-
Εμένα είχε προλάβει
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Στην Ελλαδα είμαστε και αυτά μπορούμε.
Κάτι παρόμοιο είχε πει και πρωθυπουργός. Τελικά φαίνεται ότι μας αρέσει πολύ το χάλι μας.
ο στρατος λειτουργει με κανονες και δεν κάνει διακρισεις.
Καλό...
Σημερα εχουμε μεγαλυτερο επιπεδο μορφωσης αλλα ελλειψη σεβασμου!
Κάτι θα σημαίνει αυτό...
-
ο στρατος λειτουργει με κανονες και δεν κάνει διακρισεις.Καλό...
Nαι και το χώνεψες καλά αυτό το αστείο απ'οτι φαίνεται!
-
Καλό...
Κάπου το έχασα
-
Η του χακεψαν τον κωδικο, ή ειναι διχασμενη προσωπικοτητα
-
http://www.youtube.com/watch?v=kZPat4EJ ... re=related
Να εξοικονομησουμε και λιγο σαλιο γιατι απο το φτυσιμο στους φιλους 'μονιμαδες' δεν εμεινε καθολου τον τελευταιο χρονο....
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
:ysterical:Η του χακεψαν τον κωδικο, ή ειναι διχασμενη προσωπικοτητα
Μπέρδεψε τα quote... Κάποιος τριγυρνάει στην παραλία μου φαίνεται... Αντί να λιώνει στην πόλη...
Το σωστό:
Καλό...
Και η απάντηση:
Φυσικά και το χώνεψα... Όταν εγώ έκανα 15 μέρες να πάρω έξοδο γιατί το κωλόπαιδο του τάδε στρατηγού ή τραγοπαπά έφυγε με τηλεφωνική άδεια (ένα παράδειγμα από τα πολλά), το χώνεψα καλά.
Φυσικά το ίδιο γινόταν και με τους μόνιμους, απλά οι υπηρεσίες τους ήταν ψιλοστάνταρ, οπότε δεν μας επηρρέαζαν. Δεν ήταν δύσκολο όμως να καταλάβεις ποιος είχε βύσμα και ποιος όχι, κρίνοντας από το πότε έκανε ο καθένας υπηρεσία και πόσες έκανε... Χειρότερα βύσματα από κάτι ΕΠΟΠ στο ΣΕΜ (σε μία μονάδα που εμείς κάναμε φυλάκιο) δεν έχω δει...
Αλλά, ναι... οι μόνιμοι δεν είναι βύσματα...
-
Ευτυχώς που δεν είχατε και εκπαίδευση δηλ ,δεν θα βγαίνατε ποτέ!
Κοίτα ,εντάξει όλα αυτά άλλα όπως είπες και έσυ και επειδή η συζήτηση αφορά την θητεια οι διακρίσεις στην λάντζα και στα δύσκολα στριμώγματα δεν υπάρχουν .Όποιος βρεθέι αρπάζεται και πάει .Αν προλάβει και είναι τόσο βήσμα και το κανονίσει τότε εντάξει η το ξέρει απο πρίν και έχει το χρονο τότε οκ.
Οι συμπεριφορες των μονίμων είναι ανάλογες των κανόνων ΄γενικά οπότε μες την λογική του παραλόγου δεν βγάζεις άκρη.
Αλλο εννοείς εσύ και άλλο εγω!
Φυσικά δεν μου φαίνεται παράξενο να μιλας ετσι γιάτι μια θητεία έκανες και η άδεια ήταν στα ονείρα σου και θίχτηκε και ο εγωισμό σου.Δικαιολογημένα αντιδράς έτσι.
Το σύστημα δυστιχώς σε όσα λές απαιτεί βησμα για να μπείς εποπ οπότε δεν είναι παράξενο να συμβαίνει αυτό.
Γενικα έχεις δίκιο άλλα μπορούσε να πέρναγες και χείροτερα ,οπότε να λές και δόξα το θεό!
Φιλικά! -
Γενικα έχεις δίκιο άλλα μπορούσε να πέρναγες και χείροτερα ,οπότε να λές και δόξα το θεό!
Φιλικά!quoted for future reference
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Φιλικά!quoted for future reference
Αστο για όλα υπαρχει απάντηση εκεί μέσα!
-
Ευτυχώς που δεν είχατε και εκπαίδευση δηλ ,δεν θα βγαίνατε ποτέ!Η εκπαίδευση είναι τα πρωινά... Όταν κάναμε απογευματινές ή βραδινές, κόβονταν οι έξοδοι... Απλά, η εκπαίδευση συνίστατο κυρίως στο να βαριέσαι και να βλέπεις τους μόνιμους να κουτσομπολεύουν και να παίζουν με τα κινητά τους...
Κοίτα ,εντάξει όλα αυτά άλλα όπως είπες και έσυ και επειδή η συζήτηση αφορά την θητεια οι διακρίσεις στην λάντζα και στα δύσκολα στριμώγματα δεν υπάρχουν .Όποιος βρεθέι αρπάζεται και πάει .Αν προλάβει και είναι τόσο βήσμα και το κανονίσει τότε εντάξει η το ξέρει απο πρίν και έχει το χρονο τότε οκ.
Βλέπεις που εσύ ο ίδιος αναιρείς αυτά που λες;;; Φυσικά και εκεί υπάρχουν διακρίσεις...
Οι συμπεριφορες των μονίμων είναι ανάλογες των κανόνων ΄γενικά οπότε μες την λογική του παραλόγου δεν βγάζεις άκρη.
Εννοείται πως δεν βγάζεις άκρη στο στρατό...
Αλλο εννοείς εσύ και άλλο εγω!
Φυσικά δεν μου φαίνεται παράξενο να μιλας ετσι γιάτι μια θητεία έκανες και η άδεια ήταν στα ονείρα σου και θίχτηκε και ο εγωισμό σου.Δικαιολογημένα αντιδράς έτσι.Αντιδρώ έτσι όχι γιατί δεν έπαιρνα άδειες ή εξόδους, αλλά γιατί έχασα 1 χρόνο από τη ζωή μου και έφαγα τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου συν τα λεφτά των γονιών μου συν τα λεφτά που είχα στην άκρη (από δουλειά), χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο και χωρίς να κάνω ΤΙΠΟΤΑ απ' οσα θα έπρεπε να κάνω (δηλαδή να μάθω μερικά πράγματα σε περίπτωση πολέμου). Και επαναλαμβάνω ότι ο χρόνος μου (και του καθενός) είναι εξαιρετικά σημαντικός για να σπαταλιέται!
Τα υπόλοιπα είναι side-effects... σημαντικά, αλλά ωχριούν μπροστά στην σπατάλη του χρόνου μου και τη στέρηση της ελευθερίας...
Φιλικά!Ε, καλά... υπάρχει και η Ελληνική ειρηνευτική αποστολή Σαχάρας...
-
Δεν κατάλαβες πάλι.Ο μόνιμος γιά να κάνει την δουλειά του θα πάρει όποιον βρει διαθέσιμο. Απο κει και π'ερα ε'ιναι θέμα φαντάρου τηλ και γνωριμιών.Είναι θέμα φαντάρου η διάκριση.Κατάλαβες ?Έσεις αγόρι μου τα καθορίζετε όλα είπαμε .Άσε τους μόνιμους να λέν τις ιστορίες τους και μην προσπαθεις να με ,μας πείσης οτι απλα μονο έχασες τον χρόνο σου.Είναι ειρωνία να θεωρείς οτι γίνονται διακρισεις απο μόνιμους απο την στιγμη που έσεις οι ίδιοι την επιδιώκεται.Οι μόνιμοι δεν πηγαίνουν για δουλεία με σκόπο να λουφάρουν κάποιον φανταρο.Αντίθετα οι φαντάροι πάνε με σκόπο να φτιαχτού μέσα στο στράτο εις βάρος κάποιων άλλοων.
Οσο αφορα το χάσιμο χρονου ,,,,,
Αυτο να το πεις σε αυτούς που ψήφισες και δεν σου φταίει κανένας μόνιμος!
Ελα να σου πω τα αμπελοχωραφα σου μου λες ! -
Έγινε λοιπόν. Για το ότι μετά από 4,5 μήνες εκπαίδευσης δεν μου είχαν δείξει ούτε καν πως να μπαίνω στο άρμα (στο οποίο υποτίθεται ότι εκπαιδεύτηκα) + το ότι στην εκπαίδευση παίζαν με τα κινητά τους (όταν ήταν εκεί) φταίει ο υπουργός!
Για το πρόβλημα με τις υπερβολικά πολλές μονάδες, τον κανονισμό, τα βύσματα, κτλ ναι, δεν φταίνε οι μόνιμοι. Απλά με τη συμπεριφορά τους (το ξανατονίζω: όχι όλοι) κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα! Και φυσικά αν υπάρχουν φαντάροι βύσματα (που υπάρχουν) υπάρχουν ακόμα περισσότεροι μόνιμοι!
-
Παει και αυτο!Τελειωσε!
Παμε για αλλα! -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Έγινε λοιπόν. Για το ότι μετά από 4,5 μήνες εκπαίδευσης δεν μου είχαν δείξει ούτε καν πως να μπαίνω στο άρμα (στο οποίο υποτίθεται ότι εκπαιδεύτηκα) + το ότι στην εκπαίδευση παίζαν με τα κινητά τους (όταν ήταν εκεί) φταίει ο υπουργός!Χωρίς τη παραμικρή πρόθεση να τρολάρω, αλλά επειδή το αναφέρεις συνέχεια, ότι δεν σου έδειξαν πως να μπαίνεις στο άρμα, θα ήθελα να σε ρωτήσω εσύ κατά πόσο ενδιαφέρθηκες να μάθεις αυτά που δεν σου έδειχναν αυτοί που μέμφεσαι. Σύμφωνοι, ο ένας δεν έδειχνε, ο άλλος δεν σου έδειχνε, εσύ γιατί δεν ρώτησες κάποιον άλλο, έναν παλιότερο ίσως, δεν μπορεί να μην υπήρχε ένας αξκος που θα τον προκαλούσε το ενδιαφέρον ενός φαντάρου να μάθει. Φυσικά αυτή η νοοτροπία του να ενδιαφέρεσαι για ό,τι κάνεις, δέον να υπάρχει και γενικά στη ζωή μας, κάτι που εσύ, από όσα έχεις δέιξει εδώ μέσα, όσο κριτήριο κι αν είναι αυτό, το διαθέτεις.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Έγινε λοιπόν. Για το ότι μετά από 4,5 μήνες εκπαίδευσης δεν μου είχαν δείξει ούτε καν πως να μπαίνω στο άρμα (στο οποίο υποτίθεται ότι εκπαιδεύτηκα) + το ότι στην εκπαίδευση παίζαν με τα κινητά τους (όταν ήταν εκεί) φταίει ο υπουργός!
Χωρίς τη παραμικρή πρόθεση να τρολάρω, αλλά επειδή το αναφέρεις συνέχεια, ότι δεν σου έδειξαν πως να μπαίνεις στο άρμα, θα ήθελα να σε ρωτήσω εσύ κατά πόσο ενδιαφέρθηκες να μάθεις αυτά που δεν σου έδειχναν αυτοί που μέμφεσαι. Σύμφωνοι, ο ένας δεν έδειχνε, ο άλλος δεν σου έδειχνε, εσύ γιατί δεν ρώτησες κάποιον άλλο, έναν παλιότερο ίσως, δεν μπορεί να μην υπήρχε ένας αξκος που θα τον προκαλούσε το ενδιαφέρον ενός φαντάρου να μάθει. Φυσικά αυτή η νοοτροπία του να ενδιαφέρεσαι για ό,τι κάνεις, δέον να υπάρχει και γενικά στη ζωή μας, κάτι που εσύ, από όσα έχεις δέιξει εδώ μέσα, όσο κριτήριο κι αν είναι αυτό, το διαθέτεις.
- H στάνταρ απάντηση: 'Ποτέ δεν θα σας χρειαστεί. Ούτε απ' έξω δεν θα περάσετε μέχρι να απολυθείτε ή αν σας χρειαστεί, θα είναι κάποιος μόνιμος'.
Στην ερώτηση που ακολουθούσε (σχεδόν πάντα): 'Ε, τότε γιατί είμαστε εδώ και τι κάνουμε στην 'εκπαίδευσή' μας;;;', η απάντηση ήταν: 'Ε, τώρα...' - Από ένα σημείο και μετά ειλικρινά σιχάθηκα τους πάντες και τα πάντα και απώλεσα το όποιο ενδιαφέρον είχα. Πολύ γρήγορα έχασα το ενδιαφέρον για οτιδήποτε, μιας και είχα αφενός τη στάνταρ απάντηση που αναφέρω πιο πάνω, οπότε, οτιδήποτε κι αν έκανα γινόταν γιατί α) Θα έπεφτε καμπάνα εάν δεν το έκανα, β) Για να μην 'χώσω' φίλους - σειρές ή γ) Γιατί μου το ζητούσε κάποιος από τους ελάχιστους που άξιζε τον κόπο. Αφετέρου η στάνταρ 'ανταμοιβή' σε οποιονδήποτε έκανε οτιδήποτε από φιλότιμο / καλή καρδιά ήταν χειρότερο χώσιμο ή κοροϊδία (από τους ανωτέρους) - πχ δίνουμε τιμητική και όταν πας να τη ζητήσεις την κόβουμε - φυσικά με εξαιρέσεις. Όσο προχωρούσε ο καιρός, προς το τέλος, συνειδητά έκανα βλακείες. Ειλικρινά ΔΕΝ μπορούσα να αντιμετωπίσω διαφορετικά την κατάσταση. Έμαθα ότι έχω ένα συγκεκριμένο επίπεδο ανοησίας που μπορώ να απορροφήσω, από εκεί και πέρα αντιδρώ άσχημα. Να τονίσω (για να προλάβω) ότι μερικά πράγματα που ζητήθηκαν από σωστά άτομα ή/και με το σωστό τρόπο (δεν εννοώ να μας παρακαλάνε, αλλά δεν είναι αυτό ή αγριοφωνάρες, υπάρχουν στάδια...), σκιζόμασταν όλοι, ακόμα και 5 λεπτά πριν απολυθούμε.
- Δεν είναι το μόνο παράδειγμα, απλά είναι πολύ χτυπητό, γι' αυτό το αναφέρω.
- Γιατί να τρολάρεις;;; Κουβέντα κάνουμε, να περάσει και η ώρα στο εργοστάσιο που το μόνο που ακούγεται είναι ο χτύπος του πληκτρολογίου μου...
- H στάνταρ απάντηση: 'Ποτέ δεν θα σας χρειαστεί. Ούτε απ' έξω δεν θα περάσετε μέχρι να απολυθείτε ή αν σας χρειαστεί, θα είναι κάποιος μόνιμος'.
-
Στο στρατό δεν σε έφερε ο μόνιμος αλλά αυτός πού ψήφισες η ψήφισαν κάποιοι .
Για τα στραβάδια που υπάρχουν σου εξήγησα.
Τέλος ο λογος που δεν ήθελες να μάθεις ήταν γιατί βαριόσουν και περίμενες πότε θα περάσει ο καιρός να πάρεις την άδεια να πας να δεις το γκομενάκι σου.Απλά και όμορφα. -
Αύριο τέτοια ώρα θα είμαι καθ' οδόν για ΚΕΕΜ Σπάρτης. Wish me luck...
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Στην γενικη παρανοια του στρατου, αυτοι, οι φανταροι επι πληρωμη, οι τελευταιοι τροχοι της αμαξης, ειναι μια καστα, τα κινητρα της οποιας (επαγγελματικη αποκατασταση χωρις κοπο/χρονο; αντιμετωπιση της φτωχειας; διαστροφη; κατι αλλο; ) προσπαθω να καταλαβω, αλλα αδυνατω
Όταν δεν βρίσκεται εργοδότης στον έξω κόσμο να σε πληρώσει για τα προσόντα που (δεν) έχεις και για (μην) κάνεις οποιαδήποτε δουλειά που απαιτεί έστω και τη στοιχειώδη πρωτοβουλία ή σκέψη, καταλήγεις στον παντοδύναμο ΕΣ.
(πάντως έχω βρει και ένα 2% των εποπ που πραγματικά αξίζουν)
κουράγιο kotetsi!
ψυχραιμία και χαβαλέ θέλει -
Συγκλονιστικο ποσοστο...
Αυτο το 2% ειναι που θα αποτελεσει την βασικη αμυντικη μας γραμμη σε περιπτωση πολεμου (μιας και συμπληρωθηκε ηδη η πρωτη στρατια εποπ!)???
Αυτοι θα τρεξουν στα χωρια τους....Το μονο που εχω να πω προς το παρον ειναι οτι εμειναν απλα λιγες ωρες!!! Αυριο πρωι αδεια απολυσεως και αρχες Σεπτεμβρη και το χαρτι!!!!!!
Περί Θητείας [#3]