-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ένας από τους λόγους που δεν θέλουμε μικρή θητεία. Αλλά μετά έχουμε γκρίνιες.
καλα αν πηγαινες σημερα σε ενα στρατοπεδο και εβλεπες οτι δεν υπαρχει φαι να φαει ο κοσμος και πετρελαιο να κινηθουν θα εβλεπα αν θα μου ελεγες για μεγαλυτερη θητεια
τα περασμενα μεγαλεια περασαν, τωρα εχουμε οικονομικη κριση και το μονο που εχει ο στρατος ειναι σφαιρες να ριχνει που και που καμια βολη (και αυτες με μετρο )
προσφατα ακουσα απο καποιο παιδι οτι δεν εδωσαν σαγιοναρες φαντασου γυφτια απο κει που εγω ηδη ημουν με ενα ζευγαρι αρβυλα και αντιτετανικο εμβολιο μονο , γιατι μονο αυτο ειχαν
-
Καλά τώρα ακούω τα χάλια... Έπεσες κι εσύ όμως στα χειρότερα.
Πριν 15 χρόνια βάζαμε καθημερινά τα άρματα μπροστά (13 άρματα σε κάθε Ίλη + 1 Μ113 Α1 + 1 680 Μ3 + 1 GD240) και δούλευαν ρελαντί επί 4 ώρες. Έτσι για να γυρνάνε τα υγρά και να φορτίζονται οι μπαταρίες απλά. -
και πλεον 1 φορα τη βδομαδα και αυτα στο μας ορχο, πιο διπλα οι ΠΖ τα φορτηγα τους (ουτε τα μισα απο τα δικα μας) δε τα εβαζαν ποτε
εδω τους ειχε φυγει το υποστεγο απο τον αερα (ευτυχως δε μας αποκεφαλισε γιατι φυλουσαμε διπλα) και το ειχαν αφησει ετσι
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλά τώρα ακούω τα χάλια... Έπεσες κι εσύ όμως στα χειρότερα.
Πριν 15 χρόνια βάζαμε καθημερινά τα άρματα μπροστά (13 άρματα σε κάθε Ίλη + 1 Μ113 Α1 + 1 680 Μ3 + 1 GD240) και δούλευαν ρελαντί επί 4 ώρες. Έτσι για να γυρνάνε τα υγρά και να φορτίζονται οι μπαταρίες απλά.Θα οδηγούσα κανένα για να κινούνται τα υγρά ποιό άνετα.
-
Παλιά στη μόνάδα που ήμουν κάναμε βολή κάθε Παρασκευή και νυχτερινή βολή κάθε δεύτερη Τρίτη.Είναι θέμα Διοικητή κατα πόσο ενδιαφέρεται και πόσο δεν θέλει να 'κουράσει ' τα στελέχη και να τα έχει καλά μαζί τους...
-
μια μηνιαια βολη , αντε διμηνη ακομα επιβαλλεται (περα απο εκπαιδευση , για ολους και τα στελεχη μιλαμε)
για εβδομαδιαια (edit 2 φορες τη βδομαδα ) μαλλον μιλας για καψωνι
και αν το παμε για διοικητη και στελεχη καθε καποιο διαστημα πρεπει να βγαινουν τα στελεχη να κοβουν βολτες γυρω απο το στρατοπεδο με τα Α4 τους , εκει να δεις γελιο
στην αθηνα σε μας το εφαρμοζαν παντως (ηταν και ο ταξιαρχος κομμαντο και καθε μερα επαιρνε σβαρνα το στρατοπεδο ο ιδιος και πηγαινε παντου ) , οπως και τις βολες καθε 1.5-2 μηνες σε αυλωνα (γιατι δεν ειχαμε πεδιο βολης)
-
καθε δυο εβδομαδες ειπε ο ανθρωπος, οχι 2 φορες την εβδομαδα, οταν εχουμε οσπρια εχουμε και βολή!!
Εμεις ριχναμε 1 φορα το μηνα.
-
λαθος μου.. ναι μια φορα το μηνα ειναι το κλασικο μαλλον
με στριμωξαν κανα 2 φορες , αλλα συνηθως ελισσομουν σαν αιλουρος και τις απεφευγα
μονο βραδυνη με night vision ψηνομουν να εριχνα γιατι ακουγα καλα λογια , αλλα τη μερα που ηταν να τη ριξω (και φυσικα την απεφυγα κανοντας υπηρεσια γιατι δεν ηθελα να χασω την εξοδο ) κατι πηγε στραβα με τον εξοπλισμο και τελικα εριχναν ουσιαστικα στα τυφλα οποτε δεν εχασα και κατι
-
Υπήρχαν μονάδες ΤΘ που έριχναν κάθε βδομάδα με ατομικό οπλισμό. Συν τις βολές αρμάτων και τις ασκήσεις (7-20 μέρες η κάθε φορά) κάθε 2-3 μήνες.
-
εγω οπου ημουν τις βολες τις οριζε ο ταξιαρχος , δηλαδη περα απο σπεν και σκατουλιτσες ειχαμε βολες ταξιαρχιας
σαν μοναδα δε πηγαιναμε ποτε μονοι μας να ριξουμεοσο για τα αρματα , επειδη ειχα την ατυχια πολυ συχνα να φυλαω απο τη μερια του Ενιπεα (για πρωινα μιλαω) απο οπου εφευγαν τα αρματα για το πεδιο βολης (και ποιος μαλακας επρεπε παει στου διαολου το κωλο να ανοιξει τη πυλη; ο περιπολαρχης ) θα ελεγα οτι πηγαιναν αρκετα συχνα να κανουν τα δικα τους , σχεδον καθμερινα δηλαδη ολο και κατι ανεβαινε πανω
και στις ασκησεις γινοταν τζερτζελο , μας φωναζαν καθε λιγο και λιγακι , οποτε κατασκηνωναμε στη πυλη την αφηναμε ανοικτη και αραζαμε εκει (και δε φυλουσαμε τιποτα )αυτα ομως που εκαναν το χαμο και ακουγονταν περισσοτερο ηταν τα γομαρια του πυροβολικου
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αυτα ομως που εκαναν το χαμο και ακουγονταν περισσοτερο ηταν τα γομαρια του πυροβολικουΠολύ περίεργο αυτό που λες καθώς τα Pzh 2000 GR φοράνε τον MTU των Leo 2 αλλά detuned στους 1000 αντί για τους 1500 ίππους. Πάντως ωραιότερο σφύριγμα έκανε ο Continental των Paton.
-
αναφερομουν στο οταν εριχναν (ακουγοταν δηλαδη χαμος απο το πεδιο βολης οταν εριχνε το πυροβολικο), αλλα αν μιλας για το θορυβο του κινητηρα θα ελεγα οτι επισης εκαναν παρα πολυ θορυβο , αρκετο περισσοτερο απο τα leo 1 και φυσικα τα παπακια
ναι νομιζω οτι αυτα ηταν που λες κι εσυ (ενα κανονι πανω σε ερπυστριες )
δε ξερω γιατι ακουγονταν τοσο , ισως γιατι ειχαν παραπανω βαρος και ζοριζαν περισσοτερο το κινητηρα;
ηταν παντως πολυ φασαριοζικα , πολυ πιο αργα και δυσκινητα
τα εβλεπα δηλαδη να σερνονται κανονικα σε σχεση με τα υπολοιπα ερπυστριοφορα
-
Καλά λογικό είναι να ακούγεται έτσι το 155άρι.
Επίσης ο ήχος των των V10 Leo 1 ήταν χείριστος σε σύγκριση με τα V12 M σειράς και Leo 2. -
leo 2 δεν εχω ακουσει (ή εχω ακουσει και δε θυμαμαι ; )
εμεις σαν μη πρωτης γραμμης ειχαμε κυριως leo 1 , δηλαδη ο ορχος μας ειχε μονο τετοια και ακομα πεισσοτερα m113
και ισως στην ιγκλου (που ηταν κλειστος καμουφλαρισμενος ορχος, ψιλοθαμμενος , οχι κλασικος με τσιγκους ) επαιζαν 2, νομιζω οτι μονο εκει ειχα τα ειχα δει
-
Τα Pz2000 τα έβλεπα σχεδόν καθημερινά επί του πεδίου και μόνο αργοκίνητα δεν ήταν, ο θόρυβος δε
Άμεσα συγκρίσιμα με τα Leo σε επίπεδα ταχύτητας-ευελιξίας, τουλάχιστον στα γνωστά υψώματα έξω από την Αλεξ/πολη που τα έβλεπα να περνάνε από δίπλα μου
-
ε τι να σου πω οι δικοι μας ηταν φλωροι και τα πηγαιναν αργα
μια φορα που ειχα παει σπεν παντως μας ελεγε ενας καραβανας στο 'μαθημα' οτι αυτα του πυροβολικου πανε μεχρι 50
-
Εξαρτάται για ποια πυροβόλα σας έλεγε. Τα PzΗ 2000 πάνε και 65...
-
ουτε κι αυτος ηξερε τι μας ελεγε.. ειχε σκασει εκει με το βιβλιαρακι του , στα 6 λεπτα επαθε κοκομπλοκο
μετα απο αυτο ειπα να καταργησω και τα θεωρητικα σπεν (τα πιο αθλητικα τα χα καταργησει ηδη )
-
Θυμάμαι τα Μ110 όταν τα βάζανε μπροστά αλλά πρίν μιζάρουν έκαναν ένα θόρυβο σαν να λειτουργεί ένας τεράστιος ανεμιστήρας. Ξέρει κανείς τί ήταν αυτό?
-
Οι αντλίες. Σε όλα τα άρματα γίνεται αυτό.
Η προβλεπόμενη διαδικασία αφής άρματος διαρκεί περίπου 45 δευτερόλεπτα από την στιγμή που θα γυρίσεις το κλειδί μέχρι να πατήσεις την μίζα.
Περί Θητείας [#3]