-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
οι χειρότεροι είναι αυτοί που έχουν πάει και ΣΜΥ και Ευελπίδων μετά......μιλάμε για μεγάλα κόμπλεξ, ...Με 3 αυτής της κατηγορίας που έτυχε και συνεργάστηκα, ήταν οι πλέον πειθαρχημένοι, μπορούσαν αγόγγυστα να παραμείνουν 2-3 ώρες και πέραν του ωραρίου, αλλά δυστυχώς, ..... ήταν και οι πλέον αργόστροφοι.
Σε αντίθεση με 'παραδοσιακούς'της ΣΜΥ, αρκετοί των οποίων ήταν πανέξυπνοι και αποδοτικοί, όσο βέβαια περιμένεις να είναι για το βαθμό που φέρουν.γινεται να πας ΣΜΥ και ευελπιδων μετα?
Ναί, αρκεί να μην έχεις περάσει το 24ο έτος της ηλικίας σου.
Τα λοιπά που αναφέρεις, αφορούν εκπαιδεύσεις λόγω βαθμού και καθηκόντων τα οποία θα κληθούν να αναλάβουν.Οσο για τις υπηρεσίες, ο Σχης που σε ηλικία 50 ετών εκτελεί καθήκοντα Συντονιστή ΚΕΠΙΧ/ΓΕΣ και το επόμενο πρωί παρουσιάζεται στον Α/ΓΕΣ για να του πεί το 'ποίημα' για το τί συνέβη το προηγούμενο 24ωρο σε όλο τον Ε.Σ. ανά την επικράτεια, δεν ξέρω αν σας λέει κάτι.....
-
αμα δεν του εχουν δωσει αναφορα ολοι, πρεπει να ψαξει αυτος τι συμβαινει? ή μπορει απλα να το ριξει σε καποιον ταξιαρχο ?
-
Σε σοβαρά θέματα (θάνατοι-σοβαροί τραυματισμοί ακόμα και σε τροχαίο ατύχημα, μεθοριακά επεισόδια, κλπ) άμεσα επικοινωνούν οι ανώτατοι (στη ΖΕ των οποίων συνέβη το γεγονός) απ΄ευθείας με τον Α/ΓΕΣ. Αν όμως και εσύ, σε εύλογο χρονικό διάστημα (5-10 λεπτά) δεν ενημερωθείς απο τους λοιπούς που εκτελούν υπηρεσία στους Μ. Σχηματισμούς, ώστε να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, τότε ....
Και άλλα πολλά πρέπει να γνωρίζεις, για τα οποία αν 'χάσεις' τη ροή των εξελίξεων (πχ: κατά την εκτέλεση προγραμματισμένων μεγάλων ασκήσεων με μετακινήσεις πολυάριθμου προσωπικού και μέσων, σε ποιό στάδιο βρίσκονται, αν επέστρεψαν στις έδρες τους κ.α., που τελειωμό δεν έχουν), εκτίθεσαι και πιθανώς, .... ανεπανόρθωτα.
Βέβαια έχεις και βοηθούς για κάθε τομέα, αλλά εσύ έχεις την πλήρη ευθύνη για την όλη εικόνα των εξελίξεων, εσύ αναφέρεις, εσύ λογοδοτείς.Enough said!
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
θα σε ενοχλησουν ομως.. δε γινεται να μη σε ενοχλησουν..αυτος ειναι ο σκοπος αλλωστε, να ζεις μια μονιμη ενοχληση
απλα επειδη εισαι πολυ τυπος στα @@ μου , δε θα σε νοιαζει
σιγουρα θα ξενερωνεις καθε μερα που φορας τη παραλλαγη, αλλα καμια σχεση με μενα πχ που ημουν ολη μερα για αναβολη
στο λεω αυτο εχοντας γνωρισει διαφορους χαρακτηρες εκει μεσα.
δε περιμενω να γυρισεις να μου πεις 'περασα γαματα στο στρατο' (αυτο ακομα και αυτοι που το λενε δε το εννοουν, απλα θυμουνται τις καλες στιγμες , εκτος αν ειναι λοβοτομημενοι) , αλλα δε θα περασεις και τρελες φασεις απαλεψιαςεκτος αν πεσεις σε πολυ τραγικη περιπτωση.. αλλα αυτο γενικα ειναι σπανιο
μου την δίνουν οι στρατιωτικοί...
-
εσυ θα φας φρικες , σε κοβω
εισαι απο τους τυπους που θα κατσεις να το υπεραναλυσεις
-
θα δαγκώσω κανέναν και θα μείνω όλη μου τη ζωή με τους μλκς...
-
Η θητεία είναι σα γάμος μαλάκα συγγενή με μεγάλη περιουσία. Πας, προσπαθείς να περάσεις καλά, και να δείξεις ότι είσαι ok με όλους.
-
από μικρός γούσταρα κατασκηνώσεις κάμπιν , τρεξιμο όλη μέρα κλπ κλπ ... αυτό που δεν γουσταρα... σε βαθμό να με θυμάμαι να τους την λέω από πιτσιρίκι είναι τους καυλόστρατους ... αυτούς που προσπαθούν να σου επιβληθούν με το έτσι θέλω χωρίς καμία ουσία ...
-
Απ' ό,τι κατάλαβα, κατατάχθηκες/κατατάσσεσαι οσονούπω;
-
**@red monster
**κανενα δε θα δαγκωσεις , γιατι πολυ απλα θα θες να φυγεις οσο πιο γρηγορα γινεται απο κει μεσα
και επειδη δεν εισαι και χαζος δυσκολα θα βρεθει καποιος να σου τη 'πει' γιατι μονο τα ζωα χανουν το μετρο και δεν ειναι εστω και τυπικα τυπικοι
απλα σκεψου το εξης φανταστικο σεναριο (που μου χει συμβει , δεν ειναι και τοσο φανταστικο)
εισαι στον ελευθερο σου χρονο στη μοναδα (απογευμα , μεταξυ των υπηρεσιων σου) και εχεις βαλει ενα πολυμπριζο να χαζεψεις με το λαπτοπ σου..
σκαει λοιπον ο καραβανας και σου λεει:
μαζεψτε το πολυπριζο αμα πεσει νερο θα παθετε ηλεκτροπληξια..
τον κοιτας (αρχικα απορρημενος ) , του λες: 'τι λετε? ' , 'ειμαστε εδω 2 μεγαλοι ανθρωποι (27 και 28 , ο αλλος μαλιστα δουλευε κανονικα εκεινη τη στιγμη, δε χαζευε fb ) , λετε να παθουμε ηλεκτροπληξια? '
κανεις αρχικα τη προσπαθεια να του εξηγησεις ευγενικα , οτι ειναι παραλογος..
μετα ομως ακολουθει μια φοβερη στιχομυθια η οποια δε βγαζει νοημα και δε συγκρινεται ουτε με τον πιο ανουσιο τσακωμο στο φορουμ
ΟΜΩΣ εσυ θα την κανεις γιατι δε μπορεις να μην τη κανεις
-
λογικά παίρνω δίπλωμα τον φεβρουάριο και μετά μπαίνω στο λάκο με τους ευνούχους ...
πότε θα μπω άραγε?
-
αναλογα ποτε θα πας να κοψεις
το λογικο ειναι να πας πριν τη τελευταια εξεταστικη σου και εκει θα σου πουνε περιπου ποτε θα μπεις
αν σου πουν κατι που δε σε ευχαριστει, μην κοψεις και πηγαινε μετα
το καλυτερο παντως ειναι να πας οσο πιο γρηγορα γινεται να ξεμπερδευεις
και αποψη μου ειναι οτι αν μπεις μετα το φλεβαρη, ειναι καλυτερα γιατι δε θα φας και καθολου κρυο
θα χασεις βεβαια το καλοκαιρι , το οποιο ειναι σκληροεπισης την εποχη που θα μπεις συνηθως εχει και λιγο κοσμο, οποτε θα λιωσεις στις εμπλοκες
αλλα δε θα φας κρυο εμενα αυτος ηταν ο καημος μου
ΥΓ μην κοψεις για να μπεις ακριβως μετα την εξεταστικη, γιατι δε ξερεις τι μπορει να παιξει με απεργιες και καταληψεις
εγω ειχα κοψει να μπω τελη οκτωβρη με το σκεπτικο οτι θα τελειωνα εξεταστικη τελη σεπτεμβρη και τελικα εδινα μαθημα 8 μερες πριν μπωκαι δε λεει να χρωστας μαθημα μεσα στο στρατο (αν οντως θες να περασεις και ειναι παλουκακι)
χεσε τις φοιτητικες αδειες -
**@red monster
**κανενα δε θα δαγκωσεις , γιατι πολυ απλα θα θες να φυγεις οσο πιο γρηγορα γινεται απο κει μεσα
και επειδη δεν εισαι και χαζος δυσκολα θα βρεθει καποιος να σου τη 'πει' γιατι μονο τα ζωα χανουν το μετρο και δεν ειναι εστω και τυπικα τυπικοι
απλα σκεψου το εξης φανταστικο σεναριο (που μου χει συμβει , δεν ειναι και τοσο φανταστικο)
εισαι στον ελευθερο σου χρονο στη μοναδα (απογευμα , μεταξυ των υπηρεσιων σου) και εχεις βαλει ενα πολυμπριζο να χαζεψεις με το λαπτοπ σου..
σκαει λοιπον ο καραβανας και σου λεει:
μαζεψτε το πολυπριζο αμα πεσει νερο θα παθετε ηλεκτροπληξια..
τον κοιτας (αρχικα απορρημενος ) , του λες: 'τι λετε? ' , 'ειμαστε εδω 2 μεγαλοι ανθρωποι (27 και 28 , ο αλλος μαλιστα δουλευε κανονικα εκεινη τη στιγμη, δε χαζευε fb ) , λετε να παθουμε ηλεκτροπληξια? '
κανεις αρχικα τη προσπαθεια να του εξηγησεις ευγενικα , οτι ειναι παραλογος..
μετα ομως ακολουθει μια φοβερη στιχομυθια η οποια δε βγαζει νοημα και δε συγκρινεται ουτε με τον πιο ανουσιο τσακωμο στο φορουμ
ΟΜΩΣ εσυ θα την κανεις γιατι δε μπορεις να μην τη κανεις
καλά εννοείται οτι μετά από λίγο θα συνηθίσω και θα κάνω τον μλκ ... πετάει το μουλάρι , πετάει...
το θέμα μου είναι να πιάσω ρυθμο
-
Πρέπει - αν ισχύει ακόμα ό,τι ίσχυε και πριν κάνα χρόνο - να κόψεις την αναβολή το πολύ τρεις μήνες πριν την ΕΣΣΟ με την οποία θες να καταταχθείς.
Προσπάθησε να επηρεάζεσαι όσο λιγότερο από ανθρώπους και καταστάσεις. Είναι δεδομένο ότι θα συναντήσεις μια χαρά άτομα και απάλευτα ανθρωποειδή.
Χρησιμοποίησε/εφεύρε ό,τι μέσο μπορείς για να τη 'βγάλεις όσο πιο λάδι'. Δεν αξίζει επ' ουδενί να 'ζοριστείς' ούτε τσικ περισσότερο απ' όσο θα σου επέτρεπε το οποιοδήποτε 'δόντι' γι' αυτό το αχαρακτήριστο συνονθύλευμα παρανοϊκών και παράνοιας.
Μπες με διάθεση χαβαλέ. Κοιμήσου με κάθε ευκαιρία. Ό,τι άλλο μου έρθει θα το γράψω.
-
αναλογα ποτε θα πας να κοψειςτο λογικο ειναι να πας πριν τη τελευταια εξεταστικη σου και εκει θα σου πουνε περιπου ποτε θα μπεις
και αποψη μου ειναι οτι αν μπεις μετα το φλεβαρη, ειναι καλυτερα γιατι δε θα φας και καθολου κρυο
θα χασεις βεβαια το καλοκαιρι , το οποιο ειναι σκληροεπισης την εποχη που θα μπεις συνηθως εχει και λιγο κοσμο, οποτε θα λιωσεις στις εμπλοκες
ΥΓ μην κοψεις για να μπεις ακριβως μετα την εξεταστικη, γιατι δε ξερεις τι μπορει να παιξει με απεργιες και καταληψεις
εγω ειχα κοψει να μπω τελη οκτωβρη με το σκεπτικο οτι θα τελειωνα εξεταστικη τελη σεπτεμβρη και τελικα εδινα μαθημα 8 μερες πριν μπωκαι δε λεει να χρωστας μαθημα μεσα στο στρατο (αν οντως θες να περασεις και ειναι παλουκακι)
χεσε τις φοιτητικες αδειεςδεν υπάρχει περίπτωση να μπω και να χρωστάω μαθήματα ... η αλήθεια είναι οτι έχω ελάχιστα και όχι τίποτα ιδιαίτερο αλλά μάλλον δεν θα το ρισκάρω... μόλις δω οτι είμαι οκ την κόβω και όταν με πάρουν με πήραν...
ούτε κρύο θέλω να φάω ούτε το καλοκαίρι να είμαι μέσα... μάλλον προτιμώ να φάω κρύο από το να είμαι μέσα καλοκαιριάτικα
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
αναλογα ποτε θα πας να κοψεις
το λογικο ειναι να πας πριν τη τελευταια εξεταστικη σου και εκει θα σου πουνε περιπου ποτε θα μπεις
χεσε τις φοιτητικες αδειεςδεν υπάρχει περίπτωση να μπω και να χρωστάω μαθήματα ... η αλήθεια είναι οτι έχω ελάχιστα και όχι τίποτα ιδιαίτερο αλλά μάλλον δεν θα το ρισκάρω... μόλις δω οτι είμαι οκ την κόβω και όταν με πάρουν με πήραν...
ούτε κρύο θέλω να φάω ούτε το καλοκαίρι να είμαι μέσα... μάλλον προτιμώ να φάω κρύο από το να είμαι μέσα καλοκαιριάτικα
Να μπεις Αυγουστο τοτε
Θα φας κρυο αλλα Μάη θα έχεις ξεμπλεξει -
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Πρέπει - αν ισχύει ακόμα ό,τι ίσχυε και πριν κάνα χρόνο - να κόψεις την αναβολή το πολύ τρεις μήνες πριν την ΕΣΣΟ με την οποία θες να καταταχθείς.Προσπάθησε να επηρεάζεσαι όσο λιγότερο από ανθρώπους και καταστάσεις. Είναι δεδομένο ότι θα συναντήσεις μια χαρά άτομα και απάλευτα ανθρωποειδή.
Χρησιμοποίησε/εφεύρε ό,τι μέσο μπορείς για να τη 'βγάλεις όσο πιο λάδι'. Δεν αξίζει επ' ουδενί να 'ζοριστείς' ούτε τσικ περισσότερο απ' όσο θα σου επέτρεπε το οποιοδήποτε 'δόντι' γι' αυτό το αχαρακτήριστο συνονθύλευμα παρανοϊκών και παράνοιας.
Μπες με διάθεση χαβαλέ. Κοιμήσου με κάθε ευκαιρία. Ό,τι άλλο μου έρθει θα το γράψω.
η αλήθεια είναι οτι και εγώ κάπως έτσι τα έχω στο μυαλό μου
-
αμα δε το χεις να τους γραφεις ολους , δε προκειται να το συνηθισεις εκει μεσα
παντα θα σπαζεσαι για κατιθα τρεχεις να το κανεις, θα λες μαλιστα , ομως παντα μεσα σου θα λες ΓΙΑΤΙΙΙΙ??? ΓΙΑΤΙΙΙΙΙ???
και επειδη θα δεις και φοβερες αδικιες σε υπερμετρο βαθμο και ειναι πολυ συχνο να βλεπεις ατομα που δεν αξιζουν τιποτα (δεν αξιζουν καν για στρατιωτες που δεν ειναι και κανα κατορθωμα) να περνουν ζωαρα εις βαρος σου , υπαρχει τεραστια περιπτωση να σου ανεβαινει αρκετα συχνα το αιμα στο κεφαλι
εγω ετσι ενιωσα πρωτη φορα οταν εκανα σκοπια τη πρωτοχρονια και την επομενη μερα με παρατησαν και κανα 7ωρο σερι
(και τη μερα δε μπορεις να καθεσαι σε βλεπουν ολοι) -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
αυτο ειναι δυσκολη επιλογη, ομως κατι απο τα 2 πρεπει να κανεις
αν παρεις το πακετο με το καλοκαιρι μεσα, θα παιξεις στανταρ και σε μεγαλες εμπλοκες
απο την αλλη το κρυο ειναι κρυο
μπορει βεβαια να πας πουθενα (στυλ ροδος) και να μην εχει τοσο κρυο
-
Πάντως και στην Κω, Μάρτη μήνα το βράδυ το δάγκωνες... Πόσο μάλλον νωρίτερα.
Περί Θητείας [#3]