο. Από την άλλη όμως η δομή των Ε.Δ. μας απαιτεί στρατεύσιμους για να λειτουργήσει το σύστημα. Η Γερμανία π.χ. μέχρι πριν λίγα χρόνια είχε 6μηνη υποχρεωτική θητεία για όλους τους άρρενες. Δεν είχαν σκοπιές κλπ, αλλά είχαν εκπαίδευση στα όπλα. Όμως η Γερμανία έχει δίπλα της την Γαλλία ( ), την Ολλανδία ( ), το Βέλγιο ( ) και την Αυστρία ( ). Οπότε ίσως δεν είναι καλό παράδειγμα.
Ενώ όλες οι βαλκανικές έχουν υποχρεωτική στράτευση...
Oh wait... -
άλλο πράγμα ο μασκαρεμένος στα χακί λογιστής και αλλο ο στρατιώτης...
-
Όταν βγαίνουν στο 1-3, 1-4, 1-5, 1-7 έχουν έλλειψη;Ι(κανότητας) εννοείς; Δεν καταλαβαίνω.
Και στην τελική μου είναι αδιάφορο αν θα πήγαινε κανείς ή όχι. Ας άνοιγαν περισσότερες θέσεις στις πανελλήνιες. Ας έπαιρναν ΕΠΟΠ.
Εσένα μπορεί να σου είναι αδιάφορα αλλά ευτυχώς δεν είναι για την ελληνική πολιτεία. Κι εμένα αδιάφοροι μου είναι οι φόροι αλλά είναι υποχρέωσή μου να τους πληρώσω!
Θέσεις στις Πανελλήνιες για τι; Αξκους; Έχουμε ήδη πολλούς! Υπαξ; Το αυτό. ΕΠΟΠ όταν ζητούσανε δεν πήγαιναν αρκετοί και όσοι πήγαιναν έφευγαν στο δίμηνο! Νόμιζαν ότι θα γίνουν στελεχάρες και μετά χαλιόντουσαν όταν είδαν ότι ήταν Στρ με ωράριο...
Τι να κάνει λοιπόν η πολιτεία; Να το κλείσει το μαγαζί; Δε νομίζω...Ενώ όλες οι βαλκανικές έχουν υποχρεωτική στράτευση...
Είχαν όλες. Τώρα δεν ξέρω ποιές έχουν αλλά ο βασικό μας εχθρός έχει υποχρεωτική θητεία και μάλιστα πολύ πιο μεγάλη και σκληρή από την δική μας θητεία-κατασκήνωση.
-
1 μέρα μέσα και 3,5,7 αντίστοιχα έξω.
Τεράστια έλλειψη.Ψάξε να δεις ποιες έχουν. Δεν είναι δύσκολο. Ένα google search χρειάζεται. Προφανώς αυτές δεν έχουν εχθρούς.
Ας κάνουν τη δουλειά των ΕΠΟΠ τότε αξιωματικοί και υπαξιωματικοί. Δεν θα τους πέσει ο κώλος.
Ευτυχώς τώρα με εμάς δουλεύει το μαγαζί τέλεια.Από τους φόρους υποτίθεται υπάρχει ανταποδοτικότητα.
Εγώ από τη θητεία μου μέχρι τώρα έχω κερδίσει μια ουρολοίμωξη, μια λοίμωξη αναπνευστικού, πρόβλημα στα πόδια και 2 κύστες στη μέση. Επίσης έχασα τη δουλειά μου, έχω φάει όλα μου τα λεφτά και πρέπει να με συντηρούν οι γονείς μου και έχω καταστρέψει την κοινωνική μου ζωή.
Α, ναι. Έμαθα και πως να κάνω ότι δουλεύω χωρίς να κάνω τίποτα και πως να αποφεύγω πράγματα. -
Angel, μια φιλική συμβουλή. Μην κρίνεις για θέματα για τα οποία δεν γνωρίζεις.
Το τι προβλέπεται να κάνει ο κάθε βαθμός το διατυπώνουν οι Στρατιωτικοί Κανονισμοί. Αξκος ή Ανθ/στης π.χ. δεν προβλέπεται να εκτελέσουν ένοπλη υπηρεσία φύλαξης. Ούτε μπορείς να έχεις πληρώματα αρμάτων με Ευέλπιδες καθώς αυτό είναι waste of resources. Ευελπις θα είναι ο Ουλαμαγός, άντε και ο Βοηθός Ουλαμαγού, Αρχηγοί Πληρώματος και οι δύο.
Με τέτοια μυαλά όντως δεν θα δουλέψει καθόλου το μαγαζί. Συμφωνούμε σε αυτό.
-
1 μέρα μέσα και 3,5,7 αντίστοιχα έξω.
Τεράστια έλλειψη.Ψάξε να δεις ποιες έχουν. Δεν είναι δύσκολο. Ένα google search χρειάζεται. Προφανώς αυτές δεν έχουν εχθρούς.
Ας κάνουν τη δουλειά των ΕΠΟΠ τότε αξιωματικοί και υπαξιωματικοί. Δεν θα τους πέσει ο κώλος.
Ευτυχώς τώρα με εμάς δουλεύει το μαγαζί τέλεια.Από τους φόρους υποτίθεται υπάρχει ανταποδοτικότητα.
Εγώ από τη θητεία μου μέχρι τώρα έχω κερδίσει μια ουρολοίμωξη, μια λοίμωξη αναπνευστικού, πρόβλημα στα πόδια και 2 κύστες στη μέση. Επίσης έχασα τη δουλειά μου, έχω φάει όλα μου τα λεφτά και πρέπει να με συντηρούν οι γονείς μου και έχω καταστρέψει την κοινωνική μου ζωή.
Α, ναι. Έμαθα και πως να κάνω ότι δουλεύω χωρίς να κάνω τίποτα και πως να αποφεύγω πράγματα.στην Καμπότζη υπηρετείς ??
-
Α, ναι. Έμαθα και πως να κάνω ότι δουλεύω χωρίς να κάνω τίποτα και πως να αποφεύγω πράγματα.στο μυαλό σου είναι όλα... ο στρατός σε κάνει αντρα...
ο στρατός στην ελλάδα είναι ΓΤΠ.-
-
Ας τους αλλάξουν. Συνεχίζει να μου είναι αδιάφορο.
Άλλωστε έχουν γραφτεί έτσι επειδή τους έγραψαν αξιωματικοί.Ναι, αυτό είναι waste of resources. Ενώ 3 μηχανολόγοι να μαζεύουν γόπες είναι well used.
Σε αυτά που κέρδισα από το στρατό πάντως δεν είδα σχόλια.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Angel, μια φιλική συμβουλή. Μην κρίνεις για θέματα για τα οποία δεν γνωρίζεις.Το τι προβλέπεται να κάνει ο κάθε βαθμός το διατυπώνουν οι Στρατιωτικοί Κανονισμοί. Αξκος ή Ανθ/στης π.χ. δεν προβλέπεται να εκτελέσουν ένοπλη υπηρεσία φύλαξης. Ούτε μπορείς να έχεις πληρώματα αρμάτων με Ευέλπιδες καθώς αυτό είναι waste of resources. Ευελπις θα είναι ο Ουλαμαγός, άντε και ο Βοηθός Ουλαμαγού, Αρχηγοί Πληρώματος και οι δύο.
Με τέτοια μυαλά όντως δεν θα δουλέψει καθόλου το μαγαζί. Συμφωνούμε σε αυτό.
αλέξανδρε, με το μπαρδον, αλλά στο χωρίο μου, μαγαζί που δεν δουλεύει το κλείνεις... λύσεις υπάρχουν, το πρόβλημα είναι οι εκ/δες βολεμένοι
-
πουλας την πλειοψηφία των δημοσίων υπηρεσιών σε γερμανικούς ομίλους, πουλάς και 3-4 νησία που έτσι και αλλιώς τα είχες ΓΤΠ, ανασαίνει η οικονομία, εξορθολογίζονται οι δημόσιες υπηρεσίες, αξιολόγηση, τον μπούλο οι κοπρίτες... δεν έχουν καμία διάθεση οι απεναντι φίλοι μας για παραβιάσεις συνόρων
Περί Θητείας [#3]